ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.08.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2019
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Terasa din zona Bâlea Lac (Transfăgărășan) - așa și-așa!

TIPĂREȘTE

Săptămâna trecută am ajuns din nou pe Transfăgărășan. Superbul drum care ne poartă către zona înaltă a Munților Făgăraș ne-a atras în fiecare vară, iar acum s-a ivit ocazia să rămânem câteva zile pe munte, întrucât am găsit cazare pentru două nopți în vecinătatea Lacului Vidraru (voi reveni cu prezentarea locației). Am ales să mergem pe Transfăgărășan în timpul săptămânii pentru că într-o astfel de perioadă DN 7C nu este prea aglomerat. În toate cele trei zile am urcat la Bâlea Lac, fie pentru drumeție, fie doar pentru a admira împrejurimile.

Și pentru că în zona Bâlea Lac există posibilitatea de a mânca, am scăpat de această grijă la prânz și am mers în două zile la terasa amenajată lângă vânzătorii de suveniruri, la popasul turistic aflat pe partea dreaptă a drumului, înainte de intrarea în tunel (dinspre Cârțișoara). Nu am aflat cum se numește terasa (nu este afișată vreo denumire anume), dar este ușor de recunoscut după prelata de culoare crem pe care scrie: ”Costiță. Pui la rotisor. Mici. Păstrăv”. În fața terasei, pe marginea drumului, sunt vreo două plite pe care se rumenește bulzul sau unde sfârâie friptura ori niscaiva legume, așa că mirosul apetisant este asigurat.

La această terasă era mereu aglomerație, dar am găsit de fiecare dată câte o masă liberă, chiar dacă a doua zi am împărțit-o cu alți turiști. Din start trebuie subliniat că nu este o locație pentru pretențioși, nu vă așteptați la prea mare curățenie (că nu e!) sau la servicii grozave. Printre mese mai sunt peturi sau șervețele căzute/aruncate, iar masa am șters-o noi de fiecare dată cu șervețele umede; ar fi indicat ca o persoană de la terasă să se ocupe de asta. Cu toate acestea, mâncarea caldă în vârf de munte a fost bună.

Lângă intrare, în dreapta, este casa de marcat, adică locul unde faci comanda și plata, după ce te-ai hotărât ce vrei să mănânci. Noi am studiat oferta, apoi soția a ocupat locuri la masă, iar eu am stat la coadă pentru plată și mâncare. După ce achiți la casă, mergi cu bonul în mână pe la plitele sau grătarele din jur și primești produsele plătite. Am comandat bulzuri (în amândouă zilele - 10 lei bulzul), cartofi tărănești (8 lei), cartofi prăjiți (8 lei), cârnați tărănești (8 lei), precum și o porție de mititei cu muștar (5 lei bucata). Am mai luat apă plată (500 ml. - 6 lei) și sucuri Fanta (500 ml. - 8 lei).

Așa cum spuneam mai devreme, mâncarea a fost bună și nu am cumpărat mai multe lucruri pentru că am mai luat după aceea șorici, cașcaval afumat, dulceață de nuci verzi și alte bunătăți de la comercianții ambulanți din jur.

Revenind la popasul turistic unde am mâncat, voi prezenta alte câteva prețuri de la această terasă (oricum am fotografiat lista cu meniul și voi afișa poza pentru o informare cât mai exactă): ceafă de porc (12 lei porția); scăricică afumată (8 lei/100 de grame); pui la rotisor întreg (36 de lei/kg.); shaorma (15 lei); sarmale (15 lei); varză călită (7 lei); clătite cu gem (10 lei); ceai cald (7 lei paharul); limonadă (12 lei) sau bere Bergenbier la doză (7 lei).

Ei, și pentru că noi am mai mâncat produse gustoase cumpărate de la comercianții ambulanți din zona Bâlea Lac, voi aminti cu această ocazie câteva prețuri: dulceață de nuci verzi (15 lei); șorici pârlit (60 de lei/kg.) / șorici alb (80 de lei/kg.); cașcaval afumat (45 de lei/kg.); caș afumat (40 de lei/kg.); cozonac secuiesc (10 lei, diverse sortimente); tobă (45 de lei/kg.); cârnați de porc/vită/oaie (50 de lei/kg.); slănină (35 de lei/kg.); pastramă de mistreț/cerb (80 de lei/kg.); sirop de fructe de pădure (10 lei sticluța).

Tot pentru informarea celor care ajung la Bâlea Lac, mai trebuie spus că o cameră cu două locuri la Cabana Paltinu costa 270 de lei/noapte, dar când am întrebat noi nu aveau nicio cameră liberă.

Acestea fiind spuse, vă recomand să mergeți pe Transfăgărășan (în special în timpul săptămânii, pentru că nu este atât de aglomerat drumul). Totodată, cu plusurile și cu minusurile menționate mai sus, recomandăm mâncarea de la popasul turistic (terasa cu prelata de culoare crem) din zona Bâlea Lac (nota 9 pentru mâncare; nota 5 cu indulgență pentru servicii)!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 15.08.19 17:25:21
Validat / Publicat: 15.08.19 18:23:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.

VIZUALIZĂRI: 2198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 La masă, la terasa din zona Bâlea Lac.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Transfăgărașan? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062077045440674 sec
    ecranul dvs: 1 x 1