#I#D
16647 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Schitul Pahomie [Cheia, VL]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.12.2010
DE
Avatar verobutterfly
vârsta 20-30 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 27.07.10
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2008
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
50 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Excursia perfectǎ: Iezer, Pahomie şi Pǎtrunsa


Acum, când frunza a cazut de multa vreme din copaci şi frigul a pus stǎpânire pe întreaga ţarǎ, îmi aduc aminte de zilele de varǎ petrecute în judeţul Vâlcea si de numeroasele plimbǎri nebune pe cǎrǎri de munte. Am petrecut o zi absolut deosebitǎ acum 2 veri când am decis sǎ facem o excursie de la Schitul Iezer la Schitul Pahomie şi apoi mai sus, la Mǎnǎstirea Pǎtrunsa.

Schitul Iezer se aflǎ în apropiere de Bǎile Olǎneşti (13 km de la şoseaua Râmnicu-Vâlcea-Olǎneşti), la o distanţǎ de 5 km de satul Cheia, pe valea râului cu acelaşi nume. Sǎlbǎticia şi frumuseţea locului precum şi peştera Sfântului Antonie din apropiere te fac sǎ-ţi doreşti sǎ revii acolo, sǎ asculţi liniştea din jur şi sǎ te bucuri de peisajul munţilor Buila. Lângǎ poarta mǎnǎstirii se aflǎ un panou care te îndrumǎ spre peştera aflatǎ la 500 m mai sus: „Cǎlǎtorule ce te-ai ostenit sǎ ajungi pânǎ aici, învredniceşte-te sǎ mergi pentru închinǎciune şi tǎmǎduirea ranelor tale sufleteşti şi trupeşti la locul unde Sfântul Antonie, mare iubitor de viaţǎ retrasǎ şi liniştitǎ, a ctitorit un lǎcaş sfânt sǎpându-l în stâncǎ cu dalta şi ciocanul vreme de trei ani, dupa cum i s-a poruncit într-o viziune dumnezeiascǎ. Dumnezeu sǎ ne ajute! Amin”. Mai vizitasem acest lǎcaş cu un an înainte dar ştiam cǎ mai avem multe de vǎzut şi prin împrejurimi. Am lǎsat maşina în apropierea schitului şi am luat-o în pas vioi spre schitul Pahomie.

Mergând paralel cu râul Cheia, pe un drum forestier, am admirat cascade, stânci, râpe, mici baraje, pǎduri de fag şi ne-am oprit de câteva ori sǎ ne odihnim, sǎ ne bucurǎm de soare şi verdeaţǎ şi sǎ visǎm. Am mers încet şi am fǎcut în jur de 3-4 ore. Gândul cǎ vom ajunge la alt loc superb m-a fǎcut sǎ uit de oboseala acumulatǎ pe acest drum greu, alunecos şi pieptiş. Pe lângǎ noi treceau foarte multe maşini dar nimic nu se comparǎ cu mersul pe jos, cu bucuria şi izbânda pe care o simţi când ai ajuns într-un loc sfânt şi izolat.

Ajungând la Pahomie ne-am oprit la intrare. Acolo se formeazǎ o cascadǎ care curge în zeci de firicele pe un perete de stâncǎ acoperit de muschi – se numeşte „Izvorul frumos”. Poţi sǎ te aşezi la masa de lângǎ, sǎ te odihneşti, sǎ admiri spectacolul, sǎ asculţi sunetul apei care mângǎie stâncile şi sǎ spui o rugaciune la crucea mare (aflatǎ deasupra izvorului) pe care se aflǎ rastignit Domnul Iisus Hristos, în mǎrime naturalǎ.

Apoi, când am intrat în incinta schitului rǎsuflarea mi-a fost tǎiatǎ de imaginea unei bisericuţe mici, albe, cu acoperiş de lemn care parcǎ creştea din peretele muntelui. O iederǎ deasǎ îi sta veşmânt şi stânca acoperǎmânt. Biserica poartǎ hramul Sfântului Ilie, are formǎ de navǎ (numai altar şi naos). Este acoperitǎ aproximativ 70% de stâncǎ, are 6 coloane frumos pictate şi flori de muşcatǎ pe treptele sfinte. „Din pisania actualǎ a schitului rezultǎ cǎ întemeietorii sunt Pahomie monahul şi Sava Haiducul, în anul 1520. Dupǎ altǎ pisanie, Pahomie n-ar fi altul decât Barbu Craiovescu, ctitorul mǎnǎstirii Bistriţa Vâlceanǎ. Acesta a zidit schitul Pahomie in anul 1509, în amintirea faptului cǎ la "Izvorul Frumos", în pustietatea muntelui Buila, cǎutand drumul prin pǎdure ca sǎ ajungǎ la Sibiu, pentru a scapa astfel de Mihnea cel Rau (care-i dǎrâmase cu tunurile ctitoria sa de la Bistriţa), şi-a gǎsit salvarea vieţii sale şi a celor care îl insoţeau în pribegie”.

Am intrat in bisericuţǎ şi am mulţumit lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sǎ ajungem sǎ vedem un loc atât de deosebit şi izolat. Afarǎ era o vreme superbǎ şi soarele fǎcea florile si iarba din curte sǎ parǎ mai colorate şi mai vesele ca de obicei. Stând acolo şi contemplând peisajul am simţit cǎ prind forţe proaspete. Ne-am mai oprit puţin la izvor şi apoi am luat-o pe un drum ce urca iar... spre Mǎnǎstirea Pǎtrunsa.

Credeam cǎ drumul pânǎ la Pahomie fusese greu dar nu ştiam ce avea sa urmeze. Am mers... şi iar am mers... şi simţeam cǎ mǎ lasǎ picioarele. Drumul era mai abrupt şi mai pieptiş. În orice parte mǎ uitam vedeam culmi abrupte şi paduri dese. Urcam, coboram, nici nu mai ştiu, aveam impresia cǎ mai am puţin şi ajung în nori. Niciodatǎ nu am mai mers atât de mult şi atât de sus. Simţeam oboseala care mǎ cuprindea şi în acelaşi timp dorinţa imensǎ de a ajunge la Pǎtrunsa. Și am ajuns, nici eu nu mai ştiu cum, într-o poianǎ ce ne-a tǎiat rǎsuflarea... Parcǎ eram în transǎ, nici nu-mi dǎdeam seama exact cât de sus eram şi nu îmi puteam imagina cum trǎiesc oamenii aia acolo, în creierii munţilor, rupţi de lume. Este adevǎrat cǎ dacǎ o luai pe alt drum la coborâre ajungeai, dupǎ 8 km de mers, în satul Bǎrbǎteşti... dar parcǎ în jur nu mai exista decât munţi şi pǎduri – o privelişte uluitoare.

Mǎnǎstirea cea nouǎ şi albǎ îşi aştepta mândrǎ cǎlǎtorii care se încumetau sǎ urce pânǎ la ea. Un cǎlugǎr ne-a întâmpinat sfios dar bucuros de oaspeţi şi ne-a poftit sǎ intrǎm. Ne-a vorbit despre istoricul locului şi despre oamenii care au trecut prin acele locuri sfinte. Pe lângǎ Biserica cea nouǎ se pǎstreazǎ, din 1740, biserica veche cu hramul „Cuvioasa Parascheva” (de la numele mamei episcopului Climent al Râmnicului care i-a dat naştere în acest loc – fugind pe munte de frica unei invazii turceşti). De aici, de la Pǎtrunsa, se fac numeroase trasee destul de dificile fǎrǎ echipamentul adecvat: la vârfuri, curmǎturi, etc. Ne-am propus sa revenim şi pe celalalt traseu, prin comuna Bǎrbǎteşti, şi sǎ stǎm mai mult, sǎ nu ne mai grǎbim, sǎ încercǎm sǎ ajungem şi mai sus. Din pǎcate a trebuit sǎ ne pregǎtim sufleteşte pentru coborâre. Era trecut de ora 17.00 şi îmi era fricǎ sǎ nu ne prindǎ noaptea pe drum.

A fost mai uşor sǎ coborâm pânǎ la Pahomie, dar de acolo, când mǎ gândeam cǎ mai am încǎ 3 ore de mers pânǎ jos, la maşinǎ, m-a apucat panica. În drumul nostru istovitor am dat peste o familie care s-a oferit sǎ ne ia cu maşina. Erau 3 persoane: ea, el şi soacra (mama ei) într-o maşinuţǎ micǎ, rablagitǎ - nici nu mai ştiu exact marca. M-am înghesuit cu prietenul meu în spate, lângǎ soacrǎ şi am pornit încrezǎtori şi fericiţi cǎ am prins aşa o ocazie. Ne-am dat seama imediat cǎ d-l şofer era foarte glumeţ şi dornic de aventurǎ. Mergea ca nebunul pe drumul alunecos şi mǎrginit de râpe. Am crezut cǎ o sǎ o luǎm la vale şi, dupǎ 3 minute, îmi pǎrea rǎu cǎ m-am urcat în maşina lor. Ne-a zis cǎ are carnet de 2 luni (deşi era trecut de 40 de ani) şi într-adevǎr am vǎzut lǎmâia pe geam. Mǎ apucase panica... plus cǎ au zis cǎ vor sǎ ne arate un loc şi mai frumos decât ce vǎzusem pânǎ atunci: „Tunelul fermecat”. Au luat-o pe un drum lǎturalnic care era şi mai periculos, pe care d-l zicea cǎ ajungem în 5 minute. Cred cǎ a durat mai bine de 40 de minute în care eu, îngrǎmǎditǎ ca o sardea şi speriatǎ la maxim, întrebam din 5 în 5 minute dacǎ mai ajungem. Eram aşa de ameţitǎ şi de obositǎ şi credeam cǎ oamenii aia îsi bat joc de noi şi vor sǎ ne ducǎ în pǎdure sǎ ne lase în pielea goalǎ. Soacra ţipa întruna la ginere: „Costicǎ, mai încet Costicǎ, ne omori Costicǎ! ” În timpul asta pusese şi muzicǎ religioasǎ la maxim şi zbura printre râpe cu o satisfacţie nebunǎ. Nevasta-sa era la fel ca el, râdea şi îmi zicea mereu cǎ mai avem 5 minute. Am crezut cǎ sǎrim din maşinǎ...

Într-un final apoteotic am ajuns la un tunel din piatrǎ (care am înteles cǎ dateazǎ din al doilea rǎzboi mondial?). Am trecut prin el şi ce sǎ vezi... minune! Ajunsesem în rai! ? O vedere cum nu am mai vǎzut în viaţa mea, apusul superb peste zeci de creste împǎdurite, o înǎlţime ameţitoare, o vale ca în poveşti şi o toropealǎ plǎcutǎ care m-a cuprins... parcǎ visam.

Seara începea sǎ coboare şi a trebuit sǎ plecǎm. L-am iertat pe Costicǎ şi am urcat vrǎjiţi în maşinǎ. Drumul pânǎ jos mi s-a pǎrut foarte lin şi uşor. Am ajuns la maşina noastrǎ ce ne aştepta cuminte, am mulţumit şi am plecat spre Râmnicu Vâlcea. A fost o zi perfectǎ, a avut un singur defect: prea multǎ frumuseţe pentru o singurǎ zi... Costicǎ a fost de vinǎ :) !

---
Impresii încărcate de verobutterfly in 03.12.2010 12:20:20

VIZUALIZĂRI: 16681
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (verobutterfly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  8100 PMA (din 12 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- sandu.53
[03.12.10 17:03:20]
» mesaj pers

   mi-a placut mult review-ul tau scris cu mult talent despre un loc atat de frumos! excelente si fotografiile! oare ce-o mai face Costica, poate citeste si el randurile scrise de tine! felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ninaa
[03.12.10 17:49:47]
» mesaj pers

   Descrierea perfecta pt ca eu la excursie nu ma pot gandi acum decat daca pot sa parchez masina in curtea manastirii. Regret ca n-am stiut pana acum de aceste schituri, insa multumita tie e ca si cum am fost si eu acolo. Imi plac f mult pozele cu cascada si izvorul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RobertCodescu
[03.12.10 18:14:28]
» mesaj pers

   ASTA e ceea ce consider un review bine elaborat si structurat iar pozele vin sa intregeasca imaginea mirifica de acolo. Ma intelegi de ce NU pot sa nu-ti acord cele 400 PMA le meriti din plin. FELICITARI!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- verobutterfly
[03.12.10 18:33:54]
» mesaj pers

   @ sandu. 53

   Multumesc mult. Costica ne-a mai cautat (ii dadusem numarul de telefon) dupa aceasta aventura si ne-a propus sa mai mergem impreuna pe undeva... Deocamdata nu ma mai incumet, poate daca vine si soacra :).

   

   @ ninna

   Am fost la aproape toate schiturile si manastirile din Valcea, dar am vazut ca despre acestea nu s-a scris nimic. Imi pare bine ca am ajuns in niste locuri mai greu accesibile si sfatuiesc pe toti cei care sunt in zona sa faca un efort si sa le viziteze, pe timp de vara, bineinteles. Merita!

   

   @RobertCodescu

   Multumesc frumos. Am scris reviewul pe parcursul catorva zile pentru ca mereu m-am intrerupt cu ceva. Il aveam in cap de ceva vreme si ma bucur ca am gasit si pozele care erau ratacite pe cd-uri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- anadragusin
[04.12.10 01:53:25]
» mesaj pers

   O excursie perfecta expusa intrun review perfect. Imi face o deosebita placere sa iti acord eu SB-ul binemeritat. Un review exceptional. Chiar ma intrebam ce se intampla cu tine, dar cred ca ai avut mult de invatat pt. dizertatie, parca??? Felicitarile mele sincere!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- verobutterfly
[04.12.10 10:21:08]
» mesaj pers

   @anadragusin

   Multumesc, multumesc :) ! Recunosc ca ar trebui sa scriu mai des, dar mereu intervine ceva si o las "pe maine". O sa incerc sa fiu mai consecventa. Acum depinde si de excursii... eu as vrea sa plec mereu pe undeva si sa scriu lucruri proaspete. Oricum, nici locurile unde am fost inainte sa ma inscriu pe AFA nu sunt de neglijat... asa ca o sa ma apuc de rememorat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- celeste
[04.12.10 15:11:18]
» mesaj pers

   Ar trebui sa scrii mai des pentru ca ai talent, foarte frumos ai scris despre niste locuri pe care eu inca nu le-am vizitat cu toate ca am fost la Olanesti... pozele sunt extraordinare si te felicit... cred ca a meritat putina adrenalina alaturi de Costica.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- verobutterfly
[05.12.10 16:24:20]
» mesaj pers

   Multumesc Celeste. Iubesc tot judetul Valcea... In Valcea si in Moldova sunt cele mai multe manastiri si schituri pe metru patrat. O sa mai scriu si despre Schitul Bradu care este la fel de aproape de Olanesti. Poate asa vei merge iar la Olanesti :) !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.03.13 18:20:02]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Alte mănăstiri și biserici din Oltenia" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- constantin.com
[15.11.14 18:00:05]
» mesaj pers

   @verobutterfly - costica va saluta

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[17.12.15 08:11:46]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Schitul Pahomie [Cheia, VL], OLĂNEȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[43] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2008] Intrarea la Schitul Iezer si panoul care te ghideaza spre Pestera Sfantului Antonie -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168467">Şterge vot</a></div><span id="v9168467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2008] Intrarea la Schitul Iezer si panoul care te ghideaza spre Pestera Sfantului Antonie
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2008] In curtea Schitului Iezer -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168468">Şterge vot</a></div><span id="v9168468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2008] In curtea Schitului Iezer
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2008] De la Iezer, drumul ce duce spre Schitul Pahomie -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168469">Şterge vot</a></div><span id="v9168469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2008] De la Iezer, drumul ce duce spre Schitul Pahomie
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2008] Spre Grota Sfantului Antonie -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168470">Şterge vot</a></div><span id="v9168470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2008] Spre Grota Sfantului Antonie
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2008] Vedere de la Grota Sfantului Antonie -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168471">Şterge vot</a></div><span id="v9168471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2008] Vedere de la Grota Sfantului Antonie
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2008] Drumul spre grota este usor! -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168472">Şterge vot</a></div><span id="v9168472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2008] Drumul spre grota este usor!
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2008] Pe malul raului Cheia, in drum spre Pahomie -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168473">Şterge vot</a></div><span id="v9168473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2008] Pe malul raului Cheia, in drum spre Pahomie
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2008] Pe drum, un baraj ce ne-a bucurat privirea -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168474">Şterge vot</a></div><span id="v9168474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2008] Pe drum, un baraj ce ne-a bucurat privirea
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2008] Pe tot traseul sunt cascadute foarte frumoase -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168475">Şterge vot</a></div><span id="v9168475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2008] Pe tot traseul sunt cascadute foarte frumoase
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2008] O cascada ascunsa printre stanci -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168476">Şterge vot</a></div><span id="v9168476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2008] O cascada ascunsa printre stanci
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2008] Spre munti, cu incredere :)! -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168477">Şterge vot</a></div><span id="v9168477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2008] Spre munti, cu incredere :)!
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2008] Am facut un popas, sa ne odihnim -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168478">Şterge vot</a></div><span id="v9168478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2008] Am facut un popas, sa ne odihnim
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2008] Alt popas benefic -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168479">Şterge vot</a></div><span id="v9168479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2008] Alt popas benefic
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [AUG-2008] La Pahomie, unde apa mangaie stancile... -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168480">Şterge vot</a></div><span id="v9168480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2008] La Pahomie, unde apa mangaie stancile...
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2008] Crucea care ne-a binecuvantat la venire -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168481">Şterge vot</a></div><span id="v9168481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2008] Crucea care ne-a binecuvantat la venire
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2008] Intrarea la Schitul Pahomie -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168482">Şterge vot</a></div><span id="v9168482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2008] Intrarea la Schitul Pahomie
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2008] Schitul vazut de jos, de la intrare -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168483">Şterge vot</a></div><span id="v9168483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2008] Schitul vazut de jos, de la intrare
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2008] Stanca protectoare -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168484">Şterge vot</a></div><span id="v9168484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2008] Stanca protectoare
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [AUG-2008] In curte, la Pahomie. Pentru mine, asta ar fi casa ideala! -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168485">Şterge vot</a></div><span id="v9168485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2008] In curte, la Pahomie. Pentru mine, asta ar fi casa ideala!
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2008] Sfantul Schit Pahomie -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168486">Şterge vot</a></div><span id="v9168486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2008] Sfantul Schit Pahomie
foto verobutterfly [03.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2008] Ne-am rugat ca am ajuns si am promis ca o sa revenim... -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168487">Şterge vot</a></div><span id="v9168487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2008] Ne-am rugat ca am ajuns si am promis ca o sa revenim...
foto verobutterfly [03.12.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2008] Tavanul, deosebit de frumos.. -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168488">Şterge vot</a></div><span id="v9168488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2008] Tavanul, deosebit de frumos..
foto verobutterfly [03.12.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2008] Florile si iarba sunt de o culoare mai aprinsa aici -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168489">Şterge vot</a></div><span id="v9168489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2008] Florile si iarba sunt de o culoare mai aprinsa aici
foto verobutterfly [03.12.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2008] 'Izvorul Frumos' -- foto by <b>verobutterfly</b> [uploaded 03.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av168490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv168490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=168490">Şterge vot</a></div><span id="v9168490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(168490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f168490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e168490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2008] "Izvorul Frumos"
foto verobutterfly [03.12.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[43] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată in 0.0728180408478 sec