ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: POSEIDON
LUNA
APR-2022
PREȚ inclus
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm prin Madeira?

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 5 MIN

O Lagar, un restaurant tradiţional în apropiere de Funchal

TIPĂREȘTE

28 aprilie 2022

O Lagar Restaurante a fost alegerea agenției pentru cina tradițională inclusă în prețul pachetului de vacanță, o alegere foarte bună din toate punctele de vedere.

Adresa: Estr. João Gonçalves Zarco 478,9300-167 Câmara de Lobos, Madeira, Portugalia

Coordonate GPS: 32.659629N; -16.975195V

Website: olagar.pt

Program: L ÷ D, 12.00 – 24.00

Restaurantul, funcționând din 1995, este un restaurant tradițional care promovează mâncărurile specifice portugheze şi madeireze într-un ambient deosebit. Programele folclorice de seară constituie o atracţie în plus pentru clienţi, iar parcarea extrem de generoasă din curte constituie un alt avantaj important.

Dispune de mai multe saloane dispuse pe mai multe nivele şi există chiar şi un lift. Grupul nostru a avut rezervare în salonul cel mai mare, aflat la parter, unde mesele, mai mici sau mai mari, erau deja pregătite în aşteptarea clienţilor.

O Lagar este situat în Câmara de Lobos, în imediata apropiere a capitalei insulei. Am plecat cu autocarul din faţa hotelului la care eram cazată, ajungând în mai puţin de un sfert de oră la restaurantul aflat la o distanţă de 7-8 kilometri de hotel. Autocarul ne-a lăsat în parcarea restaurantului şi ne-a aşteptat până la plecare.

Există două intrări în restaurant, noi preferând-o pe cea prin căsuţa tradiţională, o reproducere reuşită a celebrelor căsuţe cu acoperişuri din stuf din satul Santana vizitate şi de noi. Căsuţa gen Santana ne-a oferit prilejul unei şedinţe foto cu interioarele, cu un dormitor şi chiar şi cu o săniuţă din răchită asemănătoare celor de pe Monte.

Am intrat apoi în curtea interioară, dotată cu mese şi băncuţe destinate fumătorilor, decorată interesant cu o sumedenie de obiecte şi ustensile folosite în trecut în gospodăriile locuitorilor insulei, care mie mi s-au părut a fi originale şi foarte bine conservate. Din curtea interioară am intrat în salonul cel mare de la parter şi ne-am aşezat la masa care fusese pregătită şi rezervată pentru grupul nostru. La alte mese clienţii deja începuseră să mănânce şi mie mi-a plăcut ce am văzut, astfel că deja mă pregăteam pentru o cină mai deosebită.

Pe masă deja erau aşezaţi suporţii de metal de care urmau să fie agăţate frigăruile uriaşe, dar să nu anticipăm.

Meniul a constat dintr-o supă cremă de legume, cred că a fost de dovleac, dar nu sunt sigură, bună, însă nimic deosebit. Apoi ne-au fost aduse primele două specialităţi. MILHO FRITO – o garnitură madeireză preparată din făină de porumb, varză tocată, sare, ulei de măsline şi cimbru, care este mai întâi coaptă şi apoi prăjită. Interesantă, dar nu aş mai încerca-o. În schimb, BOLO DO CACO mi-a plăcut maxim. Este un tip de pâine faimos în Madeira, ei spun că ar fi unică în lume 😊, făcută cu cartofi dulci şi servită de obicei cu unt cu usturoi. Gustul pâinii calde mi s-a părut divin.

Între timp, a început să fie adus la masă şi felul principal, totodată şi principala atracţie: ESPETADA, cuburi de carne de vită asezonată cu sare, usturoi şi foi de dafin, sub forma unor frigărui uriaşe, nu exagerez deloc, ca nişte săbii care au fost agăţate pe suporţii existenţi pe fiecare masă. Ne-au mai fost aduse boluri de salată şi platouri de cartofi prăjiţi. Nu sunt mare fan carne de vită, mănânc destul de rar, dar aici am fost absolut încântată. Carnea a fost perfectă, exact pe gustul meu, surprinzător de fragedă în condiţiile în care era aproape în sânge, şi a fost un succes pentru toţi comeseni. Ulterior ne-au fost aduse şi alte „săbii” pentru cei care au dorit un supliment, până când toată lumea a zis stop.

Ca desert, eu am ales un mousse de ciocolată şi a fost OK.

Toate cele de mai sus au fost udate din belşug cu vin alb sau roşu, la sticlă, foarte bun. Nu a fost vin de Madeira, ci alte soiuri de pe insulă, mai seci şi mai potrivite cu mâncarea. Am primit şi câte o ceaşcă de cafea espresso, foarte bună, chiar dacă era cam târziu pentru cafea, dar şi câte un pahar de PONCHA, varianta cu fructul pasiunii, o altă băutură tradiţională, un digestiv excelent.

Pe lângă cina tradiţională, restaurantul a fost ales şi pentru spectacolele folclorice deosebite oferite de către un grup numeros de dansatori, îmbrăcaţi în frumoase costume populare foarte colorate specifice zonei. Nu voi povesti mai multe despre programul artistic, însă voi posta câteva filmuleţe cu dansurile populare pentru exemplificare.

A fost o seară reuşită, cu mâncare foarte bună şi cu spectacol.

Servirea a fost rapidă, iar personalul amabil.

Ne-am îndreptat spre parcarea restaurantului unde ne aştepta autocarul care ne-a dus înapoi la hotel, nu înainte de a face câteva ultime fotografii cu „bradul” luminat confecţionat din sticle goale, rămas probabil de la Revelion.

Recomand cu toată încrederea restaurantul O Lagar celor care doresc să descopere bucătăria madeireză şi obiceiurile localnicilor, pentru mâncarea gustoasă şi interesant prezentată, precum şi pentru atmosferă. Mie mi-a plăcut 😊

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 27.07.22 00:49:48
Validat / Publicat: 27.07.22 01:37:28
VIZUALIZĂRI: 1644INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 122100 PMA (din 77 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

elenaadinascris / TELEFON [27.07.22 08:37:07] »

Felicitări pentru o seară traditională deosebită și o amintire frumoasă!

Mă bucur că ți-a plăcut ce ați servit la masă și ai fost mulțumită și încantată!

Frigăruile arată foarte bine, frumos din partea lor că au adus şi alte „săbii” , să se sature toată lumea.

Cinele de acest fel rămân amintiri frumoase!

Eu am crezut că ai fost în Madeira anul trecut, iar de Paște anul acesta în Portugalia.

😂😂😂

mishu [27.07.22 09:35:53] »

@nicole33:

Există două intrări în restaurant, noi preferând-o pe cea prin căsuţa tradiţională, o reproducere reuşită a celebrelor căsuţe cu acoperişuri din stuf din satul Santana vizitate şi de noi.

chiar merita sa intrati pe acolo, este primitoare intrarea si asa vedem si noi acele case traditionale. Bine insa ca manechinele aveau masca, altfel nu aratau cine stie ce .

MILHO FRITO – o garnitură madeireză preparată din făină de porumb, varză tocată, sare, ulei de măsline şi cimbru, care este mai întâi coaptă şi apoi prăjită. Interesantă, dar nu aş mai încerca-o.

poate ca as incerca-o de curiozitate, altfel nu imi spune cine stie ce, in schimb

BOLO DO CACO un tip de pâine faimos în Madeira, ei spun că ar fi unică în lume 😊, făcută cu cartofi dulci şi servită de obicei cu unt cu usturoi. Gustul pâinii calde mi s-a părut divin.

asata doar din descriere si inghit in sec .

ESPETADA, cuburi de carne de vită asezonată cu sare, usturoi şi foi de dafin, ... Nu sunt mare fan carne de vită, mănânc destul de rar, dar aici am fost absolut încântată.

daca tu spui asta, e clar ca au fost gustoase. Si frumos ca au suplimentat pana s-a spus stop joc.

Mi-au placut cum aratau si deserturile, si cred ca as fi incercat ceva, asa ca sa simt ca totul a fost incheiat asa cum trebuie.

Si cum ati avut si spectacol, a fost o cina pe cinste.

Felicitari, votat cu mare drag.

PS - ai spus

Nu voi povesti mai multe despre programul artistic, însă voi posta câteva filmuleţe cu dansurile populare pentru exemplificare.

dar nu vad decat poze?

webmaster [27.07.22 10:02:24] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33 [27.07.22 18:24:03] »

@elenaadina:

Mă bucur că ți-a plăcut ce ați servit la masă și ai fost mulțumită și încantată!

Frigăruile arată foarte bine, frumos din partea lor că au adus şi alte „săbii” , să se sature toată lumea.

Întreaga cină a fost un succes. Mi-a plăcut şi mâncarea şi atmosfera şi programul artistic.

Frigăruile, pe lângă prezentarea de senzaţie, au fost şi foarte gustoase, exact pe gustul meu, sărate cît trebuie, condimentate cât trebuie. Am fost surprinsă cât de fragedă a fost carnea de vită, deşi era suculentă. Mie nu mi-a ieşit niciodată atât de bine. Sub săbiile alea puneau farfurii, deoarece din bucăţile de carne încă mai curgea puţin sânge şi, cu toate astea se puteau mânca fără nicio problemă. Aici cred că intervine talentul bucătarului.

Mi-au placut cum aratau si deserturile, si cred ca as fi incercat ceva, asa ca sa simt ca totul a fost incheiat asa cum trebuie.

Eu am poftit la mousse, soţul a ales o salată de fructe, dar a mâncat-o cât eram eu afară la fumat şi nu am făcut poze.

Eu am crezut că ai fost în Madeira anul trecut, iar de Paște anul acesta în Portugalia.

În Portugalia continentală nu am ajuns încă, dar intenţionez, oricum înainte de o revenire în Madeira.

Anul trecut de Paşti am fost plecată o săptămână în Bulgaria, legând două minivacanţe amânate din pandemie, Paştele 2020 şi 1 Mai 2020, când am stat închişi în casă

Madeira a fost anul acesta de Paşti, a fost o alegere la impuls, insuficient documentată, la sugestia lui Cristi. Până la urmă a ieşit foarte bine, iar cu excepţia băii în Ocean, am făcut tot ce mi-am propus, deşi nu am avut decât o singură săptămână la dispoziţie.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33 [27.07.22 18:41:07] »

@mishu:

chiar merita sa intrati pe acolo, este primitoare intrarea si asa vedem si noi acele case traditionale. Bine insa ca manechinele aveau masca, altfel nu aratau cine stie ce

Intrarea prin acea căsuţă tradiţională este de efect. Noi nu am fost prea surprinşi după ce vizitasem câteva asemenea căsuţe tradiţionale, tot reconstruite în scop turistic, cu ocazia unei excursii organizate pe coasta de est a insulei, dar tot ne-a plăcut. Un fotograf ne făcea poze pe care ni le vindea ulterior.

Chestia cu măştile a fost ideea unui turist mai hâtru. Făceam şi noi haz de necaz, în perioada respectivă, purtarea măştilor fiind obligatorie în toate spaţiile închise şi în mijloacele de transport.

poate ca as incerca-o de curiozitate, altfel nu imi spune cine stie ce, in schimb

Sinceră să fiu, nici pe mine nu m-a palpitat acea milho frito, dar trebuia să o încerc să văd cum e.

asta doar din descriere si inghit in sec

Te cred. Bolo do caco mi-a plăcut maxim. Să-ţi zic că era mai bună decât focaccia cu usturoi, preferata mea?

daca tu spui asta, e clar ca au fost gustoase. Si frumos ca au suplimentat pana s-a spus stop joc.

Frigăruile au fost PERFECTE! şi din belşug. Nu au făcut deloc economie la espetada şi la vin . La întoarcere, toţi cântam în autocar .

dar nu vad decat poze?

Io-s parolistă, doar mă ştii, însă filmuleţele ataşate au fost validate ceva mai târziu.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

=

Ai remarcat, sper, absenţa ciorbei de burtă

nicole33 [27.07.22 18:42:15] »

@webmaster:

Mulţumesc!

mishu [27.07.22 19:16:49] »

@nicole33:

Te cred. Bolo do caco mi-a plăcut maxim. Să-ţi zic că era mai bună decât focaccia cu usturoi, preferata mea?

genul asta de painici imi plac la nebunie, am fost saptamana trecuta la un restaurant turcesc si printre altele (o sa vezi) am luat un "balon" de paine, as fi mancat numai asta , iar aseara am fost la un libanez (la un restaurant am vrut sa spun ), si iarasi, lipiile lor calde au fost in vizorul meu.

Io-s parolistă, doar mă ştii, însă filmuleţele ataşate au fost validate ceva mai târziu.

iti dai seama ca inainte sa postez ecoul m-am mai uitat inca o data sa nu fac vreo gafa ca sunt in stare. Dar ai vazut ca am fost vigilenta. Am vazut acum si filmuletele.

Ai remarcat, sper, absenţa ciorbei de burtă

, nu se poate, sa nu aiba ciorba de burta? , eu le-as fi dat nota mai mica cu aceasta justificare.

In fine, sa va fie de bine.

nicole33 [27.07.22 19:31:56] »

@mishu:

am fost saptamana trecuta la un restaurant turcesc si printre altele (o sa vezi) am luat un "balon" de paine, as fi mancat numai asta, iar aseara am fost la un libanez (la un restaurant am vrut sa spun), si iarasi, lipiile lor calde au fost in vizorul meu.

Urmează vremuri grele pentru mine, ambele fiind preferatele mele şi sigur vei profita şi vei scrie şi descrie cât mai sadic şi mai convingător cu putinţă . Asta e.

Ştiu prea bine "baloanele" de pâine ştiu şi lipiile şi mai ştiu că te poţi sătura doar cu astea şi cu castronelele cu aperitive, deseori din partea casei, fără a fi nevoie să mai comanzi altceva, nu că nu am face-o . Mereu mi-am stricat foamea cu astea, pentru că erau primele oferite imediat la masă.

Te ştiu femeie serioasă, îl ştiu şi pe Ady, aşa că mă abţin să-ţi spun bancul care mi-a venit instantaneu în minte citind-o pe aia cu libanezul

, nu se poate, sa nu aiba ciorba de burta? , eu le-as fi dat nota mai mica cu aceasta justificare.

Deh... nimeni nu este perfect. Norocul lor a fost cu frigăruile alea uriaşe şi fragede cu care şi-au spălat toate păcatele şi aşa au scăpat nepenalizaţi la notă.

Zoazore [15.08.22 16:00:12] »

@nicole33: Interesant restaurant! Pare mai mult un muzeu decat un restaurant, ceeace e si mai interesant. Nu ca as ajunge eu vreodata acolo! Dar merita vazut macar in poze!

MILHO FRITO – o garnitură madeireză preparată din făină de porumb, varză tocată, sare, ulei de măsline şi cimbru, care este mai întâi coaptă şi apoi prăjită

asta aduce cu alivencile moldovenesti. Bune, facea bunica matrena, dar eu nu-s lesinata dupa ele.

ESPETADA, cuburi de carne de vită asezonată cu sare, usturoi şi foi de dafin, sub forma unor frigărui uriaşe, nu exagerez deloc, ca nişte săbii care au fost agăţate pe suporţii existenţi pe fiecare masă. Ne-au mai fost aduse boluri de salată şi platouri de cartofi prăjiţi.

Eii, asta da! Se schimba situatia! Asta, din descriere si din poze, si mai ales ca spui ca ti-a placut... suna extraordinar!

Ca fapt divers: de vreo trei ori am inceput sa citesc articolul! Ei bine, ce cate ori ajungeam la "madeireza", citeam "maidaneza" si nu mai puteam continua din cauza rasului.

Acum m-am concentrat, mi-am zia: "Tiza nu merge la restaurante maidaneze! " si am reusit sa citesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, mishu, Yoda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0702159404755 sec
ecranul dvs: 1 x 1