FILTRE:2011

Poze Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA — by adybyt / 2011 [pg. 1 / 3]

total [143] fotografii încărcate de adybyt în această destinație
P02 [AUG-2010] Defileul Muresului se afla intre Toplita si Deda, unde raul strapunge muntii vulcanici (Calimani la nord si Gurghiu la sud), formand un culoar ingust care ofera turistilor peisaje spectaculoase (stanci, creste, o albie incantatoare). Defileul este usor accesibil, cu cabane si posibilitati de campare, precum si atractii pentru pescari. In zona Rezervatiei peisagistice defileul Muresului se intalnesc substraturi avand ca principale componente geologice andezitele si andezitele bazaltice, roci rezultate din eruptia magmei venita din adancime.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2010] Restaurantul "Stânca Soimilor" amplasat pe Lacul Ciucas.Cursul de apa principal al statiunii Baile Tusnad este Oltul. Lacul Ciucas din mijlocul statiunii a fost creat special, in scopuri turistice folosindu-se apa acestui rau.Acest lac din centru a fost mult timp o mlastina, mai ales dupa 1990, pana cand a fost amenajat la standarde europene.Plimbarile pe lac se fac cu barci inchiriate de la debarcaderul restaurantului.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2010] Defileul Muresului a fost transformat în parc natural si va avea o administratie cu rangeri, dar si cu consiliu stiintific, pentru a putea accesa fonduri europene.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2010] Oraul Braov este pentru orice turist un punct dereferinta important pe harta României. Situat sub dealul Tâmpa din masivul Postavaru dispune de obiective turistice pe toate gusturile.Centrul vechi al orasului, cu Piata Sfatului,cu stradutele inguste si cu casele vechi atrag zeci de mii de turisti.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2010] Statiunea Lacu Rosu, componenta a orasului Gheorghieni, este situata pe Valea Bicazului, intre Lacu Rosu si Cheile Bicazului.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2010] Statiunea Lacu Rosu, componenta a orasului Gheorghieni, este situata pe Valea Bicazului, intre Lacu Rosu si Cheile Bicazului. Lacul s-a format relativ recent in vara anului 1837, atunci s-a intamplat ca in urma ploilor abundente marea cantitate de moloz stancos pe versantul nordic al Stancii Ucigasului a alunecat blocand drumul Paraului Bicajel. Apa s-a acumulat formand un lac de baraj natural.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2010] Lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cunoscut şi sub numele de "lacul Bicaz", este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe râurile interioare din România. Situat pe cursul superior al râului Bistriţa, lacul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu acelaşi nume.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2010] In 1847 sub indrumarea peisagistului vienez Carl F.W.Meyer au inceput lucrarile de amenajare,iar in anul 1854 a avut loc inaugurarea oficiala.Gradina impresioneaza si astazi prin aranjamentele florale,colectia deosebita de material dendrologic,aici gasindu-se unele exemplare declarate arbori ocrotiti. Cismigiul nu este niciodata pustiu, vara fiind cautat pentru racoare, vegetatie si lacul sau intesat cu barci si care iarna devine un patinoar natural.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2010] Statiunea Cheia este situata in comuna Maneciu, judetul Prahova, pe raul Teleajen la poalele Muntilor Ciucas (Carpatii Orientali), la distanta de 60 km de Ploiesti pe DN. Bucuresti a Brasov. Statiunea se caracterizeaza prin presiune atmosferica relativ coborata, aer curat fara praf si alergeni, bogat in raze ultraviolete, ionizare atmosferica substantiala.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2010] Cheia - Localitatea este una dintre cele mai frumoase şi sălbatice locuri din Prahova. Fie că optaţi pentru o seară la cort, la pensiune sau doar câteva ore la iarbă verde în unul din nenumăratele locuri amenajate pe malul râului Teleajen.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2010] Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas este situat in Muntii Hasmas, in zona central-nord-estica a Romaniei, pe raza judetelor Neamt si Harghita. Cheile Bicazului reprezinta o adevarata atractie turistica, zona oferind peisaje spectaculoase si posibilitati multiple de agrement.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2010] Cheile Bicazului datorita marimii lor impresionante reprezinta una dintre cele mai atragatoare zone turistice din tara. Indiferent de anotimp Cheile Bicazului sunt un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat daca sunteti in zona.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2010] Tusnad - Vedere panoramica de pe Stanca Soimilor, inaltime de 824 m, Stanca este accesibila urmand potecile ce pornesc din statiune si sunt marcate cu un triunghi rosu; traseul este de 1 1/2 h.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2010] Brasovul este orasul care a primit noua titulatura '' Capitala verde a Romaniei" Brasovul s-a inscris in cursa pentru Capitala Verde alaturi de Timisoara, Cluj-Napoca, Bucuresti (sectorul 2), Sfintu-Gheorghe, Deva, Braila, Alexandria, Zalau şi Slobozia. Criteriile acordarii titlului au vizat strategia de mediu a municipalitatilor participante, dar si managementul deseurilor, colectare selectiva, reciclare, infrastructura, precum si proiectele derulate în anul anterior.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2010] Despartite doar de vreo 20 de km de orasul Bicaz, Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai atragatoare zone turistice ale tarii. Situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartinand Carpatilor Orientali, si fiind delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m), fac legatura intre judetele Neamt si Harghita. Cheile, cu o lungime de 8 km, ce se intind intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean, sunt formate de raul Bicaz si afluentii sai (din care cel mai important este Bicajelul) si leaga Transilvania de Moldova.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2010] Situat in inima tarii, la rascrucea tuturor drumurilor, Brasovul este orasul care atrage anual cei mai multi turisti. Aici, viata este curata, plina de culoare, gust si aroma, relaxarea este maxima si multumirea deplina. Ai tot ce ti-ai putea dori: puritatea aerului si racoarea muntilor, frumusetea cladirilor si monumentelor medievale bine intretinute, confortul spatiilor de cazare, ospitalitatea restaurantelor cu specific, varietatea si abundenta locurilor pentru cumparaturi. Indiferent ca este zi de week-end sau din timpul saptamanii, vara sau iarna, soare sau ploaie, turistii sunt ca un furnicar pe strazile si in pietele din centrul vechi.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2010] Teritoriul comunei Bicaz Chei cuprinde una dintre cele mai frumoase zone turistice din ţară. Râul Bicaz care traversează teritoriul comunei pe direcţia SV-NE şi-a săpat albia separând masivele muntoase Tulgheş , Munticel , Gherman , la nord şi Tarcău la sud.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2010] Sovata Bai a fost binecuvantata de Dumnezeu prin prezenta a doua biserici ortodoxe, impunatoare prin frumusetea si incarcatura spirituala. Una dintre ele , Biserica cu hramul Schimbarea la fata este o biserica din lemn, construita intre anii 1931-1932. Interiorul a fost pictat in tehnica tempera in vara anului 1934, si anume picturi reprezentative, cum sunt Iisus la doisprezece ani in templu, intrarea in Ierusalim, Iisus la fantana lui Iacov. Iconostasul este sculptat in lemn de tei, iar la intrare, in partea exterioara este pictata icoana cu hramul bisericii Schimbarea la fata.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2010] Biserica Schimbarea la Fata din Sovata este o biserica ortodoxa, edificata intre anii 1931 – 1932, cu sprijinul antreprenorului Kinger din Reghin. Exteriorul impresioneaza prin fatada, care este decorata cu o pictura, ce reprezinta icoana hramului “Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos”. Interiorul a fost pictat in tehnica tempera de Aurel Ciupe, in anul 1936.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2010] Statiunea Sovata si-a schimbat fata. Infrastructura statiunii balneoclimaterice Sovata din judetul Mures a fost, in sfarsit, reabilitata. Dupa aproape doi ani de santier, atat reteaua de drumuri, cat si cea de alei din jurul principalelor obiective turistice, dar si cea din centrul statiunii au fost modernizate in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2010] “Marea dintre munti”, asa cum mai este cunoscut, lacul Izvorul Muntelui este cel mai mare lac artificial amenajat pe raurile interioare din Romania, in spatele unui baraj inalt de peste 120 m, un adevarat munte artificial. Cu un perimetru de 71 km si o lungime de aproximativ 35 km, lacul Izvorul Muntelui constituie o zona de agrement deosebit de atractiva pentru turisti. Portul amenajat in apropierea barajului Bicaz, pe malul lacului Izvorul Muntelui, denumit si Complexul Turistic Naval Port Bicaz reprezinta locul de unde pleaca cursele de agrement naval pe lac. Aici gasesti numeroase ambarcatiuni pe care le poti inchiria pentru a experimenta o plimbare pe lac si a descoperi frumusetile din jur. O plimbare pe lac o poti face fie cu barca, salupa sau hidrobicicleta sau poti opta pentru o mini-croaziera cu vaporasul. In port mai gasesti un hotel plutitor, casute pentru cazare si o terasa plutitoare la care poti poposi pentru a admira Lacul Izvorul Muntelui in toata splendoarea sa si a simti o clipa de liniste.
[0 PMA, fără bonus]
P11 [AUG-2010] In aval de Lacu Rosu incep Cheile Bicazului, chei in Carpatii Orientali, pe valea raului Bicaz, care fac legatura intre Transilvania si Moldova. Are o lungime de 8 km de la Lacu Rosu pana la satul Bicazul Ardelean.
[0 PMA, fără bonus]
P12 [AUG-2010] Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas care are ca arii protejate: Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Hasmasul Mare. Drumul din Cheile Bicazului este format din serpentine ametitoare. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri (precum Pestera Neagra si Pestera Cascada)
[0 PMA, fără bonus]
P13 [AUG-2010] Pe parcursul serpentinelor din Cheile Bicazului exista mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii romani si de cei maghiari din zona.
[0 PMA, fără bonus]
P15 [AUG-2010] Kicsi Gomba - Pe româneşte, localul e Ciuperca mică, dar în pub-ul unguresc din Sovata te poţi răsfăţa cu o supă de usturoi delicioasă, în care se topesc cubuleţe mici de parmezan. Chelnerul ţi-o serveşte alături de felii de toast aurii, uşor prăjite. Şi ce merge mai bine la felul doi decât un piept de pui la grătar, stropit de o ploaie de boia dulce, piept ce odihneşte pe un pat de salată proaspătă asortată. Dacă eşti vegetarian, îţi recomandăm clătita uriaşă Quatro Formaggi, bine făcută şi uşor aromată de la o frunză de mărar. Pentru cine mai poate, nu-i de lăsat în farfurie nici prăjitura Marlenka, un tort cu miere şi nuci, o invenţie a vecinilor cehi, pe care oamenii din Sovata au preluat-o în meniu.
[0 PMA, fără bonus]
P17 [AUG-2010] Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti a fost înfiinţată la 27 iunie 1891 din dorinţa Regelui Carol I, cu numele 'Fundaţiunea Universitară Carol I'. Timp de 50 de ani, aceasta şi-a asumat misiunea formării elitei intelectuale, îndeosebi prin acordarea de subvenţii, premii de încurajare, burse studenţilor cercetători merituoşi şi prin tipărirea unor lucrări valoroase, a tezelor de licenţă sau de doctorat. Clădirea bibliotecii a fost dată în folosinţă la 9 mai 1914, cu o dotare şi organizare de nivel european. După 1948, a fost înfiinţată Biblioteca Centrală a Universităţii din Bucureşti. În urma incendiului din decembrie 1989, când BCU a ars aproape în totalitate, clădirea a fost reconstruită şi redată parţial în folosinţă studenţilor şi cadrelor didactice din învăţământul superior.
[0 PMA, fără bonus]
P18 [AUG-2010] Dupa o zi de plimbat prin statiunea Cheia a venit si vremea cinei . Si cum nu se putea mai bine decat mancarea gatita in aer liber seara la caldura focului de lemne langa raul Cheia - Ciorba de miel la ceaun cu leustean si dreasa cu smantana si taitei de ou, fripturi asortate la disc.
[0 PMA, fără bonus]
P19 [AUG-2010] Sovata - Statiunea formata in jurul celui mai mare lac heliotermic din lume - Lacul Ursu- este unic in Europa. Formandu-se in anul 1875, in urma unor alunecari de teren, lacul are o adancime de 17,5 m. Prin 1900 temperatura lacului a atins valoarea de 71 C, iar, dupa ce lacul a fost deschis oficial pentru public, datorita numarului mare de turisti nu a mai atins aceasta valoare. Lacul Ursu isi primeste in fiecare an miile de turisti care vin atat pentru relaxare cat si pentru vindecarea anumitor boli ginecologice, reumatismale, endocrine, metabolice, neurologice. Efectul heliotermic se datoreaza efectului de sera produs de apa dulce ce curge la suprafata lacului, cu apa sarata concentrata. Vara, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râuleţe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menţine la suprafată, acţionînd ca un izolator termic.Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20°C la suprafaţă, 30-40°C la adâncimea de 1 m şi 40-60°C la adâncimea de 1,5 m.
[0 PMA, fără bonus]
P20 [AUG-2010] Infrastructura din statiunea mureseana a fost reabilitata, iar aspectul Sovatei incepe sa rivalizeze cu statiunile din Occident. Dupa aproape doi ani de santier, atat reteaua de drumuri, cat si cea de alei din jurul principalelor obiective turistice, dar si cea din centrul statiunii au fost modernizate.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [AUG-2010] Crucea de pe Varful Caraiman - Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial.Este situată în șaua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului către Valea Seacă, fiind unică în Europa atât prin altitudinea amplasării, cât și prin dimensiuni: crucea propriu-zisă are o înălțime de 28 m și două brațe de câte 7 m fiecare. Crucea este executată din profile de oțel, fiind montată pe un soclu din beton armat placat cu piatră, înalt de 7,5 m, iar în interiorul acestuia se află o încăpere care a adăpostit inițial generatorul de energie electrică ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii.Proiectul ansamblului a fost realizat de către arhitecții români Georges Cristinel și Constantin Procopiu. Construcția monumentului a început în anul 1926 și s-a finalizat în august 1928. Regina Maria a urmărit îndeaproape execuția până la finalizarea ei. Inaugurarea și sfințirea monumentului au avut loc pe data de 14 septembrie 1928, de Ziua Sfintei Cruci.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 62] din total 143 FOTOGRAFII Circuite prin România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA — by adybyt / 2011
  • NOU! Toate pozele încărcate de adybyt pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.027421951293945 sec