ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.11.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 10 MIN

Un sejur plăcut la Hotelul Carpați din Predeal

TIPĂREȘTE

După câțiva ani în care doar am trecut pe acolo de mai multe ori, iată că în această vară ne-am întors la Predeal, pentru un minisejur de două zile. A fost o opțiune comună, întrucât am mers la Predeal împreună cu niște prieteni, iar alegerea unității de cazare a fost lăsată pe seama mea. Locația trebuia să îndeplinească vreo două condiții: să se afle oarecum aproape de zona centrală a stațiunii, să aibă în general comentarii și note bune din partea turiștilor, eventual să ofere și ceva alternative pentru petrecerea timpului liber.

Am tot analizat diferitele variante vreo două zile, am întocmit o listă cu câteva locații și am mers la o agenție turistică din oraș, întrucât aveam și niște vouchere de vacanță de cheltuit. Am avut noroc pentru că unul dintre hotelurile de pe lista mea avea trei camere standard libere pentru perioada dorită de noi, respectiv în intervalul 02 - 04 august. Așa că am rezervat cele trei camere la Hotelul Carpați, unitate de cazare a cărei adresă exactă este: Predeal, strada Nicolae Bălcescu, numărul 1 (colț cu bulevardul Libertății, la vreo 10 minute mers pe jos de gară).

Hotelul Carpați - spațiile comune ale unității de cazare

Am sunat cu o zi înainte la hotel pentru a ne asigura că rezervările noastre sunt în regulă și am aflat că check-in se face începând cu ora 16.00, dar exista și disponibilitatea să primim camerele mai devreme dacă se putea. A doua zi dimineața, pe la ora 07.30 am plecat spre munte, gândindu-ne că este vineri și că deplasarea pe DN 1 s-ar fi putut transforma după prânz într-un coșmar. S-a circulat destul de bine, așa că pe la ora 11.00 opream în parcarea hotelului. Unitatea de cazare dispune de vreo 10 locuri de parcare în fața hotelului și de o parcare mai generoasă peste drum (probabil încă aproximativ 30 de locuri).

Nu am stat prea mult pe gânduri și am mers la recepție pentru a ne încerca norocul (dacă nu ne cazau atunci urma să ne mai plimbăm prin stațiune). Ce să vezi?! Toate camerele noastre erau deja libere și aranjate, așa că am completat fișele turistice și am primit în câteva minute cartelele de acces în camere (câte una pentru fiecare încăpere). Recepționerii au fost amabili pe tot parcursul sejurului și asta contează foarte mult. Recepția hotelului se află pe primul nivel. Lângă intrarea în hotel se află o cameră cu rol de garderobă, spațiu unde se depozitează iarna inclusiv echipamentul de schi (erau vreo două săniuțe lăsate acolo); prietenii noștri au folosit încăperea pentru a lăsa peste noapte tricicleta juniorului.

Lângă recepție există un lobby-bar și un spațiu de așteptare prevăzut cu niște canapele, iar în apropiere sunt cele două săli de conferință ale unității de cazare; conform informațiile de pe site-ul lor, sala mare de conferințe are capacitatea maximă de 200 de locuri, iar sala mică de conferințe este de 20 de locuri. La demisol (nivelul -1) se află restaurantul, un bar de zi (program 09.00 - 22.30) și centrul Spa.

Camera 101

Să revenim la camerele primite; ne-au fost repartizate încăperile cu numerele 101,102 și 211. Noi am stat în camera nr. 101, aflată la etajul 1, în apropierea liftului și lângă casa scării; contrar aparențelor, a fost liniște. La intrarea în cameră se află un dulap încăpător, iar înăuntru era o cutie de valori pe care noi nu am folosit-o. Camera este dublă twin, dar cele două paturi sunt practic lipite, iar între saltele nu rămâne spațiu liber; saltele și pernele au fost confortabile, ne-am odihnit bine (draperiile de la geam ajută și ele la asta). În cameră mai există cuier, noptiere, o măsuță de lemn cu două scaune, un taburet, birou, minibar și două pahare de sticlă. Minibarul nostru era de fapt un răcitor, existând câteva sticluțe cu băuturi spirtoase, apă plată și minerală, vin. Exemple de prețuri pentru minibarul din cameră: Jagermeister (40 ml.) - 13 lei; vin roșu sau vin alb Zestrea (250 ml.) - 13 lei; apă plată sau minerală - 3 lei.

Pe birou se află televizorul, un model Samsung cu diagonala de 81 cm. Încăperile nu sunt dotate cu aer condiționat, iar pe jos este mochetă vișinie.

Baia nu este foarte mare, dar nici de genul să nu te poți întoarce pe-acolo. În rest, cele obișnuite, cu precizarea că există cabină de duș, oglindă mare la chiuvetă și uscător de păr fixat în perete; săpun și gel de duș am avut în suporturile de pe perete.

Balconul camerei noastre nu a avut o vedere prea grozavă, dar asta a fost. Vederea era către parcare și către o casă părăsită cu o curte inundată, aflate peste drum de hotel. Balconul este măricel, dar ar fi fost bune acolo măcar două scaune de plastic, neexistând decât o scrumieră așezată pe pervaz.

Aceeași vedere are și camera 102, dar la camera 211 lucrurile de schimbă, priveliștea din balcon fiind mai frumoasă, spre stațiune.

Restaurantul hotelului

Aș cum am scris mai devreme, restaurantul se află la demisol. Restaurantul are o terasă exterioară în față, așa că în zilele călduroase se poate mânca afară. Noi am avut cazare cu mic dejun inclus, programul pentru micul dejun fiind între orele 07.30 - 09.30.

În ceea ce privește această primă masă a zilei, am coborât în cele două zile la ora 08.00 și am rămas în restaurant de vorbă la un suc sau la o cafea până după ora 09.00. Am văzut că tăvile care se goleau erau schimbate destul de repede; chiar dacă diversitatea nu era foarte mare, am avut ce mânca fără probleme. La micul dejun existau trei platouri cu brânză, trei cu cașcaval, șuncă presată, mușchi afumat, zacuscă, măsline, roșii, castraveți, gem, unt, foietaje, omletă, cârnăciori prăjiți, crenvuști, iaurt, cereale, lapte dulce, fructe confiate, cafea și ceai Julius Meinl, apă minerală, apă plată, dozator cu două tipuri de suc, pâine feliată și un platou cu fructe (mere, portocale și piersici).

Probabil că restaurantul are peste 100 de locuri, iar programul de funcționare afișat era între orele 07.30 și 22.30.

În ceea ce privește meniul restaurantului, acesta era diversificat; am făcut niște fotografii pentru a putea reține câteva produse și prețurile acestora: platou Carpați (pentru 2 persoane) - 25 de lei; mămăligă cu brânză și smântână - 10 lei; salată Caesar/grecească/sau cu ton - 24 de lei; bulz românesc - 15 lei; spaghete carbonara - 24 de lei; ciorbă de pui a la grec - 10 lei; păstrăv prăjit sau păstrăv la grătar - 25 de lei; cordon bleau - 22 de lei; ceafă de porc la grătar - 20 de lei; orez cu legume - 6 lei; cartofi prăjiți - 5 lei; salată de ardei copți - 9 lei; salată de roșii cu brânză - 6 lei; papanași cu dulceață și smântână - 15 lei. La capitolul băuturi, pot fi comandate aperitive, whisky, cocktailuri alcoolice și fără alcool, vinuri, lichioruri, bere, cafea, ceai sau băuturi răcoritoare. Exemple: cocktail Sex on the beach - 15 lei; bere Skol - 7 lei; bere Tuborg - 8 lei; sticla de vin începând de la 45 de lei sau limonadă cu miere (500 ml.) - 12 lei.

Noi am preferat să ne plimbăm și am mâncat prin stațiune în timpul zilei sau seara, iar prietenii noștri au mers într-o zi la restaurant pentru masa de prânz. Au comandat tochitură muntenească cu mămăliguță - 25 de lei, cordon bleau+legume la grătar - 22 de lei+10 lei și piept de pui dezosat+cartofi prăjiți - 20 de lei+5 lei; mâncarea a fost gustoasă, iar porțiile destul de mari.

Personalul de la restaurant - discret, cu atitudine pozitivă.

Hotelul Carpați - Centrul Spa

Această zonă de relaxare se află la demisol, iar intrarea este lângă lift și în apropiere de ușa restaurantului. Există o mică recepție acolo, de unde se pot închiria halate, papuci sau prosoape, fiecare produs contra sumei de 5 lei. Dacă ai de acasă aceste lucruri, nu plătești nimic pentru a merge la Spa (știam informațiile dinainte, așa că am avut ”echipamentul” nostru). Programul la Spa era în intervalul ora 12.00 - ora 22.00.

Se coboară câteva trepte, se ajunge în zona vestiarelor, apoi sunt cele două saune. Mai departe avansăm pe culoar și ajungem la o așa-zisă sală de fitness (spun așa, pentru că singurul aparat era o bicicletă medicinală). Într-o sală alăturată se fac masaje, conform programărilor existente. La recepție am găsit o ofertă cu cele câteva tipuri de masaje disponibile: masaj Aurelius (60 de minute) - 80 de lei; masaj de relaxare (30 de minute sau 60 de minute) - 30 de lei sau 60 de lei; masaj anticelulitic (50 de minute) - 70 de lei.

Trecem printr-o altă zonă de vestiare (dușuri, foehn, toaletă, dulapuri bagaje) și am ajuns la intrarea în camera piscinei. Piscina este izolată de restul centrului Spa și asta este foarte bine deoarece nu este curent în încăpere. Pe peretele din apropiere sunt montate două dușuri pentru a te putea clăti înainte de a intra în piscină.

Bazinul cu apă nu este foarte mare (veți vedea în fotografii), dar apa era încălzită și, în plus, noi am mers după-amiaza și nu a fost aglomerat. Mirosul de clor se simte serios în aer, dar ne-am adaptat deoarece ne place bălăceala. Piscina are două zone: la intrare este amenajat un jacuzzi, iar mai departe începe zona de înot (cu adâncimea de 160 centimetri). Pentru că încăperea piscinei este destul de mică, pe margine erau doar patru șezlonguri. Aerisirea se realizează printr-o cupolă de sticlă aflată deasupra piscinei.

Ne-am bălăcit la piscină, am intrat de vreo două ori la saună; pot spune că este foarte util centrul Spa, mai ales într-o zi ploioasă.

Alte informații

Conexiunea wireless a fost bună în toate spațiile hotelului. Am luat parola pentru internet de la recepție.

A doua zi camera a fost aspirată și a fost luat gunoiul.

Hotelul are un lift modern și încăpător - intră 13 persoane, maxim 1000 de kilograme. La intrarea în hotel există o rampă pentru persoane cu dizabilități.

În interior, lângă ghișeul de la recepție, este amplasat un balcomat.

Tarifele de cazare afișate la recepție erau: camera dublă 3 stele, cu mic dejun inclus - 264 de lei; garsonieră de lux, 3 stele, cu mic dejun inclus - 370 de lei; suită, 4 stele, cu mic dejun inclus - 370 de lei. La aceste tarife se adaugă taxa de salvamont, respectiv 3 lei/persoană/zi.

În pliantul de prezentare aflat în cameră am găsit o informație conform căreia eliberarea camerelor se face până la ora 12.00, dar există posibilitatea de late check-out până la ora 18.00 în funcție de disponibilitate, cu anunțarea dinainte a recepției și cu achitarea unei taxe de 50 de lei.

Distracție și relaxare - Pentru că nu am stat prea mult, am preferat să ne odihnim, am mers la Spa-ul din hotel, ne-am plimbat prin zona centrală a stațiunii și am mers pe jos către Cioplea.

La Predeal există câte un magazin Profi și Carrefour, iar prețurile au fost asemănătoare cu cele de acasă.

Stațiunea era așa și așa, zonele îngrijite alternând cu alte locuri aflate în paragină și invadate de buruieni.

În mai multe locuri am văzut afișe care conțineau avertismente cu privire la prezența urșilor în zonă.

Concluzii

Ne-am simțit foarte bine la Hotelul Carpați și probabil că vom reveni acolo. Considerăm că actuala clasificare a hotelului (3 stele) este pe deplin meritată. O sugestie pentru unitatea de cazare: ar fi foarte utilă amenajarea unui spațiu de joacă, preferabil în interior (un astfel de spațiu ar oferi o alternativă de distracție pentru cei mici).

Acestea fiind spuse, recomandăm Hotelul Carpați de la Predeal!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 27.11.19 21:32:27
Validat / Publicat: 28.11.19 00:41:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.

VIZUALIZĂRI: 2687 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Hotelul Carpați - o locație frumoasă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45650 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [28.11.19 20:33:52]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    ux132115
    [28.12.23 08:22:43]
    »

    La crăciun [2023] am fost cazat la o garsoniera. Nu am avut căldură an garsoniera. La recepția hotelului mi-au spus că centrala este setata se se oprească la anumite ore. La piscina apa rece afara frig căci nu funcționau caloriferele Parcarea hotelului nu a fost dezapezita.

    -

    BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.

    Dragoș_MDPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [28.12.23 08:32:44]
    »

    @ux132115:

    afara frig căci nu funcționau caloriferele

    Ar fi trebuit ca hotelul să încălzească și mediul ambiant?!?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Floryn81
    Alte impresii din această RUBRICĂCarpaţi Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07631778717041 sec
    ecranul dvs: 1 x 1