ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Pitesti
ÎNSCRIS: 15.07.11
STATUS: PARTENER
LUNA
APR-2014
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Unde mancam bine-bine in Tg. Jiu

TIPĂREȘTE

Tg. Jiu-ul a fost mutilat de perioada comunista. Pe langa cateva minuni arhitectonice gen

Colegiul National Tudor Vladimirescu, Prefectura, Minunata Casa Ganescu si cate si mai cate mici minunatii declarate “monumente” dar lasate la mila naturii, anii comunismului au adus zeci de blocuri oribile care au schimonosit orasul. Fiind un oras minier prin excelenta, locuitorii au parcurs si vremuri mai bune... Exista, totusi o lupta inegala, pentru a “masca” cumva slutenia urbei. Oameni inimosi, profesionisti, intretin intr-o stare foarte buna spatiile verzi, mai ales cele din zona pietonala si din parcurile ansamblului Brancusi. Aspectul de saracie te insoteste aproape peste tot.

Si totusi Brancusi, a facut din Tg Jiu o atractie turistica. Iar turistii mananca...

Deci, unde mancam in Tg Jiu? Si mai ales, bine-bine...

In ciuda descrierii de mai sus, pot afirma fara teama ca acest oras are unele dintre cele mai bune carciumi pe care le-am frecventat prin Romania si nu numai.

As recomanda urmatoarele locatii, ordinea prezentarii fiind aleatorie si nu este generata de o clasificare anume:

Pensiunea Casa Vera – se afla pe str. V. Alexandri la nr. 53, o strada paralela cu B-dul C-tin Brancusi, chiar in dreptul Stadionului din oras. N-am stat la pensiune, dar cei care au fost norocosi s-o faca, am inteles ca n-au regretat, cele 3 stele fiind adevarate. Localul, nu foarte mare, este extrem de cochet, frumost aranjat si foarte curat. In mijloc, se afla un stalp central pe care sunt agatate doua plasme unde National Geografic si alte programe asemenea, isi deruleaza imaginile pe “mute”. Aici am vazut ascensiunea Simonei Halep sau Turneele de Snooker in serile de iarna, iar vara se poate sta pe frumoasa terasa, echipata, de asemenea cu plasme. Terasa, aflata in curtea pensiunii, este innecata in verdeata, iar seara este luminata discret, creand o atmosfera intima. Barul este echipat corespunzator. La grupurile sanitare, este o placere sa te duci. Totul curat, parfumat, cu echipamentele sanitare de cea mai buna calitate, si muzica in surdina...

Atmosfera din restaurant sau de pe terasa (functie de anotimp) este una neasteptat de placuta. Foarte multe familii, unele cu copii mici, vin sa ia cina in grupuri de prieteni, adevarati clienti fideli ai localului. Dupa cateva vizite, deja ne salutam... Atmosfera de “familie”, muzica relaxanta si serviciile de o calitate impecabila fac din Casa Vera un loc minunat pentru a petrece o seara placuta.

Meniul prezentat corespunde intotdeauna. Preferatele mele: ciorba radauteana (am salivat instantaneu cand mi-am adus aminte!), muschiuletul de vita cu sos de piper verde sau pestele in crusta de sare... Ca muraturi, salata de bureti de fag a fost vedeta mesei mai mereu. Papanasii si inghetatele sau clatitele cu visine, mure sau afine au fost mai mereu vedete la inchidere. Restul produselor sunt deasemenea de cea mai buna calitate, proaspat facute, gustoase si frumos puse in farfurie. Personalul de servire este foarte bine instruit, foarte atent si nu ni s-a-ntamplat sa ni se spuna “nu se poate”!

Casa Vera are si cateva “secrete”: La “deschidere” poti comanda o palincuta excelenta. Ti se va aduce in paharele tinute in congelator. Si este “din partea casei”... Si poti s-o iei si pe-a doua, si pe-a treia..., “pretul” este acelasi! Initial ma gandeam ca-i numai o chestie de marketing dar, in timp am aflat si ca ti se face o foameeee... dupa palinca aia, ceva de speriat. Plus ca, daca te simti descatusat devii un client mult mai darnic! Noi (eu si colegii de serviciu) am fost foaaarte darnici mai mereu!

O alta metoda de a atrage este “Happy hours” perioada dintre orele 11 si 16 cand clientii beneficiaza de reduceri.

Terasa Anna – aflata la intersectia Blv Ecaterina Teodoroiu cu str. Comuna din Paris, terasa este una profesionista, cu gratare si produsele aferente. Incinta ocupa o suprafata relativ rotunda, generoasa, imprejmuita si acoperita precum marile stadioane. In mijloc este o insula-bar de unde sunt aduse bauturile. Mese multe, cca 100 de locuri. In perioada cand am lucrat in zona, terasa o gaseai mereu full... O multime de straini, angajati ai unor companii straineze ce aveau afaceri in zona, o frecventau zilnic. Servirea, deasemeni impecabila, tinerii chelneri echipati cu casti si microfoane si carnetele electronice se miscau iute. Zambete profi si recomandari pe placul clientilor. Mesele echipate cu device-uri de apel (comanda, plata, etc). Plasme asezate strategic pentru a fi vizibile tuturor clientilor. Plante ornamentale mediteraneene se alaturau catorva copaci autohtoni ce umbresc pe margine.

N-are rost sa comanzi farafastacuri, mancarea traditionala este impecabila. Dar daca totusi vrei “luxoase” sau fantezii culinare, nicio problema, le vei avea! Pentru mese de protocol cu seful, amanta sau viitoarea soacra, puteti trece strada si, la parterul Hotelului Anna, este un restaurant care poate face fata oricaror pretentii. Este stilat, cu chelneri extrem de profesionisti, cu mancaruri produse de master chefi... Nici “afara” n-am vazut multe carciumi, de nivelul 3*, atat de selecte. Evident ca si scorurile sunt altele decat la terasa.

Restaurantul Pensiunii Antique – aflat chiar peste drum de Poarta Sarutului, este un restaurant de... 6*! Parerea mea. De fapt este de 3*... dar servirea este exceptionala, chelnerii au bunul simt dezvoltat si glumele la ei. Mancarea este … cum sa ma exprim... demential de buna! Portii generoase si frumos puse-n platouri sau farfurii, vinuri bune si... foarte bune! Aici de mare exceptie sunt fructele de mare sau vita, pregatita in fel si chip (muschiuletul cu sos de piper verde este cel mai bun pe care l-am mancat vreodata – si sunt fan!). Scorurile sunt pe masura dar, la fel ca la celelalte carciumi respectabile, daca vrei mai ieftin, poti folosi intervalul orar 11-16. Garantat o sa ai parte de aceeasi calitate!

Este un aspect de luat in considerare. Daca te grabesti, nu veni sa mananci aici. Mancarea este preparata corect si ca urmare ia ceva timp. Dar daca vrei sa petreci o seara placuta, aici este locul! Mah, si au niste papanasi... !

Pensiunea este foarte cautata si am vazut ca si camerele sunt foarte bune.

Exista o sala de mese la etaj, pentru micul dejun (am auzit ca-i foarte variat si bun), o mica terasa la care ajungi urcand pe una dintre cele doua scari arcuite, cu balustrade din fier forjat, maiastru lucrate, iar la parter, un restaurant cu aspect de crama, foarte bine aranjat, curat si aerisit! La WC-uri poti dormi pe jos – e luna!

Ultima carciuma recomandata dar nu si ultima la calitatea mancarii este Hanul Domnesc – aflat pe Strada Victoriei 116, tot prin centru, este o locatie amenajata cu decoruri rustice, avand mai multe incaperi, o crama in care cobori adanc si o terasa cu bolta naturala. Aici iti poti ridica colesterolul direct la tavan dupa numai una sau doua mese: fasolea sau varza cu ciolan sunt uriase si... irezistibile! Nu te poti opri mancand! AH! Si mai au ceva extrem de bun si de interzis de medici: o garnita cu muraturi sau ardei copti … mmmm!

Preturile sunt extrem de atractive.

Aici personalul este c-o generatie in urma, avand stilul clasic promovat de bunicile noastre... asa te si simti, luat in primire de bunicii care, iubitori, te rasfata cu bunatati facute de ei. Asa m-am si simtit... Mai au aici niste placinte cu branza facute la cuptor cu lemne, care... - nu, nu mai pot! Ma duc sa beau un pahar cu apa, ca nu mai pot de pofta!

Imi cer scuze pentru lipsa cvasitotala a pozelor dar, un accident nefericit – am scapat pe ciment cutia cu memoria externa unde-mi stocam datele – a facut sa pierd multime de poze... Si nu numai. Asta e!

As mai adauga ceva. Este posibil sa mai fie si alte locuri in care sa mananci bine in Tg. Jiu... Eu si cu colegii mei am incercat, de-a lungul a 4 ani, mai multe localuri. Raman la parerea ca acestea sunt cele mai bune... din ce ne mai amintim, desigur; -) !


[fb]
---
Trimis de Bujie in 30.07.18 18:08:54
Validat / Publicat: 30.07.18 18:57:45

VIZUALIZĂRI: 11157 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Bujie); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Casa Vera - alta buniciune nu-mai-stiu-cum!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

Pușcașu Marin
[30.07.18 19:54:42]
»

@Bujie: Daca o dai pe articole de-astea... cu chestii de bagat in gura... trec la setarea relationarii de tip "dusman de moarte" . Mie mi-au pus astia un diagnostic ciudat... ma-ngras doar daca citesc.

Credeam ca doar @crismis mi-e dusman cu "mancatoriile" ei, da' vad ca te-ai pus si tu pe descris papanasi, inghetate, friptane si alte bunaciuni de genul asta .

Da' tu mai baga, ca io ma sacrific si citesc. Vedem ce iese.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BujieAUTOR REVIEW
[30.07.18 20:29:20]
»

@ghisor: Ha-ha! Culmea este ca io-s numa' "carnivor", dulcegariile nu prea ma cheama...

Nu m-am gandit niciodata c-o sa scriu la rubrica asta, dar am vazut ca au fost colegi AFA care s-au "tepuit" in zona si-am zis sa dau o... farfurie de ajutor.

Nu mai fac! Sau daca o s-o mai fac o sa am grija sa am si dovezi clare!

Acum pot sa-ti spun, dar doar tie: toate au fost acre, bleah!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[31.07.18 12:37:07]
»

@Bujie: Tabacita de articolele antecesorilor tai, am mancat (citit) cu stoicism, am privit pozele (moamaaa, ce culta-ncap sunt!) si-am devenit masochista! Adic-am mai citit odata: carne la garnita, ciorba radauteana, bureti de fag...

Deci mai baga de-astea, ca io-s masochista! Beau apa, mananc iaurt, dar tot citesc tot din... farfurie!

mishu
[31.07.18 22:22:33]
»

@Bujie: Ca si @ghisor daca mai vii cu de-astea si eu stric prietenia. Citesc si inghit in sec, si nu e frumos.

Felicitari, votat cu mare drag.

BujieAUTOR REVIEW
[01.08.18 00:46:51]
»

@mishu: Da' mie ce greu mi-a fost! Scriam si inghiteam in sec...

Multam mult...

Zoazore
[01.08.18 09:45:50]
»

@Bujie& @mishu&@ghisor: Aplicati metoda mea: cand scriem / citim "nenorociri" de-asta, nu stam cu dinaintea goala! Luam: un pahar maaare cu lichid (preferabil bere, dar merge si alt lichid!), sau iaurt, sau, la urgenta, inghetata! Face scrisul/ cititul mult mai placut!

Garantez metoda, c-o aplic!

krisstinna
[29.12.18 16:25:00]
»

@Bujie: Bună! Ți-am urmat sfatul, excelenta recomandarea ta!

Mulțumesc frumos

Am ales Restaurantul Pensiunii Antique și e super Ok

Pentru ca nu voi scrie un review despre restaurant țin sa îți mulțumesc aici și in numele soțului meu, oricând aș merge pe recomandările tale.

Extrem de utile articolele despre cârciumi, după ce ne-am uțupit pe Cheile Sohodolului nu puteam mânca salam cu pâine

Sărbători cu bine îți dorim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
BujieAUTOR REVIEW
[29.12.18 17:21:28]
»

@krisstinna: Mă bucur că v-a plăcut! Înseamnă că se păstrează standardele alea bune de care am avut parte și eu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Bujie, mishu, Pușcașu Marin, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tîrgu Jiu și împrejurimi? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094941854476929 sec
    ecranul dvs: 1 x 1