Ecouri scrise pe AFA [p.1230 /1508]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
Poporul este doar ca să ne-arătăm mușchii și s-avem de cine” să ne râdem” ... cel mai mult și mai bine din patru-n patru ani.
Dar, altfel, România este o țară frumoasă, păcat că e locuită!
Gata, să fim, dară, veseli și optimiști, a plouat, se face grâul, poate și porumbul și vine Paștele peste doo săptămâni, la ortodocși, că, la catolici, săptămâna viitoare e cea mai mare Sărbătoare. Să ne bucurăm!
Am povestit despre restaurantul turcesc Green Grill de pe strada Tirul cu Porumbei din Sinaia. Acolo am băut o cafea turcească excelentă dar servită banal, la fel ca o cafea espresso din orice local din lumea asta mare. Eu speram la o prezentare ca într-o veritabilă cafenea turcească dar n-a fost să fie!
Am rămas cu gândul la cafeneaua turcească de lângă moscheea Djumaya din Plovdiv, unul dintre cele mai mari şi mai vechi lăcaşe de cult musulmane din afara Turciei. Acolo ni s-a servit o cafea turcească "ca la carte", în ceşcuţă mică de porţelan fin cu desene colorate, acoperită cu capac din metal filigranat, însoţită de apă rece şi rahat.
Să aveţi o primăvară frumoasă, cu bucurii şi plimbări pe gustul vostru!
-
@ux124187: bun-venit pe AmFostAcolo.ro.
Te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
--
„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux124187 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020”) - folosind butonul schimbă username de aici
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare - sperăm mai generoase în ce priveşte nivelul de detaliere oferit, pe viitor.
Pentru eventuale completări, adăugiri, corecturi poţi folosi linkul EDIT IMPRESII, afişat sub textul trimis - permanent până la publicarea articolului (şi timp de 30 de minute după publicare). Completări se pot aduce şi ulterior — prin rubrica ECOURI (cea de faţă); eventualele erori se pot corecta prin folosirea funcţiei "Sesizează... ", afişată (cu roşu) dedesubtul textelor sau fotografiilor încărcate.
- completările pot detalia condițiile de cazare întâlnite; gradul de mulțumire referitor la servicii, amabilitatea personalului; detalii referitoare la masă (dacă e cazul); cadrul natural; posibilități de acces în zonă șamd.
- pentru a încărca foto din sejur ori minisejur: click aici.
Sau... poate ceva video de pe acolo? — link încărcare video.
--
„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux124188 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020”) - folosind butonul schimbă username de aici
Îmi asum mereu fiecare alegere, întotdeauna țin cont de ceea ce vreau de la un sejur/vacanță, iar dacă doresc să-i fac surprize domnului soț am să rezerv ceva care să-i fie pe plac, ieșirea la Radsor a fost dedicată lui, i-am întrunit toate cerintele, in special cea legată de bani
Are și el un fix: “se duc românii in alte țări și dau 60-70 de euro pe cazări cu aragaze, chiuvete, oale și ibrice, in blocuri, fără recepții, cu chei lăsate sub preșuri și fără MD, fără cârciumi, iar la noi in țară se vaită că e scumpă o cazare de lux cu 300 lei/noapte” . Are și el dreptate… uneori, am stat și noi in astfel de condiții și n-am crăpat
Când am ajuns in Râșnov mi-a zis: “m-ai adus la țară, sper că nu ai rezervat vreun bordei ca să stai să gătești in cameră! Are cârciumă, avem ce halimosi?”
Recunosc, l-am impresionat maxim cu alegerea făcută, el iubește luxul, nu se uită la bani când e vorba despre escapade, că doar nu credeai că am plătit eu cadoul pentru el Eu sunt fată, nu plătesc nimic, băiatul plătește mereu, asta e “cerința” mea
Mulțumim pentru urări, vă îmbrățișăm cu drag!
Draga mea, îți știu gusturile in materie de turism, sunt compatibila cu tine, știu că preferi cazările cu gust, preferabil cameră cu balcon și MD inclus și un restaurant prin preajmă.
Din punctul meu de vedere, o camera fără balcon e doar un dormitor, eu am impresia că sunt intr-un salon la spital și privesc pe geam, adică sunt intr-un dormitor, iar dacă am chicinetă și nu am balcon, e clar: sunt la sanatoriu, sau poate la azilPot sta și fără să fumez, nu țigara e problema mea, ci…” capul”
Locul de joacă de la Radsor cred că e recent amenajat, am impresia că proprietarul a mai cumpărat ceva teren in jur și a mărit spațiul de recreere.
Meniul restaurantului nu era stufos ca la Sergiana (de ex), dar aveau preparate sofisticate, gătite excelent, având in vedere clientela nici nu văd cum altfel să-și mențină strălucirea.
O primăvara liniștită și frumoasă vă doresc, sărbătorile care vin să vă aducă zile frumoase și multe bucurii!
-
Suspendat până la clarificare
După un an foarte greu, am reușit să evadăm și noi, un pic. Din acest motiv am căutat ceva liniștit, scump și elegant.
Când vreau odihnă caut o cazare bună, cu restaurant și MD.
Când vreau uțupeală pe coclauri accept și altfel de cazare, dacă tot nu stau in cameră nu sunt de acord să dau mulți bani la un hotel.
Iar dacă sunt in compania prietenilor mă mulțumesc cu orice, sunt setată pe distracție și fac compromisuri, nu toți sunt dispuși să plătească mulți bani pentru o escapadă, câțiva au câte doi copii și altfel se pune problema când e vorba de costuri/cheltuieli.
Fiind iarnă și foarte frig afară, niciun balcon de la Radsor nu era mobilat, nu știu cum e vara, eu nu prea merg in weekend la munte, avem casa de vacanță pentru escapade și nu numai, timpul nu ne permite să plecăm prin alte locuri… o casă la curte înseamnă foarte mulți bani și multă muncă, nu le poți avea pe toate in viață
Mulțumesc de vizită, toate cele bune vă doresc!

Poate nu ai aflat, dar insula Belina este din nou a întregului popor, a tuturor oamenilor muncii de la orașe și sate. Sau ai tu alte informații, pe surse?
La ce bun să umpli cada?! Să te speli, cumva???!!! Pe bune, tu n-ai auzit, sau, mai corect spus, mirosit” Malizzia” , parfumul cu miros de tămâie?! Te dai pe la axile, inghinali și cine mai știe unde și, gata, ești nou-nouț ! Când ieși pe stradă mor femeile după tine, vorba ălora de la” Paraziții” . Că de ce spun asta, spălatul e desuet, ne-au obligat ăștia cu COVID-ul să ne spălăm dar, gata, am înfrânt, nu mai trebuie !!! Nu mai e pandemie, s-a anunțat, a revenit la modă să candim !
Nu plec nicăieri în lume ca să văd angoasa drobului de sare, România este condusă să mergem în marș-arriere, tocmai cei de ne-au furat sau au trădat ne-nvață ” să trăim bine!” , să avem” România lucrului bine făcut” și ne explică faptul că Udrea e nevinovată, ce-a apucat să fure, abia 6 milioane de euro?!
Insulei Belina îi este mai bine acum de când aparține unui vajnic luptător al democrației, că el are grijă de ea, împlinindu-și în același timp, toate nevoile din piramidă, aia a lui Abraham Maslow , că el are nevoi paralele nu e vina lui, ci, a statului perpendicular !
Carte nu trebuie, putem culege sparanghel, în Germania(cine are noroc) și dacă credem că Eminescu e pilier la grămada de rugby, ce, Becali știe de Eminescu ?! Ai, tu , banii lui ?
Fii pe pace, roata, ca invenție, e inutilă, cheltuim, ca turbații, să putem învârti roțile pătrate! Iar ăluia de-i merge mintea, stai cuminte, îl potolim, scoatem noi ceva despre el și, pac, la ”Resbelul”!
Numai de bine!
Mulțumesc pentru aprecieri. Gânduri bune și vacanțe reușite!
https://www.youtube.com/watch?v=N6vIXVFuiiw
Mulțumesc!
au de la cinci etaje în sus, dar cară apă cu bidonul
De asta rămân unii fit. Eu stau la cinci și urc numai cu liftul. Alții au de dus pe scări 10 + bidoane pe zi. Iți dai seama câte drumuri faci ca sa umpli o cadă de baie?
Pe de altă parte, dacă pleci în lume ai să găsești pe unii care aruncă nucile în pod cu țăpoiul sau care cară soarele în casă cu oborocul. Și ai să revii tot la ai tăi.
Pe de și mai altă parte , mintea multă l-a omorât pe ăla din clipul tau. Cum o dai, ca naiba vine.
Multumesc de lamurire.
Multumesc de lamurire.
„Oare ce minunăţie de pancakes erau alea ca să merite să pierzi 30 de minute din timpul preţios de vacanţă pentru a sta la coadă pentru ele”
Ca peste tot, şi aici erau aceleaşi banale clătite americane, mai groase şi mai mici ca diametru, făcute live. Dacă viteza cu care se mişcă bucătarul este inferioară cererii turiştilor se formează cozi.
Ori îţi asumi timpul pierdut la cozi, ori te trezeşti mai devreme şi ajungi la micul dejun înaintea sosirii valului doritorilor de clătite, ori renunţi la clătite şi mănânci altceva.
La hotelurile mai bine organizate, bucătarul face clătite încă de la ora deschiderii, acestea fiind ţinute calde şi atunci nu mai aştepţi deloc.