ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 14 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Hurghada? Da, da, da!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

In Hurghada exista doua orase, doua lumi.

Orasul nou, modern, luxos, in care resorturile se lupta pentru spatiu si orasul vechi, care te intoarce cu sute, poate cu mii de ani in urma, un oras al saraciei, al blocurilor de locuinte gri, murdare, multe fara geamuri sau chiar fara acoperisuri, ce alterneaza cu case modeste sau chiar din chirpici, un oras mare si intortocheat cu strazi pe care nu e bine sa mergi neinsotit, un oras in care nu exista reguli de circulatie, se circula “la vedere” si la “bunul simt”, masinile nu respecta nici o regula, depasirile se fac si pe stanga si pe dreapta, ba uneori iti mai vine si cate o motocicleta frontal, ei si ce-i? Te ocoleste sau o ocolesti tu, atentionarea depasirilor se face prin claxonare, (cred ca Egiptul e tara in care se claxoneaza cel mai mult din lume, pana si daca te-ai oprit, ca pieton, la marginea drumului, pe trotuar, te claxoneaza 1-2 taximetristi, intrebandu-te daca nu ai cumva nevoie de ei). In oras nu exista treceri de pietoni sau semafoare, politisti exista, stau prin trafic sau in masinile lor dar nu intervin decat atunci cand e un accident, insa, la viteza mica cu care se circula, accidente nu prea sunt.

Pietonii, magarusii, carutele si camilele au prioritate si circula printre masini, haotic, unele traverseaza strada si atunci se opresc toate autovehicolele, masinile sunt vechi si ciocnite, soferii nu se supara cand se tamponeaza usor si chiar zambesc, caci acest lucru e frecvent la ei, (nu exista masina care sa nu fi fost tamponata macar odata), apoi, isi continua drumul, microbuzele de oras (Wolkswagene transporter vechi), circula fara geamuri si fara use, pentru ca pierd mult timp ca sa inchida si sa deschisa usa si-apoi, astfel se asigura si aerul conditionat din interior, in mod natural. Ce mai! In orasul vechi e-o babilonie rutiera perfecta! Daca cineva a cautat perfectiunea in materie de dezordine, o va descoperi aici, prin orasele Egiptului!

Astazi mergem la piata!

In prima zi, le propun celor din grupul nostru sa vizitam o parte din orasul vechi, mai ales piata “Eldahar”, care, privita de pe internet, nu arata rau deloc. Iesim din hotel, zambitor, “omul semafor” opreste un sir de masini ca sa putem ajunge in mijlocul Promenadei si asteptam sa treaca un taxi. Care soseste in secunda urmatoare, facandu-si prezenta printr-un claxon. Soferul e un tanar, care stie prost engleza. Ii spun ca suntem 4 persoane si vrem s-ajungem la piata “Eldahar”.

Soferul stie unde e piata dar nu stie ce pret sa ceara. Da un telefon sefului sau pe care mi-l paseaza la telefon. “Ei, daca sunteti 4 persoane, va costa 15 euro”. Negociem la 10 euro si incepem cursa. Apoi, soferul si cu seful lui, vorbesc ceva in araba. Totul incepe sa miroase a tzeapa! Ajungem pe o straduta cu multe magazine din orasul vechi. Seful lui are aici un magazin cu suveniruri. Ne invita sa intram. E foarte amabil. Cumparam cativa magneti cu piramidele, preturile aici sunt mai mici decat in zona turistica. Ii zicem ca vrem s-ajungem la piata, dar el, nu si nu! , cica sa mai cumparam ceva din magazinul lui. Taximetristul statea mereu langa el, ba mai intra in discutie si alti arabi din magazin. Facem o intelegere. Cineva, un tanar desemnat de patron, ne va conduce la piata, care nu era departe si revenim la magazinul lui ca sa mai cumparam ceva. OK! Soferul insista sa vina el “ca ghid”, pentru a nu pierde banii de cursa de intoarcere. Probabil ca 20 euro (10+10), pentru el inseamna mult.

Ne trece strada si ajungem intr-o “pseudo-piata”, de fapt ce era? Un amalgam de produse asezate (imprastiate) direct pe trotuarul dintr-o mahala, piata ce se afla pe cateva strazi, in spatele unor blocuri. Ne loveste un miros ingrozitor. Varul meu nu-l suporta si vrea acasa. Halcile de carne de vita atarnau in soare, agatate de niste carlige mari. Oare de cat timp mai aveau nevoie pana cand sa faca si viermi? Gainile costelive, erau inchise in custi de metal, le vedeai doar capul. Pestele statea si el pe niste tarabe, in strada. Legumele si fructele stateau in ladite, adesea, direct pe trotuar, in praf iar vanzatorii, la fel, langa ele.

Curios e faptul ca aici, spre deosebire de zona turistica a Promenadei turistice centrale, nimeni nu sarea pe tine sa-ti vanda vreun produs. Preturile erau mici. Era o piata numai pentru arabi, cum, probabil mai exista si pe alte strazi din acel cartier, unde ei isi vindeau produsele unul altuia. Vanzatorii erau convinsi ca strainii nu vor cumpara nimic de la ei. Priveai, puteai face fotografii si plecai mai departe. La un moment dat, pe strada ingusta, intra un microbuz de aprovizionare. Care insa nu putea inainta din cauza altor halci de carne ce-i barau calea. Soferul claxoneaza prelung de cateva ori. Intr-un sfarsit, cineva dintr-un magazin, iese si balanseaza halcile, pentru ca microbuzul sa treaca. Am timp sa imortalizez secventa. In tot acest timp, soferul taxiului, e cu noi! Dar, dupa o jumatate de ora, isi cam pierde rabdarea si ne preseaza sa ne intoarcem la magazinul patronului si acasa. Eu, eram convins ca aceasta piata stradala, nu e piata “Eldahar” ci una de langa magazinul patronului si scopul evident al calatoriei, era acela de a-i face acestuia, vanzare.

Dar noi aveam chef de plimbare. Vedem un magarus simpatic ce tragea o caruta si-un arab in ea. Ii facem o poza. Apoi inca una. Ii dam un dolar. El ne cere doi, pentru c-a vazut ca i-am facut doua poze.

Intram apoi pe o strada interesanta cu niste colibe mizere la poalele unui deal. Ghidul-sofer, ne opreste, zicand ca “zona aceea e rau famata, periculoasa chiar”. Facem cale intoarsa. Apoi, ii zicem soferului sa plece, noi vrem sa mai stam, vom gasi un alt taxi de intoarcere! Soferul devine nervos si ne spune ca pleaca dar, dupa ce mai mobilizeaza inca vreo doi cunoscuti din cartier, ne someaza ca sa-i platim drumul inapoi. Varul meu scoate 5 euro si soferul pleaca.

Noi, gasim apoi usor piata cautata (Eldahar), care nu era decat la 100 m de cea stradala si o vizitam. Eldahar Market, e o piata mult mai bine pusa la punct. Acoperita, ordonata, higienica. Dar foarte inghesuita. Si aici, vanzatorii sunt doar barbati. Femeile, au voie doar sa cumpere. Unii vanzatori, obositi de munca sau caldura, dorm intinsi, dupa tejghea, direct pe podea. La intoarcere, gasim un taximetrist mai in varsta, care, la fel se face ca nu stie cat costa drumul pana la hotel. Ii propunem noi un pret-10 euro. E de acord. Ajungem cu bine la hotel.

Vizita in orasul vechi a fost interesanta. Am vazut si noi, nu cum traieste “middle class”-ul arabilor de la hoteluri, care isi completeaza salariul minim prin bacsisurile strainilor ci arabii de rand, tinuti intr-o mizerie crunta si care, dupa cum ne spunea ulterior ghidul roman, mor de foame. La ei nu exista ajutor social decat 2-3 pungi de orez si 2-3 pungi de faina, primite din partea statului, odata la 3 luni.

Orasul nou

In zilele urmatoare am vizitat si o parte din "orasul nou". Diferenta e ca de la cer la pamant. Sau ca diferenta dintre Europa si Africa. Aici, mai ales de-a lungul Hurghada Promenadei, vezi parca un concurs international intitulat:”Cine-si construieste cel mai luxuos resort sau hotel”. Din punct de vedere al constructiilor moderne, in ultimele decenii, Hurgada, a explodat. Atat in oras cat si in afara lui. Probabil ca terenul arid pe care-l cumpara strainii, e ieftin. Avantajul locului, e insa vecinatatea cu litoralul Marii Rosii, insula Giftun, unde gasesti cateva plaje superbe si soarele generos, aproape pe intreaga durata a anului.

Intre Hurghada si Quena sau Luxor, peisajul e muntos si desertic. Selenar. Obositor. Deprimant. In afara de nisip, stanci si cateva paduri de eoliene, nu vezi nimic altceva. Nilul e cam departe de Hurghada, iar intre Luxor si Assuan, apa nu e potabila. Ea e potabila doar intre Cairo si Luxor. Frumoasele gradini insetate de la Hurghada sunt intretinute sau cu apa desalinizata din Marea Rosie sau cu cea adusa de departe, din Nil. Cel mai cald oras al Egiptului, e Assuan (Aswan) in Sud, unde s-a construit si un mare baraj si o hidrocentrala, cel mai frumos, e insa orasul verde din delta Nilului, Alexandria, in Nord, perla Egiptului, care dispune de o clima mediteraneeana blanda, nu una seaca, precum cea din Hurghada, oras inconjurat in buna parte, de deserturi.

O plimbare prin Hurgahada, iti scoate la iveala cateva resorturi sau hoteluri superbe: Makadi Palace, Siva, Grand Resort, Steingenberger Resort, Aldau Resort, Arena Hotel dar si unele cladiri sau chiar resorturi abandonate sau in curs de constructie. Ceea ce e interesant (sau inervant, poate) pe Hurghada Promenade, e ca partea dinspre mare e toata zidita. Edificiu langa edificiu.

De pe Promenada, nu vezi marea deloc. Nu exista nici o straduta care sa te conduca la mare, ca sa vezi si tu alta plaja, nu doar plaja resortului tau. Chiar si resorturile si hotelurile de pe partea opusa a Promenadei, au o intelegere cu hotelurile dinspre mare, ca sa permita trecerea clientilor lor, prin hotelul lor. Daca esti cazat la Grand Hotel, sa zicem, nu vei avea acces decat la plaja privata si bucatica de mare a hotelului tau. Intrarea in celelalte hoteluri e interzisa iar pe plaja nici atat (poate ca e posibil doar contra cost). Angajatii hotelurilor sau resorturilor sunt instruiti sa priveasca mai intai, ce bratara porti si sa-ti acorde accesul sau nu in hotel sau resort.

Pe Hurghada Promenade, puteti face “shopping” in sumedenia de buticuri ale arabilor, care se vor tine de voi doar daca veti indrepta un ochi spre ei sau de la cateva mini sau supermarketuri (cel pe care l-am folosit noi mai des a fost Cleopatra Bazar), dar care in Ramadam si mai ales vinerea si sambata, (zilele lor libere) sunt inchise sau au program redus.

Pe Promenada gasiti si cateva camile, in pozitia sezand, si pe care puteti sa va catarati ca sa va fotografiati, pentru suma de 2 euro. Am incercat si noi, dar am renuntat, caci ele degaja un miros specific si nici nu poarta pampersi. Cand te apropii de ele risti sa calci in urina lor, care, se pare ca e foarte acida, corodeaza chiar si asfaltul promenadei. Cand te plimbi pe Promenada, cel mai bine e sa mergi pe mijlocul ei, daca te apropii prea mult de buticurile arabilor, vei fi asaltat sau chiar dus de mana in magazinul lor. Mi-au placut doua turiste straine, care, la orice ofensiva araba mai agresiva de shopping, raspundeau invariabil “No time, no money”.

Succes la cumparaturi!

 

@Web, te rog videoclipul, mersi! youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dorgo in 24.05.19 10:57:07
Validat / Publicat: 24.05.19 13:27:01
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 4792 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Mie, cel mai fotogenic, mi se pare a fi magarul!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.05.19 11:33:28]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

traian.leuca †
[24.05.19 18:43:03]
»

Ne loveste un miros ingrozitor... Halcile de carne de vita atarnau in soare, agatate de niste carlige mari

Nu ştii tu ce mici gustoşi ies din asemenea hălci de carne stricată...

Văzând pozele 3,5 şi 6 mi-am adus aminte de vizita mea în Istanbul în 1994. Nu mi-a venit să cred, când am văzut un turcaleţ că tranşa o oaie pe un trotuar de lângă "marele bazar".

krisstinna
[24.05.19 18:52:31]
»

@dorgo: Mi-a plăcut tare mult articolul tău, e diferit de ceea ce am citit până acum, și nu te umfla in pene

Îți spun și motivul: îmi place sa simt pulsul unui oraș in afara țarcului de la AI, e tare interesant pentru mine sa văd oamenii locului, comportamentul lor, atitudinea și stilul de viață. Nu concep sa merg undeva iar când vin sa fiu întrebată: “ cum a fost acolo? ” Iar eu sa răspund: “vai, am avut lux in camera de zeci de metri pătrați, băuturi din import, sclavi care ne slugăreau, covoare Armani pe pardoseală și lustre din diamante”, piscine olimpice și salvamari musculoși

Cam așa am primit eu răspuns de la unii dintre cunoscuți, iar copiii lor au răspuns: “a fost frumos, am stat la soare și ne-am bălăcit in piscina super”. Bine, zic eu, o neînțelegătoare, “dar la ce mare ați fost? ”/“Eii, la o apă, nu toate sunt ape? ”

Cam așa povestesc unii și le explica pruncilor ce înseamnă o vacanță: haleala, băutura, soare și apa. In rest, habar nu au ce e cu locul ăla pe unde au trecut, măcar sa țină minte că au trecut prin zona și sa nu “repete” destinația Dacă sunt in țarc, ce mai contează numele?

Acum, mă întreb și eu ca o femeie la a doua tinerețe: egiptenii (bărbați) umbla fără chiloți, decât cu husele alea pe ei? Sunt doar curioasă, poate ai observat Mi se pare dizgratios sa umbli in fundul gol peste tot, de-aia zic.

Mă bucur ca ți-a plăcut vacanța, se simte bucuria din articolele tale.

nicole33
[24.05.19 19:52:52]
»

@krisstinna:

Nu concep sa merg undeva iar când vin sa fiu întrebată: “ cum a fost acolo? ” Iar eu sa răspund: “vai, am avut lux in camera de zeci de metri pătrați, băuturi din import, sclavi care ne slugăreau, covoare Armani pe pardoseală și lustre din diamante”, piscine olimpice și salvamari musculoși

În principiu, ai şi tu dreptatea ta, dar lucrurile nu sunt atât de simple.

Mi-e greu să cred că există persoane (turişti ) care timp de o săptămână sau două nu ies măcar o dată pe poarta resortului all inclusive, oricât de luxos ar fi acesta, măcar pentru o repriză de shopping dacă nu pentru altceva .

O discuţie asemănătoare am avut şi eu cu soţul înaintea primei vacanţe petrecute în Egipt, atunci când eu ezitam să iau excursia la Cairo şi la piramide, nu pentru că nu mi-aş fi dorit-o enorm, ci de frica drumului lung şi obositor şi al răului meu de mişcare. Soţul mi-a zis că nu putem să ne întoarcem din Egipt şi să povestim doar ce am mâncat şi băut pe acolo, cum ne-am bălăcit etc., toate acestea făcându-le deja an de an de ani buni şi la un nivel mult mai înalt în Turcia, că vor râde toţi prietenii de noi. L-am ascultat, am văzut piramidele şi ce mi-am mai dorit, dar următoarele vacanţe în această ţară vor fi mult mai relaxante.

îmi place sa simt pulsul unui oraș in afara țarcului de la AI, e tare interesant pentru mine sa văd oamenii locului, comportamentul lor, atitudinea și stilul de viață.

Chiar dacă nu am simţit niciun moment vreun sentiment de nesiguranţă plimbându-mă numai seara pe străzile din Hurghada, ziua fiind înfiorător de cald, totuşi nu poţi compara acest oraş, şi altele din ţări de acest gen, cu marile metropole europene.

Mulţi sunt deranjaţi de mirosurile puternice şi nu tocmai plăcute cu care noi nu suntem obişnuiţi, alţii sunt deranjaţi de mizeria şi sărăcia extreme şi atunci preferă să evite zonele vechi ale oraşelor, complăcându-se în confortul resorturilor de lux şi nu cred că trebuie judecaţi pentru asta. Deşi fan declarat al resorturilor all inclusive, am şi curiozitatea să ies din acestea, încerc să combin activităţile, fără însă a fi dispusă să-mi asum riscuri inutile. Părerea mea

krisstinna
[24.05.19 20:03:49]
»

@nicole33: Ți-e greu să crezi? Ei bine, după Creta am ajuns la spital dusă de salvare, m-am enervat atât de tare încât au început fibrilatiile încă din timpul vacantei.

Chiar am scris la început de articol (la cel despre cazare) că nu pot înțelege unii oameni care merg in vacanță doar sa mănânce si sa bea. Și da, aceeași oameni NU au ieșit din resort nici in Turcia, nici la șopingareala, mâncau și beau NON Stop

Iar copiii lor, deloc mici, habar nu au in ce țara au fost, se scăldau in piscine și mâncau înghețata, era fericire mare.

Anul acesta ei merg in Cipru de Nord, la 5 stele UAI, habar nu au de ei, nu și-au asigurat nici transport la 3000 euro sejurul, când i-am întrebat numele hotelului nu au știu sa răspundă

Dar au băutură toată ziulica, au piscine, e foarte frumos

Știu ce zic, vorbeam despre oameni cu care mi-am petrecut vacantele, cândva

dorgoAUTOR REVIEW
[24.05.19 20:23:04]
»

@krisstinna: Semeni cu mine d. p. d. v turistic, si tie-ti place sa scurmi ca strutul tot mai adanc, sa intri in sucul propriu al unui obiectiv turistic, sa-i simti pulsul, sa-l intelegi si sa vezi padurea, dincolo de copacii care se numesc: pat cu baldachin, oglinda de Murano, covor regal, mancare ultraolinclusiva, toaleta cu capac aurit, etc, etc.

Iti place sa simti pulsul unei asezari umane, sa vezi cum traieste omul langa care-ti petreci cateva clipe din saptamana ta de concediu, fie el ghid, receptioner, bucatar sau menajera.

De ce? pentru ca, foarte usor, am fi putut fi noi in locul lor, la loteria vietii, nu suntem noi cei care decidem daca am avut sau nu noroc.

Cand te intorci din " mizeria" unui continent uitat de Dumnezeu, incepi sa apreciezi altfel, ceea ce ai tu acasa, aici in Europa.

Poate ca e bine ca fiecare om sa treaca si prin aceste cartiere mizerabile ale lumii a III-a, nu doar sa alunece fara griji printre placerile unui resort de lux.

dorgoAUTOR REVIEW
[24.05.19 20:57:44]
»

@krisstinna: Ziceai la un moment dat:

" Acum, mă întreb și eu ca o femeie la a doua tinerețe: egiptenii (bărbați) umbla fără chiloți, decât cu husele alea pe ei? Sunt doar curioasă, poate ai observat Mi se pare dizgratios sa umbli in fundul gol peste tot, de-aia zic. "

Traim intr-o lume ciudata in care fiecare tara isi face regulile proprii, unele societati sunt prea deschise, prea libertine iar altele sunt inca inchistate intr-o traditie milenara pe care n-o pot depasi (si in consecinta nici nu pot evolua), sunt agrare, primitive si ultrareligioase, precum e cea egipteana, care n-a auzit poate niciodata de Renasterea europeana a secolelor XIV-XVI, cand omul, umanismul, perfectiunea umana era pusa pe primul plan, iar goliciunea, nu era privita ca o ofensa la adresa bunului simt.

Un filozof occidental contemporan afirma ca cea mai civilizata societate e cea care admite intimitatea fara oprelisti. Pai daca e asa, si in unele tari s-a ajuns deja la acea " civilizatie" , cum crezi tu ca vad arabii, plajele de nudisti, festivalurile gay, cartierele rosii din Soho, Pigalle sau Amsterdam, casatoriile intre fiinte de acelasi gen?

Mai am de scris inca vreo 3-4 reviuri despre Egipt, si, datorita unui ghid egipteano-roman foarte bun, am aflat in cele 6 ore de drum pana la Cairo si 4 pana la Luxor, multe lucruri interesante, pe care am sa le dezvalui in continuare.

Pana atunci, sa ramanem la vorba lui Churchill:" Societate si organizare statala perfecta nu exista, democratia capitalista a tarilor dezvoltate nu e nici ea perfecta, dar e cea mai putin imperfecta dintre toate" .

nicole33
[24.05.19 21:06:58]
»

@krisstinna:

m-am enervat atât de tare încât au început fibrilatiile încă din timpul vacantei.

Chiar dacă prietenii şi partenerii tăi de vacanţă au alte "preferinţe" turistice decât tine, în niciun caz nu trebuie să te enervezi, să te consumi într-atât încât să-ţi periclitezi sănătatea, pentru că ştiu că, din păcate, problemele persistă, ci pur şi simplu să-i laşi cu ale lor că doar ştii unde îi vei găsi şi să-ţi organizezi propriile excursii pe placul tău.

Am revenit recent din Egipt, din Sharm de data aceasta, unde am mers cu un grup de prieteni, mai interesaţi de shopping decât de obiective turistice şi timp de o săptămână nu am vizitat mai nimic, dar am ieşit aproape în fiecare seară din resort. Am fost 9, a fost amuzant, dar eu va trebui să revin cândva pentru a vedea ceea ce am ratat acum. M-am convins încă o dată de faptul că vacanţele în doi sunt mult mai reuşite.

Anul acesta ei merg in Cipru de Nord, la 5 stele UAI, habar nu au de ei, nu și-au asigurat nici transport la 3000 euro sejurul, când i-am întrebat numele hotelului nu au știu sa răspundă

Îi invidiez pentru destinaţia aleasă, dar dacă vor ateriza pe Larnaca vor avea un drum luuung până la hotel

doinafil
[25.05.19 14:16:24]
»

@krisstinna:

Mă bucur că ai precizat timpul:cândva, pentru că - altfel - ți-aș fi sugerat să nu mai mergi în vacanță cu așa ignoranți!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060333013534546 sec
    ecranul dvs: 1 x 1