Poze Descoperă Valletta / VALLETTA-SLIEMA — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Magnifica biserica a Cavalerilor Ioaniti — Co-catedrala Sf. Ioan
P01 [AUG-2021]
[50 PMA, fără bonus]
P02 [AUG-2021] Catedrala, de dimensiuni impresionante, a fost construita la ordinul Marelui Maestru Jean de la Cassiere si poarta hramul Sf. Ioan Botezatorul, sfantul patron al Ordinului Ioanitilor. Este deschisa publicului de luni pana vineri intre orele 9.30 si 16.30, sambata pana la ora 12.00. Duminica, numai membrii congregatiei pot vizita catedrala. Am intrat in catedrala prin strada Republicii, dupa ce am platit 15 euro/adult.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2021] Podeaua de marmura a catedralei este alcatuita din 400 de pietre funerare care ii comemoreaza pe cei mai ilustri cavaleri ai ordinului. Cele mai populare imagini sunt ale mortii reprezentata ca un schelet cu o secera, o clepsidra si un inger sufland in trompeta.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2021] Aceste morminte din marmura de diferite nuante sunt decorate cu blazoane, simboluri militare si religioase sau episoade din viata celui decedat. Cea mai veche piatra funerara dateaza din anul 1606. Soldatii au continuat sa fie ingropati in catedrala pana in secolul al XIX-lea. Pentru a nu distruge mormintele, este interzisa intrarea in catedrala cu pantofi cu toc.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2021] Aceste morminte din marmura de diferite nuante sunt decorate cu blazoane, simboluri militare si religioase sau episoade din viata celui decedat. Cea mai veche piatra funerara dateaza din anul 1606. Soldatii au continuat sa fie ingropati in catedrala pana in secolul al XIX-lea. Pentru a nu distruge mormintele, este interzisa intrarea in catedrala cu pantofi cu toc.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2021] Aceste morminte din marmura de diferite nuante sunt decorate cu blazoane, simboluri militare si religioase sau episoade din viata celui decedat. Cea mai veche piatra funerara dateaza din anul 1606. Soldatii au continuat sa fie ingropati in catedrala pana in secolul al XIX-lea. Pentru a nu distruge mormintele, este interzisa intrarea in catedrala cu pantofi cu toc.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2021] Altarul principal este realizat din aur, argint si marmura de diferite culori. Piesa centrala a acestuia este o sculptura din marmura, realizata de Giuseppe Mazzuoli, numita Botezul lui Hristos.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2021] Altarul principal este realizat din aur, argint si marmura de diferite culori. Piesa centrala a acestuia este o sculptura din marmura, realizata de Giuseppe Mazzuoli, numita Botezul lui Hristos.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2021] Altarul principal este realizat din aur, argint si marmura de diferite culori. Piesa centrala a acestuia este o sculptura din marmura, realizata de Giuseppe Mazzuoli, numita Botezul lui Hristos.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2021] Fra 'Marc' Antonio Zondadari, din Siena, a fost mare maestru al Ordinului Maltei, foarte cunoscut in randul maltezilor, chiar daca domnia sa a durat doar doi ani. Este ingropat aici, cu exceptia inimii sale, care a fost ingropata in Siena. Monumentul magnific creat de catre Massimiliano Soldani Benzi este o opera de arta baroca din bronz si marmura, care il arata pe Marele Maestru asezat. Acesta este singurul monument aflat in naosul bisericii, deoarece nu se potrivea in capela limbii italiene.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2021] Capela limbii germane, inchinata Botezului Domnului, este dedicata memoriei lui Ranz Sigismund von Thun, comandant al Kleenols, Grobnig si Vienei, car in calitate de lider al flotei a dat inamicului lovituri serioase in timpul confruntarilor pe mare, vitejia sa aducand o mare onoare ordinului.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2021] Capela limbii italiene este consacrata Sf. Ecaterina din Alexandria, patroana cavalerilor italieni. In altar am admirat pictura „Mistica Casatorie a Sf. Ecaterna”, executata in 1670 de catre Mattia Preti. Capela gazduieste mormantul Marelui Maestru Gregorio Carafa, eroul care a reusit sa-i infranga pe otomani in batalia de la Dardanele.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2021] Capela limbii italiene este consacrata Sf. Ecaterina din Alexandria, patroana cavalerilor italieni. In altar am admirat pictura „Mistica Casatorie a Sf. Ecaterna”, executata in 1670 de catre Mattia Preti. Capela gazduieste mormantul Marelui Maestru Gregorio Carafa, eroul care a reusit sa-i infranga pe otomani in batalia de la Dardanele.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2021] Capela franceza, inchinata Sf. Apostol Pavel, are patru monumente funerare ale fratelui regelui Louis Philippe al Frantei, Vicontele de Beaujolais, Marelui Maestru Adrien de Wignacourt, Marelui Maestru Fra Emmanuel de Rohan si Marchizului de Wignacourt.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2021] Peretii capelei franceze sunt decorati cu reprezentari ale coroanei imperiale, crucii malteze si simbolul heraldic floarea de crin, care aminteste de cavalerii francezi ai Langue de Provence.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2021] Capela provensala dedicata Arhanghelului Mihail, adaposteste mormintele Marilor Maestri Antoine de Paule si Jean Lascaris Castellar.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2021] Capela anglo-bavareza il are ca protagonist pe Arhiepiscopul Milanului, Charles Borromeo, reprezentant important al Contrareformei, in timp ce este prezentat Fecioarei Maria. Capela contine un singur mormant apartinand lui Fra Francois Collongue de Foresta.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2021] Capela Castiliei, Leonului si Portugaliei este inchinata Sfantului patron al Spaniei, Iacob cel Mare. Aceasta gazduieste doua morminte apartinand celor doi mari maestri portughezi: Manoel Pinto si Manoel de Vilhena.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2021] Cripta poate fi admirata din spatele unui geam care are rolul de a mentine temperatura scazuta in interiorul acesteia pentru a proteja cele 12 morminte ale Marilor Maestri care se gasesc aici. Marele Maestru Jean de Valette, intemeietorul capitalei Valletta se odihneste aici.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [AUG-2021] Cripta poate fi admirata din spatele unui geam care are rolul de a mentine temperatura scazuta in interiorul acesteia pentru a proteja cele 12 morminte ale Marilor Maestri care se gasesc aici. Marele Maestru Jean de Valette, intemeietorul capitalei Valletta se odihneste aici.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [AUG-2021] Cripta poate fi admirata din spatele unui geam care are rolul de a mentine temperatura scazuta in interiorul acesteia pentru a proteja cele 12 morminte ale Marilor Maestri care se gasesc aici. Marele Maestru Jean de Valette, intemeietorul capitalei Valletta se odihneste aici.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [AUG-2021] Oratoriul este incaperea folosita ca loc privat de rugaciune. Acesta gazduieste o capodopera a picturii, Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, ce ii apartine celebrului pictor Caravaggio. Este ultima lucrare a sa, pe care a realizat-o inaintea condamnarii la moarte pentru ucidere, in timpul unei incaierari, la bautura. Tot aici se afla si o alta pictura a aceluiasi autor, "Hieronymus III".
[0 PMA, fără bonus]
P30 [AUG-2021] Oratoriul este incaperea folosita ca loc privat de rugaciune. Acesta gazduieste o capodopera a picturii, Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, ce ii apartine celebrului pictor Caravaggio. Este ultima lucrare a sa, pe care a realizat-o inaintea condamnarii la moarte pentru ucidere, in timpul unei incaierari, la bautura. Tot aici se afla si o alta pictura a aceluiasi autor, "Hieronymus III".
[0 PMA, fără bonus]
P31 [AUG-2021] Una dintre cele mai spectaculoase imagini ale interiorului baroc al catedralei am descoperit-o urcand la balcon, mult mai aproape de bolta semicilindrica a navei, decorata cu picturi care infatiseaza scene din viata Sfantului Ioan Botezatorul, create intre 1662 si 1667 de catre pictorul Mattia Preti, si el Cavaler al Ordinului de Malta.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 31] din total 31 FOTOGRAFII Descoperă Valletta / VALLETTA-SLIEMA — by geani antodoar poze atașate articolului Magnifica biserica a Cavalerilor Ioaniti — Co-catedrala Sf. Ioan
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.028318881988525 sec