ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Clinceni
ÎNSCRIS: 19.07.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Pe lângă Brașov

TIPĂREȘTE

În 05 si 06 septembrie am avut o deplasare la Brașov pentru ,,chestiuni de serviciu”. Gândind un pic pragmatic problema am descoperit ca pot să unesc aceste zile cu zilele de weekend si iese o mică vacanță.

Am încercat repede să găsesc o pensiune cu restaurant în zona Zărneștiului (de obicei caut [...]). Găsit în cele din urma pensiunea Tohanița pensiuneatohanita.ro unde am facut rezervarea online. Am primit acceptul, cu plata unui avans ceea ce mi se pare corect. Imediat am fost sunat de o doamnă să imi spună că ei au acolo o tabără cu copii și dacă doresc să vin în asemenea condiții. Nu mă deranja ideea pentru că știu că în tabără copii au tot timpul ocupat și mai au și supraveghetori cu ei.

Pensiunea este așezată pe drumul dintre Bran și Zărnești DJ112H, cu o panoramă deosebită asupra Văii Zărneștiului.

Pot să spun că am fost placut impresionat din primul moment cănd am pășit în pensiune. Totul este făcut cu bun gust, materiale de calitate în toată clădirea. Doamna Steluța gătește extraordinar, de la micul dejun până la cină este o feerie de arome și gusturi.

Timpul liber am încercat să il umplem la maxim. Am fost uimit să descopăr Cheile Zărneștiului sau Prăpastiile Zărneștiului. Natura într-o frumusețe covârșitoare. Este un traseu ușor care poate fi făcut și cu copii mici. Desigur pentru cei pasionați de munte, pentru cei care îl adoră și îl respectă. Pentru că din nefericire întălnim personaje care nu au treabă cu natura, vin să facă foto artistice pentru facebook, în pantofi, sandale, cu haine cu paiete, etc... că mă apucă spumele.

Pentru că era târziu când am ajuns la locul faptei, nu am reușit să mergem decât un sfert din traseul spre Cabana Curmătura. Am facut cale întoarsă cu promisiunea de a reveni și a aloca destul timp pentru tot traseul. Am mers cu masina până la Fântăna lui Botorog, apoi pe jos. Deși pe panou scrie românește și explicit Interzis autovehiculelor neautorizate, nu vreți să stiți câte neamuri proaste merg cu mașina până la barieră. Și pun pariu că dacă nu era bariera mârlanii mergeau cu mașina prin chei. Campionii... bucureștenii...

Ca o paranteză - vin niște exemplare din ăștia din „Bucale” la pensiune și întreabă ce trasee pentru bucureșteni li se recomandă. Wtf?

Am mers apoi cu mașina până la Plaiul Foii …... asta da traseu pentru bucureșteni… să vedem ce s-a mai schimbat prin zonă. Peisajul este superb, doar că este pângărit de prea multe construcții fără gust, fără rost. Eu unul nu m-aș caza în zona asta. Păcat de zonă.

Pentru că nu ajunsesem încă la Cetatea Rupea, am găsit de cuviință că acum este momentul să o facem. Pregătesc traseul numai pe drumuri lăturalnice pentru că atunci când ma plimb prefer drumurile pe care se merge mai încet, mai poți admira cîte ceva, mai vezi că există viață și dincolo de București. So: 112H, 73A până la Șinca Veche apoi 104A ies în E68 până aproape de Șercaia. De aici 1S până la E 60 si mai departe spre Rupea prin 131A Homorod. Cu excepția unei porțiuni de drum între Poiana Mărului și Șinca Nouă toate drumurile pe care le-am pomenit sunt bune și foarte bune. Mai ales 1S... Este de vis. Apropo: evitați drumul dintre Râșnov și Bran. Nu va fi gata nici in 2020.

Cetatea este foarte frumoasă, restaurată. Desigur, există pe net descrierea și toate cele despre ea. Există parcare lângă poarta cetății, fără plată... cel puțin la momentul cănd am fost noi acolo. Bilete de intrare și apoi am umblat prin fiecare colțisor încercând să ne imaginăm cum trăiau oamenii în acele vremuri. Apoi eu și copilul ne-am maimuțărit îmbrăcăndu-ne cu veșminte și armuri de luptători din evul mediu. Este în cetate lângă fântână un domn cu diferite arme, veștminte și obiecte din vremuri demult apuse pe care în urma unei sume modice de bani fiecare le poate încerca-îmbrăca.

În încheiere... VIZITAȚI ROMÂNIA!!!


[fb]
---
Trimis de Ffrom in 09.09.19 14:45:55
Validat / Publicat: 09.09.19 15:19:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN. A mai fost în/la: Ardeal, Maramures, Transilvania

VIZUALIZĂRI: 691 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ffrom); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Cheile Zarnestiului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3150 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX [09.09.19 14:56:05] »

@Ffrom, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

--

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Tohăniţa [Predeluț], BRAN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă împrejurimile Brașovului]

--

Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Tohăniţa [Predeluț]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045554161071777 sec
    ecranul dvs: 1 x 1