#I#D
56697 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstiri din judeţul Botoşani

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.01.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2008
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Liniște, reculegere... Eminescu... Agafton


Zilele trecute s-au aniversat 165 de la nașterea poetului național Mihai Eminescu (15 ianuarie). În 2008 am vizitat câteva din locurile legate de copilăria marelui poet, începând cu Ipotești. La aproximativ 7 km de municipiul Botoșani, urmând E58 spre Suceava, înainte de a intra în Pădurea Baisa, apare indicator la stânga către Mănăstirea Agafton. Șoseaua șerpuiește printre dealuri domoale și curând apar căsuțele satului moldav. Oprim mașina în fața unei porți mari ce obturează orice privire spre mănăstire; vis-a-vis se află tabăra de copii „Codrii de Aramă”.

După ce intri pe poartă universul înconjurător se schimbă, intri practic în alt sat – „satul măicuțelor”. Liniște, curățenie, flori, căsuțe vechi, o biserică zveltă, siluete în negru se strecoară în liniște pe ulițe, fântâni, o micuță biserică de lemn etc. Complexul mănăstiresc este cumva împărțit în două zone: biserica „nouă” de zid și o serie de case pe de o parte și cele mai vechi case împreună cu biserica de lemn, aflate în vale, pe versant.

Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” constituie nucleul mănăstirii Agafton, locul de unde a pornit viața călugărească în această zonă împădurită. Călugărul Agafton (de fapt, ieromonahul Agaton), întemeiatorul așezării, vine în anul 1729 de la fosta mănăstire a Doamnei și se stabilește într-o poiană, pe malul unei ape curgătoare. Aici ridică cu osteneală, prin forțe proprii, o biserică din bârne de stejar – Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”. În jurul micii bisericuțe s-au ridicat treptat un grup de case tradiționale, fără temelie, pe furci de lemn, cu pereți de lut și acoperiș de șindrilă. Aceste case de la sfârșitul secolului al XVIII-lea se găsesc și astăzi la mănăstire, dar sunt părăsite, stau să se prăbușească. „Sihăstria lui Agafton” a adunat în sânul ei timp de aproape 100 de ani o obște de călugări. De la începutul secolului al XIX-lea (prin 1814) mitropolitul Moldovei Veniamin Costachi transformă schitul de călugări în mănăstire de maici.

Începând din această perioadă mănăstirea începe să fie un loc de refugiu și reculegere pentru fiicele și văduvele de boieri și negustori bogați. Se construiesc mai sus pe coastă câteva zeci de case-chilii în stil moldovenesc cu ceardac sprijinit pe stâlpi de lemn și formate de obicei din două camere și anexe. Între 1838-1843 se ridică și Biserica Pogorârea Sf. Duh a cărei siluetă albă și turle terminate cu bulbi de tablă m-au condus cu gândul la biserica Mănăstirii Văratec. Plăcut ochiului este și turnul-clopotniță construit în 1878, de formă pătrată, dar cu acoperiș-bulb, astfel că privind din lateral acoperișul bisericii se aliniază cu cel al turnului-clopotniță. O uliță centrală pornește de lângă biserică, străjuită pe o parte și cealaltă de case vechi, unele înconjurate de flori și umbrite de copaci bătrâni. Locuințele nu sunt delimitate de garduri, în fața câtorva căsuțe se întind straturi de legume – totul pare un muzeu viu în aer liber. După desființarea mai multor schituri din zonă, la mijlocul secolului al XIX-lea la Agafton viețuiau peste 150 de călugărițe. Numărul lor a crescut continuu, ajungând în prima jumătate a secolului al XX-lea la 240 persoane.

Eminescu și Mănăstirea Agafton. Lângă biserica Pogorârea Sf. Duh se află un bust al lui Mihai Eminescu inaugurat cu prilejul aniversării a 150 de ani de la nașterea poetului. Situată pe un postament înalt și încadrată de o arcadă, sculptura a fost realizată de Marcel Mănăstireanu, cunoscut artist botoșănean, în anul 2002. Atunci când era copil, dar și în tinerețe, Eminescu a venit de mai multe ori la mănăstirea unde se aflau trei mătuși ale sale: Olimpiada, Fevronia și Sofia Iurașcu (surori ale mamei poetului, Raluca Iurașcu). Eminescu a locuit în casa Fevroniei, a participat aici la slujbele din biserică, a învățat chiar să citească din vechile cărți bisericești scrise în chirilică, a căpătat noțiuni de religie. Tot la mănăstire, în 1875, culege în timpul unei șezători, de la o călugăriță, povestea lui Călin. Olimpiada Iurașcu a fost timp de mai mulți ani stareța mănăstirii. În cimitirul mănăstirii, situat lângă biserica de lemn, se află locul de veci al celor trei mătuși ale lui Eminescu. Tot aici se odihnește și Vasile C. Nădejde – geograf, autor al „Dicționarului geografic al județului Botoșani” publicat în 1895.

Mănăstirea era cunoscută și prin primul atelier mănăstiresc de covoare (1912) și alte ateliere unde se confecționau diverse țesături/obiecte de îmbrăcăminte cu rol religios. Se crease aici o adevărată școală de meserii, unde erau primite și fiicele sătenilor.

La această mănăstire a locuit și Agafia Lemnea, mama eroului sublocotenent Dimitrie Lemnea, mort în timpul atacului asupra redutei Grivița II, în 1877. În memoria sa, călugărița va construi o scară de piatră care face legătura între partea mai nouă a mănăstirii și biserica veche de lemn; scara există și astăzi și ne conduce spre biserica „Sf. Mihail și Gavriil”, casele cele mai vechi și cimitirul mănăstirii.

După o plimbare plăcută pe teritoriul mănăstirii și o vizită în biserica de zid (cea de lemn fiind în plin proces de restaurare) am părăsit acest loc liniștit cu promisiunea că ne vom întoarce.

---
Impresii încărcate de tata123 in 19.01.2015 10:09:54

Validat / Publicat: 19.01.15 11:20:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2086
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21800 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- adrianbogdan
[19.01.15 18:06:35]
» mesaj pers

   Felicitari, frumos, documentat, pozele sunt foarte frumoase, multa pace si liniste emana review-ul,

   de la mine aveti superbonusul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[20.01.15 09:03:38]
» mesaj pers

   @adrianbogdan - Mulțumesc. Agaftonul e un loc arhaic, liniștit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zuftim
[23.01.15 13:11:42]
» mesaj pers

   Atmosfera de liniste solemna si adanca reculegere razbate din fotografiile deosebit de frumoase. Reviewul este foarte bine inchegat, bine documentat, extrem de sugestiv pentru evidentierea unui astfel de loc monastic, pastrator de taina al unor comori inestimabile de credinta si spiritualitate, asa cum avem atatea in tara si trebuie sa le respectam si sa le pretuim. Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[23.01.15 17:45:34]
» mesaj pers

   @zuftim - Mulțumesc, aveți perfectă dreptate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2008] Turnul clopotniță construit în a doua jumătate a sec. XIX - Mănăstirea Agafton -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587694">Şterge vot</a></div><span id="v9587694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2008] Turnul clopotniță construit în a doua jumătate a sec. XIX - Mănăstirea Agafton
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2008] Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” ridicată în prim jumătate a sec. XIX - Mănăstirea Agafton -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587695">Şterge vot</a></div><span id="v9587695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2008] Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” ridicată în prim jumătate a sec. XIX - Mănăstirea Agafton
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2008] Bust Mihai Eminescu (sculptor Marcel Mănăstireanu) - Mănăstirea Agafton -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587696">Şterge vot</a></div><span id="v9587696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2008] Bust Mihai Eminescu (sculptor Marcel Mănăstireanu) - Mănăstirea Agafton
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [SEP-2008] Chilie mănăstirească la Agafton. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587697">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587697"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587697">Şterge vot</a></div><span id="v9587697" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587697)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587697Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587697MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2008] Chilie mănăstirească la Agafton.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2008] Altă chilie bine întreținută - Mănăstirea Agafton. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587698">Şterge vot</a></div><span id="v9587698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2008] Altă chilie bine întreținută - Mănăstirea Agafton.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2008] Locatar în curtea mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587699">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587699"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587699">Şterge vot</a></div><span id="v9587699" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587699)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587699Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587699MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2008] Locatar în curtea mănăstirii.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2008] În incinta mănăstirii, printer chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587700">Şterge vot</a></div><span id="v9587700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2008] În incinta mănăstirii, printer chilii.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2008] „Satul mănăstiresc” și biserica de zid - Agafton. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587701">Şterge vot</a></div><span id="v9587701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2008] „Satul mănăstiresc” și biserica de zid - Agafton.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2008] Imagine spre imașul mănăstirii și Pădurea Baisa -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587702">Şterge vot</a></div><span id="v9587702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2008] Imagine spre imașul mănăstirii și Pădurea Baisa
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2008] Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” (1729) - cea mai veche biserică a Mănăstirii Agafton -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587703">Şterge vot</a></div><span id="v9587703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2008] Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” (1729) - cea mai veche biserică a Mănăstirii Agafton
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2008] Biserica de lemn și cimitirul mănăstirii. Lângă biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” se află și o clopotniță de lemn. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587704">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587704"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587704">Şterge vot</a></div><span id="v9587704" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587704)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587704Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587704MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2008] Biserica de lemn și cimitirul mănăstirii. Lângă biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” se află și o clopotniță de lemn.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2008] Mormântul uneia dintre mătușele lui Eminescu, călugăriță la Agafton, ulterior maică stareță. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587705">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587705"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587705">Şterge vot</a></div><span id="v9587705" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587705)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587705Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587705MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2008] Mormântul uneia dintre mătușele lui Eminescu, călugăriță la Agafton, ulterior maică stareță.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2008] Mormântul revizorului școlar și geografului Vasile C. Nădejde, autor în 1895 a „Dicționarului geografic al județului Botoșani” - Mănăstirea Agafton. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587706">Şterge vot</a></div><span id="v9587706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2008] Mormântul revizorului școlar și geografului Vasile C. Nădejde, autor în 1895 a „Dicționarului geografic al județului Botoșani” - Mănăstirea Agafton.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2008] Chiliile cele mai vechi ale mănăstirii aflate în stare mare de degradare datorită părăsirii și alunecărilor de teren - Mănăstirea Agafton. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587707">Şterge vot</a></div><span id="v9587707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2008] Chiliile cele mai vechi ale mănăstirii aflate în stare mare de degradare datorită părăsirii și alunecărilor de teren - Mănăstirea Agafton.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2008] Una din cele cinci fântâni de piatră ale Mănăstirii Agafton, incluse pe lista monumentelor istorice. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587708">Şterge vot</a></div><span id="v9587708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2008] Una din cele cinci fântâni de piatră ale Mănăstirii Agafton, incluse pe lista monumentelor istorice.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2008] Vechea scară ce unește cele două părți ale Mănăstirii Agafton, construită undeva între anii 1880-1890. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av587709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv587709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=587709">Şterge vot</a></div><span id="v9587709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(587709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f587709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e587709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2008] Vechea scară ce unește cele două părți ale Mănăstirii Agafton, construită undeva între anii 1880-1890.
foto tata123 [19.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată in 0.0550630092621 sec