Poze Palatul & Complexul muzeal Wilanow / VARȘOVIA — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Palatul Wilanow, resedinta regelui Ioan Sobieski al III-lea
P01 [AUG-2022]
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Biserica Sfanta Anna, ridicata de Adam Czartoryski, in cripta careia se afla o parte dintre mormintele familiei Potocki. Aceasta a suferit daune imense in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, insa o pictura cu tematica Bunei Vestiri a supravietuit in altar.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Mausoleul Potocki adaposteste ramasitele a doi fosti proprietari ai palatului, Stanisław Potocki si sotia sa Aleksandra (nascuta Lubomirska). E inconjurat de un grilaj metalic, pe un postament in trepte, strajuit de patru lei si scuturi cu stemele heraldice ale celor doua familii. Acestia pazesc baldachinul in stil neo-gotic ce adaposteste mormantul comun, deasupra caruia sunt statuile celor doi.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Poarta principala, masiva, sprijinita pe coloanele inalte de granit sculptat, in varful carora sunt asezate doua statui reprezentandu-i pe Marte si pe Venus, simbolizand razboiul si pacea. Curtea este pazita de un urs, personificare a perseverentei si curajului si de un caine, simbolizand vigilenta si fidelitatea.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Poarta principala, masiva, sprijinita pe coloanele inalte de granit sculptat, in varful carora sunt asezate doua statui reprezentandu-i pe Marte si pe Venus, simbolizand razboiul si pacea. Curtea este pazita de un urs, personificare a perseverentei si curajului si de un caine, simbolizand vigilenta si fidelitatea.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Palatul, colorat in galben cald, in forma de U, are doua aripi simetrice, insa in partea dreapta exista anexele, care adaposteau bucataria, grajdurile si odaile personalului, iar in prezent aici isi are sediul administratia palatului si e deschisa vizitatorilor o cafenea.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Intrarea in palat se afla in aripa dreapta a palatului, pe hol aflandu-se macheta acestuia.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Expozitie vestimentara feminina din epoca regelui Ioan Sobieski al III-lea.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Vizita continua la etaj, unde se afla camerele chinezesti ale lui Stanisław Potocki, un ansamblu de trei sali amenajate si dotate in stilul palatelor chinezesti, originale, apartinand secolului al XVIII-lea.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] In una dintre incaperi este expus un obiect unic, Masa Nanban, realizata in secolul al XVII-lea, in Japonia, decorata cu lac, sidef, aur si argint. Pentru a fi conservata cat mai bine, e asezata intr-o vitrina, cu iluminare redusa si temperatura stabila.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] In una dintre incaperi este expus un obiect unic, Masa Nanban, realizata in secolul al XVII-lea, in Japonia, decorata cu lac, sidef, aur si argint. Pentru a fi conservata cat mai bine, e asezata intr-o vitrina, cu iluminare redusa si temperatura stabila.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] In una dintre incaperi este expus un obiect unic, Masa Nanban, realizata in secolul al XVII-lea, in Japonia, decorata cu lac, sidef, aur si argint. Pentru a fi conservata cat mai bine, e asezata intr-o vitrina, cu iluminare redusa si temperatura stabila.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] In Camera chinezeasca cu cufere, imaginile dragonilor decoreaza tavanul casetat, insa tapetul cu model oriental al acestei camere este reconstruit.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] In vitrine sunt expuse obiecte din portelan, smalt si mici colectii de artizanat care contin articole originale din Orientul Indepartat printre care si renumitii pantofi din matase diafana, pe care eu ii ador. Vazele mari sunt punctul culminant al acestei camere, cu decoratiunile lor multicolore ce combina elemente aurii, rosii si albastru cobalt.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] In vitrine sunt expuse obiecte din portelan, smalt si mici colectii de artizanat care contin articole originale din Orientul Indepartat printre care si renumitii pantofi din matase diafana, pe care eu ii ador. Vazele mari sunt punctul culminant al acestei camere, cu decoratiunile lor multicolore ce combina elemente aurii, rosii si albastru cobalt.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Ultima incapere chinezeasca este Camera cu acuarele, al carei nume vine de la scenele orientale pictate pe pereti. Biroul rosu dateaza inca din vremea lui Augustus al II-lea si a fost refacut de catre Stanisław Kostka Potocki.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Ultima incapere chinezeasca este Camera cu acuarele, al carei nume vine de la scenele orientale pictate pe pereti. Biroul rosu dateaza inca din vremea lui Augustus al II-lea si a fost refacut de catre Stanisław Kostka Potocki.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Salile de vanatoare, cu peretii acoperiti cu ,,lemn fals”, o tehnica de finisare a lemnului ce utilizeaza vopsea pentru a imita aspectul si textura diferitelor specii de arbori. Pentru a pastra aerul oriental, in prima camera, mobilierul european, cele două comode si biroul, sunt acoperite cu lac adus din Asia. In schimb, cele doua dulapuri asezate pe mesele console sunt europene, imitand arta Orientului Indepartat.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Salile de vanatoare, cu peretii acoperiti cu ,,lemn fals”, o tehnica de finisare a lemnului ce utilizeaza vopsea pentru a imita aspectul si textura diferitelor specii de arbori. Pentru a pastra aerul oriental, in prima camera, mobilierul european, cele două comode si biroul, sunt acoperite cu lac adus din Asia. In schimb, cele doua dulapuri asezate pe mesele console sunt europene, imitand arta Orientului Indepartat.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Salile de vanatoare, cu peretii acoperiti cu ,,lemn fals”, o tehnica de finisare a lemnului ce utilizeaza vopsea pentru a imita aspectul si textura diferitelor specii de arbori. Pentru a pastra aerul oriental, in prima camera, mobilierul european, cele două comode si biroul, sunt acoperite cu lac adus din Asia. In schimb, cele doua dulapuri asezate pe mesele console sunt europene, imitand arta Orientului Indepartat.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] Cea de-a doua Sala de vanatoare a servit drept birou lui August Potocki, proprietarul palatului Wilanów in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, pasionat de vanatoare. Se remarca doua mese ovale avand tablele pictate cu scene de vanatoare si o canapea cu tapiserie inspirata din fabulele cu animale ale lui La Fontaine.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2022] Apartamentul printesei Izabela Lubomirska cuprinde trei camere: salonul, dormitorul de aur, anticamera familiei Lubomirski si baia, amenajate in conformitate cu ultimele tendinte in arta. In Salon sunt atarnate farfurii si boluri din Orientul Indepartat, dar si oglinzi englezesti.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2022] Cateva manechine cu haine in culoarea albastra, preferata contesei, cunoscuta și sub numele de Marchiza Albastra, completeaza decorul.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Dormitorul de Aur, avea pe vremea Izabelei Lubomirska, peretii acoperiti cu un fel de tapet impodobit cu ornamente florale, motive chinezesti si arabescuri, care erau la moda in secolul al XVIII-lea. Patul principesei si setul de cinci fotolii au fost realizate de un atelier local de tamplarie.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2022] Dormitorul de Aur, avea pe vremea Izabelei Lubomirska, peretii acoperiti cu un fel de tapet impodobit cu ornamente florale, motive chinezesti si arabescuri, care erau la moda in secolul al XVIII-lea. Patul principesei si setul de cinci fotolii au fost realizate de un atelier local de tamplarie.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2022] Dormitorul de Aur, avea pe vremea Izabelei Lubomirska, peretii acoperiti cu un fel de tapet impodobit cu ornamente florale, motive chinezesti si arabescuri, care erau la moda in secolul al XVIII-lea. Patul principesei si setul de cinci fotolii au fost realizate de un atelier local de tamplarie.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [AUG-2022] Antecamera ilustreaza perfect gustul pentru arta al Izabelei, avand oglinzi englezesti intre ferestre, mobilier tapitat in Franta, un birou si o soba circulara bogat ornamentata. Pe pereti sunt atarnate portrete ale Izabelei, ale celor patru fiice ale ei, ale parintilor ei si ale celor doi gineri.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [AUG-2022] Antecamera ilustreaza perfect gustul pentru arta al Izabelei, avand oglinzi englezesti intre ferestre, mobilier tapitat in Franta, un birou si o soba circulara bogat ornamentata. Pe pereti sunt atarnate portrete ale Izabelei, ale celor patru fiice ale ei, ale parintilor ei si ale celor doi gineri.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [AUG-2022] Antecamera ilustreaza perfect gustul pentru arta al Izabelei, avand oglinzi englezesti intre ferestre, mobilier tapitat in Franta, un birou si o soba circulara bogat ornamentata. Pe pereti sunt atarnate portrete ale Izabelei, ale celor patru fiice ale ei, ale parintilor ei si ale celor doi gineri.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [AUG-2022] Antecamera ilustreaza perfect gustul pentru arta al Izabelei, avand oglinzi englezesti intre ferestre, mobilier tapitat in Franta, un birou si o soba circulara bogat ornamentata. Pe pereti sunt atarnate portrete ale Izabelei, ale celor patru fiice ale ei, ale parintilor ei si ale celor doi gineri.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [AUG-2022] Peretii sunt decorati cu portrete, printre care si doua tablouri de mari dimensiuni, reprezentandu-i pe regele Ioan Sobieski al III-lea şi pe Stanislaw Kostka Potocki, intemeietorul muzeului Wilanow, in postura semeata de calaret. Langa semineul de la intrare, se poate admira o reproducere in relief a aceluiasi portret al lui Potocki, realizata din cristal de Meissen.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [AUG-2022] Statuia ecvestra a lui Ioan Sobieski al III-lea il infatiseaza pe rege in pozitia invingatorului, calul sau zdrobind doi turci sub copitele lui. Aceasta a fost initial pozitionata in Marele vestibul si a fost ulterior mutata in actuala locatie.
[0 PMA, fără bonus]
P33 [AUG-2022] Statuia ecvestra a lui Ioan Sobieski al III-lea il infatiseaza pe rege in pozitia invingatorului, calul sau zdrobind doi turci sub copitele lui. Aceasta a fost initial pozitionata in Marele vestibul si a fost ulterior mutata in actuala locatie.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [AUG-2022] Statuia ecvestra a lui Ioan Sobieski al III-lea il infatiseaza pe rege in pozitia invingatorului, calul sau zdrobind doi turci sub copitele lui. Aceasta a fost initial pozitionata in Marele vestibul si a fost ulterior mutata in actuala locatie.
[0 PMA, fără bonus]
P35 [AUG-2022] Apartamentul regelui este alcatuit din patru incaperi: Antecamera, Dormitorul, Cabinetul chinezesc si Garderoba regelui.
[0 PMA, fără bonus]
P36 [AUG-2022] Apartamentul regelui este alcatuit din patru incaperi: Antecamera, Dormitorul, Cabinetul chinezesc si Garderoba regelui.
[0 PMA, fără bonus]
P37 [AUG-2022] Antecamera functiona ca o sala reprezentativa, unde invitatii si curtenii asteptau audienta la rege. Plafonul este in intregime pictat cu alegoria iernii, iar pe peretii tapetati cu catifea imprimata, sunt agatate oglinzi stil Régence si cateva tablouri de mari dimensiuni, intre care cele mai pretioase par a fi Portretul in picioare al lui Ioan Sobieski, Portretul lui cu familia si Batalia de la Viena.
[0 PMA, fără bonus]
P38 [AUG-2022] Antecamera functiona ca o sala reprezentativa, unde invitatii si curtenii asteptau audienta la rege. Plafonul este in intregime pictat cu alegoria iernii, iar pe peretii tapetati cu catifea imprimata, sunt agatate oglinzi stil Régence si cateva tablouri de mari dimensiuni, intre care cele mai pretioase par a fi Portretul in picioare al lui Ioan Sobieski, Portretul lui cu familia si Batalia de la Viena.
[0 PMA, fără bonus]
P39 [AUG-2022] Mobilierul este alcatuit din canapele tapitate cu aceeasi catifea folosita la capitonarea peretilor, patul regal, acoperit de draperii purpurii, cu decoratiuni aurite.
[0 PMA, fără bonus]
P40 [AUG-2022] O copie a unei comode purtand o tava din argint aurit daruita regelui de catre cetatenii Cracoviei dupa celebra sa victorie in batalia de la Viena.
[0 PMA, fără bonus]
P41 [AUG-2022] Cabinetul chinezesc, la moda in acea perioada, regele Ioan Sobieski al III-lea amenajand si el unul dintre birourile sale private cu motive din Orientul Indepartat. Decorul de astazi al Cabinetului chinez este insa rezultatul reamenajarilor din vremea lui Augustus al II-lea. O nota particulara a incaperii sunt peretii decorati cu paneluri din lemn pictate cu lac si acoperite cu mici piese din argint cuprat. Frescele de pe tavan infatiseaza pasari exotice si dragoni.
[0 PMA, fără bonus]
P42 [AUG-2022] Cabinetul chinezesc, la moda in acea perioada, regele Ioan Sobieski al III-lea amenajand si el unul dintre birourile sale private cu motive din Orientul Indepartat. Decorul de astazi al Cabinetului chinez este insa rezultatul reamenajarilor din vremea lui Augustus al II-lea. O nota particulara a incaperii sunt peretii decorati cu paneluri din lemn pictate cu lac si acoperite cu mici piese din argint cuprat. Frescele de pe tavan infatiseaza pasari exotice si dragoni.
[0 PMA, fără bonus]
P43 [AUG-2022] Cabinetul olandez a folosit initial pentru a expune lucrari ale maestrilor olandezi, inclusiv Rembrandt insusi. Amenajarea actuala, inclusiv fresca din tavan dateaza din vremea regelui Augustus al II-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P44 [AUG-2022] Interiorul este decorat cu mobilier saxon, oglinzi Régence, iar peretii sunt acoperiti cu catifea cu motive imprimate in relief.
[0 PMA, fără bonus]
P45 [AUG-2022] Interiorul este decorat cu mobilier saxon, oglinzi Régence, iar peretii sunt acoperiti cu catifea cu motive imprimate in relief.
[0 PMA, fără bonus]
P46 [AUG-2022] Apartamentul reginei Marie Casimire este simetric cu cel al regelui, constand din Antecamera, Dormitor, Cabinet Al Fresco si Cabinet cu oglinzi. Antecamera a servit drept vestibul, decorul fiind la concurenta cu cel din antecamera regelui. Plafonul este pictat cu scene din alegoria toamnei, iar in chenar stucat, picturi ce prezinta activitati specifice acestui anotimp, continuand seria anotimpurilor, inceputa in camerele regelui.
[0 PMA, fără bonus]
P47 [AUG-2022] Catifeaua genoveza imprimata in relief, in culorile negru, auriu si rosu, capitoneaza peretii pe care este agatata pictura reprezentand-o pe Maria Casimire cu copiii, realizata de acelasi autor ca si tablourile alegorice ale anotimpurilor de pe plafoanele dormitoarelor si antecamerelor.
[0 PMA, fără bonus]
P48 [AUG-2022] Dormitorul reginei, una dintre cele mai impresionante camere baroc, are un pat mult mai mare decat cel al regelui, cu draperii de matase alba si catifea rosie, toaleta originala a reginei, un ceas de perete cu oglinzi, o oglinda Régence de colt si o masa Régence, pe care este asezata cutia originala din argint aurit de bijuterii a reginei. Plafonul este pictat cu alegoria primaverii si picturi infatisand activitati specifice primaverii.
[0 PMA, fără bonus]
P49 [AUG-2022] Dormitorul reginei, una dintre cele mai impresionante camere baroc, are un pat mult mai mare decat cel al regelui, cu draperii de matase alba si catifea rosie, toaleta originala a reginei, un ceas de perete cu oglinzi, o oglinda Régence de colt si o masa Régence, pe care este asezata cutia originala din argint aurit de bijuterii a reginei. Plafonul este pictat cu alegoria primaverii si picturi infatisand activitati specifice primaverii.
[0 PMA, fără bonus]
P50 [AUG-2022] Dormitorul reginei, una dintre cele mai impresionante camere baroc, are un pat mult mai mare decat cel al regelui, cu draperii de matase alba si catifea rosie, toaleta originala a reginei, un ceas de perete cu oglinzi, o oglinda Régence de colt si o masa Régence, pe care este asezata cutia originala din argint aurit de bijuterii a reginei. Plafonul este pictat cu alegoria primaverii si picturi infatisand activitati specifice primaverii.
[0 PMA, fără bonus]
P51 [AUG-2022] In Cabinetul cu oglinzi este pastrat un plafon cu o imagine a Aurorei, care contine cripto-portrete ale Mariei Casimire si ale fiilor ei.
[0 PMA, fără bonus]
P52 [AUG-2022] Cabinetul Al Fresco este decorat cu picturi murale originale din secolul al XVII-lea care reprezinta scene mitologice cu Apollo. Decorul a fost descoperit in timpul restaurarilor in 1955, inainte de descoperire aici fiind amplasata o scara de lemn care ducea la nivelul superior al palatului.
[0 PMA, fără bonus]
P53 [AUG-2022] Marele vestibul, pe vremea regelui Ioan Sobieski al III-lea, era cea mai mare camera din Palat, folosita initial ca Sala de mese, bogat decorata.
[0 PMA, fără bonus]
P54 [AUG-2022] Marele vestibul, pe vremea regelui Ioan Sobieski al III-lea, era cea mai mare camera din Palat, folosita initial ca Sala de mese, bogat decorata.
[0 PMA, fără bonus]
P55 [AUG-2022] Singurele elemente de mobilier aflate in sala sunt ceasul vertical cu oglinzi, o raritate in lume si cele doua mese franceze, dintre care una cu incrustatii de onix.
[0 PMA, fără bonus]
P56 [AUG-2022] Peretii sunt placati cu marmura in doua nuante, alba si cafenie, iar plafonul complet alb este ornamentat cu stucaturi reprezentand cele patru vanturi mitologice.
[0 PMA, fără bonus]
P57 [AUG-2022] Capela este o mica incapere construita la initiativa Aleksandrei Augustowa Potocka, pentru a comemora moartea regelui Ioan Sobieski al III-lea, fiind opera unor artisti renumiti ai epocii.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 57] din total 57 FOTOGRAFII Palatul & Complexul muzeal Wilanow / VARȘOVIA — by geani antodoar poze atașate articolului Palatul Wilanow, resedinta regelui Ioan Sobieski al III-lea
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038558959960938 sec