Ecouri scrise pe AFA [p.1236 /1503]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Yersinia Pestis, 06.04.22 21:26»@mishu: Da, evident că pentru tine, am văzut că n-a fost trecut adrisantul, scuze, i-o fi dat cu virgulă lu ăla de grijește saitul!

Io nu am nimic cu modovenii, mi-s dragi! Mai ales că vrîncenii sunt moldoveni, dar ceva mai nobili! 😉

Și buzoienii sunt moldoveni, dar ăștia-s pârâți, că nu se recunosc!!!

Băi, activitatea comercială a dus la creearea drumurilor și dorința de-a călători, poate că nu-i așa de bine s-o hulim! Nici n-o fac, pe mine comercializarea hainelor unor anumiți clienți mă enervează!

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
adso, 06.04.22 21:13»@Yersinia pestis: Ei, statuia aia are o poveste a ei. Era preferata mea atunci când eram pici*, era locul de întâlnire perfect când am mai crescut, a devenit și favorita fetei mele, care i-a dat de sute de ori roată cu tricicleta. E sfântă pentru bârlădeni.

* deși părinții sunt siguri că preferam monumentul lui Creangă de pe aleea de la intrare, cu cei doi copii în brațe. Nu îi contrazic niciodată când vorbesc despre asta.

Pe la 1900, chiar unde stă acum Enescu s-a ridicat monumentul unui om politic și filantrop local. Vorbesc din amintiri, nu am timp să caut, dar e prea fain pentru a nu povesti și altora.

Respectivul, filantrop, vorba aia, a donat inclusiv pentru propria statuie . La dezvelirea monumentului s-a dat un mare bairam la restaurantul de alături, actualmente se cheamă „Poienița”, dar exista și pe atunci. Poate finanțat tot de filantrop. Ei bine, omul - megasurescitat, probabil - a făcut o congestie cerebrală și a murit chiar în acea zi. Cum se pune: că era monumentul unei persoane decedate, sau al uneia încă în viață?

Ei, când au venit la putere comuniștii, reprezentatul regimului burghezo-moșieresc a fost dat la topit. Și a apărut actualul monument, unul foarte reușit. George Enescu a concertat de mai multe ori în Bârlad, era legat de oraș prin Elena Bibescu, cea care a văzut în copilul Enescu un geniu și l-a promovat intens în saloanele pariziene.

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
mishu, 06.04.22 21:10»@Yersinia pestis: Sper ca ecoul era pentru mine ,

Bine, pentru mine, o femeie căreia să nu-i placă magazinele de haine e mai rară decât ploaia-n Sahara, soțul tău e un mare norocos!

corect, si e moldovean de-al tau, sau si tu zici ca el, ca nu sunteti moldoveni ci vranceni ?

Nu-mi place sa fac cumparaturi nici pe internet, iar in magazine nu intru sa vad ce mai e, ce se mai vinde. Daca am bani si imi trebuie ceva intru, daca nu, nu.

Nu degeaba mi se spune Mishu . Haidi, pa!

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
Yersinia Pestis, 06.04.22 20:51»Deci, o femeie căreia să nu-i placă magazinele de haine e mai rară decât ploaia-n Sahara, soțul tău e un mare norocos!

Bine, pentru mine a cumpăra haine e ceva simplu: vreau cămașă, știu numărul și talia, merg la locul unde se distribuie asemenea produse, aleg una, plătesc și-mi văd de viață!

Dacă merg cu Adriana, cumpărarea unei cămăși devine ceva extrem de complicat: alegerea magazinului, ce model de cămașă, a culorii, că eu habar n-aveam ce-nseamnă culoarea” alb” ! Că e de nuanțe, pricepi? Eu, nu, neam!

Și nasturii trebuie să fie într-un fel, iar cârpa să stea pe umeri, să nu se ridice pe burtă, să nu fie prea lungă/scurtă/lăbărțată/strâmtă, viața poate fi grea, ce știi tu?!

Singurul loc unde pot să stau și să casc gura, cu plăcere, sunt magazinele alimentare, măcelăriile și, evident, piața agro! Cum spuneam, viața poate fi tare grea, uneori, zice, acum, Adriana!

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
k-lator, 06.04.22 20:38»@mishu: Mulțumesc mult pentru apreciere și ecou. Îți doresc să ajungi la conac, pentru că este o experiență care merită trăită: gazdele sunt primitoare, mâncărica bună, atmosfera de poveste și confortul... ca la boieri 😀...
LA REVIEW Conacul lui Maldăr – răsfăț boieresc - scris de k-lator în rubrica Pensiunea Conacul lui Maldăr [Maldărești, VL]
Yersinia Pestis, 06.04.22 20:37»@Safta Radu: Normal c-a citit, relația noastră se bazează pe respect profund și pe asigurarea intimității personale. De când a citit mi-a asigurat toată intimitatea, mă simt foarte bine, aici, sub pat.

Am putut intra cu laptopul deschis, sper să nu-mi taie netul de la router! Bine că am un pat greu că nu poate să-l ridice! Sunt bărbat, ce mama dreaq?!

Pe bune, în toate orașele în care ajung țin, din toată inima, s-ajung în piața agroalimentară. E ceva de Caragiale, gen” Moșii” , acolo-i viața reală, nu la restaurantele sau la magazinele de fițe.

Am prieteni care, ori de câte ori se ține, sunt în Oborul din Focșani. Nu cumpără nimic, decât dacă e vreun chilipir, cuvântul atât de drag românilor! Se plimbă, văd marfă, bârfesc... mda, viață liberă!

Cât despre orașele mici, așa e, trebuiesc promovate! Cazul meu, de când promovez Mărășeștiul a intrat din B în Q. Știi vorba aia :” I-am bătut de s-au c***t pe noi!”

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
k-lator, 06.04.22 20:33»@webmaster: Mulțumesc!
LA REVIEW Conacul lui Maldăr – răsfăț boieresc - scris de k-lator în rubrica Pensiunea Conacul lui Maldăr [Maldărești, VL]
Yersinia Pestis, 06.04.22 20:25»@adso: A descrie statuia lui Enescu din Grădina Publică din Bârlad folosind cuvântul” bust” este tot atât de corect ca și cum aș compara litoralul mării cu malul unui canal de irigație. Spre rușinea mea am folosit acel cuvânt dintr-un reflex de meduză, să rămân în apă ca să pot respira. Scuze, chiar greșii!

Niet, a dat doi conducători ai României, Cuza și Gheorghiu-Dej. Antioh a fost domnitorul Moldovei, nu a României! Chestie de nuanță, zic eu! Așa să știi, ce, tu nu te-ai luat de mine că spusei” bust” (Doamne, ce cretin am fost!) descriind statuia aia?

” Rulmentul” a fost chiar ambiția lui Gheorghiu-Dej, ambiție cu mare impact în zonă, Bârladul avea să devină un important centru industrial al Moldovei și chiar al României. 12.000 era ceea ce ar fi fost un bun nume de roman proletcultist. Fără alea doo zerouri, numărul reprezintă numele unei tragedii pe care zona Bârladului n-o merita. Eram puțoi, așteptam deplasarea la Bârlad, cu alea două echipe” Rulmentul” și FEPA 74 cu mare bucurie, era un oraș tare frumos în anii ăia, 1981-1983.

Hei, ce-ar fi bancurile fără vasluieni?! Exact ca Poliția fără bancuri! Să ne bucurăm, zic!

Irina Rimes e frumoasă și dacă ar lua pieptănătura mea, care-mi rad devla cu osârdie de prin anii 2000. Doar că eu sunt tot mai urât! Ea- nu!

PS. Cum spuneam, mie-mi place Bârladul, sincer! Și Adrianei, când ajungem pe-aici oprim, mereu, cu plăcere!

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
pepsi70ro, 06.04.22 20:21»@Mika: Sunt oferte bune acum pe site-uri, atât la transport, cât și la hoteluri. Iulie-august nu recomand din cauza căldurii, aglomerației și a costurilor dublate peste tot.

În 2007 si 2009 am fost cu autoturismul personal in Sardinia, deci poate fi o alternativă la avion. Există un confort în autoturismul personal, mai ales dacă ai timp să-ți prelungești vacanța

LA REVIEW Alghero - Riviera del Corallo - scris de pepsi70ro în rubrica Descoperă Alghero
pepsi70ro, 06.04.22 20:16»@k-lator: Mulțumesc pentru aprecieri! Așa este, poți face rezervarea de acasă fără timp pierdut la destinație.

Am uitat să spun că mașina nu avea gps, dacă ești pe drumuri principale nu este problemă, dar dacă mai vrei să fentezi pe scurtături este o provocare. Știam că nu am gps si mi-am luat de acasă un suport pentru telefon pe care l-am folosit pe maps La final, cred că l-am uitat în mașină... Suportul, evident!

LA REVIEW Alghero - Riviera del Corallo - scris de pepsi70ro în rubrica Descoperă Alghero
Yersinia Pestis, 06.04.22 20:10»@adrianaglogo: Vezi, de-aia se spune că n-aduce anul (40 ai spus) ce-aduce ceasul (3, în cazul meu). Bașca alea 9 minute de zice saitul că sunt necesare ca să citești inepțiile-mi. Dar, ai ajuns la Bârlad!

Acuma, pe bune, orașul ăsta merită ceva mai mult decât o descriere făcută așa, pe fugă de un neîndemânatic cu cuvintele, cum sunt eu. Are un aer aerisit și tineresc, zău!

Deci, oricând ești pe-aproape de urbea bârlădeană, vino, vei găsi ceva să-ți placă, pe cuvânt!

Mulțumesc de vorbe, vot și vizită!

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
mishu, 06.04.22 20:04»@Mioritik🥂🌺: Start vot! M-am bucurat sa fiu prima care voteaza pentru ca am scris si eu despre ea in 2016 vezi impresii si normal, intre timp lucrurile s-au miscat si asta se vede.

Este o biserica pe langa care am trecut chiar si azi si se auzea slujba din exterior, si din cate vad de obicei, acolo merge multa lume.

Felicitari, votat cu mare drag.

LA REVIEW Iancu Vechi - scris de Mioritik🥂🌺 în rubrica [Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi
Yersinia Pestis, 06.04.22 20:04»@webmaster: Mulțumesc!
LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
webmaster26, 06.04.22 19:57»@zapacitu & @ALI-Lilas: continuati discutia (OFF-TOPIC), daca mai este cazul, prin intermediul mesageriei private (PM).
LA REVIEW Ajaccio - cel mai frumos oraș mic de la Marea Mediterană - scris de Mika în rubrica Descoperă Ajaccio şi imprejurimile
mishu, 06.04.22 19:56»@Yersinia pestis: Am inteles, urasti magazinele de haine dar de ce insisti?

Ca să știți unde este magazinul, aflați că este chiar pe colț cu parcul Victor Ion Popa, ăla cu teatrul

doar, doar s-or mai pacali si altii sa ajunga acolo.

Dar sa stii ca nici mie nu imi plac magazinele de haine, si nu te uita la avatarul meu sa vezi daca e ceva gresit, am urat intotdeauna magazinele de haine, am intrat in ele doar de nevoie. Si ca sa vezi cat de mult le urasc, m-au luat odata 4 prietene sa merg sa imi cumpar ceva, si am fost la un mare mall, cu multe magazine, 3 fete intrau in magazin, eu stateam afara si ele dinauntru imi aratau cate ceva, eu ma uitam la cea cu care eram afara si o intrebam "Ce crezi, imi vine? " si ziceam nu . Nu mi-a iesit figura, una dintre ele a insistat a doua zi sa mergem la alt magazin si a trebuit sa o fac si pe asta.

Cat despre oras, cred ca merita intotdeauna sa mai faci si cate o astfel de oprire mai ales ca mai aveai atat de putin pana acasa. Orice oras mic sau mare are ceva de aratat si tu ne-ai prezentat orasul ca pe o invitatie de a-l vedea.

Felicitari, votat cu mare drag.

LA REVIEW Bârlad, pentru 3 ore - scris de Yersinia Pestis în rubrica Descoperă Bârlad
webmaster26, 06.04.22 19:45» Mutat, la reorganizare, în rubrica "[Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]
LA REVIEW Iancu Vechi - scris de Mioritik🥂🌺 în rubrica [Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi
zapacitu, 06.04.22 19:40»@ALI-Lilas: Touchè!... dar nu la mine, ci la dumneata. Se pare că ironia mea, de mahala, așa cum spui, a atins stratul de sus a unui fel de aroganță fățișă. De gustai ironia cu detașare, mai că ți-aș fi "dat" viza pe pașaportul "diplomatic" al măsurii și fineței în comportare. Păi de @Mika ai găsit să te iei? Puteai să ai puțin tact (aș! , de unde?) dacă tot nu ți-a plăcut Ajaccio văzut de dumneai. Nu îi iau apărarea, e montaniardă puternică, e învățată cu "peisajul" accidentat. După cum s-a văzut în ecoul dumneai, un astfel de "peisaj" l-a escaladat cu tact și nonșalanță.

Dacă tot ai ceva de spus vis-a-vis de informațiile inutile, lipsite de pertinență, te-aș fi invitat să-mi citești elucubrațiile mele, dar stratul ăla al dumitale, de care am pomenit mai sus, nu cred că-ți acordă viză, nici măcar de "flotant". Pașapoartele dvs. sunt peste pașapoartele mele de înțelegere.

LA REVIEW Ajaccio - cel mai frumos oraș mic de la Marea Mediterană - scris de Mika în rubrica Descoperă Ajaccio şi imprejurimile
mishu, 06.04.22 19:34»@k-lator: Ce poate fi mai frumos deca sa ajungi in astfel de locuri si sa te simti rasfatat. Mi-a placut ce am vazut, o experienta minunata, merita sa o repetati... iar eu sa o incerc , felicitari, votat cu mare drag.
LA REVIEW Conacul lui Maldăr – răsfăț boieresc - scris de k-lator în rubrica Pensiunea Conacul lui Maldăr [Maldărești, VL]
ALI-Lilas, 06.04.22 19:05»@zapacitu: Nu e bine să fii curios. Așa că nu e treaba ta ce pasapoarte am eu, dacă sunt de diplomat sau cataif, cum zici tu cu ironie de mahala. Păstreaz-o pentru... știi tu.
LA REVIEW Ajaccio - cel mai frumos oraș mic de la Marea Mediterană - scris de Mika în rubrica Descoperă Ajaccio şi imprejurimile
mishu, 06.04.22 18:50»@crismis: Eu consider minivacanta asta ca o introducere. Mi-as dori sa ajung acolo si cu sotul si in mod sigur cred ca o saptamana ar fi mai potrivit, nu numai pentru satele incluse in Cinque Terre ci si pentru alele din jurul lor. Si era sa ma si dau de gol cu anumite povesti referitoare la ecoul tau , insa las pe articolele urmatoare, si daca ai sa stai in Levanto, cred ca ce voi povesti in articolul urmator vei parcurge si tu pentru ca te asigur ca merita. Si daca... nu vreau sa spun mai mult, ai sa vezi in articolul urmator. Si noi am vrut sa facem mai multe, dar atata urcat-coborat, ca zau ca nu am putut sa ne tinem mereu de plan .

Multumesc pentru vizita si aprecieri, sa ne auzim de bine.

LA REVIEW Levanto – orasul aflat in urma marelui Cinque Terre - scris de mishu în rubrica O zi în Levanto
pagină generată în 0.72380805015564 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată