ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2018
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Mannheim Germania
    ÎNSCRIS: 23.10.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    SEP-2017
    DURATA: 2 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    25.00%
    Foarte nemulțumit
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    37.50%
    Mai degraba nemulțumit

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    31.25%

    AUTORUL NU ar recomanda
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Bull-ass în Bangalore

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Nimeni nu isi petrece vacanta in Bangalore.

    Cu peste 8,4 milioane de locuitori (numarati la recensământul din 2011), este al treilea oraș ca mărime din India după Mumbai și Delhi. Mumbai si Dehli reusisem sa le evit pana acum si iata-ne aterizand in Bangalore venind cu avionul dinspre Chennai. Ceea ce va recomand si voua.

    Daca cumva doriti sa vizitati India (chiar si dupa ce ati citit reviewurile mele) sa nu cumva sa alegeti autobusul sau si mai rau trenul ca mijloc de transport intre orase. Alegeti avionul! Mai multe agentii de zbor low cost fac legatura intre aproape toate orasele mari ale Indiei. Noi am incercat 3 dintre ele: Indigo, Goair si Spicejet – toate trei avand o paleta de avioane moderne si preturi foarte moderate. Plus ca majoritatea aeropoartele in India sunt “silent” deci zborurile nu se anunta prin megafoane (deci este liniste) si in interiorul lor nu au voie sa intre decat pasagerii cu bilet (deci nu exista vanzatori ambulanti si nici cersetori). O oaza de liniste si pace!

    Si astfel in jumatate de ora am reusit sa parcurgem cei 350 de kilometrii distanta intre cele doua aeropoarte, ca dupa aterizare sa facem cei 35 de kilometrii pana in centrul orasului cu masina in exact o ora – deci distanta de 10 ori mai scurta ne-a costat dublu timp. Si chiar si pretul cu avionul a fost mai mult decat placut (circa 30 de Euro).

    Din Bangalore aveam intentia initial sa vizitam orasul Hampi care din 1343 până în 1565 fusese capitala Regatului Vijayanagar si unde acum se mai pot vizita numeroase temple sapate in granit. Din pacate acest oras se afla în mijlocul lui nicăieri si pentru a ajunge acolo dureaza circa 14 ore cu autobusul si si mai mult cu trenul.

    Deci dupa ce vazusem realitatea cruda din India mi s-a facut o groaza imensa de acest drum. Va spun sincer – am renuntat! puteau sa se afle acolo palate de cristal si temple de aur si tot nu m-as fi dus.

    Aveam de ales – ori mergem direct in regiunea Rajasthan unde puteam sa vizitam orasele celebre Jaipur, Udaipur si Johdpur ori faceam o mica deviere prentru cateva zile de relaxare in Goa. Ne-am hotarat pentru a doua varianta si pentru ca eram curioasa cum este plaja in Goa dupa ce o vazusem pe cea din Insulele Andaman.

    Dar pana sa ne luam zborul spre Goa aveam sa stam peste noapte in Bangalore. Bangalore nu are multe locuri de vizitat. Este un oras „industrial” si mai recent, a devenit unul dintre cele mai importante centre IT din țară. În ultimii ani, numeroase companii de calculatoare și de înaltă tehnologie din țară și din străinătate s-au stabilit în Bangalore, transformând orașul într-un centru al industriei de software indiene și l-au poreclit „Silicon Valley din India”. Ceea ce pentru noi a fost o binecuvântare.

    Mult mai curat decat Chennai, cu autostrazi si hotele cu renume international. Am inoptat in orasul nou intr-un hotel al retelei de hotele Hilton, am comandat pizza la Domino Pizza si ne-am bucurat de camerele imense si salteaua comfortabila tipic americana. Seara la piscina de pe rooftop privind peste cladirile zgaraienori din imprejurimi am uitat aproape unde ne aflam.

    Pana a doua zi dimineata cand ne-am urcat in taxi pentru a descoperii orasul vechi.

    Pe strazile din Bangalore… reclame, reclame, reclame…

    Pe drum ce mi-a sarit in ochi au foste nenumaratele spitale pe acoperisul carora imense panouri de publicitate faceau reclama la organe ieftine (pe mine m-au trecut frisoanele cand m-am gandit de unde defapt provin aceste organe India fiind cunoscuta pentru comerțul de organe umane provenite de la copii abandonati sau oameni ai strazii care nu mai au familie).

    Foarte trist dar adevarat- nimeni nu se intereseaza de oamenii care traiesc pe strazi. Am aflat ca o data pe saptamana trece o salvare privata care „aduna” corpurile celor in stare grava sau decedati. Va puteti imagina de unde provin organele ieftine?

    Dar nu numai mizeria este cea ce te indigna in India ci felul de a fi al oamenilor. Nimeni nu se intereseaza de nimic si uneori ai impresia ca nimic nu le este sacru (in afara de religia lor).

    Astfel am fost extrem de indignata dupa ce am vizitat Palatul de vara al Sultanului Tipu care este situat în apropiere de fort și a fost finalizat în 1791.

    O caracteristică deosebită a palatului constă în faptul că în mare parte este construit din lemn cu peretii vopsiti in culori stridente cu ornament floral. Cu siguranta ca a fost unul dintre cele mai frumoase palate ale orasului… a fost… deorece acum toti peretii sunt zgaraiati de idioți care s-au imortalizat gravand numele lor peste tot. Am vazut si marcari datate in 2016.

    Am reusit sa mai vizitam in graba si Templul Nandi in mijlocul caruia se afla un taur imens sculptat in piatra neagra.

    Palatul din Bangalore o clădire magnifică în stil Tudor ce a fost construită în 1887 l-am vazut doar pe dinafara. Pentru o vizita in interiorul sau care ar fi durat circa 2 ore nu am mai avut timp… pentru ca eram in drum spre aeroport cu directia Goa…

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de Pami* in 22.08.18 11:17:41
    Validat / Publicat: 22.08.18 13:14:39
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

    VIZUALIZĂRI: 2374 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P07 Palatul din Bangalore o clădire magnifică în stil Tudor ce a fost construită în 1887 l-am vazut doar pe dinafara.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    [1300 PMA] [600 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28400 PMA (din 23 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    5 ecouri scrise, până acum

    Pami* [22.08.18 11:35:41] »

    acest articol trebuie citit intre cel despre Andaman si Goa - pentru al putea intelege mai bine.

    webmaster87 [22.08.18 13:24:45] »

    @Pami:

    Am refăcut ordinea articolelor.

    iulianic [22.08.18 15:10:03] »

    @Pami: Citesc în continuare despre India. Am făcut-o și până anul trecut când - în luna august - aveam planificat, (plătit și documentat) un circuit în India - Nepal. Nu s-a întrunit numărul de turiști necesar pentru constituirea unui grup, așa încât am primit banii înapoi. Am rămas cu multă documentare despre India, dar nu știu dacă și cu dorința de a mai ajunge acolo.

    Citesc cu plăcere articolele tale și uneori îmi spun că am dreptate să nu-mi prea mai doresc India.

    Călătorii frumoase oriunde și oricând!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterX [22.08.18 15:19:00] »

    Mutat în rubrica "Descoperă Bangalore, #Excursii INDIA" (nou-creată pe sait)

    webmaster [22.08.18 17:22:14] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    iulianic, Pami*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bangalore:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040514945983887 sec
    ecranul dvs: 1 x 1