ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.11.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Bălăceală de toamnă la Wellness Tușnad

TIPĂREȘTE

În perioada 08 - 10 noiembrie 2019 am mers la Băile Tușnad pentru a petrece sfârșitul de săptămână în această stațiune din județul Harghita. Întrucât am mai fost acolo în ultimii ani atât vara (vezi impresii), cât și iarna (vezi impresii), suntem familiarizați cu localitatea, dar și cu împrejurimile acesteia. Natura a fost generoasă cu aceste meleaguri, astfel că pornind din stațiune poți face diverse drumeții (la Turnul Apor, spre Stânca Șoimilor sau chiar către Lacul Sfânta Ana ori la Tinovul Mohoș); iarna poți merge la schi sau la săniuș pe pârtia de la marginea stațiunii, iar Wellness Tușnad îți stă la dispoziție, indiferent de anotimp.

Fiind vorba de un sejur scurt, de data aceasta nu ne-am propus decât să ne plimbăm prin stațiune, să ne bucurăm de aerul curat, să bem apă minerală de la izvoare și să mergem pentru câteva ore la Wellness Tușnad. Am ajuns la Wellness Tușnad sâmbătă, pe la orele prânzului.

I. Wellness Tușnad - amplasare, acces, parcare

Adresa exactă a centrului wellness de la Băile Tușnad este strada Ciucaș, numărul 7, obiectivul aflându-se în imediata vecinătate a lacului Ciucaș. Cum am ajuns acolo? Din strada principală care traversează în lung stațiunea, am intrat pe strada Ciucaș care coboară circa 400 de metri până în parcarea wellness-ului. Strada Ciucaș este pavată cu piatră cubică și din 100 în 100 de metri există panouri informative care ne-au condus până în parcarea de la Wellness Tușnad. Chiar dacă nu eram cazați prea departe, am ales să mergem cu mașina întrucât ne-a fost teamă că băiatul ar putea răci dacă am merge pe jos imediat după ce aveam să ieșim din bazine.

Parcarea de la Wellness Tușnad este destul de generoasă și înconjoară obiectivul din trei părți. Probabil că în perioadele mai aglomerate parcarea nu este suficientă, dar când am ajuns noi erau mai multe locuri libere.

Am luat repejor sacoșa cu prosoape, papuci, costume de baie și ne-am îndreptat către intrarea în complex.

II. Wellness Tușnad - program și tarife

Pe ușa principală este afișat programul de funcționare a wellness-ului: luni, între orele 14.00 și 21.00; de marți până duminică, între orele 10.00 și 21.00.

În ceea ce privește tarifele, există câteva tipuri de bilete:

- Pentru 3 ore, biletul costă 40 de lei/adult în weekend și 35 de lei în timpul săptămânii. Copiii cu înălțimea sub 150 de centimetri plătesc 20 de lei, iar pentru puștii mai mici de trei ani accesul este gratuit. Există și o suprataxă de 5 lei, sumă care se achită pentru fiecare 30 de minute începute peste cele 3 ore incluse în prețul de bază.

- Pentru o zi întreagă, biletul costă 80 de lei/adult și 40 de lei/copil sub 150 de centimetri.

- Pentru localnici, accesul costă 20 de lei/adult/3 ore, 15 lei/pensionar/3 ore, iar copiii achită câte 10 lei/3 ore.

- Abonamentele oferă posibilitatea unui singur acces pe zi - pentru 10 intrări în 30 de zile se achită 250 de lei; pentru 20 de intrări în 60 de zile se achită 400 de lei.

III. Wellness Tușnad - detalii despre interiorul complexului (tipuri de piscine; alte spații)

Am lecturat repejor informațiile afișate pe ușa principală și am intrat într-un hol destul de spațios. În stânga se află câteva fotolii, o canapea și o măsuță, iar pe pereți sunt expuse mai multe fotografii cu acest complex în diferite etape ale realizării sale. După ce am ieșit de la bălăceală, ne-am relaxat preț de câteva minute pe acele fotolii și am lecturat informațiile din pliantele puse la dispoziția clienților. În partea cealaltă a holului există un punct comercial cu articole de plajă (costume de baie, colaci, jucării) și diferite suveniruri. Imediat după micul magazin se află casa de bilete, precum și sistemul de turnicheți prin care se intră în centrul spa propriu-zis.

La casa de bilete nu era coadă, așa că am achitat imediat 100 de lei, am primit trei brățări și am intrat (am scanat fiecare brățara primită pentru a putea trece mai departe). Am observat că tot de acolo pot fi cumpărate prosoape de baie, dar noi le-am avut pe ale noastre.

Dincolo de casa de bilete se află zona vestiarelor. Am primit spațiile pentru depozitare cu numerele 5 și 6, iar dulapurile le-am deschis și apoi le-am închis cu ajutorul brățărilor electronice (doar pentru plătitorii adulți sunt disponibile dulapuri). Pentru că nu era aglomerat, ne-am echipat repede folosind cabinele pentru schimbat din apropiere. Ca impresie personală, dulapurile nu sunt prea mari; totuși noi am reușit să băgăm gecile și alte obiecte vestimentare în cel de sus, iar în celălalt dulap ne-am lăsat încălțămintea de stradă. La plecare, ne-am suprapus cu două grupuri care atunci intrau, iar locul a devenit cam înghesuit.

Tot în zona vestiarelor sunt amplasate oglinzi, mai multe uscătoare de păr și vreo două bănci de lemn. În ceea ce privește uscătoarele de păr, am constatat la plecare faptul că cel puțin două nu funcționau.

Pentru a ajunge la zonele cu bazine, am trecut prin spațiile cu toalete și cu dușuri. O igienizare rapidă și gata! Ne-am reîntâlnit peste câteva minute, pregătiți complet de bălăceală!

În incinta Wellness Tușnad există 5 bazine de diferite forme și adâncimi, dar și alte câteva zone de relaxare.

În prima sală se află piscina copiilor, un mic loc de joacă, dar și un jacuzzi pentru 8 persoane. Apa din piscina copiilor are între 20 și 40 de centimetri adâncime, iar temperatura din bazin este menținută între 30 și 32 de grade. În bazinul copiilor se află un mic tobogan, o focă și o țestoasă numai bune de călărit de către micii vizitatori.

Locul de joacă este mic, dar oricum bălăceala rămâne prima opțiune a juniorilor. Locul de joacă amenajat acolo înseamnă un tunel asemănător cu o omidă, o măsuță cu scăunele, precum și o căsuță de plastic.

Jacuzzi-ul este amplasat într-un colț al încăperii; capacitatea jacuzzi-ului este de 8 persoane, dar cred că permanent erau minim 10 oameni în acel bazin; ca urmare, am renunțat la ideea de a-l ”testa” și noi.

Pe lângă spațiul de joacă urcă o scară laterală către un snack-bar. De acolo se pot cumpăra sandvișuri, chipsuri, cornuri și alte gustărele, dar și diferite băuturi; am aruncat o privire rapidă: o sticlă de apă de 0,5 litri costa 4 lei, un energizant - 6 lei, iar o bere Ursus la doză era 7 lei. Programul barului era afișat în lateral: luni, între orele 14.00 și 20.00; de marți până duminică, între orele 10.00 și 20.00.

Revenind la parter, dincolo de piscina copiilor se deschide o altă sală unde se află bazinul de înot. Apa are adâncimea de 120 de centimetri, temperatura este cuprinsă între 26 și 28 de grade, iar lungimea bazinului este cam de 20 de metri. Pe fundul bazinului sunt marcate 4 culoare de înot, dar bazinul era destul de populat, așa că mai ușor cu înotatul! În plus, parcă adâncimea este totuși cam mică pentru înotat.

Din sala bazinului de înot se poate trece într-o altă sală unde se află saunele și dușurile lor - există saună finlandeză, saună cu aburi și saună cu infraroșu. Noi am intrat o singură dată, pe rând, la sauna cu aburi, preț de câteva minute. În apropierea saunelor se află un spațiu de odihnă (nu l-am folosit), dar și un ciubăr de scufundare, în care apa are temperatura de 16 - 20 de grade. Brrr! Nu l-am încercat!

Dincolo de bazinul pentru înot se trece într-o altă zonă a wellness-ului, unde se află bazinul cu apă termală (adâncimea de 95 de centimetri, temperatura apei 34 - 36 de grade). Acest bazin era cel mai căutat loc, aproape tot timpul piscina era plină. Al patrulea bazin se află în apropiere - este vorba despre bazinul de agrement (adâncimea de 95 - 100 de centimetri, temperatura apei de 28 - 30 de grade). În bazinul de agrement sunt montate instalații de hidromasaj care pornesc pe rând, așa că trebuie oarecum să vânezi momentul pentru a te bucura de un astfel de tratament.

Ultimul bazin de la Wellness Tușnad este bazinul exterior. Se iese afară trecând prin bazinul de agrement, pe sub un geam care culisează în sus, cât să rămână spațiu pentru a trece cu capul deasupra apei. Bazinul exterior este mare și a fost o senzație grozavă să putem sta afară în apă caldă, în luna noiembrie, în timp ce rotocoale de ceață se plimbau pe deasupra pădurii. Există spațiu de plajă lângă bazinul exterior (pentru perioada caldă a anului), dar cred că acolo nu încap mai mult de 30 - 40 de șezlonguri.

În interiorul wellness-ului, pe marginile bazinelor, sunt amplasate șezlonguri și scaune de plastic. Chiar dacă nu era foarte aglomerat înăuntru, noi nu am prins niciun șezlong liber, iar prosoapele le-am lăsat pe două scaune (oricum am stat în apă în cea mai mare parte a timpului).

Un termometru amplasat pe perete, în apropierea bazinului celor mici, ne-a arătat că temperatura aerului era de 30 de grade. A fost bine, așa că ne-am plimbat în voie de la o piscină la alta. Foarte interesant este faptul că acoperișul deasupra bazinului de înot este realizat din grinzi de lemn și sticlă (la fel și o parte din pereți), astfel că lumina naturală pătrunde din belșug în interiorul complexului.

Din loc în loc sunt amplasate avertizări ”Atenție! Podea umedă!” cu privire la riscul de alunecare, dar gresia ni s-a părut a fi destul de aspră, așa că nu am alunecat deloc.

Fapt menționat în regulamentul de la Wellness Tușnad, săriturile în bazine sunt interzise și am văzut un bărbat care supraveghea bazinele și care le-a atras atenția unor copilași cu privire la acest lucru. Tot în regulament este menționată informația că pentru depășirea timpului de acces se acordă o toleranță de 15 minute (cred că și noi am depășit cu câteva minute cele 3 ore achitate, dar nu a fost nicio problemă la plecare). În ceea ce privește brățara de acces, pierderea ei ar fi taxată suplimentar cu 25 de lei.

IV. Concluzii

Nouă ne-a plăcut la Wellness Tușnad, motiv pentru care vom reveni cândva acolo. Favoritele noastre au fost bazinul de înot, bazinul cu apă termală, dar și bazinul exterior, loc unde am ieșit de câteva ori. Nefiind un complex foarte mare, consider că este indicat să vii la Wellness Tușnad în extrasezon, preferabil chiar în timpul săptămânii. Pe perioadele vacanțelor, cred că wellness-ul acesta devine neîncăpător. În ceea ce privește cele 3 ore incluse în biletul inițial, timpul pare a fi cam scurt (de fapt, ai la dispoziție vreo 2 ore și jumătate, în restul timpului te dezbraci, faci duș, îți usuci părul, te schimbi pentru plecare).

Am petrecut la Wellness Tușnad momente frumoase, am căutat să ne bucurăm de o partidă de bălăceală într-o zi de toamnă târzie, iar după vreo două ore de odihnă am ieșit din nou la plimbare prin stațiune, mergând pentru a doua oară în acest sejur la Apor Pizza&Caffe.

Alte detalii despre Wellness Tușnad pot fi găsite pe site-ul obiectivului.

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 19.11.19 20:59:28
Validat / Publicat: 19.11.19 21:48:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE TUȘNAD.

VIZUALIZĂRI: 3881 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Centrul Spa de la Băile Tușnad văzut din alt unghi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61100 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster
[19.11.19 22:07:10]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

rentea
[20.11.19 17:04:49]
»

@Crazy_Mouse: Buna recomandare. Dar... o alegere mai buna mi se pare Tisa Spa Resort. Parca mai ieftin, iar in interior mult mai elegant...

Floryn81AUTOR REVIEW
[20.11.19 18:11:35]
»

@rentea: Noi am fost la Tisa Spa Resort de la Olănești în vara anului 2017 și, din ceea ce îmi amintesc, bazinele de acolo erau mai mari decât cele de la Tușnad. Întreg complexul de la Olănești este mai mare, iar toboganele instalate în interior reprezintă un alt punct de atracție pentru vizitatorii mari și mici.

Dacă distanța de acasă până la oricare dintre cele două centre Spa ar fi la fel, cu siguranță că noi am alege să mergem la Tisa.

Oricum, Wellness Tușnad nu a fost o experiență negativă, ba din contră...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
rentea
Alte impresii din această RUBRICĂWellnes Tuşnad:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079006195068359 sec
    ecranul dvs: 1 x 1