ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.02.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 503 lei / 105 euro, depinde de curs ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 108 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Tav Airport Hotel3

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

TAV Airport Hotel, un hotel nu numai de tranzit

TIPĂREȘTE

Prima escală în drumul nostru spre Brazilia, vezi impresii, a fost la Istanbul, pe Aeroportul Internațional Atatürk pentru a merge la cazarea rezervată, TAV Airport Hotel, hotel administrat de Holdingul TAV Aeroport, cel ce operează și pe Aeroportul Atatürk.

TAV Airoport Holding având în componență Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul și aeroporturile din Ankara, Antalya, Izmir și Bodrum este cel mai mare operator aeronautic din Turcia. Operează și în Georgia, Tunisia, Republica Macedonia, Croaţia, Letonia, etc... Holdingul are câteva hoteluri TAV Airport și este implicat și în alte operațiuni aeroportuare ca vânzări fără taxe vamale, restaurante, servicii de manipulări la sol, tehnologii informaționale, servicii de securitate.

TAV Airport Hotel ocupă o clădire cu două etaje și are 218 camere, de nouă tipuri diferite, Camere Standard, Camere Superioare, Camere de Lux sau Camere Executiv care pot fi duble sau twin și Suite Junior. Are un restaurant cu bucătărie internațională, cu meniuri “bufet” sau “a la carte” și un bar bine aprovizionat. De reținut că pentru accesul în hotel se iese din aeroport, fiind necesară viză de intrare în Turcia.

Din București în Istanbul, la TAV Airport Hotel

La TAV Airport Hotel ne-am cazat în ultimul moment, mai exact pe 29 decembrie, seara târziu... De ce atunci??

Foarte simplu acum, atunci foarte complicat.

Pe 29 decembrie după amiaza am primit de la Turkish Airlines un email prin care ni se spunea că ni s-a schimbat plecarea, nu mai plecăm din Otopeni marți 1 ianuarie 2019 la ora 4:50 ci mai târziu, ajungeam astfel la Istanbul după ora 10:25 când pleca avionului nostru spre Sao Paulo. Am telefonat la Oficiul Turkish Airlines din Otopeni, nu ne-au putut ajuta și ne-au îndrumat către sediul din Istanbul.

Translatorul meu a sunat acolo încercând să explice în engleza lui, situația noastră. Destul de greu pentru că nu putea arăta poze, nici rezervări, nu putea mima, dar putea folosi și a folosit limba română. Surpriză mare!! , am fost întrebați, în românește, dacă vorbim românește. Tânăra care preluase legătura vorbea foarte bine limba noastră. De aici totul s-a derulat mult mai ușor, amabilă, tânăra a rămas cu noi până am finalizat o rezervare convenabilă, dar însemna staționare în Aeroportul Internațional Atatürk de peste 10 ore. Am solicitat să ne asigure cazare, ni s-a spus că ne vor răspunde, timpul ne presa așa că am hotărât atunci să ne cazăm undeva cât mai aproape de aeroport și, zic eu, a fost o idee bună. Pe booking am găsit hotelul și …

Cu câteva zile în urmă am primit alt email de la Turkish Airlines prin care ni se spune că vom primi câte 250 de euro de fiecare pe care putem să-i folosim la compania lor sau să îi ridicăm cash de la un oficiu de al lor, dar să-i anunțăm înainte….

Am plecat de pe Aeroportul Internațional Otopeni luni 31 decembrie 2018 la ora 21:15 cu un avion al Companiei Turkish Airlines. Formalitățile de îmbarcare, check-in, controlul de securitate, vamal și de frontieră au decurs rapid, fără nimic deosebit, la fel și decolarea. După un zbor de circa 1 oră și 15 minute, mai mic decât cel programat, aterizam în Istanbul pe Aeroportul Internațional Atatürk, piloții turci adevărați profesioniști.

Având doar bagaje de mână, pe cele de la cală le trimisesem direct la Sao Paulo, ne-am grăbit spre vamă, nu s-au interesat de noi, și spre poliția de frontieră, am primit rapid viza de intrare, am ieșit din aeroport pentru a ajunge la locul de îmbarcare pentru transferul TAV gratuit la hotel, în dreapta cum ieși din aeroport. Am văzut indicatorul pe care scria “TAV Airport Hotel” și un telefon de la care am sunat rugându-i să ne preia. Ni s-a spus să așteptăm puțin și, aproape imediat a sosit un microbuz, cred că dusese turiști la aeroport pentru că a venit prea repede. Eram singurii călători și am ajuns foarte repede la hotel.

La intrarea în hotel ni s-a efectuat scanare totală, regim de aeroport, dar totul a decurs rapid și civilizat.

Personalul amabil a efectuat rapid formele de cazare, se apropia ora trecerii în 2019, oră care ne-a găsit în cameră cu un pahar cu apă în mână.

Am urmărit puțin la televizor revelionul din Istanbul, oameni pe străzi, artificii, veselie, am făcut câteva poze, apoi odihnă pentru lungul drum ce îl aveam a doua zi, vreo 13 ore de zbor, dar mai ales după zilele anterioare plecării care au fost pline și obositoare.

Amplasarea hotelului

Cazarea am ales-o de pe Booking, la care este afiliat din martie 2014, datorită punctajului bun obținut, 8,1 din peste 1.300 evaluări, cele mai bine punctate fiind locația și curățenia, dar, ținând cont de condițiile concrete în care am ajuns la hotel și de așteptările mele, eu îi acord un punctaj mult mai mare.

Este situat la 650 metri de Aeroportului Internațional Ataturk, în limitele lui, are site-ul tavairporthotels.com.tr, telefonul cu numărul +90 212 465 40 30 și coordonatele GPS 40° 58,677 N, respectiv 28° 49,373 S.

Nu se află departe de oraș și de atracțiile lui: Portul de Agrement Atakoy se află la puțin peste 4 kilometri, cele mai cunoscute obiective turistice din Istanbul, Moscheea Suleyman, Columna lui Constantine, Bazarul de mirodenii, Sfânta Sofia, Turnul Galata, se află la 12 – 14 kilometri, Palatul Topkapi și Seraiul Dolmabahce la vreo 20 de kilometri, iar Aeroportul Internaţional Sabiha Gokcen la circa 42 de kilometri.

Facilitățile oferite

Hotelul oferă gratuit parcarea acoperită și păzită, transferul la și de la aeroport gratuit este disponibil, la solicitare, la orice oră, dar transferul spre alte destinații se achită de solicitant. Are și interdicții, animalele de companie nu sunt acceptate, fumatul este interzis în camere și hotel, permis în locuri special amenajate, nu ne-au interesat.

Internetul wireless gratuit, mai bine zis inclus în preț, a funcționat foarte bine.

Contra cost sunt oferite servicii de spălătorie, călcătorie și curățătorie chimică, sunt puse la dispoziție fax și copiator, săli de conferință și de petreceri, iar room service funcționează nonstop.

Având cu rampe de acces, lift, camere și toalete dedicate, este ușor accesibil persoanelor cu mobilitate redusă, personalul vorbitor de limba engleză se implică, este amabil și politicos.

Se acceptă toate tipurile de carduri dar se poate plăti și cash, în euro, dolari sau lire turcești, la hotel făcându-se și operații de schimb valutar. Noi am achitat în lire, datorită lui Musa vecinul nostru turc ce lucrează în Pitești, care ne-a dat, la cursul oficial, toate lirele pe care le avea el și prietena lui. Nu au avut foarte multe, am discutat cu el pe 30 decembrie seara, era perioada de sărbători și mulți din colegii lui erau plecați din oraș, așa că am mai schimbat și în aeroport, puțin însă.

Check-in se face după ora 14:00, check-out până la ora 12:00, recepția fiind deschisă nonstop, există cameră pentru depozitarea bagajelor.

Politica de anulare şi plată în avans variază în funcţie de tipul camerei și se stabilesc de comun acord la efectuarea rezervării. Noi nu am solicitat aceste opțiuni.

Copiii mai mici pot fi cazați fără costuri suplimentare în paturile existente, cei mai mari cu costuri suplimentare în paturi special introduce în cameră.

Camera

”Am fost acolo” în pe 31 decembrie 2018, o noapte cu un cost de 503 lei, circa 105 euro, preț variabil în funcție de curs, fără mic dejun, având rezervată o camera dublă standard cu un pat mai mult lat decît lung, peste 2 metri după ochiul meu, 2,10 metri după măsurătoarea însoțitorului meu.

Mobilierul în nuanță de mahon este spațios și de bună calitate: un șifonier cu trei uși care includea și barul, un birou mare, fotoliu, scaune, noptiere, oglinzi, …. Ni s-a oferit apă plată îmbuteliată, iar fierbătorul din dotare și-a făcut datoria; am mai spus-o și altă dată, dimineața îmi beau mai întâi nesul, apoi îmi încep programul.

Aerul condiționat a funcționat foarte bine, camera fiind bine încălzită chiar dacă afară erau 6°.

Nu am folosit seiful, nici minibarul aprovizionat cu răcoritoare și tării, dacă avea bere poate se găsea vreun amator.

Culoarea mobilierului armoniza plăcut cu nuanțele de bej ale mochetei, huselor și draperiei mărind spatiul și el destul de mare. Patul avea o saltea foarte comodă, bună pentru menirea ei.

Baia mare, cu cabină de duș și cadă, cu toate dotările necesare, ne-a pus la dispoziție articole de igienă de bună calitate și în cantități suficiente.

M-am simțit bine acolo, m-am odihnit suficient, iar a doua zi, 1 ianuarie 2019, înainte de ora 8:30, la care solicitasem transferul la aeroport, eram în holul hotelului, eu pentru câteva poze, soțul pentru a face check-out.

Conducătorul microbuzului a fost punctual, a condus bine și la ora 8:40 coboram, tot doar noi doi, la aeroport pentru a continua drumul, mai bine zis zborul, spre Sao Paulo. Trecere pe lângă vamă, viză de ieșire la poliția de frontieră, îmbarcarea, simple formalități, astfel că la ora 10:25 decolam spre Sao Paulo, altă poveste…

Hotelul este recomandabil și îl recomand și eu celor ce sunt în tranzit pe Aeroportul Ataturk pentru liniștea, nu am auzit nici un avion decolând sau aterizând deși au fost destule, pentru confortul și curățenia pe care le oferă, pentru apropierea și transferul hotel – aeroport, chiar dacă nu sunt costuri prea mici.


---
Trimis de mprofeanu in 01.02.19 12:03:54
Validat / Publicat: 01.02.19 12:58:10
VIZUALIZĂRI: 322INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53200 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 108.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [01.02.19 12:57:38] »

  Bună recomandarea

  Mutat în rubrica "Tav Airport Hotel, ISTANBUL" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  mprofeanu [01.02.19 13:11:05] »

  @webmasterX: Coordonatele sunt: 40,58677 N și 28,49373 S, este în afara clădirii aeroportului, așa am mers...Poziționarea este destul de aproape.... Merge și așa, este OK!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [01.02.19 13:47:44] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  mprofeanu [01.02.19 20:05:42] »

  @webmaster: Mulțumesc frumos!

  krisstinna [01.02.19 22:59:08] »

  @mprofeanu: Astea-s prețurile zonei, am stat de doua ori la un alt hotel, in apropiere de aeroport.

  Am încercat odată sa ne cazam la Polat, mi se pare spectaculos, dar nu aveau camere libere...

  Știu, voi erați in tranzit și alegerea hotelului s-a dovedit una inspirata.

  Ați început vacanța cu emoții dar uite ca a fost totul foarte bine intr-un final

  mprofeanu [02.02.19 11:29:26] »

  @krisstinna: Ai dreptate am avut emoții la început. Sunt situații în care te gândești doar la a-ți drămui forțele, ne aștepta o excursie destul de lungă, cazarea a fost pentru noi mană cerească, atunci nici nu ne-am mai gândit la preț, acum însă... Dar tot a fost bine, nu am nimic de reproșat, asta am simțit, asta am scris...

  Mulțumesc pentru ecou, cu mult drag!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mprofeanu

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0664169788361 sec
  ecranul dvs: 1 x 1