ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 05.06.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ 270 EUR ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 4 MIN

Excursie Cairo - cu avionul din Hurghada

TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă ești în Egipt și nu vezi Piramidele, singura din cele 7 minuni ale lumii, care a supraviețuit până în zilele noastre, consider că ai pierdut mult! Noi am căutat din timp cea mai bună ofertă pentru această excursie, și am optat pentru o agenție locală care oferea zboruri între Hurghada și Cairo.

Am discutat cu ei prin Whatsapp cu o săptămână înainte să ajungem în Hurghada și am rezervat două locuri. În ziua în care am ajuns ne-am întâlnit cu reprezentantul agenției, am achitat excursia, 135 euro/persoană și ne-a informat despre itinerariu și orar. Deși este un pic mai scumpă decât varianta cu autocarul, consider că și-a meritat toți banii deoarece te scutește de oboseală și ai mai mult timp să petreci în Cairo.

Am fost preluați de un șofer la ora 4.00 din fața hotelului și duși la aeroport. Acolo ne-am întâlnit cu cineva care ne-a dat un fel de carduri cu care ne-am putut face check-inul, iar la ora 05.30 ne-am luat zborul spre Cairo. După un zbor de aproximativ o oră, cu un avion De Havilland-Bombardier al companiei Petroleum Air Service, am aterizat pe aeroportul din Cairo și am fost așteptați de ghidul nostru.

Prima oprire a fost în partea veche a orașului Cairo, unde am hoinărit aproximativ o oră pe străzi și ghidul ne-a prezentat clădirile și istoria orașului. Pe tot parcursul plimbării în centrul vechi am fost însoțiți de un polițist în civil al Poliției Turistice. La ora 9 am plecat spre Muzeul Egiptean din Cairo, care are o colecție impresionantă. Cu o părere de rău, am petrecut acolo doar aproximativ 3 ore, timp în care ghidul ne-a dus spre exponatele principale și ne-a prezentat istoria lor. Cel mai impresionant loc e sala tezaurului lui Tutankhamun care te lasă fără cuvinte. Deși e expus doar 20% din ce s-a găsit în mormantul lui, restul urmând a fi exuse în noul Muzeu ce se construiește lângă Piramide, te copleșește grandoarea și bogăția exponatelor. Cred că ai nevoie de cel puțin o zi întreagă să poți profita și admira toată istoria copleșitoare care e prezentată în acest muzeu.

După muzeu am plecat spre platoul de la Giza. Pe drum ne-am oprit la un resturant la care am luat prânzul, acesta de asemeni ca și intrările la Muzeu și Piramide, fiind inclus în prețul excursiei. Acesta a fost tip bufet suedez, doar băuturile le-am plătit separat. După, am luat-o din loc spre atracția principală, Marile Piramide de la Giza, unde am petrecut aproximatv 3 ore. Ghidul ne-a dus în diferite locuri de pe platou, pe lângă cele trei mari piramide, ne-a explicat istoria lor, misterele ce le învăluie și ne-a răspuns la toate întrebările. Pot să spun că să te afli lângă Marea Piramidă, să o atingi, e un sentiment care te lasă fără cuvinte. Partea mai puțin plăcută e faptul că sunt multe persoane care încearcă să îți vândă diferite suveniruri sau să te plimbe cu camila, care pot fi supărător de insistenți, dar acest fapt a fost mai puțin important.

Nu am intrat în piramide, deoarece ghidul ne-a explicat că nu e mare lucru de văzut, doar un tunel de piatră care duce într-o cameră fără nicio inscripție sau alt obiectiv interesant. Am preferat să profităm de timp să le admirăm din exterior. După, am coborât spre Sfinx, care de asemeni, are o istorie interesantă și este impresionant.

După ce am terminat cu vizita platoului de la Giza, am fost la o parfumerie și la un atelier de papirusuri care au fost de asemenea interesante, dar scopul principal a fost acela de a fi clienți, dar am scăpat fără a cumpăra ceva, deși papirusurile erau deosebite dar aveau prețuri cam piperate care totuși puteau fi negociate, ca mai toate lucrurile de acolo!

Urmatoare oprire a fost la aeroportul din Cairo, iar la ora 20.30 ne-am îmbarcat în avionul spre Hurghada. La aeroport am fost așteptați de același șofer care ne-a dus înapo la hotel.

Per total, a fost o excursie care și-a meritat toți banii și recomand tututor care ajung în Egipt să nu cumva să rateze vizita unuia din cele mai faimoase locuri de pe planetă.

De asemeni am fost foarte mulțumiți de agenția care ne-a organizat excursia la Cairo, nemaiavând nicio grijă înafară de a trăi intens orele în această metropolă deosebită.


[fb]
---
Trimis de cata2106 in 26.09.18 10:26:00
Validat / Publicat: 26.09.18 11:13:56
VIZUALIZĂRI: 8808
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
35 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cata2106); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Platoul Giza
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30500 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

35 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 35
webmaster [26.09.18 13:02:40] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna [27.09.18 06:06:16] »

@cata2106: Super tare ideea cu avionul, la fel aș proceda și eu. Aș da și mai mult, nu mi s-a părut scump.

Polițistul era înarmat?

Ai mai dat ceva in plus ghidului?

cata2106 [27.09.18 09:14:18] »

@krisstinna: da, merita toti banii pentru ca te scuteste de multa oboseala.

Da, politistul era inarmat, sub haina de costum se vedea un pistol mitraliera, chiar ghidul ne-a semnalat acest lucru si ne-a spus ca asta e procedura, sa nu fim speriati

La final am dat 10 USD ghidului in semn de multumire pentru ca ne-a placut foarte mult.

krisstinna [27.09.18 09:35:12] »

@cata2106: Foarte tare!

Mulțumesc pentru răspuns!

FLAVIU1 [18.10.18 14:11:44] »

@cata2106: Salut. Doresc sa merg cu avionl in excursie in noiembrie. Poti sa ma ajuti cu un nume de firma, ghid si unde pot sa-i gasesc in Hurgada. ? Multumesc.

Mada27 [24.12.18 20:03:27] »

Foarte interesante informațiile! Si noi mergem in mai 2019, am vrea daca se poate sa ne spuneti cum sa luam legătura cu cei care fac excursia cu avionul. Imi puteti trimite in privat

f.victor [29.12.18 06:02:42] »

@cata2106:

Multumec

f.victor [29.12.18 15:34:49] »

Stiti cumva, excursia la Luxor - Valea Regilor, cuprinde si Karnak si Aswan?

Multumesc

nicole33 [29.12.18 15:41:26] »

@f. victor:

Stiti cumva, excursia la Luxor - Valea Regilor, cuprinde si Karnak si Aswan?

Aswan în niciun caz, distanţa fiind mult prea mare.

În general, excursia la Luxor cuprinde vizitarea complexului de temple de la Karnak, a Văii Regilor cu vizitarea gratuită a trei morminte, a templului lui Hatschepsut şi o scurtă oprire pentru fotografii la Coloşii lui Memnon.

Masa de prânz este inclusă, la fel ca şi vizita la o fabrică de papirusuri şi la una de alabastru

f.victor [30.12.18 05:16:47] »

@nicole33:

Multumesc

lucizsoldos [16.01.19 09:38:26] »

Salut, imi spui si mie te rog de la ce agentie ai luat bilete pentru avion. Multumesc!

f.victor [16.01.19 20:39:19] »

@lucizsoldos:

Buna seara

Nu le am luat separat.

Am achizitionat tot pachetul in Decembrie de la un partener [***]

webmaster45 [16.01.19 21:19:28] »

@f. victor:

ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

CiobanuNick [29.01.19 20:05:50] »

@cata2106: se pare ca a fost o experiență extraordinara. Cu ce agenție ați fost în Cairo? Mulțumesc

Maria Tucu [11.02.19 23:12:04] »

Bună! Îmi puteți spune va rog de la ce agenție ați achiziționat biletul de avion pentru Cairo?

Mulțumesc!

f.victor [12.02.19 12:34:45] »

@Maria Tucu:

Buna ziua

Am luat tot pachetul: cazare si avion de la o agentie din Mures

webmaster39 [12.02.19 13:49:12] »

@f. victor: ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

ceamuralina [28.02.19 14:01:37] »

@cata2106: Cu ce agentie ati organizat excursia? Multumesc.

liniuta [04.03.19 22:09:39] »

Salutari, ne puteti da datele de contact ale agentiei pt zbor avion Hurgada -Cairo? [...]

webmaster39 [05.03.19 13:33:19] »

@liniuta: te rog să eviţi pe viitor folosirea exclusivă a literelor MAJUSCULE (LITERE MARI), această practică este nerecomandată (îngreunează citirea) şi în general considerată lipsită de politeţe pe internet.

În limbaj internaut, a scrie cu LITERE MARI înseamnă că strigi la noi! Vezi, de exemplu, aici

Textul în cauză a fost ajustat de noi, mai sus.

-

Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

icc1706 [13.03.19 13:15:07] »

@cata2106 imi spui si mie te rog cu ce agentie ati facut excursia cu avionul la Cairo?

Multumesc si multumesc pentru toate informatiile pretioase.

Petru55 [25.03.19 09:13:38] »

@cata2106: Plec in iunie in Egip, cazare in Hurgada. Fiti amabil si dati-mi ceva amanunte despre agentia care v-a organizat excursia la piramide cu avionul. Multumesc.

f.victor [25.03.19 09:59:27] »

@Petru55: Buna ziua.

Eu voi merge acuma in Mai.

Despre excursia cu avionul a scris altcineva.

kry [04.04.19 15:32:44] »

@cata2106: Buna ziua,

imi spuneti si mie va rog cu ce agentie ati facut excursia cu avionul la Cairo?

cu multumiri,

Kry

Mirabela31 [09.05.19 20:53:05] »

@Petru55: Buna ziua, v-a răspuns cu ce agenției au fost in Cairo? Multumesc

kry [10.05.19 09:06:32] »

@Mirabela31: hurghadareisen.com

Petru55 [13.05.19 18:20:40] »

@kry: Mulțumesc.

paul radu [14.05.19 16:05:32] »

o intrebare simpla !

cristinaobi [10.06.19 12:33:35] »

@cata2106:

Buna ziua,

Urmeaza sa plec acum in iunie si varianta cu avionul pana in cairo mi se pare excelenta. Puteti sa-mi spuneti in privat de unde ati cumparat biletele de avion Hurghada - CAiro?

Multumesc

Razor [13.06.19 16:55:20] »

@cata2106: Buna ziua, puteti sa ne dati numele si datele de contact ale agentiei, eventual un numar de whats app? Multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
14 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cata2106, cristinaobi, Danciulescu, f.victor, fb119132, icc1706, kry, liniuta, lucizsoldos, Mirabela31, paul radu, Petru55, Razor, ssf
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0731589794159 sec
ecranul dvs: 1 x 1