ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.06.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2020
DURATA: 2 zile
Familie
3 ADULȚI
PREȚ 1500 $
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

La pas prin New York

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 12 MIN

Sfârșitul visului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ultima zi din această croazieră am petrecut-o pe mare. A fost o zi frumoasă cu mult soare, dar deja începusem să mă îngrijorez. Tot mai mulți oameni tușeau pe vas, tot mai mulți erau răciți. Nu vroiam decât să cobor cât mai repede de pe acest vas. Nu prea e stilul meu de turist, să depind atât de mult de alți factori. Prefer libertatea de mișcare și de decizie. Bună, rea, da să fie a mea.

Am fost anunțați de către căpitan, că debarcarea de pe vas se va face a doua zi dimineața, în funcție de literele alocate, iar prioritate vor avea cetățenii nord americani, respectiv canadienii și americanii.

Am așteptat să treacă ziua, să vedem ce literă avem alocată. Noi aveam avion la ora 11.30, Miami New York și stiam de la plecare, ce mare aglomerație e pe șoselele americane. Așa că în momentul când am primit la poșta din cameră informarea că avem alocată litera Q, am și zbughit-o la recepție cu rugămintea să avem alocată o literă mai bună, dat fiind condițiile date!

Am dat de un băiat foarte amabil, care ne-a alocat litera A, cum nu se putea mai bine! Care era procedura? Noi scoteam seara bagajul sau mă rog bagajele în fața camerei, iar ele erau debarcate în ordine conform cifrei alocate. Noi deja ne linistișem știam că nu mai avem cum să pierdem avionul.

A venit și ziua mult așteptată, ziua când vom simți iar pamântul sub picioare. Am coborât la micul dejun la 6,30, de data asta au făcut o exceptie și au deschis restaurantul la ora 6.00 dimineața, iar la ora 7.00 fix, când a început efectiv debarcarea turiștilor, am coborât si noi de pe vas. Între timp evident ne încheiasem conturile cu ei, din punct de vedere fiscal.

Lângă camera noastră era o familie de italieni, care au coborât direct cu bagajul, nu l-au mai lăsat pe mâna lor. Sunt latini ca și noi și le place să nu respecte regulile si dacă se poate să sară peste rând.

După ce am coborât de pe vas, am încercat să ne recuperăm bagajul, dar era o cerberiță polițistă de culoare, care neam nu ni l-a dat înainte de ora 7,30. Apoi am trecut iar de vamă, iar o altă polițistă de culoare, ne-a indicat să părăsim cât mai repede teritoriul american. Foarte drăguț din partea lor.

Noi eram setați să comandăm un UBER, dar la ieșire era o mare coadă de taxiuri ce-și asteptau mușterii. Ne grăbeam foarte tare, așa că ne-am urcat în primul de la coadă. Mai bine de două ore am făcut până la aeroportul din Miami. A fost o aglomerație infernală pe autostradă. Dacă am mai fi pierdut vremea pe vas, cu siguranță am fi pierdut avionul. Data viitoare, dacă va mai exista, nu aș mai lua așa din scurt, dar acum am fost nevoit fiindcă datele avionului erau stricte și ale croazierei așijderea și doar așa ne-am putut încadra.

Mai mult nenea ăsta de culoare care ne-a luat cu taxiul, nu ne-a lăsat până nu ne-a înțepat un pic. Cursa a costat exorbitanta sumă de 92 de USD, iar la ei se obisnuiește un tips de 15%. Eu i-am lăsat „doar”100 USD și omu a început să vocifereze. Vrând, nevrând i-am mai dat 10 USD și el a fost foarte multumit, noi mai puțin. Clar prin America cel mai mult am cheltuit pe Uber si taxiuri, ar cam fi de evitat altădată, dar acum nu am avut de ales.

In fine am intrat în aeroport, am trecut de controlul de securitate foarte strict și ne-am liniștit! Liniștea nu a durat foarte mult, că m-a sunat vecinul care avea grijă de animalele noastre, să ne spună că a căzut pisica din copac, s-a lovit la cap si a murit. Și ne-a spus asta cu toate amănuntele posibile și imposibile, cu cuvinte plus pozele aferente. Nu se mai oprea. Pe fete le-a apucat plânsul, iar eu nu mai stiam cum să-l opresc să-mi mai trimita poze de la înmormânatare. Un moment penibil si dureros care ne-a stricat definitiv ziua! Nu putea oare să aștepte până venim acasă? Sau macar să-mi dea un mesaj scurt si laconic? Plus că ni s-a parut dubios cum a căzut din copac și a murit. Oricum faptul era consumat și chiar nu mai aveam ce face.

Zborul până la New York a durat vreo trei ore și a decurs normal, fără incidente. De la aeroport am luat un Uber care ne-a dus în siguranță la hotelul din centrul Manhatanului. Ne-am cazat rapid - vezi impresii - și am ieșit pe străzi. Mai aveam la dispoziție o zi jumate de explorat orașul. Aveam avion a doua zi spre Barcelona tocmai la ora 12 noaptea.

Așa că în timpul disponibil am luat decizia să vedem orașul motorizat. Dacă la prima noastră oprire la New York, am putut vedea o mică parte din acesta pe îndelete, mergând per pedes, de data asta am apelat la serviciile firmei BigBus pentru un tur ghidat. Am văzut mult mai mult din oraș, dar mult mai superficial. Ideal ar fi fost să avem mai mult timp la dispoziție si să coborâm în anumite stații, dar nu s-a putut din păcate. Data viitoare, dacă va mai exista o dată viitoare, dat fiind evenimentele triste din State.

Biletele pentru Big Bus le-am achiziționat online din țară și au costat 175 usd pentru trei persoane, două zile. Ei au patru rute distincte, Downtown ruta roșie, Uptown ruta albastră, Brooklyn ruta violet, Harlem ruta verde. Iar bonus au o rută mai scurtă de noapte denumită Discover NYC by Night ruta galbenă.

Pentru prima seară am ales ruta roșie, urmând ca la terminarea acesteia să trecem la ruta de noapte. Doar că am fost foarte obosiți după atâtea trambalări și am renunțat până la urmă la ruta de noapte.

Astfel am iesit pe străzi în căutarea stațiilor Big Bus-ului. Există două firme concurente în oraș. Dacă la firma concurentă erau o mulțime de agenți pe străzi care te îmbiau cu oferte, la Big Bus nu era absolut nimeni. Am luat-o perpedes pe rută căutând stația. Ușor de zis greu de făcut. Cu foarte mare greutate am găsit o stație. Sunt destul de apropiate, dar extrem de prost semnalizate. Până la urmă am reusit să ne urcăm într-un autobuz, doar că aici am dat de o altă problemă, biletele noastre online trebuiau întâi validate de un agent BigBus, agent inexistent. Am avut noroc mare, că am dat de primii oameni de treabă din America. Ghidul și soferul autobuzului ne-au permis urcarea urmând să validăm ulterior biletele.

Turul a mers pe ruta Empire State Building - Flatiron District –Union Square - Noho/Greenwich –Soho/Litlle Italy –Chinatown –Brooklyn Bridge/ City Hall –Wall street/ Charging Bull –Statue of Liberty/Battery Park –Circle Line Sightseeing –Restaurant Row –M&M World- Temes Square East.

Evident că ar fi fost frumos să coborâm în câteva stații pentru aprofundare per pedes, dar timpul a fost limitat așa că ne-am mulțumit cu vizionarea din mersul autocarului. Oricum aici în NYC aveam senzația bizară că am mai fost cândva, deoarece extrem de multe locuri mi se păreau cunoscute. Evident asta se datora multiplelor filme americane vizionate. Interesantă senzație.

Seara ne-am oprit la un fast food celebru de la ei, mai putin cunoscut pe la noi, unde vroia neapărat fii-mea să ajungem, denumit Five Guys!

A doua zi dimineața după ce am savurat micul dejun am ieșit la o nouă plimbare pe străzi. Ne-a întâmpinat o ploaie rece de iarnă. Și în restul zilelor petrecute la New York a fost frig, dar măcar era soare. De data asta era frig și ploaie și multă umezeală. Ne-am luat o cafea și ne=am întors în cameră. Ziua oricum era foarte lungă și la 11 tot trebuia să predăm camera.

La ora 11 fix am coborât la recepție, am predat camera și am plecat per pedes în direcția Times Square pentru a ne valida biletele online. Am făcut-o destul de rapid, iar apoi ne-am suit într-un autobuz de pe linia albastră pe ruta Uptown. Era chiar zona noastră, zona pe care o văzusem anterior per-pedes, dar nu aveam altă variantă. Brooklyn-ul era foarte departe și noi alesem deja să vedem Harlem.

Așa că am explorat Uptown pe ruta albastră! Așa cum vă spuneam anterior am plecat din Times Square North spre Times Square East –Grand Central Terminal –Midtown East –The Metropolitan Museum of Art –The Frick Collection Museum –Central Park Zoo –Columbus Circle –Madame Tussauds –Browdway Theatre District. A fost o tură relaxantă în care am trecut motorizat, la căldurică și cu ghidul aferent, printr-o zonă pe care o explorasem pe îndelete cu numai vreo 12 zile în urmă!

După ce am coborât din autobuz am plecat spre statia BigBus-usului din Central Park de unde începea plimbarea pe o rută foarte interesantă pentru noi și anume ruta verde din cartierul de negri Harlem. Pentru a vizita această zona rău famată sunt doar trei curse în mijlocul zilei, la o distanța de două ore, la 12, la 14 si la ora 16. Mai mult sunt doar patru opriri pe traseu. Noi am ajuns la stația Columbus Circle din Central Park la ora 13,30. Afară ploua mocănește și era foarte frig. Autobuzul tocmai sosise în stație și după ce au coborât turiștii am dat și noi să ne urcăm. Nu am fost lăsați să urcăm în autobuz, ghidul spunându-ne că e prea devreme. Eu i-am replicat că e foarte frig si am vrea și noi să stam la căldură, iar el ne-a replicat că nu-i pasă. Mi-a rămas un nod în gură, dar apoi am înghitit în sec și l-am lăsat în plata Domnului. Am colindat un pic prin magazine cu scopul clar de a ne încălzi un pic. Eram și uzi fleașcă, vă dați seama cum ne simțeam, noi veniti de la căldura caraibiană nimeriți direct în iarna din NYC?

Exact cu cinci minute înainte de plecare a deschis ușile autobuzului și ne-a indicat că primii care au acces erau niste cetățeni asiatici pe motiv ca au fost primii. Cum si ghidul avea niste caracteristici asiatice, părea a fi de-ai lor de undeva din zona Kazakhstan! Ei bine înfrigurat și nervos din cale afară l-am luat la înjurături în dulcele grai românesc. Mi-a replicat foarte senin că pot să spun ce vreau că oricum nu înțelege. Am dat-o pe engleză dar mult mai soft din motive lesne de înțeles, cert e că înțelesese deja după ton ce aveam de spus.

Până la urmă ne-am ocupat locurile la căldurică în autocar, dar șoferul deja îmi purta sâmbetele. În momentul când a văzut că m-am ridicat de pe scaun pentru a-mi luat căștile și hărțile aferente a pus o frână bruscă absolut fără niciun motiv, numai că țeapă eu deja mă așteptam la asta. Mai mult s-a uitat în oglinda retrovizoare, să vadă reacția mea numai că de data asta i-am zâmbit și s-a încheiat incidentul. Polițele au fost plătite.

Harlemul nu mai este cartierul de pe vremuri extrem de periculos. Cel puțin așa ne spunea ghidul, dar așa mi-a spus si un uber-ist pe care l-am întrebat care e cel mai periculos cartier si mi-a indicat Brooklin-ul. Eu totuși la această tură am preferat Harlemul, pe care-l știam atât de bine din filme!

Evident că nu am văzut urme de gloanțe sau alte urme de violență, dar faptul că în cartier erau numai oameni de culoare spune si asta ceva. Chiar ma gândeam ce-am face dacă într-o statie s-ar urca niste negrii cu gândul de a ne jefui. Chiar nu aveam nicio protecție în acest autocar, probabil ghidul si soferul ar tăia-o primii! Cert era că era doar o mână și câteva degete de turiști în autobuz. De jos de la căldurică nu se puteau face poze, așa că am riscat și am urcat la etaj unde am stat o bună bucată în ploaie pentru a face un mic filmuleț și câteva poze!

Am încheiat cu bine si fără alte incidente vizita prin Harlem. Cum o fi acum pe-acolo? Nici nu vreau să mă gândesc. M-am întristat când am văzut străzile pustii de prin Manhatan din cauza pandemiei și m-am întristat mai mult când am văzut debandada, care este acum prin oraș. Parcă tot echilibrul acestei lumi depinde de un fir de ață. și nu trebuie să ne gândim ca e doar acolo la ei, undeva departe. Lumea este foarte mică și foarte interconectată. Așa am zis și de virusul din Wuhan că e la ei undeva departe de lumea noastră și putem vedea acum pe viu cu ochii noștri urmarea.

În jurul orei 19 am revenit la hotel pentru a ne recupera bagajele. Era vineri seara, frig si o ploaie torențială. Am dat să căutăm un Uber și ne-a luat capul când am văzut ce prețuri erau. Porneau de la 175 USD pentru o cursă până la aeroport, cursă pe care la ducere am dat doar 60 USD. Și culmea era că tot creștea prețul ajunsese la un moment dat la 225 usd. Plouați, înfrigurați, obosiți până peste măsură am luat decizia extremă, să încercăm sistemul lor de metrou. Extremă de ce? Din cauza condițiilor atmosferice, din cauză că nu mai mersesem cu metroul, din cauză că aveam bagaje și ei nu au scari rulante, din cauză că se înnoptase... Doar că Dumnezeu nu ne-a lăsat. Am zis să mai fac o ultimă încercare și mi-a aparut un preț de 75 usd, la care nu am mai stat pe gânduri și am făcut comandă.

N-am scăpat de emoții pentru că a durat aproape jumătate de oră până a apărut șoferul. Mi-era teamă să nu anuleze comanda în ultima clipă! Deja era seară și era mult mai periculos.

A venit cel mai simpatic uber-ist întâlnit vreodată. Era un dominican extrem de volubil, extrem de pozitiv. Ori vorbea încontinuu ori ne cânta. Evident ne-a întrebat ce preferăm în engleză ori în spaniolă și am ales fără ezitare spaniola, strict pentru repertoriul mult mai vesel. Ca o paranteză toți uber-iștii cu care am mers erau imigranți din Bangladesh, Coreea, Republica Dominicană, Columbia și chiar Albania.

O oră jumate a durat drumul până la aeroport cu dominicanul cel simpatic! Când am coborât din taxi și am pătruns în aeroport am răsuflat ușurat știam că o să ajungem cu bine acasă.

Se pare că temerile mele nu au fost fără motiv după numai cinci-șase zile de la ajungerea noastră acasă noastră din America, Trump a suspendat majoritatea zborurilor spre Europa. Sincer n-am nicio idee ce am fi făcut în acest caz și cum ne-am fi descurcat mai departe.

America ai fost un vis, îndeplinit mult prea târziu. Nu am nicio vagă idee ce va mai fi pe viitor și dacă ne vom mai încumeta vreodată să o vizităm. Viză avem pe zece ani, dar lumea e în continuă schimbare.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

NYC este o metropolă fabuloasă, ce trebuie văzută măcar o dată în viată! Cam 7-10 zile ar fi minimul necesar pentru un sejur aici.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

sunt atracții pentru toate gusturile!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 13.06.20 10:24:50
Validat / Publicat: 13.06.20 11:55:52
VIZUALIZĂRI: 1165INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Dubai, Egipt, Thailanda, Maldive, Bali, America de Sud, Hong Kong, Macao, India, Sri Lanka, China
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 la pas prin Broadway
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

robert [13.06.20 10:57:53] »

rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=Te6VBiRjhqA

mersi frumos!

webmasterX [13.06.20 11:55:38] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu [13.06.20 12:10:10] »

@robert: NYC este un oraș in care îmi doresc sa ajung, acum însă nu știu când va mai fi asta, poate ca voi apuca pana la urma. Având in vedere timpul avut la dispoziție, as fi făcut la fel, as fi luat acest gen de autobuz turistic. ​​​​

In ceea ce privește calitatea oamenilor, văd ca este o adevarata loterie, cu bune și rele, însă in final totul s-a rezolvat. Felicitări pentru prezentarea orașului prin poze, dar și pentru articol, votat cu mare drag.

robert [13.06.20 12:48:23] »

@mishu: New York-ul e un oraș fabulos a intrat in top trei orașe văzute și preferate de mine! Clar m-aș întoarce vreodată, când v-or fi vremuri mai sigure. America în general și New York-ul în mod special e total diferită de Europa în privința oamenilor. Banul e religia supremă, iar orice ajutor merită o recompensă. Pentru noi europenii e cumva un șoc, știam deja asta din filme, dar știi cum se spune, realitatea (Viața) bate filmul!

Multumesc frumos pentru vizită și comentariu si-ți doresc să ajungi vreodată la NYC! ​

Dan&Emascris / TELEFON [13.06.20 15:40:41] »

Eu am ramas fascinat de NYC. Sunt deja vreo 10 ani de cand am colindat eu pe acolo si cu siguranta s-au mai schimbat unele altele. Chiar si presedintii lor. ​​

​​Tipsurile astea ale lor au depasit regulile noastre nescrise, chiar si cele turcesti de unde vine bacsisul. ​​

Pacat ca o veste de acasa v-a intors starea in acea zi. ​​​​

New York! New York! I ❤️ New York! ​​

​​Intr-una din zilele de izolare 20-20 am revazut cu placere filmarile mele din USA si acum m-am bucurat si cu articolul tau. ​​

Back in Romania! ​​

​​Si go back pentru beleaua asta de virus! ​​

Felicitari articol si intreaga poveste americana! Numai bine! 👏👏👏

gettyyscris / TELEFON [13.06.20 17:00:56] »

@robert:  

Totul e bine când se termină​ cu bine!

Frumos review! Felicitări! ❤​

ANILUscris / TELEFON [13.06.20 17:21:13] »

Wow... o întreagă aventură finalul ăsta american!!!

Parcă ai stat cu sufletul la gură, prea intens... prea colorat, sau alb și negru...

Visul american ți l-ai împlinit, cât privește o eventuală vacanță în următorii 10 ani cât aveți voi viză, nu se știe niciodată... Nu vezi cât de repede se schimbă lucrurile în lume, în general!!!

Toate cele bune! ​​​

robert [13.06.20 18:21:50] »

@Dan&Ema: dacă ai fost deja acolo ești în temă și știi foarte bine despre ce vorbesc. Într-adevăr New York-ul e o metropolă fascinantă și îti trebuie ceva timp să o descoperi, New York-ul nu este numai Manhatann-ul ci si multe alte cartiere și suburbii. Sincer nu cred că mi-ar plăcea să trăiesc acolo, dar să-l revizitez cu siguranță da.

Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!

robert [13.06.20 18:24:52] »

@gettyy: mulțumesc frumos Getty! Așa sunt excursiile pe cont propriu cu peripeții și cu bune și cu rele. Aici în America este cu totul altceva ca-n Europa și trebuie o precauție sporită la tot pasul.

Dar ce-ar fi viață fără sare și piper? Ce ai mai avea de povestit? E greu când te lovești de probleme, dar e frumos când îți aduci aminte de ele și le povestești!

​​Mulțumesc frumos pentru aprecieri si comentariu! ​

robert [13.06.20 18:29:02] »

@ANILU: dada chiar am avut multe incidente prin New York si la prima debarcare a mea și la a doua! Visul american e altul, e visul oricărui emigrant, să vii în America și să te îmbogățești. Doar că în ziua de azi e foarte greu, să ți-l mai îndeplinești. S-a schimbat extem de mult societatea americană.

Așa că pentru mine în ziua de azi într-adevăr visul a fost doar să văd America. De fapt ca să fiu corect a fost mai mult visul lui fii-mea, pe care i l-am îndeplinit ca răsplată că a intrat la facultate!

​​Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu! ​

krisstinnascris / TELEFON [13.06.20 18:38:30] »

@robert:  Hai că am citit cu sufletul la gură, dacă eu am avut emoții doar citind, nu vreau să mă gândesc la cocktail-ul emoțiilor tale. Vezi, prea multe nimicuri neplăcute: polițistele de culoare, taximetriștii, șoferul, cartierul “colorat in negru”, un sâmbure de adevăr o fi și prin filmele americane.

De ce a zis negresa sa părăsiți mai repede țara? De ce te întrebai ce vei face dacă veți fi atacați, jefuiți de către colorați, de ce ai zis că era nesigur pentru că se înserase?

Cam mulți “de ce”

Mi-a făcut plăcere să citesc ce ai scris despre NY, ieri am văzut filmulețul cu distrugerile și jafurile din Manhattan, jale mare pe-acolo, mai bine in țara mea

Poate mai ajungeți cândva, important e ca ați fost și v-ați făcut o idee.  

Și nu îți face griji de viză, îndepliniți toate condițiile să obtineți prelungire, pace să fie și bani din belșug ​​

​​Felicitări pentru tot, o vară frumoasă vă doresc!

​​

​​

robert [14.06.20 10:44:18] »

@krisstinna: Hey! Păi să le iau pe rând. Când obții viza de la ambasadă ți se spune felicitări bla, bla, bla că ai obținut viza, dar asta nu garantează intrarea în țară, ci este la latitudinea ofițerului de la frontieră. Acolo chiar am avut emoții, dar a fost f amabil și ne-a urat sejur plăcut pe teritoriul american. A doua oară când am intrat în țară negresa eram mult mai acră și ne-a spus sper să părăsiți cât mai repede teritoriul USA, probabil credea că am luat viza doar pt a merge în croazieră și îi era frică să nu rămânem pe-acolo.

In rest ce să zic, toți erau pe acolo cu gândul după bani și dacă e posibil să te ciupească un pic! Seara ne era teamă din ce știam de prin filme, nu că am fi avut vreun incident! Chiar era plin de poliție si nu am văzut nimic suspect.

Avem viza pe 10 ani și de-aia vroiam să profităm să-și scoată banii, că ne-a costat o căruță de bani!

Mulțumesc frumos că mi-ai urmărit și apreciat serialul!

mprofeanu [14.06.20 14:09:27] »

@robert: Citind acest ultim articol despre sejurul vostru nord-american mi-am dat seama că "visul american"este doar pentru unii, cei tineri și vorbitori de limba engleză... este acum un program de traducere dar...

​Mi-a plăcut și acest articol chiar dacă ați avut destule emoții, multe de încadrarea în timp și de ajungerea cu bine în locurile propuse... Îmi pare rău de pierderea suferită, băiatul meu are o pisică și știu cât ține la ea, este copilul lui...

Un review detaliat despre atât de multe lucruri necunoscute și care pot apărea în imensul N. Y. Scump rău N. Y. ! Poate dacă stai mai mult acolo și folosești transportul în comun, să fie o cale mai ieftinuță, nu știu...

​Felicitări pentru excursie și un premiu binemeritat pentru fata ta!

Sper să mai ajungeți acolo în cei 10 ani! ​   

doinafil [14.06.20 18:51:07] »

Robert, ce să-ți spun?! În primul rând mă bucur că ați ajuns sănătoși acasă! Ați trăit o experiență frumoasă în toată această „escapadă” a voastră pe continentul american, și-ați rămas, toți trei, cu amintiri și trăiri care nu se șterg ușor! Felicitări pentru asta!

​Pe mine America nu mă atrage deloc, iar NYC-ul nici atât! De ce?! Clădirile alea înalte mă „sufocă” (parcă-mi „cad” în cap!), aglomerația de pe străzi, zgomotul, panourile cu reclame afișate peste tot cred că m-ar obosi teribil! Sigur este și din cauza vârstei - vei spune, poate - și nu te contrazic! Pentru tineret sunt mai ușor de suportat motivele invocate de mine mai sus! Despre costuri nu mai spun nimic, bine că ai reușit să faci față unui asemenea gol în buzunar!

Felicitări și să dea Domnul să ne revedem sănătoși! ​ 

robert [15.06.20 08:15:58] »

@mprofeanu: stiți bine că nu-i așa, cel putin în cazul dumneavoastră nu mi-aș face nicio problemă că nu v-ați descurca! Evident că folosind metroul ar fi mult mai ieftin transportul în oraș, cam la un sfert după calculele mele, dar noi am fost nevoiți să folosim Uber sau taxi din mai multe considerente: am aterizat în NYC la 10 seara și abia la 23.30 am iesit din aeroport, iar plecarea o aveam la 12 noaptea, am stat prea puțin în NYC ca să pierdem vremea cu metroul și cu căutarea hotelurilor, aveam bagaje după noi, iar în Miami aveam de făcut transfer spre alt oraș Port Everglades pentru croazieră. În alte condiții cu siguranță am fi folosit și noi transportul în comun. Cam 500 USD ne-au costat transferurile aproape la fel ca zborul Barcelona NYC!

Mulțumim frumos de urare! Toate bune!

robert [15.06.20 08:28:08] »

@doinafil: Mulțumim frumos! Într-adevăr a fost greu, dar e bine când se termină cu bine. Pentru oamenii în etate cred că o plimbare prin America e mai bine să fie făcută cu ajutorul unei agenții turistice, așa ați scăpa de multe griji. Așa ca dacă aveti vreodată vreun gând luati în considerare acest lucru, never say never!!!

Trebuie să ne vedem cu bine sănatoși la o terasă și să vorbim de covid la modul trecut! Chiar vorbeam cu Roth că ar merge o întâlnire, doar să ne dea voie ăștia să stăm mai multi de patru la masă!

Toate bune vă doresc și mulțumesc pentru vizită! ​​

Mika [15.06.20 20:58:04] »

@robert: Totul e bine când se termină cu bine! Ați avut noroc că nu ați rămas blocați pe vas sau mai rău, in State. Frumos New York-ul, chiar și pe frig. Imi doresc să ajung pe acolo, nu știu dacă voi reuși vreodată. Ați avut o vacanță frumoasă! Felicitări!

mishu [15.06.20 21:26:45] »

@robert: Uitandu-ma din nou la titlu am vazut niste coincidente:

 Sfârșitul visului - Inceputul vi (ru) sului , asa ca ati avut noroc. ​

robertscris / TELEFON [16.06.20 05:28:08] »

@mishu: hehe! Bravo, mă bucur că ai remarcat micul joc de cuvinte!

robertscris / TELEFON [16.06.20 05:30:33] »

@Mika: multumim frumos! A fost o vacanță cu peripetii si extrem de multe emotii! Bine ca s-a terminat cu bine! Acu așteptăm ca lumea sa-si revină la normal!

adrianaglogoscris / TELEFON [08.09.20 14:19:04] »

@robert:  Am citit, mi-a placut, mi s-a zbarlit parul uneori, dar nu pricep ceva: cum sa moara o pisica la ocadere din copac?  

​Ai descoperit circumstantele?

robert [09.09.20 11:47:38] »

@adrianaglogo:  mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!

Evident că nu! A fost ceva de dosarele x! ​ 

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, Dan&Ema, doinafil, gettyy, Mika, mishu, mprofeanu, robert, Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.108999013901 sec
ecranul dvs: 1 x 1