Ecouri scrise pe AFA [p.1128 /1136]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Mihai Andrei, 07.01.22 08:07»Acum mi-a cazut„la mana„postarea dvs si va multumesc pt impresii, pt ca m-ar fi interesat acest hotel... Inteleg inca odata daca mai era nevoie, ca poate ar trebui ca pretul sa fie si el un criteriu riguros de alegere... Numai bine...
LA REVIEW Nu recomand! - scris de TimeaG în rubrica Bonita Hotel
adso, 07.01.22 01:16»@zapacitu: Ai sa razi: la un moment dat chiar am vrut sa ma fac ziarist. M-a tinut vreo doua-trei luni, printre altele am acoperit vizita Regelui din 1992. Dar m-au amenintat ai mei ca nu imi mai sponsorizeaza studiile si am lasat-o balta. Unde esti tu, tinerete...

Am facut un interviu pe la tara cu alegerile din acel an. Mamaie, intreb, de ce votezi cu Iliescu? Pai, el e acolo, la Bucuresti, la conducere, zice. Cand o sa fie Coposu, o sa votez cu Coposu. Logic, nu?

Oricum, la anii mei nu as mai fi facut oricum munca de teren, asta e treaba pentru bibani. Acum doar as fi urmarit fluxul de stiri:

libertatea.ro/stiri/video ... aga-3908160/amp

Dispar obiceiurile din batrani. Mare pierdere.

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
adso, 07.01.22 01:00»@Yersinia pestis:

Pe 6 ianuarie a fost sarbatorit Ionel Teodoreanu, cel cu Medelenii, daca iti place genul. Care a avut si un frate ce se ferea de aghiazma: Pastorel.

Pentru ca ma aflu la ora marilor intrebari, aleg asta:

Hrănit mai mult cu lapte şi iaurt,

Un grec văzu cu mintea-i înteleaptă

Că între două puncte, cel mai scurt

Din drumuri cu putință e o dreaptâ.

 

Dar axiomul devenit banal

Şi însuşit de vremile-aceste

A fost atunci precum va fi şi este

Valabil doar pe-un plan orizontal.

 

Şi dacă vrei să tragi învățătură,

Un plan orizontal, când te gândeşti,

Constați că nu există în natură

Ci exclusiv în mințile greceşti.

 

Iar când în loc de lapte bei "Maderă",

Această socoteală te conturbă

Căci tu nu uiți că ai băut pe-o sferă

Pe care dreapta lui devine curbă.

 

Şi-n cap cu dreapta grecului defunct,

Până ce vreun înalt areopag

O va fi pus definitiv la punct,

Porneşti spre domiciliu în zigzag.

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
webmasterX, 07.01.22 00:35»@Tina50: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 06287&hid=13800.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.

LA REVIEW In nici un caz de 4 stele - scris de Tina50 în rubrica Afrodita Hotel
webmasterX, 07.01.22 00:30» Review nefinalizat - rog folosește linkul EDIT IMPRESII pentru a completa datele „tehnice” lipsă (nr nopți, transport, preț/calitate etc

Suspendat până la conformitate

LA REVIEW Noroc cu soarele și apa in rest dezastru - scris de ux123301 în rubrica Grand Hotel
webmasterX, 07.01.22 00:27» Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Conacul Domniţei, VORONEȚ" (deja existentă pe sait)
[Rubrica inițială: Unde mâncăm în Voroneţ? ]
LA REVIEW Cazare, Revelion in Voronet - scris de elpidia în rubrica Pensiunea Conacul Domniţei
adso, 07.01.22 00:11»@Yersinia pestis: Om bun, tocmai am terminat de scris un ecou la fel de lung ca articolul tău. Și, când am apăsat Trimite ecou, cică Error xxxx, și vrrrr, munca mea s-a dus pe apa sâmbetei. Sau a căzut în fântânile Păuneștiului.

Oricum, nu e mare pierdere, bine că a rămas articolul tău. Ceva fin, deosebit, irepetabil. De mult nu am mai râs atât. Poezie curată, ești Singur printre poeți - și îmi aleg atent cuvintele.

Atât nu îmi place, că te iei de vasluieni. Ascultă și ia notițe de la unul care înțelege sufletele neînțelese: youtube.

În plus, credeam că am lămurit asta: Bârladul nu e Vaslui, așa cum Catalonia is not Spain.

---

Lăsând gluma, felicitări! Frumos ai întors-o din condei! (Prevăd că ai să aduni vreo 25 de voturi.)

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
doinafil, 06.01.22 23:44»Măi, Robert, eu aș fi propus „m-a făcut mama oltean” , sau „așa beu oamenii buni” , că versurile nu-s greu de reținut (pot chiar fi improvizate versuri ad-hoc, care să rimeze cu zilele săptămânii) !

Costul usturător al „delectării în fundul curții” l-am simțit și eu la buzunar, pentru prima dată prin 2008, când am fost în Italia, la Veneția. Era 1 euro, aproape cât o cafea, acolo unde am fost nevoită să intru, altfel trebuia să pierd timp cu căutatul unui WC public. (cred că era doar unul în toată Veneția). Nu mi-a părut rău, pentru că am băut și o mică ceașcă de cafea Lavazza, la care mi-a rămas și acum gândul!

Felicitări pentru articol, am votat că a meritat din plin!

LA REVIEW Blue safari sau un altfel de safari - scris de robert în rubrica Descoperă Zanzibar
Yersinia Pestis, 06.01.22 22:35»@zapacitu: Da, uneori, ca gabor, ai ocazia să-ți sară cascheta de pe cap. Măcar, dacă se-ntâmplă, să fie în numele tradiției, că-n România e o tradiție ca polițiștii să ia bătaie! Plus că, cine știe, i-o fi dat, ăla, la operație și i-a luat aerul jândarului.

Moldovenii din zona aia respectă tradiția cu bătutul polițiștilor, cred că e în ADN, cine știe, o fi din apa de-o beau, ca să nu fie un ecou off-topic!

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
doinafil, 06.01.22 22:18»@Carmen Ion :

Mai întâi vă urez ție și lui Adrian să fiți sănătoși și să vă meargă bine în anul ce-a venit, să vă plimbați cât mai mult și mai departe, în locuri în care nu ați reușit până acum să ajungeți și pe care vreți să le vedeți!

Apoi, îți mulțumesc pentru ecou și vot!

Ne-a plăcut și nouă la „Anda” , atât mâncarea cât și camera. Nu mai vorbesc de poziția lui foarte bună în oraș. Nu m-am gândit că poate să fie pandemia cauza pentru care nu s-a făcut curățenie în cameră. Dacă-mi trecea prin gând că ăsta ar fi putut fi motivul, cu siguranță aș fi dat note mai mari serviciilor!

Culoarea și tipul de mobilier pe care l-am pozat era același în toate camerele. Fata de la recepție nu știa nimic despre „istoricul” hotelului. După câte am citit pe net, ultima renovare s-a făcut în 2013, dar nu mai cred, pentru că tu spui că ai fost acolo în decembrie 2013 și că nu-ți amintești să fi fost mobilierul în culoarea de acum. (Un motiv în plus să nu cred tot ce se scrie pe net!)

Dacă va fi să mai ajung în Sinaia, cred că tot aici m-aș caza!

Încă odată mulțumiri și...

LA REVIEW O cazare bună, în „buricul târgului” - scris de doinafil în rubrica Anda Hotel
zapacitu, 06.01.22 22:01»@Yersinia pestis: da, dar așa se mai linișteau apele! (tulburi), se domoleau spiritele aprinse, se potoleau demonii din măruntaie, chit că "joaca" trimetea și vreun jindar la bolniță (vezi ultima confruntare, cu "sorcovirea" forțelor de ordine din dispozitivul de descurajare a combatanților).

Iar legat de dileme biblice, iaca mostră:

" o directoare de resurse umane a murit şi a ajuns la poarta Raiului, unde este întâmpinată de Sfântul Petru.

- Bine ai venit! Vei petrece o zi în Iad şi una în Rai şi apoi vei alege unde vrei să-ţi petreci eternitatea.

- Dar vreau să rămân în Rai.

- Îmi pare rău, regulile sunt reguli.

Şi astfel ajunge în Iad. Aici s-a întâlnit cu toţi prietenii cu care a petrecut şi s-a distrat de minune şi au discutat despre vremurile trecute. Iarba era verde, mesele erau formate numai din delicatesuri şi băuturi fine. A făcut cunoştinţă şi cu Diavolul, care era un tip foarte de treabă şi s-a distrat de minune spunând bancuri şi dansând. Următoarea zi a petrecut-o în Rai odihnindu-se pe nori şi cântând la harpă.

- Acum alege-ţi eternitatea.

- Nu credeam c-am să spun asta. În Rai a fost bine, dar cred că m-am simţit mai bine în Iad.

Aşa s-a reîntors în Iad. Aici a găsit un peisaj dezolant, pustiu, focuri, cazane, prietenii ei erau îmbrăcaţi în zdrenţe şi sufereau.

- Nu înţeleg, spuse femeia tremurând, ieri când am fost aici era minunat.

- Ieri te recrutam. Azi eşti angajată... "

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
Yersinia Pestis, 06.01.22 21:38»@zapacitu: Mda, ai ocazia să mănânci” buzat” în noaptea dintre ani și cu cucuie cât girofarul, în cap, de la datina cu bătaia.

Și aici e ceva biblic :” bătaia e ruptă din Rai” . Păi, dacă așa e Raiul, e groaznic cum o fi-n Iad!

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
zapacitu, 06.01.22 20:43»@Yersinia pestis: ar fi o atracție turistică "exotică" asta cu batuta de la Ruginoasa. Fra' adso e cel mai aproape de locul datinii, dar nu cred că ar da porumbelul din roată cu cioara de pe gard. Pică și rău, în ultima zi din an, când tăt omu' are alte aranjamente...
LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
Yersinia Pestis, 06.01.22 20:18»@zapacitu: Orice asemănare cu viața reală este îndelung căutată! Evident că am fost extrem de subtil de-am postat astăzi depre fântâni, exact în ziua de Bobotează. Și melodia de review s-a vrut subtilă, dar cred c-a fost prea evidentă. .

Cât despre , vin ,țuică și alte băuturi scoase din apă, să nu uităm de exemplul biblic cu transformatul apei în vin, deci, vrâncenii or fi mai aproape de Isus sau, au prins șpilul. Bine, constănțenii ar fi trebuit să știe să meargă pe apă, deci, silogismul ăsta nu e prea corect...

Acuma, despre tradiții și alte alea, e bine că nu-i ca-n comuna aia din Iași unde tinerii din două sate se întâlnesc și se cotonogesc pe bune, extrem de contondent. Asta, da, ciudățenie, să-ți caftești concetățeanul doar așa, de sport național. Cred că fratele @adso ar putea face un reportaj bengos despre asta, cu condiția să nu fie confundat de preopinenți. Culmea e că această tradiție nu dispare, ba chiar cred că e un mijloc de refulare!

Unde spuneai că-i locul ăla de iese gazul?! Mai că-mi vine să-mi iau casă acolo, Distrigaz-ul cred că se zgârie pe ochi și chiar mi-ar plăcea să văd postura asta!

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
zapacitu, 06.01.22 20:10»@Yersinia pestis: articolul cu apele, pică taman de Bobotează, potrivit pentru ăl "aghesmuit" și nerecunoscător față de binefacerile agheasmei. Cândva, slujba locală de Bobotează se ținea aci, în "crângul" cumpenelor. Se sfințeau apele și se făcea agheasma. Obiceiul a dispărut din "crâng", odată cu oamenii ce țineau la datină, dar și datorită dezinteresului de cele sfinte.

Dacă în fântânile din Păunești, în loc de apă ar izvorî trăscău, jinaț sau "loțiune" de frecționat intern, datina adunării generale ar renaște mai repede decât a dispărut.

Nu ar fi ceva de speriat apariția unor fenomene neobișnuite în fântânile mioritice, bunăoară, în fântânile dintr-o comună (Laloșu) din județul nost' , cu ceva anișori în urmă, au apărut flăcări. Firi practice, localnicii au așezat ceaunele pe ghizduri, pregătind de-ale gurii, fără să plătească pentru gazul utilizat. Unii mai puțin avuți și fără de ceaun, frigeau direct, care ce prindea, ba o zburătură, ba un șoldan.

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
Yersinia Pestis, 06.01.22 20:10»@liviu49: Ei, nimeni nu e profet în țara lui, poate că nici eu nu-s pentru Vrancea cel mai bun povestitor. Dar, nu mint când spun că mulți așa zis viticultori au în curte un singur butuc de vie dar vând tone de vin! Mă rog,” vin” .

Oricum, ideea review-ului nu era asta, dar e și asta o variantă.

Mulțumesc pentru ecou, vorbe și vot; evident, fiind început de an îți urez un 2022 fericit și vacanțe reușite!

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
liviu49, 06.01.22 19:54»Na ca ma bag si eu in vorba!

Legat de povestea apei in Vrancea as adauga si eu ceva, patit de mine.

In anii 1988 si 1989, la invitatia unor prieteni (unul din Focsani si altul din Tifesti)

am petrecut cate doua saptaluni la Soveja.

In 1989, la intoarcerea de la Soveja am oprit la Tifesti la bunii mei prieteni ca sa nu plecam cu burtile si mai ales cu traistile goale la Branesti. Stiam ca apa era mare problema in Tifesti, aceasta cumparandu-se cu cisterna. Prietenii mei aveau o sera in care cultivau crizanteme, cu care evident nu faceau mancare. Pentru ca mai era inca soarele pe cer am fost sa mai vizitam niste localnici, pe la casile lor. Am ramas tablou vazand in curtile oamenilor, la cel putin jumatate din ele, sere sau/si solarii cultivate cu flori sau legume, in special vinete. Asta in conditiile in care apa se cumpara. Iar la noi in Branesti nu cred ca erau 20 de solarii.

Deci in Vrancea, cel putin atunci, avea si alta intrebuintare decat fabricarea vinului.

Numai bine si calatorii placute!

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
robert, 06.01.22 18:40»@ANILU: foarte interesant! Nu este nicio poza cu piroga1 Era un trunchi de copac scobit pe dinăuntru. Dacă mă ridicam în picioare cred că nu dura mult până răsturnam barca. Foarte lungă și foarte îngustă.

Andri Popa am propus si noi, dar spun încă o data nu am găsit o melodie la care să știe majoritatea toate versurile. Sau măcar unul să-si asume. Ășa că mai căutați!!!

Safari pe uscat a fost de poveste. Chiar a fost pe gustul meu. Abia aștept să ajung cu povestea la el!

Mersi frumos pentru vizită și pentru ca-mi urmărești serialul!

LA REVIEW Blue safari sau un altfel de safari - scris de robert în rubrica Descoperă Zanzibar
webmasterX, 06.01.22 17:40»@CorinaP18: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

LA REVIEW Un complex în care voi reveni, cu siguranță - scris de CorinaP18 în rubrica Mercure Hurghada Hotel
Yersinia Pestis, 06.01.22 17:15»@webmasterX: Yep, e bine!

O explicație și pentru punctajul de 50% mulțumire: n-ai ce să apreciezi, locul este un fapt, că-ți place, au ba, el tot acolo e!

N-are ce să îmbunătățească! E ca la un loc istoric. De fapt, chiar asta este. De-aia am votat ”nici mulțumit, nici nemulțumit”, un criteriu prin care asta am vrut să subliniez .

LA REVIEW Hai - hui prin Vrancea. Păunești - La Fântâni - scris de Yersinia Pestis în rubrica Fântânile istorice din Păunești
pagină generată în 0.410165071487 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată