ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.07.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

În vizită la Pâclele de la Beciu

TIPĂREȘTE

În această primăvară am făcut mai multe plimbări de câte o zi prin județul Buzău, căutând locurile frumoase, dar mai puțin promovate din zona noastră. În acest județ există patru areale cu vulcani noroioși, respectiv Pâclele Mari, Pâclele Mici,” Fierbătoarele” de la Berca și Pâclele de la Beciu. Dacă primele două locuri sunt cunoscute și vizitate frecvent, celelalte două areale vulcanice sunt explorate mai rar de către turiști.

Noi am vizitat Pâclele Mari și Pâclele Mici în mai multe rânduri vezi impresii, la” Fierbătoarele” de la Berca vezi impresii am ajuns în toamna anului trecut, iar într-o sâmbătă din luna mai am pornit spre Pâclele de la Beciu.

Amplasare și acces - Aflate pe raza comunei Scorțoasa, Pâclele de la Beciu nu sunt ușor de găsit dacă nu te informezi cât de cât dinainte. Cu vreo opt kilometri înainte de Pâclele Mari și Mici, după localitatea Policiori, drumul se bifurcă: spre dreapta către zonele vulcanice cunoscute și spre stânga către satul Beciu (pe DC 96). Din acel loc am mai parcurs cam opt kilometri până la Pâclele de la Beciu.

Satul Beciu se află într-o vale, iar asfaltul se termină în mijlocul localității. De acolo nu mai sunt indicatoare, dar am oprit și am întrebat un sătean. Ne-a spus că trebuie să urmăm un drum de țară îngust care ne va conduce la arealul vulcanic; pe hărțile online apare ca DC 97 și face legătura cu satul Arbănași.

După trei kilometri de urcat printre ierburi și arbuști, am zărit zona vulcanică. Am găsit un loc mai larg pe marginea drumului și am oprit mașina, apoi am plecat în explorare.

Platoul vulcanic de la Beciu este mai mic decât celelalte zone vulcanice din județul Buzău, dar conurile existente sunt active. Ne-am mutat de la con la altul, încercând să vânăm momentele de activitate cu ajutorul aparatului fotografic. Platoul are cam 40 de metri lungime și 20 de metri lățime, iar” pârâiașele” de noroi se scurg într-o vale din apropiere. Acolo am mai descoperit câteva conuri pe care mai devreme nu le observasem.

Pe partea dinspre drum se vedeau urme de mașini până lângă conurile vulcanice active, semn că au ajuns și pe acolo indivizi care nu au respect pentru natură.

Am zăbovit cam jumătate de oră lângă vulcanii de la Beciu, apoi am continuat pe drumul de țară spre Arbănași (sat din comuna Beceni) . Deși sunt circa opt kilometri, drumul este dificil. Sunt denivelări și pietre, iar la coborârea de pe cealaltă parte a dealului am întâlnit câteva șanțuri, pe care le-am depășit cu greutate. Celor care vizitează vulcanii noroioși de la Beciu le recomand să se întoarcă pe unde au ajuns acolo.

Pentru vizitarea zonei vulcanice de la Beciu nu se plătește nicio taxă.

Ajuns la final de articol, recomand vizitarea Pâclelor de la Beciu, alături de celelalte zone vulcanice din județul Buzău!

Toate cele bune!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Drumuri dificile, natură sălbatică, obiectiv interesant.


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 16.07.20 20:18:30
Validat / Publicat: 16.07.20 21:32:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂGURA & BERCA.

VIZUALIZĂRI: 2572 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Pâclele de la Beciu - un areal vulcanic mai puțin cunoscut.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Dan&EmaPHONE
[16.07.20 22:02:36]
»

Promovezi gratis minunatiile judetului Buzau! Ar trebui sa te recompenseze Centrul de Informare si Promovare Turistica! De la mine ????????????. ​​

​​Foarte relevante pozele si utile cele care prezinta repere de orientare. Am citit de cele 4 locuri "noroioase" din tara cand am fost la Paclele cele cunoscute. Nu am batut insa drum spre celelalte prezentate de tine pe aici pe AFA. ​​

​​Felicitari, nunai bine! ????

​​

Floryn81AUTOR REVIEW
[16.07.20 22:12:22]
»

@Dan&Ema:  Salut, Dan! Să știi că habar nu am dacă cineva se ocupă de promovarea județului nostru în mod oficial! Și dacă cineva chiar face asta, nu prea se vede... Nouă ne-au rămas puține zone de explorat în județ și sunt convins că în perioada următoare vom ajunge și prin locurile pe unde încă nu am călcat.

În ceea ce privește vulcanii noroioși, Darius a zis că” toți sunt la fel”, așa că dacă ai vizitat Pâclele Mari și Pâclele Mici cam știi cum stau lucrurile.

Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine și vouă!

Dan&EmaPHONE
[16.07.20 22:56:43]
»

@Crazy_Mouse:  ​​

Salutari lui Darius si voua amandurora! Buna replica lui Darius in felul lui. A fost sincer. ​​

​​Auzi? Am citit ca mai sunt niste noroiosi pe la rusi. Si aia or fi la fel? ????????????????

Lucien
[30.07.20 15:55:17]
»

Răspunzând oarecum întrebării pusă de Dan&Ema cu privire la vulcanii noroioși sovietici, (re) amintesc că în România sunt destul de mulți. O parte dintre ei (câteva zeci) sunt situați pe rama estică a Bazinului Transilvaniei. Eu i-am prezentat aici, pe Amfostacolo, pe cei de la Filiași (lângă Cristuru Secuiesc, la limita dintre județele Harghita și Mureș):   vezi impresii

Alți vulcani noroioși în același areal larg, de fapt niște bălți noroioase în care bolborosesc gazele, sunt la fostele Băi Homorod (din jud. Brașov, a nu se confunda cu Băile Homorod de Harghita), prezentate de mine aici:  vezi impresii

Oricum, vulcanii de la  Pâclele Mari și Pâclele Mici sunt de departe mult mai spectaculoși.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Lucien
Alte impresii din această RUBRICĂVulcanii Noroioşi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084156036376953 sec
    ecranul dvs: 1 x 1