ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 870 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ AI
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Charisma DeLuxe [Akyar]5

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hotel Charisma De Luxe - Kusadasi

TIPĂREȘTE URM de aici

În urma discuţiilor cu @Kelyboy la întâlnirea AFA de la Alba Iulia, despre concediile lor din Turcia, ne-am hotărât să mergem şi noi, pentru prima data în această ţară.

Cum nu aveam nimic rezervat la acea vreme, am început căutările, mai întâi pe google maps pentru a alege staţiunea, am ales Kusadasi, apoi pe booking pentru a alege hotelul. Aici a fost mai greu să ne decidem, dar până la urmă am ales hotelul Charisma De Luxe.

A venit ziua plecării. Am ales următorul traseu: Rm. Vâlcea - Piteşti - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Tărgovişte - Omurtag - Iambol - Elhovo - Hamzabeyli - Edirne - Uzunkopru - Kesan - Ecebat - Kilitbahir - Canakkale - Edremit - Izmir - Kusadasi. În total cam 1200 de kilometri. Oprirea intermediară am făcut-o la Canakkale unde am stat la Kule hotel.

Hotelul

Hotelul Charisma De Luxe se află amplasat aproape de intrarea în staţiune venind de la Izmir, la aproximativ 1,5 kilometri de portul din Kusadasi şi 2 kilometri faţă de Bazar. Are următoarele coordonate GPS: N – 37.874878 şi E – 27.265273. Hotelul este catalogat la 5 stele. Este compus din trei corpuri de clădiri care comunică între ele. Recepţia se află în corpul din mijloc.

Corpul din stânga are 8 etaje şi oferă camere standard, toate cu vedere spre mare, camerele au o suprafaţă de 28 m2. În corpul din mijloc se află recepţia hotelului, loby barul unde în fiecare seara aveau loc concerte de pian, sala de conferinţe şi restaurantul.

Corpul din dreapta, este mai nou, are 5 etaje şi oferă camere din categoria de lux. Aceste camere au o suprafaţă de 32 m2, unele au vedere totala la mare iar altele doar parţial la mare.

Parcarea

Parcarea se află pe toată lungimea hotelului. După părerea mea este cam mică pentru câte camere are hotelul. Noi am ajuns pe la ora 14:30 şi am prins un loc liber. Apoi am fost blocaţi de o altă maşină care a parcat în spatele nostru, era ceva obişnuit, cei care blocau lăsau cheile maşinii la recepţie iar dacă doreai să pleci cu maşina venea cineva de la recepţie şi te debloca imediat.

Camera

Am prezentat la recepţie rezervarea de pe booking, am făcut formalităţile de cazare, apoi ne-au rugat să aşteptăm puţin la loby bar, unde ne-au invitat să comandam ceva de la bar până când e gata camera. Am băut o cafea turcească. Tot atunci am primit şi cardul pentru all inclusive, ni s-a explicat că putem comanda orice doar arătând cardul auriu.

Am primit camera 3510, care se află la etajul 5, două nivele peste recepţie. Accesul spre cameră se poate face atât cu liftul cât şi pe scări. Am fost conduşi către camera de personalul hotelului, am introdus cartela apoi am intrat în cameră. Cameră mare de lux, de 32 m2 cu balcon cu vedere parţială la mare.

Camera este compusă dintr-un hol mic, baie, spaţiu de dormit şi balcon. Un pat mare matrimonial, pe care se aflau câte trei perne, trona în mijlocul camerei, avea o saltea moale pe care ne-am odihnit foarte bine. Patul este încadrat de două noptiere, deasupra acestora se află o veiovă cu două sisteme de iluminat, un bec fix si un led reglabil, pentru citit. Pe aproape tot peretele unde este pus patul se află oglinzi. În lateralul patului se află un fotoliu alb, foarte confortabil.

În faţa patului era prins pe un perete decorativ albastru, un televizor cu ecran plat. Acesta recepţiona cam 150 de canale. Pe o listă erau trecute canalele, printre ele şi TVR, pe canalul 92, dar culmea era singurul canal care nu se recepţiona, în schimb erau vreo 30 de canale turceşti, iar restul internaţionale, de ştiri, sport, muzică desene animate, divertisment. Sincer nu am prea folosit televizorul decât pe canale de muzică şi pe televiunuea naţională turcă pentru meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal. Tot în faţa patului se află un birou şi un scaun.

La intrarea în cameră, pe hol se află un loc amenajat pentru bagaje şi o oglindă, apoi şifonierul format din trei compartimente şi minibarul. Primele două compartimente erau pentru umeraşe. Odata cu deschiderea dulapului se aprindeau ledurile aflate pe suportul pentru umeraşe făcând uşoară alegerea hainelor. Al treilea compartiment era cu rafturi.

Tot aici se află un seif, pentru care se percepe o taxă de 2 euro/zi pentru folosirea acestuia, masa pliabilă pentru călcat şi fierul de călcat. Minibarul este mascat în prelungirea şifonierului. În el se aflau două sticle cu apă plată, două cu apă minerală şi două sucuri, acestea se înlocuiau, zilnic, pe măsură ce le consumam. Pe minibar se află fierbătorul de apă. Pentru el primeam zilnic câte două sticle cu apă plată, ceai, cafea solubilă şi zahăr. Pe peretele din hol se află telecomanda de la aer condiţionat, acesta a funcţionat foarte bine pe toată perioada sejurului.

Balconul este mare, când deschideam uşa la balcon se oprea automat aerul condiţionat. Din balcon aveam vedere parţială la mare şi la alte clădiri din împrejurimi. În balcon se află o măsuţă şi două scaune de ratan pentru relaxare, un uscător de rufe pentru costumele de baie.

Baia

Baia este mare, modernă şi foarte curată. Este compartimentată în trei zone, duş, chiuvetă şi wc. Cabina de duş era separată cu sticlă de partea cu chiuveta. Pe peretele care dădea spre cameră se află un geam cu un paravan culisabil, pe care îl puteai înlătura şi privi la tv în timp ce faceai duş. Partea din mijloc, cea cu chiuveta este cea mai mare. Pe perete se află o oglindă. Chiuveta este încastrată într-o placă de granit. Deasupra chiuvetei este o oglindă, iar lângă ea o altă oglindă cosmetică cu lupă, foarte utilă la barbierit. A treia parte, cea a vasului wc, este delimitată de parte din mijloc de un perete din sticlă mată. Şi aici pe perete se află o oglindă şi un telefon. E prima dată când văd un telefon în baie. Apoi am mai văzut în Turcia la hotelul din Edirne unde am stat la întoarcerea acasă.

Ca şi consumabile am primit: sticluţe cu şampon, balsam, gel de duş şi loţiune pentru corp, care se înlocuiau pe masură ce se consumau, uscător de păr, pieptene, pilă de unghi, burete exfoliant de baie, dischete demachiante, beţişoare, căşti pentru duş, săpun personalizat cu numele hotelului şi hârtie igienică. Am mai primit cinci prosoape albe, care erau înlocuite atunci când le lăsai pe jos în baie şi papuci de casă, dar nu şi halate. În rezervarea de pe booking scria că trebuie să primim şi halate. Când am întrebat de halate ne-au spus că le primim când mergem la centru spa.

Curăţenie în cameră se făcea zilnic.

Plaja şi piscinele

Hotelul Charisma este amplasat chiar pe malul mării. Nu beneficiază de plajă cu nisip dar au construit un ponton din lemn, de vreo 60 de metri pe care sunt amplasate şezlongurile. Plaja este supravegheată de un salvamar. Intrarea în apă se face pe scări metalice sau sărind direct de pe ponton. Toate şezlongurile sunt amplasate sub umbreluţe. Dacă nu doreai să stai pe şezlong, puteai să te aşezi pe o saltea de plaja, sub o umbrelă mare sau te puteai relaxa în hamac.

Hotelul dispune de mai multe piscine, una amplasată lângă corpul cu 8 etaje, care are lângă ea o altă piscină pentru copii. În jurul piscinelor sunt amplasate şezlonguri. La parterul corpului în care am stat noi se află o altă piscină, semi acoperită, adică o parte se află sub clădire şi una în afara ei. Când plouă piscina se închide cu un acoperiş retractabil. Adâncimea ei este de 1,4 metri. Langă ea se află o piscină pentru copii cu o adâncime de 0,4 metri. Tot în această încăpere se află şi jacuzzi. Zilnic primeam câte 4 prosoape pentru plajă. Halat nu am primit dar nici nu am cerut.

Restaurantul

Ca să ajungi la restaurant de la recepţie trebuia să cobori două etaje, datorită configuraţiei terenului. Restaurantul are o parte închisă şi o terasă generoasă. Majoritatea turiştilor serveau masa pe terasă. Cum hotelul se află pe malul mării aveai senzaţia că terasa este tot una cu marea.

Aici se serveau principalele mese ale zilei. Micul dejun între orele 6-10, prânzul între 12-14 şi cina între 19-21:30. La cină aproape în fiecare seară era muzică live. Despre mâncare ce pot să vă zic, multă şi bună, pentru toate naţiile pământului. Am mâncat o supă cremă de linte foarte bună, eu zic că am mâncat şi carne de porc dar poate m-am înşelat.

Alte locuri unde puteai mânca erau barurile de lângă piscine, erau deschise de la 10:30 până la ora cinei. Aici găseai grill, pizza, fast-food, salate, paste, lactate. Între orele 16-17 se servea îngheţată.

Centrul Spa

Centrul Spa se află în corpul unde am stat noi la parterul clădirii, lângă piscina. Acesta cuprinde saună, baie turcească, baie romană, baie de aburi, mini salină, grotă cu gheaţă, duşuri reci, duşuri cu muzică de relaxare, sală de relaxare, sală pentru masaj. Masajul era contra cost. Am beneficiat de toate acestea în fiecare zi, mai puţin de baia turcească tradiţională care era contra cost (20 euro).

La etajul 1 se află sala de fitness dar nici de curios nu i-am trecut pragul. Tot centru Spa era curat şi bine îngrijit.

Un alt mod de relaxare oferit de hotel sunt pistele pentru minigolf, biliard, darts, fotbal de masa şi tenis de masă. Copiii, pe lângă piscinele dedicate lor beneficiază şi de un loc mic de joacă aflat în interiorul hotelului.

Wi-fi-ul a functionat foarte bine, atât în cameră cât şi pe plajă.

Pe lângă faptul că nu am avut halate în cameră, lucru care nu ne-a deranjat, am avut o mică neplăcere cu cartela de la uşă, zilnic trebuia să cobor la recepţie pentru a fi magnetizată.

Recomand Charisma De Luxe.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de zlatna in 09.07.18 17:41:36
Validat / Publicat: 09.07.18 19:18:26
VIZUALIZĂRI: 2961INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 89000 PMA (din 68 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  16 ecouri scrise, până acum

  webmaster [09.07.18 19:58:00] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  mprofeanu [09.07.18 20:04:09] »

  @zlatna:O cazare excelentă și poze deosebite ce o pun în valoare! Sper să mai ajung și eu în Turcia pe litoralul de la Marea Mediterană pentru că în Kusadasi am mai fost, este adevărat acum mulți ani și am stat la o cazare gen viluță nu într-un astfel de hotel de lux. Tot a fost frumos și așa...

  DOINITA [09.07.18 20:37:43] »

  Sa va fie de bine, vacanta! Uite asa, mai citesc cate un review si poate ajungem si noi in Turcia, pe care am tot ocolit-o. Frumoasa cazare!

  Vacante frumoase!

  Corina70 [09.07.18 20:37:47] »

  @zlatna: Carne de porc nu ai avut in meniu, cu certitudine. Felicitari pentru sejurul reusit de care ai avut parte!

  michaela_1961 [09.07.18 21:19:31] »

  Ce ma bucur... am nimerit Zuperbonusu la acest articol minunat! Felicitari, o descriere completa, mai ales ca abia am incheiat concediul in Turcia si deja sunt cu ochii pe Kusadasi unde vrem sa revenim cu masina la anul. Sa va fie de bine si concedii minunate pe viitor!

  adrianaglogo [09.07.18 23:33:00] »

  @zlatna: Mi-am adus aminte de o camera la un hotel in Slatina, elegant, 4*, dar cu o maaare ciudatenie: intre camera si baie se afla un perete... din sticla. Si nici macar nu era mata, ci perfect transparanta.

  Eram la o nunta, ne venea sa ne ducem dupa miri, sa facem schimb cu ei.

  Nu stiu ce era cu camera aia, erau multi invitati cazati in acel hotel, dar numai la noi era minunea asta.

  Despre articolul tau, ce sa zic, frumos scris, frumos povestit, frumos hotel.

  iulian68 [10.07.18 17:04:20] »

  Sa va fie de bine, din tot ceea ce am citit si vazut e o locatie foarte buna si merita tinut cont de ea la o viitoare vacanta! Multumim!

  zlatna [20.07.18 14:07:56] »

  @webmaster: Multumesc mult.

  zlatna [20.07.18 14:12:19] »

  @mprofeanu:

  Sper să mai ajung și eu în Turcia pe litoralul de la Marea Mediterană pentru că în Kusadasi am mai fost

  - poate la anul.

  Multumesc pentru vizita si vot.

  zlatna [20.07.18 14:14:26] »

  @DOINITA: Multumim mult.

  Poate la anul încercați Turcia.

  zlatna [20.07.18 14:20:11] »

  @Corina70: Mulțumim.

  Carne de porc nu ai avut in meniu, cu certitudine.

  - mi-a zis cam același lucru și colega @nicole33 și cum e vorba aceea, când doi îți spun că ești beat, te duci și te culci ,chiar dacă nu ai băut așa și eu, acum cred că nu am mancat porc.

  Data viitoare o să fiu mai atent la ce mănânc.

  Toate cele bune.

  zlatna [20.07.18 14:22:22] »

  @michaela_1961: Mulțumim pentu vot dar și pentru pontul cu Turcia, cred că fară discuțile de la Alba Iulia nu mergeam în Turcia.

  Toate cele bune.

  zlatna [20.07.18 14:25:01] »

  @adrianaglogo: mulțumim pentru vizită și vot.

  Sunt tot felu de ciudățenii prin unele hotele.

  Toate cele bune.

  zlatna [20.07.18 14:27:09] »

  @iulian68: Mulțumim mult.

  kelyboy [08.08.18 11:00:43] »

  Ma bucur pentru voi! Sper că v-am deschis apetitul pentru Turcia! Din pacate eu nu am reusit să scriu despre locatiile vizitate in concediul de anul acesta, sper sa reusesc sa fac acest lucru cat de curand. Votat cu placere!

  zlatna [08.08.18 11:21:34] »

  @kelyboy:Multumesc pentru vot dar mai ales pentru inforatiile despre Turcia.

  Sper că v-am deschis apetitul pentru Turcia!

  - Turcia a fost o supriza placuta pentru noi, ne-a placut foarte mult si o sa mai mergem acolo, poate la anul in Antalia,prin Istanbul.

  Asteptam articolele din vacanta voastra, cauta timp sa le scrii.

  Toate cele bune!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adrianaglogo, Corina70, DOINITA, iulian68, kelyboy, michaela_1961, mprofeanu, zlatna
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0903680324554 sec
  ecranul dvs: 1 x 1