ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: TITAN
LUNA
AUG-2019
familie cu copii
PREȚ 32 euro ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Fethiye-Oludeniz?

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Yengeç Restaurant - priveliște de vis, mâncare bună și nu prea scumpă

TIPĂREȘTE URM de aici

Am nimerit absolut întâmplător la un restaurant bun din Fethiye și aș vrea să vă zic câte ceva despre el, căci ar merita o vizită, dacă v-ați afla prin zonă. Ne petrecuserăm bună parte din zi la plajă, pe țărmul celebrei Lagune Albastre, dar la un moment dat ne-am plictisit și-am zis să mai vedem și altceva. Ne-am urcat în mașină și primul popas l-am făcut la ruinele satului-fantomă Kayaköy, printre care ne-am plimbat cu inimile grele, ceva mai bine de un ceas... Pe urmă am realizat că ora cinei se apropie și, cum Fethiye era la doar câțiva kilometri...

Planul era să ne oprim undeva, lângă mare, să facem câțiva pași prin orașul vechi și apoi să alegem un restaurant. Doar că în zona centrală n-am prea găsit unde să lăsăm mașina, așa că am cotit stânga, pe lângă mare, pe un bulevard frumos, cu clădiri rezidențiale albe și hotelașe cochete. Am căutat pe GoogleMaps și-am găsit la repezeală un restaurant de pește chiar acolo unde se sfârșea orașul; am oprit în parcarea de sus, lângă niște vaporașe dezafectate, nici cârciuma nu ne-a inspirat prea multă încredere. Ne-am întors, tot cu ochii pe geam, poate ne-o face ceva cu ochiul...

Pesemne că foamea ne ascuțise simțurile, căci nu după mult timp am zărit reclama luminoasă a Restaurantului Yengeç (pe lângă care mai devreme trecuserăm fără s-o remarcăm😊). Am reperat și parcarea din vecinătate, destul de mare și pe jumătate goală, semn că aveam șanse să găsim și noi o masă liberă. Parcarea avea vedere frumoasă către mare, apusul colorase cerul în tonuri purpurii, așa că ne-am rezervat câteva minute să admirăm acest minunat spectacol! Ocazie cu care am remarcat micul port din stânga.

Yengeç este restaurantul ce deservește Karagözler Marina și are în fața intrării o frumoasă piscină plus niște clădiri-anexă (vestiare, toalete – probabil). Noi le-am ignorat, desigur și am pătruns într-un holișor; în dreapta am remarcat toaletele restaurantului, iar în stânga o vitrină frigorifică în care se etala, pe un pat de gheață, o colecție impresionantă de pești; Fischmarkt scria pe o plăcuță alături (ca să nu existe niciun dubiu😊).

Intrarea noastră n-a trecut neobservată și ne-a preluat imediat un ospătar. Am zărit ușa care dădea spre ponton și am întrebat dacă au mese și afară; ni s-a răspuns că da, dar din păcate toate sunt fie ocupate, fie rezervate. Ne-a promis însă că vom fi mulțumiți și am fost conduși la una din mesele apropiate de ieșirea spre mare, apoi ne-a adus meniurile în limba engleză.

Am deliberat destul de repede, chiar ne era foame. Eu am ales un fel tradițional, osmanlı kebab (ceva pe bază de bucățele de carne de vită, din câte am înțeles), Tati – cajun baharatlı tavuk (pui condimentat și caju), iar Milena – deniz ürünlü salata (o salată cu pește și fructe de mare). De băut, apă și/sau vin roșu.

Până ne-au venit preparatele, am inspectat un pic zona, cu grijă să nu deranjăm ceilalți mușterii. Într-adevăr, terasa dinspre mare nu însuma decât vreo 5-6 mese, aranjate pe un singur rând, pe pontonul de lemn din dreapta; în stânga am zărit o singură masă, mai degrabă o improvizație pentru un cuplu ce părea abia coborât de pe barca ancorată în imediata vecinătate. Terasa din dreapta era însă foarte drăguță, acoperită cu o boltă de viță-de-vie și luminată de câteva felinare.

Am avut vreme să admirăm și interiorul restaurantului, cu nimic mai prejos, simplu și elegant. Câteva tablouri pe pereții gri-turcoaz, podea și plafon acoperite cu lemn de culoarea castanei, candelabre în formă de globuri, unele decorate discret în stil otoman. Mese acoperite cu fețe albe, de damasc, aranjate cu tot dichisul spre a-și primi oaspeții. Scaunele cu spătar, îmbrăcate într-un material textil, în ton cu nuanța pereților. Ici-colo câte un decor de inspirație marină, să nu uităm totuși unde ne aflăm... Am remarcat colecția impresionantă de vinuri, precum și tăvile cu semipreparate expuse într-o vitrină frigorifică, sub bar; am fi putut alege câte ceva de aici, ca aperitiv, chiar fuseserăm invitați s-o facem, dar refuzaserăm, eram deja fripți de câteva ori, pentru noi e suficient un singur fel de mâncare, mai ales seara.

Am primit rapid băuturile și, odată cu ele, un coș cu felii de pâine caldă și 3 boluri mititele, din partea casei – măsline condimentate, o pastă de ardei și unt cu verdețuri. Erau delicioase toate și a trebuit să facem eforturi disperate să ciugulim doar câte puțin, să nu ne stricăm foamea... Din fericire, n-am așteptat mult nici după restul. Felul ales de mine era preparat într-un vas ceramic, la cuptor și era de fapt un fel de tocăniță cu legume și vită, totul într-un sos de roșii consistent, gratinat pe deasupra cu cașcaval; alături, am primit și un guguloi de orez. Și celelalte arătau foarte bine și – lucrul cel mai important – totul ni s-a părut delicios, porțiile suficiente, exact cât trebuie. În timp ce ne lingeam buzele, am declarat cina asta una dintre cele mai bune din excursia noastră turcească!

Am refuzat desertul, ceaiul sau cafeaua sugerate de ospătarul nostru și nu ne-a rămas decât să cerem nota de plată. Aceasta a însumat 198 lire, cam 32 de euro; un raport calitate/preț excelent, aș putea zice! Am plătit cu cardul, am lăsat o bancnotă tinerei noastre gazde pentru osteneala sa, foarte mulțumiți fiind în final de felul în care ni se încheia o zi de vacanță minunată...

Păstrăm o amintire caldă acestui loc deosebit, pe care mi-ar plăcea să-l mai vizităm cândva...

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de crismis in 14.10.19 15:43:58
Validat / Publicat: 14.10.19 20:51:26
VIZUALIZĂRI: 467INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48700 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată

  • ECOURI la acest articol

    2 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [14.10.19 20:50:48] »

    Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Fethiye-Oludeniz?, FETHIYE & OLUDENIZ" (nou-creată pe sait)

    webmaster [15.10.19 10:32:12] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    pagină generată în 0.0792977809906 sec
    ecranul dvs: 1 x 1