ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2019
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Ce am mancat, baut, traditii si altele de genul in bucataria chineza

TIPĂREȘTE URM de aici

In timp ce scriu imi place sa si ascult ceva, sau sa ma uit la o emisiune unde nu trebuie sa ma uit ????, asta e, asa ca eu scriu ascultand/uitandu-ma la Asia expres, i-am vazut ca fiind in Taiwan sunt socati ca pun intr-o oala comuna cu o zeama in ea care fierbe, bucati de diverse legume, carne etc, si apoi si le pescuiesc si le mananca, asta seamana cu Hot-Pot, un fel traditional in China.

Mi s-a parut ca ar fi de preferat sa povestesc despre mancare separat si sa nu le includ la un loc cu obiectivele. Si pentru ca am mentionat mai sus de Hot-Pot am sa spun ca atunci cand am fost prima data in China ma uitasem ce mancaruri ar fi printre cele mai cunoscute (ca la noi cu sarmalele si micii) si am gasit celebra rata de Pekin si Hot-Pot. Am ales prima data rata, si bine am facut, am mers atunci (si ulterior am mai mers) la un restaurant foarte cunoscut in Beijing (sa nu ma intrebati numele pentru ca nu il stiu, dar daca insistati ca vreti sa mergeti acolo, am cunostinte si aflu imediat). Din acea rata am mancat tot (adica nu cred ca ciocul si ghearele, chiar si matele, si tot ce am mancat mi-a placut.

Ulterior aveam sa beneficiez si de Hot-Pot, ceea ce inseamna o zeama (supa simpla, supa de rosii...) in care in functie de dorinta aveti la dispozitie fie carne (diversa), legume diferite, toate taiate bucati destul de subtirele, si luati si le aruncati in acea supa (care are ub ea o flacara care sa o fina in fierbere mai mereu) si cand banuiti ca s-a gatit bucata voastra o pescuiti cu betele si o mancati ca atare, sau o mai dati printr-un sos (eu am incercat cu sos de susan). Ok, daca vasul cu supa este individual, daca este la comun, nu stiti daca ati pescuit ce ati pus voi sau vecinul, mi s-a intamplat sa pescuiesc bucati ce inca nu fusesera gatite bine, asa ca Hot-Pot nu m-a incantat, dar sa revenim la cea mai recenta calatorie a mea in China.

Ghinionul meu (ca sa zic asa) este ca am prins o perioada foarte calda 30-34 grade, intr-un oras ca un furnicar, si vizitarea lui am facut-o in weekend, asa cum este cel mai greu. V-am povestit despre ce am vazut sambata si duminica, dar sa va spun si ce am mai facut.

Vineri seara am fost invitata la masa de cei cu care discutasem dimineata. La pranz mancasem la ei la cantina, dar tot intr-o zona destinata oaspetilor si a fost ok. Am fost luata de la hotel pentru a ajunge la un alt hotel unde era organizata masa, si unde erau de fapt separeuri care asigurau discretia dar si posibilitatea de a discuta mai lejer. Despre asezarea la masa v-am mai povestit in trecut, persoana cea mai mare in rang sau care plateste, are locul marcat, iar asezarea este cu fata spre usa, apoi urmatoarea persoana ca importanta este asezata in dreapta ei, urmatoarea persoana importanta in stanga ei, si tot asa stanga/dreapta pana la ocuparea locurilor.

Normal, nici nu te asezi bine si ti se umple ceasca cu ceai fierbinte, apoi incep sa apara bucatele, rand pe rand pe masura ce sunt pregatite. La inceput nu am facut poze, dar mai apoi am facut, asa ca o sa vi le prezint. Alte aspecte tipice pentru ei, oribile pentru noi, este ca in semn de stima fata de tine, iti pun mancare cu betisoarele in farfurie, dar aceleasi betisoare si le si baga ei in gura cu mancare. Norocul meu este insa ca multe dintre feluri erau prevazute cu linguri asa ca am mai scapat. Si tot tipic unora dintre ei este plescaitul, ca semn de apreciere a bucatelor.

S-au servit multe feluri, si recunosc cinstit ca cel mai mult mi-a placut niste vinete prajite, cu o crusta crocanta usor dulceaga, cred ca eram in stare sa mananc numai asta, ceva carne si mult peste si crustacee. Stiam ca pestele inseamna iarasi un semn de respect fata de oaspetele lor. Au venit de acasa si cu doua sticle de vin, un vin rosu sec, bun, si pe care colegul din dreapta ma tot indemna sa beau, as fi putut, dar m-am eschivat ca sunt inca obosita dupa drum, asa ca nu am baut mai mult de jumatate de paharel, ar fi putut insa sa imi dea a doua sticla acasa, ca oricum nu s-a baut. Si daca tot pomenim de bautura sa amintim ca ei dau noroc altfel, ciocnesc paharele de marginea platoului rotativ din mijloc.

Locul unde am luat masa este cred ca un hotel dar cu restaurant la parter/etaj, si imi aduc aminte ca aici am mancat si in 2013/2014 asa incat cred ca este un loc mai aparte. La parter de fapt se afla acvarii de unde pot fi pescuiti pestii, sunt preturi ca sa stii ce te asteapta, si o multime de feluri posibile pe care le puteti lua. Imi aduc aminte acum ca la un moment dat unul dintre vasele cu bucati de carne avea si pietre (probabil vulcanice) care sa tina mancarea calda, o sa vedeti in poze. Totul a fost grozav, nu pot reprosa nimic, dar vinetele bestiale.

Cam asta a fost prima zi cu mancarea. Sambata dupa ce m-a plimbat Kyle pe unde dorisem (ca doar ma informasem de acasa cam ce vreau sa vad, si oricum primele 2 obiective erau si pe lista lui) am ajuns si la restaurant, un loc mic si obscur, si lui i-a fost un pic complicat sa isi aduca aminte pe unde este, si imi pare rau ca nu am facut mai multe poze, dar daca eram singura zau ca nu m-as fi oprit acolo, mai ales ca nici meniul nu ma ajuta (o sa vedeti in poze), dar nici locul in sine. Kyle mai fusese aici si spunea ca mancarea e ok.

Ce mi s-a parut interesant era ca farfuria, cescuta, paharul, erau trase in folie (acum sa nu ma intrebati daca asta si asigura felul in care au fost curatate, insa daca dupa atata vreme supravietuiesc, e ok). V-am spus ca in zona avem o multime de izvoare, si Kyle mi-a arata si langa restaurant un bazin unde spunea ca este apa de izvor (si era mandru despre asta). Si tot asa, imediat doamna care ne servea (noi cand am ajuns aici era cu o prietena si cred ca spargeau deminte ????) a venit cu un ceainic si ne-a umplut cescuta. Numai ca nu era ceai, ci apa de izvor fiarta, oare era din acel bazin? Ce onoare sa beau apa de izvor fiarta, la 34 de grade afara, dar parca imi simt oasele mai puternice acum. Uite asta ar putea fi afacere si la noi, gasim ceva izvoare si servim apa de izvor, dar rece, la pahar, ca la noi nu merge cu apa fiarta.

Am onorat apa si am cerut o cola rece si Kyle la fel, dar mai apoi mi-a cerut permisiunea sa bea o bere. Permisiune acordata. M-a intrebat daca vreau sa mananc “ Chinese steak” ca este foarte cunoscut acel fel la ei, nu am intrebat ce fel de steak este (nu am vrut sa risc, imi asumam deja ce voi manca, la urma urmei aveam cola), si am zis da.

Acum, la cum arata meniul oricum nu puteam alege nimic, a ales Kyle, a ales 4 feluri, mi-a spus ca exista o superstitie ceva legata de numarul felurilor de mancare care trebuie sa fie cu sot, superstitie necunoscuta peste tot, luni m-am conversat cu un tip din Shanghai si mi-a spus ca nu stie de asta, in schimb la ei se comanda numarul oaspetilor plus unu.

Asadar comandata mancarea am asteptat (nu mult) si a aparut supa, un castron plin ochi, pe baza de legume si vietati marine din lacul din zona, normal ca mi-am pus si era ok, Kyle mi-a spus ca ei mananca supa la final, ok, dar de ce a adus-o la inceput? Doar pentru ca era gata?

Si a venit Chinese steak, care am inteles dupa ce am gustat ca trebuia sa fie Chinese stick, pentru ca nu avea nici un gust de carne, am aflat mai tarziu ca de fapt erau legume pane, leguma preferata din ce am vazut fiind ceva care se numeste YAM si peste tot am intalnit-o ca Chinese Yam (am sa pun o poza). Despre acest YAM medicina chineza spune ca ar imbunatati activitatea splinei, plamanilor, rinichilor, insa cruda sau gatita? Am constatat pana la plecare, ca yam am mancat in toate formele posibile de cate ori am fost in China, fie tulpina ca atare, fiarta, fie pane, dar chiar si chipsuri si biscuiti, si totul a fost ok.

Apoi a mai aparut o farfurie cu ceva frunze verzi oparite si stropite cu un sos (ok si acestea) si ceva mai tarziu, piesa de rezistenta care cica era un peste. De ce mi s-a parut ciudat, era ca o figurina, si o sa vedeti in poze, apoi m-a lamurit Kyle ca pestele este crestat, si apoi este prins de cap si de coada si este indoit si asa este prajit. Dupa ce il admiri/ pozezi, vine cineva si ti-l face bucati.

Am incercat duminica sa mananc la un restaurant intr-un Mall (dupa ce m-am invartit o multime pentru ca nu prea stiam ce restaurant sa aleg) alegerea neinspirata insa, mi s-a spus ca acolo nu servesc femei singure, asa ca le-am zis ceva de dulce in sinea mea si am plecat mai departe.

La un moment dat in usa unui restaurant era o blondina frumoasa cu ochi albastri, am intrebat-o daca vorbeste engleza si mi-a raspuns, engleza, rusa, chineza. Sotul ei aveau acea pizzerie, ea era din Rusia, mi-a recomandat diferite locuri de luat masa, imi intrau pe o ureche imi ieseau pe amandoua, si intreband-o daca nu pot manca la ei, mi-a spus motivul pentru care nu imi recomandase initial asta, serveau pizza cu durian (ce zici Dan, te bagi?), si instant am zis nu, dar se pare ca este una dintre pizzele preferate in zona. Pentru cei ce nu stiu, aroma acestui fruct este de sosete nespalate. Am incercat foetaj cu durian, ceai, cafea, bomboane cu durian, toate miros la fel.

Pentru ca intre timp caldura ma cam termina, am luat un ceai cu lamaie intr-un fel de cofetarie / patiserie, care mi m-a parut excelent, un loc cu un trafic intens de lume, dupa ce lansai comanda primeai bonul si un buzzer si cand comanda ta era gata, te bazaia dispozitivul. In rest acolo aveau tot felul de produse de patiserie si cofetarie, panificatie, faceau si livrare, era insa un loc foarte cautat dupa aglomeratia de acolo.

Asadar aceasta a fost pana la urma masa mea de pranz duminica, dar m-am simtit atta de bine cu acel ceai, era racoritor si placut la gust. Si ceea ce am remarcat in China in multe locuri, prepararea si servirea se fase purtand masti de protectie.

Am vrut sa circul si cu transportul in comun, dar nu mai eram in stare, asa ca am luat taxiul, i-am aratat cartea de vizita cu locul unde vreau sa ajung v-am povestit aici vezi impresii despre cartile de vizita ale hotelului, asa ca jumatate de ora mai tarziu ma relaxam in patul meu minunat de la hotel.

Cum insa ziua era de abia la jumatate, seara am iesit la plimbare, spre locul unde ma dusese Kyle sambata, il marcasem pe harta mea si faceam maxim 30 de minute pe jos pana acolo. Aici dupa ce am tras un tur, m-am oprit la un restaurant dragut care se numea Tom’ s Steak Restaurant, va dati seama dupa nume ca nu avea specific chinezesc, unde in final am ales sa mananc o friptura care avea garnitura ceva porumb fiert, niste paste, o sa vedeti in poza, sosul era la alegere (piper, rosii, ciuperci) eu am ales de piper. Ce mi-a placut insa a fost faptul ca toate bucatele erau preparate similar, in ce sens? tot ce era pus pe farfurie era inconjurat de un guler de hartie, astfel incat nimic nu sarea in afara farfuriei, banuiesc ca farfuria, era pusa pe un suport fierbinte, asa era bagata in cuptor (o sa vedeti in poze).

Exista si un bufet de self-service de unde iti luai ceva legume sau crocantele, si de asemenea felul ales includea si un ceai. Ceaiul a fost ok, dar tot am mai cerut si o limonada ceva. Per total, am platit cam vreo 11 euro, ceea ce a fost ok, la hotel as fi platit dublu spre triplu sunt convinsa.

Am mai mancat intr-o zi la Burger King, am ales un burger care avea adaugat suplimentar creveti cu cartofi prajiti si o cola, ceva la 6 euro.

Despre supermarketurile lor ce sa va spun, daca mergeti acolo in weekend pe la 10-11, va luati cu mainile de cap, se fac reclame (galagioase) la diferite promotii, mirosurile de mancare gatita te omoara, nu stii cum sa iesi mai repede de acolo. Oricum din supermarket mi-am luat doar bere, fructe (winter date, preferatele mele, crude sau uscate) si chipsuri (o punga de chipsuri din Yam, cu aroma de lime).

Am mai fost intr-un magazinas mic cand am plecat de la firma, intr-un orasel micut si unde se vindeau o multime de produse uscate si altele, de genul, respectiv, de aici am luat acele fructe “ date” uscate (de fapt intre timp m-am lamurit, numele mai cunoscut aici este “ Jujuba” , dar am luat si diverse bomboane (bune chiar) si chiar aveau si unele rusesti excelente, aveau si fructe uscate sau confiate.

Una peste alta, mancarea chinezeasca imi place, si as repeta experienta oricand, asa ca se ne auzim de bine.


[fb]
---
Trimis de mishu in 21.04.20 17:44:57
Validat / Publicat: 21.04.20 19:28:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 1115 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Cam asta era terasa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.04.20 19:26:02]
»

Mutat în rubrica "Unde/ce mâncăm prin zona Jinan?, JINAN [SHANDONG]" (nou-creată pe sait)

Mika
[21.04.20 19:51:48]
»

@mishu:  Am citit cu plăcere și interes review-ul tău pentru că și mie imi place mancarea chinezească. Stiu, am auzit, că este diferență intre ce mâncăm noi aici la restaurantele chinezești și ceea ce se mănâncă in China. Băiatul meu cel mic a fost in Chengdu, unde a stat o lună. El nu mănâncă deloc picant iar in Chengdu  se pare că  este patria mâncărurilor picante. Mâncau foarte picant, nu se putea apropia de nimic. A mâncat mai mult pe la McDonalds, care mai aveau si câteva feluri normale. Interesant tot ce ai scris, de reținut dacă vreodată voi ajunge in China. Votat cu drag!

Carmen Ion
[21.04.20 19:56:30]
»

@mishu:  Bine că nu au râgâit și n-au pătat fața de masă în semn de apreciere pentru mâncare...

În Singapore am mâncat și eu Hot Pot, în care am înmuiat tot felul de bucăți de legume și carne. Sosul de susan este și preferatul meu, dar băieții s-au delectat cu un sos groaznic de picant.

Văd că n-ai pomenit de orez, ceea ce mi s-a părut ciudat, e nelipsit de la orice masă, simplu sau în diverse combinații. Salutul tradițional chinezesc era pe vremuri (și mai e și acum, din câte știu, în zonele mai sărace ale țării) ”Ai mâncat orez astăzi? ”

Deși îmi place mult mâncarea chinezească, n-am învățat niciodată să mănânc cu bețișoare, spre deosebire de soțul meu, care are mai multă experiență și e mai îndemânatec.

Mi-ai făcut poftă cu reviewul ăsta.

Votat cu mare drag. ​​​​​     

mishuAUTOR REVIEW
[21.04.20 19:58:10]
»

@Mika:  Sa stii ca ei mananca diferit in functie de zona, pe unde am fost eu manacarea era ok, dar existau si feluri picante, unele suportabile altele nu. Gandeste-te la Romanica noastra, e mica insa in fiecare zona se mananca altfel, la chinezi insa, la cat e de mare tara lor, diferentele se simt.

Sunt convinsa ca daca ai sa alegi sa mergi in China sigur va fi ok, nu as garanta pentru India.

Cat despre mancarea gen fast food, am ales si noi sa mancam de cateva ori la fast food, si apoi am cerut mancare chinezeasca (am cerut noodles).

Mi-a placut (> 95%) mancarea de acolo, si as repeta experienta oricand.

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​​​​

mishuAUTOR REVIEW
[21.04.20 20:03:34]
»

@Carmen Ion:  Corect! nu am pomenit de orez, asta deoarece am mancat (incercat e mai corect sps) orez o singura data sa vad cum e, era pur si simplu orez fiert fara nimic altceva, asa ca am ales sa ma satur cu celelalte bunataturi, sa imi fierb orez pot si acasa .  

Imi placea si mie sosul de susan, insa pana la un anume moment cand daca era prea mult devenea cam gretos.

Nici eu nu am invatat sa mananc cu betisoarele, desi am incercat la aproape toate mesele, reuseam foarte putin, insa la un moment dat imi intepeneau degetele, asa ca ma lasam pagubasa, dar cred ca asa ar fi cea mai buna cura de tinut, mananci o ora, nimic .

Am scris in urma cu ceva vreme despre un restaurant chinezesc bun, nu foarte mediatizat dar la care intelegeam la un moment dat ca mancau cei de la ambasada Chinei, situat peste drum de liceul Xenopol, poate dupa ce se termina nebunia mergem impreuna acolo.

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​​​

​​​

nelu73PHONE
[21.04.20 20:48:26]
»

Bună, votat cu mare drag! Eu sunt un gurmand al mâncărurilor exotice, cel mai mult am mai mâncat în Grecia, Possidi. Anul trecut am fost la un restaurant Chinezesc în Stuttgart de câteva ori dar nu se compara cu ce am văzut în poze. Îmi doresc să ajung vreodată in China mai ales după ce am citit și vazut in poze. Vă doresc multă sănătate și să ne revedem cu bine!  

mishuAUTOR REVIEW
[21.04.20 20:55:43]
»

@nelu73:  Adevarul este ca nu este foarte usor sa gasesti un restaurant chinezesc bun, fie are bucatari care chipurile cunosc mancarea chinezeasca, insa nu le iese ca acolo, fie sunt chinezi care zic ca daca vin din China stiu sa si gateasca.

E ca si cand as spune ca eu daca vin din Romania ma pricep la bucataria romaneasca.

Insa in Bucuresti cel putin exista cateva restaurante bune, asa ca daca ajungi prin Bucuresti, da de stire si iti spun unde sa mergi.

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​​​

nelu73PHONE
[21.04.20 21:04:14]
»

@mishu:  mulțumesc de sfat, așa o să fac.

​Aveam in plan Bucureștiul cu ocazia campionatului European de fotbal dar cu, guvidul ăsta probabil vom merge la anul.

​De aceea acum in loc de vacanțe placute vă spun multă sănătate, că după aceea o să avem timp sa ne indeplinim cât de cât planurile pentru viitoarele vacante.

​O seara frumoasa la toată lumea! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[21.04.20 21:05:49]
»

@mishu:  Înainte să citesc articolul, am mâncat (o felie de cozonac cu o cană cu lapte!). M-am învățat minte, deh!

Tu ai îmbinat utilul cu plăcutul, adică medicina și gastronomia!

De obicei, japonezii mai ales, apa la masă se bea caldă! Dar dacă deja-ți simți oasele mai tari, e un prim beneficiu!  

Apoi a venit rândul buruienilor!

Despre acest YAM medicina chineza spune ca ar imbunatati activitatea splinei, plamanilor, rinichilor

Si iată un al doilea beneficiu! ​

Bine că te-au respectat și ți-au dat pește și scoici! Măcar știi ce-ai mâncat!

Supa arată bine, iar somonul pe gheață e de efect! (te-au pus să faci sarmale din somon? Că văd o bucățică pe o frunză de viță!)

Mda, arată binișor, dar nu astfel încât să mă convingă pe deplin!

Interesant modul lor de-a ciocni paharele! ​

P. S N-ai luat apă de izvor să-ți fierbi și acasă? ​​​​

​​​

gottyPHONE
[21.04.20 21:10:45]
»

Apai in izolarea asta mi ai dat o idee de scris. Am strans cateva zeci de poze cu diferite aranjamente cu de ale gurii de prin China   si ele ar fi baza dar o sa incerc cumva sa pun si cateva cuvinte pe langa ele.  

Nu pot sa zic ca mi ploua in gura cand ma gandesc la locurile pe unde am mancat acolo dar nici n am murut de foame!

mishuAUTOR REVIEW
[21.04.20 21:16:30]
»

@Zoazore:  Numai eu nu ma invat minte sa mananc inainte de articole cu mancatorii . Sa vezi ce bine este ca dupa ce ai alergat o zi intreaga prin soare sa bei acel ceai fierbinte . Am mai povestit odata ca la fel, dupa o astfel de alergatura, dupa ce ne-au dat ceai fierbinte (deci nu e cald, e fierbinte) ne-au intrebat daca vrem suc de portocale sau de porumb, si eram fericita ca ins sfarsit primim si ceva rece, dar de curiozitate am cerut suc de porumb, mi-a adus un pahar, era porumb fiert si maruntit, dar era fierbinte , asa ca asta mi-a trebuit.

Ar fi fost interesant sa ma puna sa fac sarmale, carnea o avea, orez la fel, condimente sigur gaseam .

Trebuie sa ma gandesc sa te conving sa mergi la chinezesc, sigur ceva iti va placea.

Multumesc de vizita si aprecieri. ​​​

mishuAUTOR REVIEW
[21.04.20 21:20:29]
»

@gotty:   Super! Imi place ideea, si poate ca pe langa de ale gurii din China mai gasesti si altele de povestit, avem timp de citit sau daca nu avem, ne facem.   Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

webmaster
[21.04.20 23:16:06]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishuAUTOR REVIEW
[21.04.20 23:47:48]
»

@webmaster:  Multumesc frumos pentru apreciere, o seara linistita.

Dorina9
[22.04.20 21:14:43]
»

@mishu:  Am citit cu interes si am votat cu drag.

Voi citi cele scrise de tine, despre China, mereu cu interes.

Dar... nu mi-as  dori sa am experiente culinare, cu vase  cu mancare in care pune fiecare ceva, si din care ia fiecare​, ce nimereste. Si farfuriile de pe masa rotativa, din care se infrupta toti...

Cred ca as manca doar " chips-uri" din legume​, preparate din Yam si  Winter dates

Poate si ceva de la fastfood.

​Noroc cu obiectivele turistice de interes!

​ ​Numai bine!

mishuAUTOR REVIEW
[22.04.20 21:52:27]
»

@Dorina9:  Sa stii ca au o multime de mancaruri foarte gustoase, eu dupa ce am fost prima data in China am mers si in Bucuresti la un restaurant chinezesc, dau o strigare dupa ce se deschid restaurantele.  

Din pacate eu am vazut putin din China, am povestit in articolele din sfarsit 2015​/ inceput 2016 si mai sunt si multi alti colegi care au povestit foarte frumos, asa incat daca te hotarasti sa ajungi pe acolo, gasesti material de studiat.

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

nicole33
[22.04.20 23:00:31]
»

@mishu:  

Numai eu nu ma invat minte sa mananc inainte de articole cu mancatorii  . ​

Nu eşti singura. Nici eu nu stau cu iaurtul alături ca Tiza.

Nu am uitat ameninţarea ta, deci nu a fost o surpriză pentru mine, m-am făcut eu că nu-l văd atunci când a fost postat, dar ştiam că nu-l pot evita la nesfârşit​​​.  

L-am citit, am tras puţin cu ochiul la poze şi... am supravieţuit​ fără probleme. Din fericire, mâncarea chinezească nu se numără printre preferatele mele.

După ce se va termina nebunia asta, să-mi aminteşti să caut o vacanţă în China, locul perfect pentru mine pentru o cură de slăbire.  

Sa vezi ce bine este ca dupa ce ai alergat o zi intreaga prin soare sa bei acel ceai fierbinte  . Am mai povestit odata ca la fel, dupa o astfel de alergatura, dupa ce ne-au dat ceai fierbinte  ​

Cum este ceaiul chinezesc? Negru? Că de un ceai chiar mi-ai făcut poftă, aşa că mă duc să-mi fac un ceai turcesc, cât încă mai am rezerve

mishuAUTOR REVIEW
[22.04.20 23:19:36]
»

@nicole33:  Amenintarea nu era cu acest articol, am altele la care inghit in sec numai cand imi aduc aminte , si cum am scris intr-un ecou la un alt articol, userita imi spunea cum ii face pofta si eu inghiteam in sec la ecoul ei, imaginandu-mi produsul , sunt incurabila, nu mai am nici o sansa. Mi-ar placea sa te duc intr-un restaurant chinezesc si sa-mi asum ca platesc eu daca nu iti place pentru ca sunt o multime de lucruri bune.

Cat despre ceai​ cred ca de obicei era obisnuit, insa cand aveam posibilitatea de alegere, alegeam iasomie, este ca si cand la noi ai cere ceai de menta, sau de tei, adica printre ceaiurile obisnuite.  

Si acum cand am fost mi-am luat ceai de iasomie, are un parfum placut, aromat. ​

Deci, trebuie sa te scot la un chinezesc .

Multumesc de vizita si aprecieri. ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[22.04.20 23:34:32]
»

@mishu:  

Deci, trebuie sa te scot la un chinezesc  . ​

S-a notat! Deşi aş fi preferat să savurăm împreună ceva mai de pe la noi, cum ar fi o ciorbă de burtă, de exemplu

Rămâne doar să ajungi în ţară, pentru că atunci când vei putea veni sigur şi restaurantele vor fi redeschise. ​​

Singura chestie pentru care intru cu plăcere la un chinezesc este îngheţata prăjită, preferata mea. În rest, mai mult de o supă puţin probabil să comand, dacă tot nu mănânc. ​ Dar mă sacrific pentru bucuria revederii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[22.04.20 23:37:41]
»

@nicole33:  Am retinut!

robert
[24.04.20 12:44:57]
»

" Despre asezarea la masa v-am mai povestit in trecut, persoana cea mai mare in rang sau care plateste, are locul marcat, iar asezarea este cu fata spre usa, apoi urmatoarea persoana ca importanta este asezata in dreapta ei, urmatoarea persoana importanta in stanga ei, si tot asa stanga/dreapta pana la ocuparea locurilor"

  - foarte interesant! Ar fi binevenit si la noi! Părerea mea!

Apropo, să-ți fie de bine! Ai dreptate cu mirosul groaznic de mâncare gătită prin diverse locuri. Nu știam cum să fug de-acolo. Eu sunt fan mâncare chinezească, dar în China nu m-am înțeles deloc cu ea! Sunt convins că sunt și locuri unde se mănâncă bine, doar că eu nu le-am descoperit. Mirosul mă speria de multe ori.

Iar de Durian ce să zic, să fie la ei acolo!

Citit și votat cu drag!

mishuAUTOR REVIEW
[24.04.20 19:58:58]
»

@robert:  Avand in vedere ca am mers la multe mese ca invitat, normal ca am intrebat la un moment dat despre traditii (pe cine mi-am permis sa intreb), normal ca mi-a fost jena sa fotografiez aranjarea mesei, insa am retinut. Am mai povestit nu stiu unde, ca obisnuita ca la noi, daca vecinul (in fine, cand aveti deja o relatie amicala) are nevoie de ceva, sa il servesti, si asa am facut eu cu colega mea, si asta a fost " semnul" pentru chinezi ca ar fi sefa mea, asa ca a inceput un chinezoi sa ii totpuna mancare in farfurie cu betele lui, apoi le mai lingea si el nitel, colega mea era oripilata deja .

Cred ca ai gasi in multe locuri mancare foarte buna, doar sa nu treci pe langa bucatarie, si cand intr-un mall de ex, ai pe acelasi etaj vreo 20​ de restaurante chinezesti iti dai seama ce iese.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dorina9, gotty, Mika, mishu, nelu73, robert, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084130048751831 sec
    ecranul dvs: 1 x 1