ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
TIMP CITIRE: 5 MIN

Micro-mini întâlnire la Bordenii Mici, invitaţi de Mihaela Voicu

TIPĂREȘTE

De mai mult timp, Mihaela Voicu ne-a invitat să-i facem o vizită la ea la ţară la Bordenii Mici, localitate aflată la o distanţă de cca 20 km de Ploieşti. Că anunţul a picat în luna de concedii, că ˝somnoroase păsarele pe la cuiburi nu se-adună,˝ c-o fi, c-o păţi, data definitivă s-a stabilit acum două zile pentru vineri 7 sept. De ce vineri? Pentru că sâmbătă şi duminică sunt sărbători mari şi majoritatea userilor îşi serbează Mariile şi Anele din familie sau prieteni, că mai târziu se strică vremea şi nu mai putem vedea grădina, că gazda Mihaela nu mai e disponibilă... gata, s-a stabilit. Numai că republica Ploieşti a anunţat şi ea o întâlnire vineri la prânz la restaurantul Da Vinci. Măi să fie! Voiam s-o cunosc pe Mihaela la ea acasă dar restaurantul nu-mi surâdea. Era suficient că plecam hai-hui, era prea mult să mă prindă noaptea pe meleaguri străine. Mai era şi problema transportului. Nici nu vă închipuiţi ce greu este fără maşină, după ce zeci de ani ai spus ˝Mână şofer! ˝ Salvarea a venit din două părţi: Traian Leuca s-a oferit să vină să ne ia pe mine şi pe Mihaela Vulpe din gara Ploieşti Vest şi să ne ducă la Bordenii Mici şi vulpiţa a reţinut bilete dus-întors la Softrans ( este o fată f. aplicată) Că am trecut printr-o aventură, că Mihaela Vulpe a prins un blocaj de 40 minute şi am pierdut trenul, nu se pune. Am ajuns cu bine la Bordeni unde venise deja Violeta Balasa dar şi acolo am nimerit greu din cauza numerelor stradale. Mihaela Voicu ne întinsese un covor pe iarbă, să moară de invidie cel de la Cannes. Alături fâlfâia un tricolor mare, cam decolorat, semn că stă de strajă zi şi noapte, bătut de ploi şi soare.

Actul1: Prezentarea casei

Casa este în stil autentic românesc atât în exterior cât şi în interior. Pe prispă era întinsă o masă mare care a rezistat cu brio sub povara farfuriilor cu diverse feluri de mâncare. În camere ne-a prezentat o ladă veche de zestre, un cufăr din al doilea război mondial, perdele de acum o sută de ani. Tot timpul am spus că Mihaela Voicu are un talent deosebit în prezentarea detaliilor şi miniaturilor: păpuşi de cârpă, ulcele, strachini, preşuri de ţară, toate erau de bun gust, toate erau autentice. Să nu credeţi că această casă are privata în fundul curtii unde ţi se dă şi un băţ să te aperi de câini. Nu, casa are centrală elecrică, cameră de baie şi tot confortul epocii în care trăim. Mă gândesc că ar putea fi înfiinţat un muzeu local cu obiecte populare.

Actul2: Masa

Ce pot face nişte afaişti serioşi când se aşează la o masă? Beau şi mănâncă. După ce Mihaela Voicu ne-a revigorat cu cafele, că de! venisem de la drum, a început potolul proprizis. Caşcaval, telemea, roşii, crenvursti cu muştar, mici-mari, cartofi, bere cu şi fără alcool. Nu ne-am desminţit: am mâncat ca după un drum pedestru lung de zeci de km. Deja eram sătui când au început să curgă platourile cu prăjituri: tartă cu fucte, alta cu vişine, kek, o prăjitură mousee cu cremă, alta cu dovleac, fructe iar cafea. Mai vreţi? Fiecare din noi a luat prăji şi fructe pentru acasă. În privinţa ajutorului, Mihaela Vulpe a fost formidabilă, în sensul rapidităţii, o adevărată Samantha, dacă mai ştiţi cine era! Tot ea a adus cele mai multe prăjituri. Atenţie! Vio n-a mâncat pâine ca să-şi menţină greutatea iar soţia lui Traian este mult mai suplă faţă de ultima întâlnire

Actul3: Grădina

Pe o suprafaţă de 2000mp grădina are de toate: meri cu crengile lăsate sub povara fructelor, peri cu pere enorme (mi-a oferit pentru acasă o pară pe care am cântărit-o 580 gr), mure, struguri de ţară, salcâm sădit de ea şi care în câţiva ani a crescut enorm. Într-un colţ, pietrele funerare ale câinilor şi pisicilor pe care le-a avut. Şi flori, multe flori.Chiar faptul că nu este foarte îngrijită sugerează acel Retour a la nature de Rousseau.

Actul 4: Restaurantul şi întoarcerea mea la Buc

În maşina Violetei s-a urcat Mihaela Vulpe care au pornit spre restaurant unde începuseră să se adune deja câţiva afaişti. Traian m-a dus la gară. M-a impresionat că m-a condus şi gazda. Era ora 16 şi Vulpiţa îmi reţinuse bilet la Softtrans pentru 16.45. După ce am coborât 30 de trepte ca să le urc din nou pentru peronul 3, la nici 5 minute a fost anunţat un tren spre Bucureşti care oprea numai la Buftea. Imediat mi-a trecut prin cap o idee. Cât a stat două minute în staţie, am căutat un conductor, i-am spus că n-am bilet şi cât mă costă? Şi astfel am mers cu Naşu (sper să nu-i facă nimeni vreun rău că eu neg tot ce am scris)

Actul5: Dovada, câteva poze

M-am simţit şi eu şi ceilalţi foarte bine şi-i mulţumesc Mihaelei Voicu pentru primirea făcută şi familiei Leuca pentru uşurarea transportului


[fb]
---
Trimis de Michi in 07.09.18 19:39:56
Validat / Publicat: 07.09.18 20:38:31

VIZUALIZĂRI: 1551 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

37 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Aranjament de muzeu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63 PMA (din 63 voturi)

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

37 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 37
mishu [07.09.18 20:45:57] »

@Michi: Start vot! care deja pentru mine e o raritate. Am urmarit firul discutiei si m-am bucurat ca ati reusit sa faceti intalnirea, si sunt convinsa ca totul a fost minunat, se vede de altfel si din poze.

Cat despre mersul cu nasu'... felicitari, nu am ce sa spun.

Felicitari, votat cu mare drag si imbratisari si Mihaelei pentru staruinta, sigur cei ce nu au putut veni vor regreta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
Dan&Ema [07.09.18 21:04:39] »

@Michi:

Actul 1: muzeul

Actul 2: festinul

Actul 3: raiul

Si raman aici va tare fain ii!

Si asta o spun rasfoind pozele dar sa simti, mirosi, gusti, vezi toate cele oferite de natura dar udate si stropite de gospodina locului.

Mi-a placut in mod deosebit acest articol si intalnirea voastra!

Sa va fie de bine si sa fiti cu totii sanatosi si frumosi!

Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
mihaelavoicu [07.09.18 21:12:10] »

Mă bucură faptul că v-ați simțit bine și v-a priit melanjul de liniște, verdeață și aer curat.

Rețin ce ați spus la plecare, odată cu mulțumirile: La anul, tot aici ne vom întîlni!

Mulțumesc pentru vizită și pentru rev. A fost chiar o surpriză!

Carmen Ion [07.09.18 22:23:42] »

Bravo, Michi! Bravo, Mihaela Voicu!

cristina47* [07.09.18 22:26:13] »

"Imediat mi-a trecut prin cap o idee. Cât a stat două minute în staţie, am căutat un conductor, i-am spus că n-am bilet şi cât mă costă? Şi astfel am mers cu Naşu":

Doamna Michi! Sunteti o figura! Mi-ati amintit de personajul dintr-un film: pasagera clandestina in avion!

Si acum rad in hohote! Sunteti foarte simpatica!

Minunata incursiune. Multumim pentru articol si pentru foto.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
doinafil [07.09.18 22:57:26] »

@Michi: Cât de mult mă bucură să văd că v-ați adunat acasă la Mihaela, la Bordenii Mici, unde ați mâncat (și) mici! Nu mai spun de prăjituri, am salivat numai privindu-le în poză!

Dar și cât vă invidiez că ați văzut frumusețea de casă a ei, cu lucruri autentice, românești, pe care ea vi le-a prezentat cu mândrie - presupun că așa a fost, pentru că a avut și de ce! (auzi, tu: perdele de 100 de ani, cine se mai poate lăuda cu așa ceva?!).

Să vă fie de bine și vă pup pe toți!

(Mai este nevoie, dragă Mihaela 1, să spun că-mi pare tare răucă s-a întâmplat ca programul nostru - prestabilit - nu s-a „pupat” cu al vostru?! Cred că s-a văzut din ce-am scris mai sus!)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
doinafil [07.09.18 23:05:58] »

@mihaelavoicu: Sper ca la anul, dacă se va mai face o mini adunare la Bordenii Mici, să răspundem „prezent! ” și noi!

Pentru noi este mai greu, nu suntem motorizați! Poate vom avea șansa să ne „pescuiască” de la gară vreun coleg AFA-ist motorizat!

Până atunci te felicit pentru inițiativă, pentru casa ta frumoasă și pentru primirea pe care le-ai făcut-o colegilor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
iulianic [07.09.18 23:07:12] »

@Michi: Eu n-am ce spune decât felicitări tuturor, pentru tot! Ce-o mai fi la anul, vom vedea. Cea fost anul acesta, am văzut.

mihaelavoicu [07.09.18 23:10:12] »

@doinafil: Nicio problemă. Dacă nu venea toamna și nu aș fi avut o ieșire peste 10 zile, reiteram întâlnirea. La spartul târgului, am primit ordinul ”de sus”: La anul, tot aici ne întâlnim! Clar.

Cum de perdelele sunt de 100 ani? E..n-or fi chiar de 100, dar pe aproape! Când am cumpărat casa, pe care de fapt am demolat-o de veche și deteriorată ce era și am ridicat alta din lemn, multe am păstrat din cele conservate de păianjeni, praf și funingine, printre care și perdelele casei. Pânză fină, trasă la război, brodată și franjurată manual, ce a rezistat vremurilor, am recondiționat-o prin spălare cu apă și săpun. Rezultatul, o minune de perdele: o bandă lată sus și două laterale înguste, ce lasă liberă lumina zilei. Și ferestrele originale, prevăzute cu bare din fier.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
iulian68 [07.09.18 23:21:06] »

Tare rău ne pare că nu am fost prezenți și astfel am ratat ocazia de a mai revedea câțiva din prietenii dragi nouă! Dar cel mai rău imi pare mie că nu am putut fi "birjarul" mamă Michi!

Doar că biletele pentru Rethymno fuseseră luate din noiembrie...

traian.leuca † [07.09.18 23:33:21] »

La anul, tot aici ne întâlnim! Clar.

La câţi şi-au exprimat dorinţa să vină la Bordenii Mici (nr. 50), cred că ar trebui să instalaţi un cort în grădină!

Promit să vă ajut.

doinafil [07.09.18 23:39:19] »

@mihaelavoicu: Aștept cu nerăbdare și drag să văd toate frumusețile de-acolo, inclusiv pridvorul unde ați stat la masă!

vulpe mihaela [07.09.18 23:45:53] »

@cristina47:

Ii spun mamei Michi (cu inima stransa ca am lasat-o sa se intoarca singura acasa)... sa ma sunati cand ajungeți acasa... ma suna si-mi spune... "am ajuns, sunt in papuci! ". Ma uit la ceas... nu avea cum... ar fi insemnat sa faca 15 min pana la Bucuresti, cu Softransul la care ii facusem rezervare!!! Imi spune senina "m-am suit in alt tren, am cautat conductorul, i-am zis: m-am urcat, ma duci la Bucuresti? Iti platesc! Ne-am inteles si gata! " ????????????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
vulpe mihaela [07.09.18 23:48:19] »

A fost o zi frumoasa in locuri frumoase cu oameni frumosi! Ma bucur ca am vazut casa, m-a dus inapoi in timp! Chiar si mirosul era original ????!

Ce-mi pare rau, este ca nu mi-am adus costumul popular, sa fac o sedinta foto ad-hoc ????????!

balasa violeta [08.09.18 00:06:04] »

@mihaelavoicu: multumesc de invitatie!

A fost o zi perfecta, cu oameni minunati! Am fost impresionata, nu ma asteptam la atatea frumuseti, la atatea bunatati! Mi-a placut mirosul casei... mi-a adus aminte de bunici. Ce poate fi mai frumos sa fii copil in vacanta la bunici?!

PS Mama Michi va iubesc! Dar nu ma asteptam sa cadeti la intelegere cu nasul si sa urcati in primul tren din gara, sunteti fenomenala! De banii scutiti la bilet ce va luati? Ca in studentie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
mihaelavoicu [08.09.18 01:32:31] »

@balasa violeta: Cu mult drag! Mă bucur că te-ai simțit bine.

cristina47* [08.09.18 01:46:20] »

@vulpe mihaela: Lasa, ca si dumneavoastra sunteti o figura!!!

Va tot citesc! Aveti calitati de leader

O vulpita simpatica

ioan marinescu [08.09.18 11:37:49] »

O Doamne, cât vă gelozesc!

crismis [08.09.18 11:59:21] »

@All: Nici nu știu cui să adresez mai întâi felicitările: Mamei Michi, pentru relatarea spumoasă (faza cu nașul m-a lăsat paf!), Mihaelei Voicu, pentru ideea acestei întâlniri și mai ales pentru colecția impresionantă de obiecte autentice, tuturor celor ce au contribuit (cu produse comestibile sau doar cu propria prezență) la reușita acestui eveniment! Bravo, sper ca data viitoare să spunem și noi "prezent"!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
mihaelavoicu [08.09.18 12:41:44] »

@crismis: Musai!

Zoazore [08.09.18 15:14:30] »

@Michi: Păi cine vă poate rezista, Mama Michi?

Mă bucur pentru voi toți, mă bucur că v-ați simțit bine și-admir culori, roade, lucruri, locuri.

E minunat când te poți bucura de arome, gusturi, culori, prieteni!

Sper că vor mai fi ocazii și pentru mine!

traian.leuca † [08.09.18 15:31:17] »

A fost super! M-am simţit foarte bine, chiar dacă am fost singurul bărbat la miniîntâlnirea de la Bordenii Mici.

Mulţumim doamnei Mihaela Voicu pentru tot ce ne-a oferit!

Felicitări pentru articol "mama" Michi!

alinafulg [08.09.18 15:38:35] »

@Michi: Intalnire minunată, intr-un loc de de poveste ce imi aminteste de casa bunicilor mei din Bucovina. Foarte frumos!

eledas [08.09.18 18:46:04] »

@Michi:

D_na Michi sunteti de nota 14+ De altfel ca intotdeauna!

doinafil [08.09.18 19:53:25] »

@traian. leuca: Cred și eu eu că v-ați simțit bine, singur printre atâtea femei - tot una și una, și frumoase și deștepte!!!

(vorba proverbului din folclorul românesc: „Fă-mă, Doamne, val de tei și m-aruncă-ntre femei! ” - nu știu ce vrea să zică cu „valul de tei”, cred că folclorul l-a folosit pentru că n-a găsit altă rimă!)

Mă bucur pentru voi toți că v-ați întâlnit și că v-ați simțit bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
traian.leuca † [08.09.18 21:09:16] »

@doinafil:

„Fă-mă, Doamne, val de tei și m-aruncă-ntre femei!

Eu zic: "Fă-mă Doamne iar holtei şi m-aruncă-ntre femei"!

A fost foarte bine în compania acestor doamne doamne, chiar dacă la un moment dat m-am simţit eclipsat de frumuseţea şi isteţimea lor.

vulpe mihaela [08.09.18 21:14:37] »

@traian. leuca: Nuuuu... eu nu sunt de acord... nu dau partenera mea de prajitura... pe nicio alta femeie... deci vorba trebuie sa fie: "fa-ma Doamne tot ce vrei... dara nu intre femei!!! "

Zoazore [08.09.18 21:25:54] »

@traian. leuca: Cât dați să nu-i spun doamnei ce

gândiți cu litere p-aici?

vulpe mihaela [08.09.18 21:26:42] »

@Zoazore: Nimic... asta e santaj... ii spun eu...

traian.leuca † [08.09.18 21:33:02] »

@Zoazore: Negociem pe PM.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
14 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, balasa violeta, crismis, Dan&Ema, doinafil, eledas, ioan marinescu, iulian68, iulianic, Michi, mihaelavoicu, mishu, vulpe mihaela, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂMini-întâlniri zonale/ocazionale:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080136775970459 sec
    ecranul dvs: 1 x 1