Ecouri scrise pe AFA [p.1238 /1503]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
„Pentru cei care doresc închirierea unei masini, în aeroport sunt nu mai puțin de 14 centre de închiriat masini, cu tarife între 50 euro (Fiat Panda) si 185 euro (Mercedes) cu asigurare de baza inclusa. ”
... Sau așa cum am procedat noi, se poate închiria de la compania italiană Noleggiare, mai ales că filiala locală o găsiți cu ușurință în fața aeroportului, imediat ce ieșiți, traversând Strada Provinciale 44. Desigur, rezervarea am făcut-o de acasă, înainte de plecare, iar formalitățile acolo au fost foarte rapide. Nouă ni s-a părut că aveau prețurile cele mai bune în comparație cu celelalte companii rent-a-car.
Minunate poze, as usual.
Toate cele bune!
„Am fost în Cinque Terre acum mai bine de doi ani și am avut baza în orașul La Spezia care mi se părea atunci cea mai bună "poartă" de acces ale celor "cinci pământuri"”
de asta spuneam si eu initial spusesem de La Spezia, pentrru ca citisem pe AFA si cam asa erau recomandarile generale. Insa la final am fost foarte multumita. Daca as fi stat in La Spezia aproape de gara, as fi fost departe de plaja si pe acelasi principiu, daca as fi fost aproape de mare as fi fost departe de gara, si crede-ma ca daca dimineata nu conteaza, seara e important .
Cred ca toata zona si nu numai cele 5 "pamanturi" e de vazut si cred ca oriunde ai sta, se pot vedea multe in zona.
Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.
Mi-a plăcut ce am citit și văzut despre Cisnădioara, e un loc bun să-ți încarci bateriile.
Felicitări pentru drumeție, aștept și următoarele articole. Te îmbrățișez cu drag, o zi minunată!
Prin zona Sultanahmet am mai mancat la Baran Ottoman Kitchen, pe linia lui T1. Bun, dar cam scump, ca toate restaurantele din zona.
Cu hop-on hop-off-ul din Praga nu prea m-am lămurit. În Piața Orașului Vechi staționau într-adevăr vehicule inscripționate cu Prague Tours, însă erau microbuze, nu genul acela de busurile cu etaj deschis. N-am idee dacă există și așa ceva, pentru că din microbuz mare lucru nu poți vedea.
Distanțele în Orașul Vechi sunt foarte mici iar în piață poți petrece liniștit cel puțin o oră uitându-te în jur, intrând în cele două biserici și așteptând să bată ora fixă la ceasul astronomic. Și te poți odihni pe băncile din părculeț. Totul e să nu te așezi la cafenelele din jur, că te jupoaie de bani...
Mai bine mergi la una din berăriile tradiționale!
Mi-a plăcut tot ce am văzut!
Felicitări! 😊

Foarte frumos orasul iar tu l-ai surprins in poze minunat. Ma gandeam la mama mea si la faptul ca i-ar fi destul de greu sa mearga mult pe jos, insa daca ma mobilizez din timp, voi cauta o cazare cat mai aproape de obiectivele de interes, si asa cum am vazut intr-una dintre poze, voi avea la indemana si Hop on-Hop of, important este sa ajung acolo.
Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.
Călătorii plăcute!
Confirm că este atâta liniște, parcă pătrunzi într-o altă lume. Merită din plin efortul de a urca in vârful dealului.
Noi am fost de curând acolo, era iarnă și am stat mult în cetate ca să admirăm împrejurările și să ascultăm liniștea.
Ghidul audio scanat cu telefonul, mi-a plăcut mult de tot.
Călătorii plăcute!
Îmi imaginez cât de bine v-ati simțit!
Felicitări! 😊
Am fost de câteva ori la cetatea/biserica fortificată din Cisnădioara, mereu m-a fermecat poziționarea fortificației de piatră și liniștea din curte.
„Nu trebuie să îți placă neapărat istoria, nu trebuie să fii un fanatic religios – trebuie doar să iubești natura pentru a urca pe meterezele Cisnădioarei. Nu ezitați! ”
Este îndemnul cu care am încheiat articolul din 2017 (vezi impresii) și pe care îl mențin și astăzi.
Mulțumim pentru prezentare și fotografii.
P.S. Cetatea Cisnădioara cu a sa biserică se numără printre cele mai vizitate obiective din județul Sibiu. De ex. în 2017 au fost înregistrați circa 16.900 de vizitatori.