ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.12.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Satu Mare
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 10 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR 1080 eur ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ Fara masa
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 11 si 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Lysistrata Bungalows(încă) NECLASIFICATĂ

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Lysistrata bungalows Potos – Thassos

TIPĂREȘTE

Nu-s foarte pretențios când e vorba de ales locația de mers la mare, he he . Atât doar: să fie o locație cât mai apropiată de mare (sa nu cari tot calabalâcul de saltele-jucării-lopățele și camioane pe distante mari, dus-întors), să fie pe pământ, nu la etajul 8 undeva să nu-ți fie groază când ies cei mici pe balcon, să aibă o terasă cât de cât, unde să poți sta la povești, să nu fie o locație super pretențioasa, în sensul că să nu se uite nimeni cruciș când se pun cei mici să egaleze la decibeli un Boeing 707 la decolare, să aibă frigider și o plituță fie și simbolică, să nu fie tare departe și să nu fie nici tare scumpa. Rezonabil, nu? 

Căutarea a fost cu succes și așa am ajuns sa iau legătura cu Maria, proprietară la Lysistrata Bungalows din Potos. Locația îndeplinește criteriile pretențioase de mai sus, în plus are și o grădină mare de tot umbrită de pomi bătrâni si stufoși. Preturile ce se vehiculează in zonă pentru un bungalow se învârt pe lângă 130 de euro pe noapte. Fiind încă in ianuarie iar sejurul planificat in iulie, prețul a fost stabilit la 108, iar după negocieri teribile am obținut 105 (sunt tare, mă pot angaja negociator șef la FMI). Comunicarea cu Maria – fără probleme. De altfel și in timpul sejurului a fost o prezență discretă, așa cum trebuie sa fie (mai auzisem încoace-încolo de proprietari care ți se bagă în suflet și se apucă să numere câte firimituri ti-au căzut din gura la ultimul prânz în timp ce spuneai un banc zemos). Review-uri nu tare multe disponibile, în general pozitive, locație liniștită, umbroasă, aproape de străduțele comerciale, câteva probleme cu țânțarii in rest OK. Să-i dam bătaie deci. Legat de Potos, orășelul din Thassos – găsești câteva review-uri interesante, câteva ale unor turiști români care se plâng de… români .

Locația e într-adevăr deosebită. Sunt mai multe bungalow-uri într-o curte mare, verde, cu măslini bătrâni și copaci mari, pini, leandri, unii mai recenți alții mai vechi care se închid aproape ca o pădure umbroasă și răcoroasă. Mai rar așa ceva in zonă (majoritatea sunt construcții noi, și cam suferă la capitolul umbră naturală) și atât de aproape de mare. Sunt chiar 50 de metri până la apă, adevărul este că mai aproape de mare decât aici pot fi eventual căsuțe direct pe plaja. Am înțeles că proprietatea a aparținut familiei Mariei, iar bunicul ei a pus mulți dintre pomi și a avut acolo o presa de ulei de măsline. Fain.

In bungalow sunt două paturi, unul mare și altul mai mic, sunt și camere unde există și un al 4-lea pat care se pliază cumva dedesubtul celui de-al treilea. Loc deci berechet pentru toată familia. Camerele nu-s foarte mari, sunt cam la fix. Daca e musai sa stai in cameră (am prins o ploaie într-o zi, din aia cu bulbuci, terasa e de vară, protejează de soare dar nu și de apă și astfel am fost nevoiți să stăm înăuntru) la un moment dat a începe sa te strângă la umeri . Baia e destul de mică și ea, cam un metru jumătate pe doi jumătate însă bine aerisita si dotata: am beneficiat de tot soiul de șamponele și creme pe bază de măsline din partea casei. Este și uscător de par în cameră. Nicio problema cu apa caldă.

Este și aer condiționat care merge așa cum trebuie. Dacă evident, închizi geamurile și ferestrele. Ceea ce e normal pe undeva, sunt de acord cu evitarea risipei. Am citit recent un articol despre neplăcerile pe care le au proprietarii greci cu turiștii români, este chiar și un top pentru asta. Una din probleme: că se pun romanii sa manipuleze senzorii de la aerul condiționat, să meargă și dacă e geamul deschis. Mai că-mi venea și mie la un moment dat sș trec la fapte, poate trebuia setat un mic retard, cum deschideai ușa, cum se oprea AC-ul și până repornea trecea ceva vreme, deja intrai după al doilea set de beri din frigider. O altă problemă zice-se e legată de gătitul in bucătărioară. Bucătăria face parte din cameră, e practic o nișă a camerei și e destul de bine dotată. Este frigider, aparat de cafea, cuptor, plită, veselă, oale, tacâmuri, pahare, de toate. Însă de gătit, rămân la părerea ca e doar pentru a încălzi una-alta sau să zicem sa fierbi un ou. Poate pentru o supa. Dar daca te pui și frigi pești se umple inevitabil camera de fum. Și se mai și supără proprietarii greci pe noi.

Alt lucru bine făcut: perdelele groase: sunt foarte bine alese și dacă în miezul zile vrei să faci un nani, și vei vrea sa faci, tragi perdelele și se face noapte înăuntru. Sunt și petice de gazon foarte bine întreținute și fiecare bungalow are în față o terasă cu masă și scaune, poți să savurezi o bere seara în liniște. În liniște? Se pare că da, inițial n-am crezut că se poate, chiar peste gard e un restaurant cred, dincolo de care e o stradă cu de toate, inclusiv zgomot. Dar nu și aici, interesant. Și n-au fost probleme de zgomot nici de la vecini, fiecare își cam vede seara de treabă pe terăsuca lui, și se crează o atmosferă faină și liniștita.

Este și un uscător de haine pe terasă, e super, ai nevoie de așa ceva la mare. Este în curte și un loc de grătar, utilat cu tot ce trebuie. N-am văzut pe nimeni folosindu-l, găsești în jur la nici doi pași restaurante cu tot ce vrei, plus tot soiul de mâncăruri de luat la pachet foarte bune (se mănâncă bine aici, mâncăruri bune și prețuri rezonabile, n-am auzit pe nimeni să se plângă de ceva sau să fi primit o pereche de șlapi pe post de calcan… TNR sunt geniali ) și atunci cred că nu-ți tare vine să stai sa întorci grătarele. Dar e bine de știut că ai și varianta asta (daca nu era, mă plângeam ca nu este, știți voi, așa-i românul). Alte review-uri din zonă se plâng de țânțari și de viespi. Cu viespii n-am avut nici un contact, poate nu era sezonul lor. Era sa zic același lucru de țânțari, unde-s dom ’le țânțarii de care va plângeați, că eu n-am văzut nici unul. Și mai ales n-am auzit vreunul. Niște fițoși… Ei aici e o problemă însă – de unde pișcăturile de pe tălpi și de pe picioare atunci? Sunt țânțari, însă nu-s aceeași specie, nație ca țânțarul nostru de acasă. Ai noștri sunt cu bun simț, înainte să vină la masă se pun și bâzâie, îi auzi și atunci poți pune in funcțiune tot soiul de mecanisme defensive și spray-uri. Țânțarii Thassos-iști sunt însă din ăia stealth, nedetectabili parca-s ceva mai mici și foarte răi, te atacă în orice moment al zilei, nu ca ai noștri, niște finuți, doar seara. Asta ar fi o tema de rezolvat și la proprietate (mulți din ei cred că trăiesc în gazonul frumos și irigat din belșug) dar și pentru primărie. La sud cumva de Potos se varsă în mare un pârâu mic și care cred că nu are apă tot timpul. Când plouă însă, se umflă si își inundă zona alocată, ca după aia sa scadă iar și să lase in urma băltuțe și mlăștinuțe unde prosperă micuții țânțari. Alta problemă când plouă e ca pârâul varsă în mare o grămadă de apă cu pământ și sedimente. Și cum nu prea sunt curenți in zonă, te trezești cu o apă gălbuie în mare care persista zile întregi.

Ce nu mi-a plăcut: frigiderul emana un miros nasol deși era evident curățat. L-am curățat și noi și tot la fel, probabil prin grija unor turiști de dinaintea noastră s-au scurs ceva zemuri în izolația lui. Și prețurile de la barul de pe plaja.

Părticica de plajă din fața complexului de bungalow-uri e administrată tot de Maria, sunt șezlonguri aici și un beach-bar. Nisipul e fain, bine întreținut, curat. Lumea se cam tine de reguli și nu baga chiștoacele-n nisip, ca-n unele locuri de pe la noi. Șezlongurile sunt gratis atâta vreme cât comanzi ceva de băut de la bar, mi se pare ok ideea, cam peste tot e la fel. Daca ești de-al casei poți de exemplu să comanzi ceva de dimineața și să stai până seara, chiar să-ți lași calabalâcul de colaci-rățuște-lopeți-macarale-avioane și remorci pe plajă, e rezervat pe toata ziua. Personalul – foarte fain, politicos, toți vorbesc engleza bine. Cu preturile am însă o problemă, o bere la halbă de 0.4 costă 4 euro, o sticlă de 0.33 costă 3.50 iar un pahar de vin 3 eur. Adică să iei o băutură merge, nu e mare prețul și sunt mulți oameni pentru care e suficient, și e bine că e așa. Dar alți oameni (connaisseurii ) nu pot sta o zi întreagă cu o bere pe plajă, trebuie măcar vreo 5 să zicem (asta pentru început, pentru de dimineața, hă-hă), și atunci prețul nu mai e deloc distractiv. Devine deci tentantă berea luata de la supermarket cu un euro si jumătate (scump dom ‘le scump! La noi era mai ieftin) și de aici tot felul de fente. Personalul de la beach-bar mai se face ca nu vede, mai îți atrage atenția, dar per total feeling-ul nu-i tare plăcut. Nu înțeleg de ce nu fac berea 2 euro să zicem și atunci am fi luat pe săturate chiar de la ei, nu umblam cu cioace. Mă rog, fiecare cu strategia lui.

Ce ar mai fi de zis: plaja din dreptul complexului – e faină, cu intrarea în apă destul de lină dar nu ca în alte părți de te plictisești până ajungi cu apa la brâu, e in regula pentru copii, în plus apa e atât de sărată încât nu prea te poți scufunda. Wifi-ul merge bine in complex. Centru medical în caz de nevoie este la Limenaria, la 4 km distanță, e bine de știut. Parcarea e încăpătoare, e printre măslini bătrâni și deci e umbrită și protejată, noaptea se închide portița de acces. Prize sunt destule in camere pentru încărcat tabletele și telefoanele.

In concluzie deci, e o locație cumsecade în care ne-am simțit bine, la un preț nu mic însă normal în piață pentru un bungalow. Un mare plus pentru gradina și pentru pomii bătrâni. Vă recomand destinația, și va rog, dacă ajungeți aici, să verificați cum stă insula, dacă se scufundă în continuare din cauza romanilor burtoși care au invadat plajele (TNR dixit ).


---
Trimis de Trank in 20.12.19 13:55:08
Validat / Publicat: 20.12.19 16:01:05
VIZUALIZĂRI: 1248
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Asa arata un bungalow cu terasa aferenta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  4 ecouri scrise, până acum

  webmaster26 [20.12.19 16:00:46] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ===

  Mutat în rubrica "Lysistrata Bungalows, POTOS" (nou-creată pe sait)

  webmaster [20.12.19 16:43:04] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  krisstinna [20.12.19 21:40:39] »

  @Trank: Foarte bun articolul, l-am citit cu plăcere. Într-adevăr e cam scump dar dacă toate “pretențiile” au fost îndeplinite, consider vacanța reușită, prețul nu mai contează, părerea mea

  Bravo, felicitări!

  Trank [21.12.19 10:01:50] »

  @krisstinna: multumesc mult🙂

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Trank
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0585939884186 sec
  ecranul dvs: 1 x 1