Răspunsuri — scrise de nicole33; în 2019 SĂPT.45

nicole33, 09.11.19 23:24»@tm67bru:

Foarte probabil, foarte mulți nu știau detaliile comunicate de mine.

Să întrebi însă pe câți oameni îi interesează - ori îi va interesa - cele aflate...

Eu recunosc că nu ştiam şi apreciez mereu când aflu chestii noi, care mă interesau, dar nu prea găseam pe nimeni dispus să mi le dezvăluie.

Am înţeles şi de ce este o singură listă cu aceleaşi preţuri ale TO, fiind vorba de comision cedat.

Mai am câteva curiozităţi pe care le ştiu sau ar trebui să le ştie doar cei care lucrează în agenţii şi care nu prea vor să le spună, dar jonglând cu cifrele mă mai prind şi singură, într-o marjă de eroare acceptabilă.

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 09.11.19 19:43»@alinafulg:

Scuze, atunci am fost în eroare, credeam ca exista o alta lista pentru agentii, acum am inteles cum functioneaza.

Şi eu am crezut că sunt două liste diferite, având acces doar la lista publică pentru turişti, care nu presupune vreo logare sau parolă, dar oferă suficiente informaţii importante pentru mine ca turist interesat de un sejur în destinaţia X, inclusiv cele legate de disponibilităţi.

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 09.11.19 17:41»@alinafulg:

Avand în vedere ca pretul pachetului turistic este destul de mare, 10% reprezinta ceva.

Categoric, reprezintă destul de mult chiar, dar eu îmi menţin opinia că a fost vorba de o excepţie, reducerile obişnuite netrecând de 5%. Explicaţii posibile ar fi: preţurile mult umflate anterior de către agenţia respectivă, vânzări slabe la acel preţ, posibil şi o oarecare reducere la preţul charterului, cu care se poate jongla destul de mult în funcţie de perioadă şi de gradul de ocupare, deşi era prea devreme de estimat cu nouă-zece luni înainte.

Hotelul ales de tine a avut un preţ destul de mic anul trecut şi anul acesta, putând fi uşor vândut şi cu un comision puţin mai mare, rămânând astfel o marjă de manevră suficientă pentru reduceri suplimentare. Nu ştiu care a fost exact situaţia, nu am urmărit acest hotel şi evoluţia preţului, deoarece nu am fost interesată.

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 09.11.19 01:11»@bazilman:

Deranjează așa tare postarea mea?

Nu deranjează, dar nici nu ajută .

Nu găsesc niciun folos în a da oamenilor speranţe deşarte, iluzia unor "oferte de nerefuzat" , exact cum ţi-am scris mai sus.

Mai util ar fi fost dacă întorceai ajutorul primit de la AFA, scriind propriile tale impresii din vacanţă, fără să te eschivezi în fel şi chip.

Aşa funcţionează acest site: primeşti, dar şi oferi la rândul tău.

=

Crezi că eşti singurul care a aflat că joia viitoare se deschide TTR-ul?

Noi ne întâlnim la TTR de ani buni, mai mult pentru bucuria de a ne revedea, pentru că ofertele agenţiilor niciodată nu ne-au dat pe spate, unii apreciind că nu a meritat nici preţul biletului de intrare .

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 08.11.19 23:59»@bazilman:

La Selectum cu 2040 EUR cum am prins eu anul trecut la fix același târg.

Speranţe deşarte pentru 20-20 .

Indiferent că rezervi pe târg sau nu, cu 2100 de euro abia dacă prinzi la Selectum cu avionul doar doi adulţi FĂRĂ copil în septembrie şi cea mai ieftină cameră cu vedere la boscheţi.

Eu aveam în vedere partea financiară, adică posibilitatea unor oferte de nerefuzat la care, poate, membrii AFA, nu au acces.

Reducerile de maxim 5% cât ar putea fi pe perioada TTR sunt departe de ideea mea de "oferte de nerefuzat". Oricum acestea nu apar pe scară largă, sunt limitate atât ca număr de locuri, cât şi ca durată.

Chiar crezi că "agentul tău personal de turism" ţi-ar face tocmai ţie o asemenea ofertă?

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 07.11.19 22:07»@mbrandusa:

Imi poate spune cineva care a zburat cu Wizz din Dubai cum ati procedat cu check in la plecare?

Am prim mail ca DWC nu accepta bilet electronic.

Am zburat în Dubai cu Wizz, însă ca parte a unui pachet turistic achiziţionat de la o agenţie, avantajul fiind că am avut şi câte un bagaj de cală inclus.

În cazul meu, check in-ul a fost făcut de către agenţie pentru tot grupul şi pentru ambele curse. Locurile au fost date la rând, cum au picat, eu regretând că nu am fost lăsată să-mi fac singură check in online şi să-mi aleg loc la geam, aşa cum îmi place.

Atât pe Otopeni, cât şi pe Dubai m-am prezentat la ghişeul de check in DOAR cu paşaportul, am fost identificaţi imediat în sistem, am predat valizele de cală şi am primit cărţile de îmbarcare, tipărite de ei acolo gratuit. Aveam la mine printate şi documentele primite pe mail de la agenţie, dar nu mi le-a cerut nimeni.

LA CMR Dubai - formalități check-in la plecare - scris de mbrandusa în secțiunea [CMR ŢĂRILE GOLFULUI PERSIC]
nicole33, 07.11.19 21:56»@Corina70:

Ne dorim ceva similar sau mai bun decat Gural Premier Belek, unde am fost anul acesta, si ar fi fost perfect pentru noi daca nu erau atat de multi copii mici in resort.

Vestea bună este că problema este ca şi rezolvată (garantez 99%) orice alt resort ai alege .

La Gural Premier Belek am întâlnit mai mulţi copilaşi decât în ORICE alt resort prin care am mai fost şi lista este lungă. Nici măcar la Gural Premier Tekirova parcă nu erau atâţia sau oricum m-au stresat mult mai puţin.

La Ela Quality mai erau destul de mulţi copii mici şi foarte mici, dar eu am fost pe acolo de câteva ori doar în vizită, am stat prea puţin, mai mult la bar. Dar nu intenţionez să ţi-l recomand deoarece oricum depăşeşte bugetul.

Am primit deja o prima recomandare pentru Selectum Luxury, il aveam in vedere si noi inca de anul trecut, sa vedem daca ne incadram totusi in buget.

Selectum Luxury Belek ar fi cea mai bună recomandare, fiind, în opinia mea, peste Gural aşa cum îţi doreşti. Ştiam că ţi-a atras atenţia încă de când ai comentat la articolul meu de la acest hotel .

Din păcate pentru tine, la Selectum copilul peste 13 ani este considerat adult şi beneficiază doar de o reducere de 25%. Hotelul este foarte bun şi îşi merită banii, chiar dacă s-a scumpit destul de la data vizitei mele. Bugetul specificat de tine este insuficient pentru un sejur la Selectum la început de septembrie, când preţul sare de 3000 euro, chiar 3100 pentru o cameră Luxury (cea mai ieftină) cu vedere parţială la mare.

Dacă totuşi îţi doreşti să mergi la Selectum, îţi propun un compromis: renunţi la avion în favoarea maşinii personale şi aşa te încadrezi în buget. Decizia de a renunţa la confortul avionului în favoarea luxului oferit de un hotel mai bun îţi aparţine. Eu am ales mereu maşina .

Fără transport, un sejur la Selectum te costă în jur de 2300 +/-50 euro.

Transportul cu avionul+ taxe+transfer pentru trei persoane te costă 750-800 euro, în timp ce drumul cu maşina (carburant, taxe de drum, câte o cazare intermediară pe sens) costă sensibil mai puţin, dar îţi mai trebuie două zile de concediu în plus pentru drum. Diferenţa de bani poate fi alocată pentru alegerea unui hotel mai bun.

=

Încearcă să ceri o ofertă şi aici pe AFA şi poate găseşti o variantă chiar mai bună decât cele pe care ţi le-am sugerat noi

amfostacolo.ro/solicitare ... erta.php?&tid=1

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 07.11.19 21:30»@Corina70:

Tot în Lara, alte variante ar fi Royal Holiday Palace sau Royal Seginus sau Royal Wings, care se încadrează într-un buget de 2500-2600 euro în prima săptămână din septembrie, mai scump decât Delphinul recomandat mai sus, deoarece copilul tău este considerat adult şi beneficiază doar de o reducere de 30%.

Regimul copiilor este acelaşi şi la hotelurile Royal din Side (Royal Alhambra, Royal Dragon şi Royal Taj Mahal), dar preţul este cu vreo sută de euro mai mic pe sejur şi plaja din Side este mai frumoasă decât cea din Lara, iar intrarea în mare este mai lină. Transferul până în Side durează cu cel puţin treizeci de minute mai mult ca la hotelurile din Lara.

Alegând un hotel din zona Side ai posibilitatea de a vizita gratuit oraşul antic Side - un adevărat muzeu în aer liber, uşor accesibil cu dolmuşul, în timp ce un hotel din Lara îţi oferă posibilităţi de shopping foarte aproape de hotel şi posibilitatea de a vizita oraşul Antalya, uşor accesibil cu autobuzul.

Şi hotelurile Royal sunt tot SUB Gural, dar având Luna Park gratuit - singurul plus.

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 07.11.19 21:26»@Corina70:

La recomandarea WM, deschid un CMR separat de cel similar, initiat ieri de bazilman.

WM a avut dreptate cu recomandarea, deoarece tu doreşti ALTCEVA decât el, singura similitudine cu userul respectiv fiind faptul că aveţi copii de aceeaşi vârstă .

Va rog sa-mi recomandati un hotel/resort, 5*, zona Belek, Lara sau Side, unde copilul de 13 ani impliniti sa beneficieze de gratuitate la cazare sau sa aiba o reducere cat mai mare din tariful pentru un adult.

La prima vedere, hotelurile Delphin sunt ceea ce cauţi, deoarece copilul 10-14,99 NU este considerat adult, ci tot copil, dar mai mare , astfel că beneficiază de o reducere de 50%.

Într-adevăr, Delphin Palace se încadrează într-un buget de 2500 euro camera cu vedere laterală la mare în prima săptămână din septembrie. Nu-ţi recomand cameră land view, cu vedere la drum, dar nici full sea view, acestea fiind expuse zgomotului de la piscină, restaurant etc. O vedere laterală la mare spre Imperial şi piscina de relaxare mi se pare mult mai ok. Am fost acolo în 2017. Eu personal nu am fost foarte încântată de serviciile oferite atunci, dar făcând comparaţie cu celelalte hoteluri Delphin la care fusesem anterior, Palace fiind al patrulea, poate nu a fost cel mai bun an al lor, însă nu exclud o revenire.

Realist vorbind, Delphin este SUB Gural la toate capitolele, dar rămâne un hotel bun, de recomandat. Singurul plus al Delphinului ar fi Luna Parkul gratuit .

Există şi hoteluri la care copilul de 13 ani împliniţi beneficiază de gratuitate, dar nivelul serviciilor oferite diferă destul de mult de cel cu care te-ai obişnuit.

LA CMR Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 05.11.19 21:15»@gabi76:

nu pot sa merg mai sus in septembrie (vine școală), și la buget suntem 4, deci urcă. Vreau să mă incadrez undeva la 1000-1100 euro, fara transport.

Patru??? Ups!

Trei adulţi şi un copil de 16 ani, care este considerat tot adult sau este vorba de un copil mai mic, gen maxim 11-12 ani?

Oricum, Granada Luxury sare de 1200 euro.

Mai bine alegi Von Resort Golden Coast şi beneficiezi de un hotel pe plajă, pe o plajă frumoasă, şi ai acces şi la toboganele de la Golden Beach.

Cel mai bun hotel este acela pe care ţi-l permiţi, iar dacă reuşiţi să vă cazaţi patru suflete timp de o săptămână la hotel de cinci stele cu all inclusive cu doar o mie de euro este foarte bine. Poţi avea o vacanţă frumoasă chiar şi cu bani puţini dacă pleci cu aşteptări realiste.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută!

LA CMR Von resort golden coast vs Utopia vs Granada (Alanya) - scris de gabi76 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 05.11.19 06:46»@simona2012:

Un hotel care îndeplinește toate cerințele enumerate mai sus, pe care îl recomand în primul rând pentru plaja frumoasă, lată, cu nisip și intrare foarte lină în mare este Royal Alhambra 5* UAI din Colakli. Aceleaşi condiţii le oferă şi alte două hoteluri Royal din zona Side (Evrenseki), respectiv Royal Dragon şi Royal Taj Mahal.

Alegând un hotel din zona Side ai posibilitatea de a vizita oraşul vechi Side, un adevărat muzeu în aer liber, accesibil cu dolmuşul din zona hotelului.

Având în vedere configuraţia familiei, trei adulţi şi un copil, hotelul Royal Seginus din Lara îţi oferă cele mai bune condiţii de cazare datorită camerelor extrem de spaţioase, dotate cu un pat dublu, unul simplu, plus o sofa potrivită pentru copil. Aquaparkul nou şi modern constituie un avantaj. Singurul mic impediment l-ar constitui faptul că hotelul nu este chiar pe plajă, ci în rândul al doilea, la 2-300 de metri distanţă, chiar în spatele hotelului "frate", Royal Holiday Palace, pe care, de asemenea ţi-l recomand cu încredere.

Plaja din Lara este frumoasă, lată şi cu nisip, intrarea în mare este destul de lină, chiar dacă nu la fel de lină precum în Side.

Un alt hotel din Lara care îndeplineşte cerinţele şi pe care îl recomand este Delphin Palace. Camerele pot fi cam mici pentru cazarea a patru suflete, dar hotelul are avantajul unei vegetaţii mult mai bine dezvoltate.

Toate hotelurile de mai sus au avantajul de a oferi Luna Park gratuit, important pentru familiile cu copii.

Alegerea oricărui hotel din Lara îţi permite acces rapid cu autobuzul spre oraşul Antalya care are multe de oferit.

LA CMR Vacanta 2020 plaja nisip Turcia - scris de simona2012 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 04.11.19 22:09»@hanibalbogdan:

Singurul hotel foarte bun din Kuşadasi, de fapt din Ozdere este Sunis. Este mai scump, dar apreciez că serviciile oferite, la standard de Antalya, merită diferenţa de preţ.

Şi mai scuteşti şi carburantul şi timpul de condus, Ozdere fiind cu vreo sută de kilometri mai aproape decât Didim.

Un alt hotel din Ozdere de care eu am fost mulţumită în urmă cu nişte ani este Aria Claros, având avantajul unui aquapark deosebit. Acesta necesită o suplimentare mai mică a bugetului.

Sealight din Kuşadasi a fost un hotel cu servicii bune de care am fost mulţumită la data vizitei mele, cu un concept UAI OK, însă nu ştiu cum au mai evoluat lucrurile de atunci.

Richmond nu a avut niciodată decât AI, fără băuturi de import, fără bar non stop. Plaja este similară celei de la PW Ephesus, ca peste tot în Pamucak. Cele trei tobogane par o glumă.

Dacă ai fost mulţumit de sejurul la Palm Wings Ephesus, ai putea încerca şi celălalt hotel Palm Wings, cel din Davutlar, care beneficiază de o plajă cu nisip mult mai frumoasă, în opinia mea. Conceptele celor două hoteluri sunt foarte asemănătoare, fostul Surmeli având în plus incluse şi câteva băuturi de import, în timp ce la Palm Wings Beach vei primi doar băuturi locale. La fel ca la Venosa din Didim.

În Didim cel mai bun hotel este Aquasis. Am fost la acest hotel la o lună de la inaugurare în 2016 şi am fost plăcut surprinsă de cele oferite. Singura mea nemulţumire a constituit-o vântul care a bătut tot sejurul, dar alţi colegi susţin că nu l-au simţit. În fine. Hotelul dispune de un aquapark frumos şi variat. Conceptul all inclusive este mai cuprinzător decât cel de la Venosa. Problema cu Aquasis-ul o constituie disponibilitatea sau mai bine zis indisponibilitatea sa, deoarece acest hotel a intrat mereu foarte devreme în stop sales.

=

Sfatul meu: alege Sunis!

LA CMR Hotel foarte bun Kusadasi sau Didim - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0183420181274 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată