ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.05.2019
DE KSV
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 04.01.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 2 zile
colegi
4 AD. + 30 COPII -- v: 6-7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Vulcanii, norocoși!

TIPĂREȘTE

Dacă tot m-am, angajat, și de scris m-am apucat, la Vulcanii noroioși, merg oamenii curioși. Bine că v-am mai găsit din nou.)) )

Nu știu cîți dintre dv. mai sînt care încă nu au văzut, nămoloșii, dar sper totuși că nu vă voi plictisi inutil cu lucruri văzute și revăzute de, n, ori.

Recunosc cu jenă că pentru mine a fost prima oportunitate de a ajunge în această zonă, așa că vă rog să-mi permiteți să vă împărtășesc și eu cîte ceva din ce am văzut acolo.

17 aprilie 2019 ora 7.30, nobila misiune, Școala altfel, plecare din Babadag împreună cu clasa premergătoare, . Traseul urmat: E 87 - DJ 229 pînă la bac Brăila. În Brăila am fost în marele parc, Monument, unde a fost vizitat muzeul, iar eu am, furat, cîteva flori superbe din parc. Acest parc se desfășoară pe o suprafață foarte mare și este un loc ideal de relaxare pentru toți cei care poposesc în el.

După vizita la muzeul pe care eu nu l-am văzut (eram tensionat că aveam microbuzul într-o parcare nu tocmai legală), ne-am continuat drumul către Buzău pe DN 2 B, unde am poposit din nou într-un parc foarte frumos (parcul Crîng) pentru a servi masa de prînz. Intrarea în parc cu vehicolele se făcea doar cu rezervare la restaurant, sau contracost (în jur de 50 lei intrarea) fiind barieră și pază pe aleea principală. În parc (după cum se observă și în fotografii) existau mai multe restaurante, foarte plăcute unde te relaxai, pe alese, . Am avut plăcuta surpriză să descopăr un lac artificial în acel parc, pe care cineva tocmai făcea igienizarea acestuia cu o șalupiță ce avea atașat un, pieptăn, în fața sa.

Restaurantul, Conacul Trandafirilor, avea un aer boieresc, o postură sobră, plăcut vederii. Interiorul acestuia era primitor, iar masa a fost foarte bună. După ce am servit masa, am plecat către Pîclele Mari, pentru a vizita vulcanii.

Drumul din păcate, ca în aproape toate locațiile din România în care ai ceva de vizitat, a fost relativ bun, dar nu odată era să, rup microbuzu-n două, datorită unor denivelări absolut uriașe în asfalt. Din păcate nu doar acestea au fost singurele capcane întîlnite pe traseu. De pildă, în timp ce te deplasai prin zone cu curbe multe, strînse și cu drum îngustat, brusc îți, sărea, în fața mașinii fără avertisment cîte o porțiune generoasă de, șosea, petruită care îți forța la maximum veleitățile artistice de pilot. Asta s-a întîmplat pe traseul către Pîclele Mici.

La Pîclele Mari zona cu vulcanii se vedea efectiv din stradă, însă la Pîclele Mici aveai, de pedalat, cam 1km pe un traseu intitulat, Aleea vulcanilor, . Aici însă, parcă peisajul era mai atrăgător, datorită întinderii mai mari pe care se aflau aceștia.

Următorul popas l-am făcut la locul de cazare, mai exact la, Casa Matei, din comuna Berca -BZ. Chiar dacă locația era aproape înconjurată de drum, avînd o singură parte în care era rîul Buzău, zona era liniștită. Pensiunea merită din plin să fie vizitată, fiind foarte plăcută din toate punctele de vedere.

Dacă vrei să poposești la această pensiune și ești cazat la etajul 1, vei avea un șoc, întrucît aceasta are un fel de, mansardă dublă, . Adică parterul are o formă de clădire, normală, cu toți pereții drepți, iar la etaj deja începe conturul unui con, de parcă zici că deja ești la mansardă și nicidecum la etaj. Însă acest lucru nu este deloc deranjant, ci dimpotrivă are o formă plăcută.

Toate camerele dispun de balcon propriu, iar cele de la, adevărata, mansardă au o intimitate mărită, datorită faptului că au scări aproape individuale, adică sînt vreo 3-4 camere cu scară separată una de alta. Din păcate nu te prea poți desfășura în ele, fiind micuțe.

Masa aici a fost foarte bună, totul fiind aranjat pe farfurie și nicidecum aruncat că, oricum se mănîncă, . Datorită faptului că la mijlocul lui aprilie încă era destul de rece pe timpul nopții, am rămas plăcut surprins să descopăr că la ora ajungerii la locațiie (cca. 6 seara), în cameră era călduț.

Din păcate, fericirea a fost de scurtă durată, întrucît peste noapte cred că am avut ghinionul ca pe tronsonul meu să fie probabil oprită încălzirea, așa că m-am conservat bine peste noapte și cam o lună am fost răcit maxim. În alte camere însă, cineva a spus că au fost nevoite să doarmă cu ușa de la balcon deschisă, căci era căldura insuportabilă. Bafta mea. Cu toate acestea, recomand fără reținere Casa Matei. O dovadă în plus vizînd această locație, este și nota dată de clienții Booking (peste 9).

Ok, trecînd peste cazare, în ziua următoare, am vizitat muzeul Colți, din comuna cu același nume, unde am văzut o expoziție de chihlimbar și lucrări făcute din acest material foarte frumos.

Apoi ne-am îndreptat către Buzău, unde am vizitat Muzeul Județean. O clădire impunătoare, foarte frumoasă, plăcut compartimentată cu piese foarte valoroase. Din păcate am cam mers, pe repede-naite, așa că detaliile cam lasă de dorit, însă sper că vorbele vor fi completate de fotografiile surprinde pe traseu!

O zi bună tuturor.

P. S. Întrucît dl. Mitică 49 m-a, tras de urechi, că nu am comentat pozele din articolele precedente, acum voi încerca să mă aliniez standardelor.)) )


[fb]
---
Trimis de KSV in 22.05.19 13:25:57
Validat / Publicat: 23.05.19 08:10:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂGURA & BERCA.

VIZUALIZĂRI: 1245 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (KSV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18650 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

KSVAUTOR REVIEW
[23.05.19 17:55:31]
»

Vă mulțumesc tuturor foarte mult pentru punctajul absolut uriaș pe care m-i l-ați dat la acest articol mediocru aș spune eu, pe care l-am scris într-un moment de respiro. Sînt efectiv flatat de generozitatea dv. Mulțumesc încă odată tuturor! Cu mult respect Dan P.

Yolanda
[24.05.19 21:50:17]
»

@KSV: Nici eu nu am vizitat pâna acum vulcanii noroiosi! mai e timp...

Casa Matei merita un review separat de cazare si un alt review despre calatoria în sine, despre vulcanii noroiosi abia ai spus doua vorbe...

Bijuterii din chihlimbar erau la vânzare?

Calatorii frumoase oriunde si oricând.

KSVAUTOR REVIEW
[25.05.19 08:55:37]
»

@Yolanda: Sărut mîna. Da, într-adevăr aveți dreptate, Casa Matei chiar merită un review separat, iar pe domnii vulcănoși i-am cam văzut în viteză și nici nu prea e mare lucru de spus despre ei. (sper că ei - vulcanii - nu se vor simți ofensați că îi cam ignor).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
KSV, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂVulcanii Noroioşi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075025081634521 sec
    ecranul dvs: 1 x 1