ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Bien Hotel, o cazare meritorie în Yerevan

TIPĂREȘTE

A doua cazare în excursia din această toamnă în Caucaz, după cea din Tbilisi, vezi impresii, a fost în Armenia, la Bien Hotel din Yerevan. O să scriu aici câteva cuvinte despre Yerevan pentru a nu mai căuta în alte surse.

Yerevan, capitala și cel mai mare oraș al Armeniei, are o populație de aproximativ 1,1 milioane de locuitori și este așezat la altitudine, de la 860 de metri la aproape 1.400 metri, situat pe râul Hrazdan.

Despre numele lui circulă mai multe povești, legende, cea mai veche și cea mai răspândită fiind legată de strămoșul Noe. Conform poveștii, “după potop, când apa a început să se retragă, Noe văzând vârful Muntelui Ararat a strigat „Yerevats!, Yerevats!", adică „Văd pământul!, Văd pământul!", de aici numele Yerevan. Noe, spun armenii, a locuit acolo înainte de potop, iar după potop a construit orașul”.

Creștinizat la început de secol 4 odată cu Armenia, prima țară în care religia creștină a fost recunoscută ca religie de stat, capitala Regatului Armenia, a fost ocupată de armatele romane, arabe, mongole, apoi otomane și persane. A fost capitala Armeniei, a fost provincie sub ocupație iraniană sau rusă, apoi sub cea sovietică, a trăit Genocidul Armean din Imperiul Otoman din anii 1915, 1917.

Yerevanienii și toți armenii sunt mândri de orașul și capitala lor căruia îi zic cu satisfacție “Orașul Trandafir”, datorită numeroaselor construcții ridicate din tuf roz, construcții ce își schimbă culoarea în timpul zilei după cum le scaldă soarele.

De la Opinion Hotel din Tbilisi la Bien Hotel, în Yerevan

Am plecat de la Opinion Hotel, în jurul orei 10:00, cu un taxi comandat de tânăra de la recepția hotelului spre Avlabari Square unde este stația de plecare spre Yerevan al cunoscutei Marshrutka, microbuzul sovietic, preluat de multe țări din lagărul socialist, care, prin Rusia și acele țări, circulă și azi.

Despre cum am ajuns la hotel în Yerevan am vorbit în vezi impresii, adaug doar că am ajuns în Yerevan în jurul orei 16, că la hotel formalitățile de cazare s-au derulat rapid, că am urcat în cameră, câteva poze și am plecat la Dalma Garden Mall, pentru vizitare și, eventual, pentru masa de după amiază. Frumos mall-ul, am mâncat acolo de trei ori, destul de ieftin și cu produse specifice lor.

Bien Hotel are 3 stele și este afiliat la Booking din aprilie 2018 unde are un punctaj bunj, 9,3 din peste 180 de evaluări, cam atât i-am acordat și eu, datorat a tot ceea ce oferă el.

Amplasarea hotelului

Hotelul este situat la circa 3 kilometri de centrul orașului într-o zonă în curs de dezvoltare, cu blocuri noi, de aici și câteva dezavantaje specifice, o stradă din laterala hotelului, o scurtătură încă neasfaltată, dar am mers destul de bine pe ea și pe jos și cu mașina, pe lângă ea se mai găseau resturi din demolări, două din laturile hotelului, nu și cea pe care am stat noi, aveau vedere spre câmp... Acesta a fost singurul dezavantaj, dar pe noi și pe turiștii cazați acolo nu ne-a deranjat. În fiecare dimineață era un alt grup de turiști la masă, vorbitori de rusă, germană, engleză, franceză… Hotelul are grădina, piscina frumos încadrate de un zid despărțitor tocmai pentru a nu-ți deranja privirile…

Hotelul ocupă o clădire cu 3 etaje situată la numărul 1 pe Strada Aias, are telefonul +374 11 552 222, site-ul bienhotel.am și coordonatele GPS 40,177349° N, respectiv 44,486386° E.

Foarte aproape este Mallul Grădina Dalma, circa 300 de metri pe stradă, mai puțin pe scurtătura de care vorbeam mai sus, Muzeul Genocidului Armean la circa 2 kilometri, iar Piața Republicii și Muzeul Național de Istorie la circa 3 kilometri. La aproape 4 kilometri se găsesc Matenadaran, Complexul Cascade, Piața Libertății, Catedrala Sfântul Grigore Luminătorul și Muzeul Charles Aznavour. Cel mai depărtat obiectiv, Statuia Mamei Armenia, Muzeul Militar și Mormântul Ostașului Necunoscut, se află la circa 8 kilometri.

În Piața Republicii se află mai multe restaurante cu produse gustoase și prețuri competitive.

Pentru deplasări am închiriat 5 zile o mașină cu care am mers atât în oraș cât și în afara lui, în rest folosind taxiul, ieftin și rapid.

Facilitățile oferite

Există o parcare în fața hotelului și, contra cost, se asigură transfer la și de la aeroport, sunt oferite servicii de spălătorie, călcătorie și curățătorie chimică, sunt puse la dispoziție fax și copiator, se închiriază autoturisme. Tot contra cost se asigură bilete la diferite evenimente sau spectacole.

Are curte, grădină, terasă, restaurant și un bar, la ultimele trei nu am ajuns, internetul wireless, inclus în tariful de cazare, a funcționat foarte bine în toată zona hotelului. Hotelul are și lift pe care nu prea l-am folosit, camera noastră fiind la etajul întâi. Are și o piscină cu toate cele necesare, vestiare, umbrele de soare și paturi de plajă.

Personalul vorbește engleza, germana și rusa, este amabil, politicos, profesionist….

Check-in se face între orele 14:00 și 24:00 contra unui document de identitate, check-out până la ora 12:00, dar recepția este deschisă nonstop. Se acceptă toate tipurile de carduri dar se poate plăti și cash, iar la solicitare se depozitează bagajele oaspeților, nu a fost cazul pentru noi.

Politica de anulare şi plată în avans variază în funcţie de tipul camerei și se stabilesc de comun acord la efectuarea rezervării, nu am discutat aceste subiecte. Nu sunt acceptate animale de companie.

Camera

”Am Fost Acolo” pe 10 septembrie, pentru 4 nopți, cu un cost total de 91.800 drami, circa 44 de euro pe noapte cu mic dejun inclus, având o Camera Twin Standard de 22 metri pătrați, spațioasă și înaltă, cu două paturi destul de mari, cu un birou și un scaun, cu noptiere și dulap pentru haine.

Hotelul oferă Camere Duble de Lux, Superioare sau Standard cu paturi mari, duble și Camere Twin Superioare sau standard cu câte două paturi de o persoană.

Nuanțele de gri folosite în decorarea camerei, draperii, perdele, parchet și bej în decorarea băii, contrastau plăcut cu albul paturilor, pereților și al obiectelor sanitare.

Aerul condiționat a funcționat foarte bine, televizorul cu canale prin satelit nu a prea fost folosit, dar frigiderul a lucrat nonstop, la sosire în cameră ni s-a oferit câte o sticlă de apă plată. Am avut seif, neutilizat.

Condițiile de odihnă, pat, saltea, perne, liniște au fost bune, conforme cu stelele hotelului.

Baia curată și modernă cu cabină de duș și toate dotările necesare ne-a oferit papuci și halate de baie, prosoape curate, articole de igienă, săpun, șampon, bune calitativ, toate având imprimate pe ele, mai mult sau mai puțin stilizat, Bh, sigla hotelului aflată și pe frontispiciul lui.

Micul dejun

Micul dejun a fost inclus în preț, este de tip bufet și se servește între orele 9:00 și 11:00.

A fost foarte diversificat și în cantități foarte mari. Am avut mâncare rece, produse lactate, unt, brânză, cascaval, diferite iaurturi, dulceață și diverse gemuri, produse din carne, salamuri, șuncă, mâncare caldă, ouă ochiuri, omletă sau fierte, șuncă și cârnăciori prăjiți, legume la cuptor. Am avut fructe, struguri, prune, mere, pere, pepene galben și roșu….

Ofereau pâine europeană și “lavash”, “pâinea plată armenească”, am văzut în plimbările mele cum se pregătește și cum se coace, patiserie, brioșe și cornuri europene, clătite americane pe care le combinam cu dulcețurile lor, bune rău de tot!!..., diferite sucuri, ceai și cafea bună, ziceau unii…

Bien este un hotel bun, modern, ospitalier cu o mâncare bună, este un hotel în care merită să te cazezi. Are un raport calitate - preț peste așteptări și este cu mult mai ieftin decât cazarea în centrul Yerevanului. A fost o alegere inspirată!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 28.09.19 11:32:28
Validat / Publicat: 28.09.19 12:41:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CAUCAZ.

VIZUALIZĂRI: 546 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Armenia, Yerevan, Bien Hotel pe înserat văzul din lateral stânga
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61800 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX [28.09.19 12:40:34] »

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Bien Hotel, EREVAN" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

mprofeanu [28.09.19 12:50:06] »

@webmasterX: Este OK!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster [28.09.19 13:33:07] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Aurici [01.10.19 17:47:10] »

@mprofeanu: Foarte fain hotelul ăsta. De preț ce să mai zic, mi se pare extraordinar. Se confirmă ce am citit și anume că țările astea, Georgia, Armenia, au ce să-ți arate iar prețurile sunt mult mai bune decât în alte țări super turistice.

Poate n-aș fi scris un ecou dar chiselele alea cu dulceață, sau cum s-or fi numind, mi-au adus aminte de bunica. Cu toate că stăteam în același sat, de câte ori ne duceam la ea, adică zilnic, ne servea cu dulceață dintr-o chisea (noi așa îi spuneam la țara noastră) de genul acela. Pe o tăviță ne punea dulceața și un pahar cu apă. N-am mai văzut la alte hoteluri gemurile/dulcețurile puse în astfel de vase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu [01.10.19 19:01:29] »

@Aurici: Mă bucur dacă chiselele cu dulceață ți-au făcut cu ochiul sau ți-au adus aminte de bunica ta!

Și mie mi-au plăcut dulcețurile lor, este prima dată când am văzut în alimentară dulceață de dude, aveau de toate felurile, ce am mâncat acolo la hotel, ziceai că sunt făcute în casă așa mi s-au părut de bune!

Am cumpărat și pe drum de la localnici și tot la fel erau de bune...

Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

Cu drag,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057569980621338 sec
    ecranul dvs: 1 x 1