ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.04.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
REGIM MASĂ MD
PREŢ SEJUR: 150 EUR
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 51 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Athinas Street Inn3

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Athinas Street Inn, o alegere pe cât de rapidă pe atât de convenabilă pentru vizitarea Atenei

TIPĂREȘTE

Mai te gândești dacă faci un drum până la Atena când zborul dus-întors este 19 EUR de persoană? Eu nu m-am mai gândit nici o secundă și cu toate că nu era absolut deloc în planurile mele de sfârșit de an am luat biletele fără să clipesc.

Tot repede a trebuit să aleg și cazarea și m-am oprit asupra hotelului Athinas Street Inn, care avea o notă bună pe booking, chiar dacă într-o ușoară scădere. Hotelul avusese în 2016 nota 9,2 iar în 2017 și 2018 nota 9. Cum nu stau prea mult prin hotel am fost mulțumită să citesc că este curat și că serviciile și micul dejun sunt foarte bune. Pentru că mi s-a părut un preț bun am făcut o rezervare fără anulare, dar banii au fost luați din card doar cu o zi înainte să ajungem și cum am ajuns am primit chitanța.

Ca și amplasament hotelul se află la câțiva metri de Piața Omonia, cea rău blamată, pe strada Athinas. Mie, însă, mi s-a părut în regulă zona aceea. Este adevărat că drumurile noastre nu treceau prin Piața Omonia, ci pe strada Athinas pe care ne îndreptam zilnic către Piața Monastiraki. Strada Athinas era plină de magazine și tarabe de tot felul, un fel de Europa noastră, este foarte largă și face legătura între Piața Omonia și Piața Monastiraki, două dintre piețele renumite ale Atenei.

N-am avut nici o problemă să circul pe acea stradă și să ajung noaptea, destul de târziu la hotel. Chiar dacă nu era genul de magazine după care să te omori, comercianții își vedeau de treaba lor și chiar nu am avut nici o problemă cu zona. Poate unde era în preajma sărbătorilor de iarnă și totul era decorat și luminat... nu știu ce să zic.

Și apropo de imigranții sau de oamenii care dorm pe stradă, la Atena am văzut mai puțini decât la Glasgow, de ex, și mai puțini decât la Londra, de unde m-am întors nu de mult. În orice caz, mă îngrijorasem înainte să plec pentru că citisem despre mulțimea de imigranți și de hoți dar nu mi s-a părut cu nimic diferit decât în alte părți. Cred că grija noastră trebuie să fie atenția față de noi și de lucrurile noastre, oriunde ne-am afla.

La 8,05 am aterizat pe aeroportul din Atena iar la 9,45 ne cazam la hotelul nostru. De la aeroport până în centrul Atenei, piața Syntagma, am ajuns cu autobuzul X95 pe care l-am luat de pe peron, imediat cum am ieșit din aeroport, în dreapta (în dreptul porții nr. 5).

Către piața centrală a Atenei aveam varianta autobuzelor, X93, X95, X96 sau trenul, pentru care trebuia să traversăm șoseaua, să urcăm niște scări, să vedem ce orar are... s. a. m. d... Dacă tot era autobuzul pe peron când am ieșit, l-am luat, chiar dacă citisem că face cu 10-15 minute mai mult decât trenul. Cele 10-15 minute am considerat că le pierdem oricum cu traversarea șoselei, urcatul pe scări, trenul venea și el după un orar și poate mai așteptam 5-10 minute... așa că am considerat că ieșim tot pe-acolo ca timp.

Autobuzul X95 a făcut fix 50 de minute până în Piața Syntagma și a costat 6 EUR/persoană. De la Syntagma până la Piața Omonia puteam să luăm metroul sau să mergem pe jos 15 minute. Cum nu aveam decât 2 rucsăcele de câteva kg fiecare am preferat să mergem pe jos ca să facem cunoștință cu orașul.

Întrucât m-am conversat cu hotelul și le anunțasem zborul foarte devreme, am avut surpriza ca în loc de o cameră de bagaje, așa cum ne gândisem, să avem parte chiar de check-in la ora aceea, 9,45 dimineața, ceea ce am apreciat foarte mult.

Clădirea în care se află hotelul este foarte veche, dar hotelul are doar 2 ani. Este o fostă casă veche, boierească, cu camere înalte, uși înalte, duble, de lemn, parchet pe jos și scară largă, din lemn masiv. Eu am stat vreo 12 ani într-o casă naționalizată prin centrul București-ului și mi-a plăcut mult genul acela de casă. Dacă nu ni s-ar fi înmulțit familia aș fi rămas în veci acolo. Așa o casă am găsit la acest hotel, de aceea eu am fost foarte mulțumită.

Hotelul are 2 etaje. Intrarea este direct din strada Athinas și abia o vezi pentru că este îngustă și în dreapta era un magazin cu marfă înșirată pe tot peretele. Dar după ce am intrat, în recepția mică, ne-au primit două doamne foarte prietenoase și vorbărețe. Tot personalul care s-a perindat pe la recepție în cele 3-4 zile a fost extrem de amabil și de prietenos. Chrisa, chiar ne-a fost de un real folos. Prin ea am cumpărat bilete la city tour și cu toate că stația era la doi pași aveau înțelegere cu șoferii să oprească chiar în fața hotelului să le ia sau să le lase turiștii. Nu am profitat niciodată de această facilitate pentru că stația era și într-o parte și în alta de hotel, la 2-300 de m. De menționat că la intrare, chiar lângă recepție, era un coș cu umbrele pe care le puteai folosi în cazul în care vremea ar fi fost nefavorabilă iar recepția este deschisă non-stop.

Etajul 1 are 10 camere și acolo este salonul pentru micul dejun iar la etajul 2 sunt 9 camere, bucătăria și un bar mic, amenajat frumos cu măsuțe și băncuțe. Pe palier, la etajul doi, era o masă cu un aparat de cafea, ceai, lapte, zahăr, miere, apă, cu autoservire, pe care le puteai servi la barul de lângă. Barul acesta era de fapt singurul loc pentru socializare pentru că alte spații nu mai sunt la recepție sau pe holuri.

Cu toate că are doar două etaje și o scară masivă din lemn, proaspăt recondiționată, pe care e mai mare dragul să circuli, hotelul este deservit de două lifturi, pe care noi nu le-am folosit niciodată.

Camera a fost una dintre cele mai mici pe care le-am avut vreodată, cred că a avut 12-13 mp. Dar am știut asta de la rezervare iar modul cald în care am fost primiți și farfuria de fructe pe care am primit-o de bun venit, imediat cum am intrat în cameră a estompat orice altceva. Fructele (o banană, un măr și o pară) ne-au fost aduse pe o farfurie, cu tacâmuri, de o menajeră cu șorțuleț alb, brodat, care a bătut la ușă, s-a prezentat, ne-a mulțumit că i-am ales pe ei și ne-a urat un sejur plăcut. În momentul acela am simțit că nu avem nevoie de mai mult.

Ca și mobilier, chiar la intrare în cameră, pe peretele din stânga era o comodă înaltă care avea 2 compartimente și 2 sertare, unde am găsit umerașe și rafturi pentru lucruri. Lipit de această comodă-dulap era minifrigiderul în care am găsit apă, bere și niște suc.

Deci, camera micuță, cu 2 paturi apropiate, foarte curată, cu o singură noptieră în care erau șervețele umede, un aparat de țânțari, probabil util vara și... prezervative. Pe post de a doua noptieră era un scaun mic, de care ne-am folosit. Am găsit papuci de unică folosință, la care nu ne-am așteptat, cuier, care pentru mine este esențial și aer condiționat la care n-a fost cazul să umblăm. Dar ce mi-a plăcut și nu găsesc aproape pe nicăieri, a fost lumina foarte bună de la veioze.

Camera a avut un balcon mic, franțuzesc, care ar putea fi de folos, cât de cât, fumătorilor.

Hotelul are camere cu vedere la stradă dar și într-o curte interioară. Noi am avut camera cu vedere la strada principală și pot să spun că se aude zgomotul străzii. Noi am ajuns în fiecare din cele 3 seri între 23 și 24 când strada se mai liniștește și nu am avut nici un disconfort, dar am remarcat că dimineața când deschideam geamul și până plecam, se aude destul de bine de afară. Dacă sunteți exagerat de sensibili poate trebuie să vă orientați spre altceva sau să cereți de la rezervare camere fără vedere la stradă. Dar, repet, pe noi nu ne-a deranjat și probabil că se va rezolva asta pentru că am citit într-un răspuns al hotelului la o recenzie că se preocupă de acest lucru. Poate mai pun un rând de geamuri sau unele mai bune, cine știe...

Baia, mică și ea dar curată, cu prosoape albe iar în afară de consumabile am găsit periuțe și pastă de dinți. Am fost anunțați și de la recepție dar era un anunț și în baie că hârtia nu se aruncă în WC. Prosoapele au fost schimbate zilnic iar consumabilele completate.

Micul dejun ni s-a părut foarte bun. Două feluri de salam și două de șuncă, cașcaval, brânzeturi, cafea la filtru dar și la aparat, măsline, legume, cereale, ouă, iaurturi, patiserie, un suc foarte bun, iar a doua zi au apărut și niște bruschete și alături de ouăle fierte a fost și omletă. Din salon se iese pe o terasă care zic că are vedere la Acropole dar iarna este închisă. Pentru că am avut zborul foarte devreme și nu am putut să mâncăm chiar așa de dimineață, ne-au făcut un pachețel pentru drum, care ne-a prins foarte bine.

Internetul wireless a funcționat foarte bine în tot hotelul și trebuie să le mai aduc niște laude și pentru că ne-au ajutat cu check-in-ul pentru zborul de întoarcere, într-un mod elegant. Le-am cerut acest serviciu, ne-au zis să le trimitem pe mail boarding pass-urile dar să nu pierdem timp așteptând la recepție că ni le aduc ei în cameră. În câteva minute ne-a bătut cineva la ușă cu 2 plicuri pe care scria numele nostru iar înăuntru era boarding pass-ul listat color. Foarte frumos din partea lor. La plecare am primit și un mic cadou. O punguliță în care am găsit cărțile lor de vizită și câte un breloc vesel și colorat.

Despre împrejurimi. Chiar lângă hotel este un supermarket deschis zilnic, până la ora 19, inclusiv sâmbăta și duminica, iar la câțiva pași, în Piața Omonia este un ditamai mall-ul, Hondos Center, cu 8 etaje, deschis zilnic până la 20, mai puțin duminica. Bănuiesc că la ambele era un program de iarnă și că în alte perioade programul este și mai lung. De asemenea, stația de metrou este la câțiva pași, în Piața Omonia, numai că despre asta n-aș putea să menționez nimic. În afară de transferul la/de la aeroport, toată perioada am mers doar pe jos sau cu bus-ul turistic.

Ca și concluzie, eu n-am simțit nici o îngrijorare legată de cazarea pe strada Athinas din apropierea Pieței Omonia. Dacă mai ajung la Atena aș prefera o cazare pe Athinas decât una în mult lăudatul cartier Plaka, unde într-adevăr este foarte frumos ziua, dar seara, cel puțin la sfârșitul lui noiembrie, pustiu și întunecat.


---
Trimis de Aurici in 06.04.19 18:09:25
Validat / Publicat: 06.04.19 19:20:35
VIZUALIZĂRI: 501INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76000 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 51.30 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  9 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [06.04.19 19:19:33] »

  Excelentă recomandarea

  Mutat în rubrica "Athinas Street Inn, ATENA" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Aurici [06.04.19 19:54:19] »

  @webmasterX: Mulțumesc.

  Coordonatele sunt exacte. Singura diferență privind clădirea este că pereții și ușile nu mai sunt pline de graffiti, așa cum se poate vedea, prin comparație, din primele două poze incărcate de mine, ceea ce justifică renovarea de care pomeneam în articol.

  crismis [06.04.19 20:02:46] »

  @Aurici: Ca de obicei, o alegere excelentă! Abia aștept poveștile despre Atena, dar mai ales despre Londra!

  Aurici [06.04.19 20:11:23] »

  @crismis: O alegere la repezeală dar care s-a dovedit ok. Poveștile o să fie una, pentru că voi ați scris atât de mult și de frumos/bine despre Atena. Și pentru că aș vrea să ajung și la Londra, da, dar mai ales să nu mai rămân așa în urmă pentru că nu-mi place deloc și mă demoralizează.

  Merci de vizită, .

  webmaster [06.04.19 23:13:53] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Aurici [07.04.19 00:33:42] »

  @webmaster: Mulțumesc mult, seară faină, noapte bună!

  Dana2008 [07.04.19 08:02:18] »

  @Aurici: BRAVO!!!

  Felicitări pentru articol si fotografii!

  Călătorii plăcute și ieftine! 🤗😘

  Aurici [08.04.19 14:09:22] »

  @Dana2008: Scuze de intarziere... merci de vizită. Ieftine, da, cam astea sunt intențiile în timpul căutărilor. Ca să mergem mai des cu aceeași bani. O veni vremea să căutăm și altfel când nu ne-or mai ține picioarele și vom fi nevoiți să mai zăbovim și prin hoteluri. Momentan, alergăm. Și ne place foarte mult.

  Dana2008 [09.04.19 10:39:24] »

  @Aurici: Sunt de aceeași părere cu tine!

  🤗😘

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, crismis, Dana2008, Zoazore

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0917410850525 sec
  ecranul dvs: 1 x 1