ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timişoara
ÎNSCRIS: 22.11.17
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

1 iunie la baile termale din Tasnad

TIPĂREȘTE

Am profitat de weekendul prelungit datorat Zilei Copiilor si am mers sa ne relaxam la Tasnad. Am mai fost si cu alte ocazii la strandul din Tasnad, dar de data asta mi s-a parut mai fain.

Strandul se afla la marginea localitatii Tasnad, iar pana sa ajungi aici treci pe langa tot felul de pensiuni si vilute care isi intampina clientii cu pancarde anuntand camere libere. Daca nu stai foarte aproape de strand, cel mai bine e sa vii cu masina, nu de alta, dar pe drumul principal de la strand catre oras nu exista un trotuar corespunzator pe o portiune destul de intinsa, deci grija mare!

Cei care vin cu masina sunt tentati sa o lase in parcarea principala din fata. Mai nou aceasta parcare este cu taxa, 1leu/ora sau 7lei/zi. Daca nu vreti sa platit taxa de parcare, puteti opta pentru parcarea secundara, din fata hotelului Alystra.

Ca sa ajungi la baile tremale exista 3 intrarii. Intrarea principala se face pe o alee de promenada intesata cu magazinase tip bazar pe o parte si cu hoteluri pe partea opusa. Fix langa intrarea principala e hotelul Marissa, poate cel mai cunoscut din zona. A doua intrare este din parcarea secundara de care aminteam mai sus, pe langa hotelul Alystra, iar o a treia intrare este in partea opusa, langa zona de camping. Da, se poate veni si cu cortul la bai! Ca si sfat: se poate intra pe oricare dintre cele 3 intrari. Deci daca gasiti intrarea principala aglomerata, in loc sa stati la coada, mai bine alegeti alta intrare.

Biletul de intrare este de 15lei pentru adulti si 10lei pentru copiii/ studenti / pensionari. La intrare fiecare persoana primeste o bratara corespunzatoare care este valabila pentru intrega zi. Deci daca la pranz vrei sa iesi afara din incinta strandului sau sa mergi sa tragi un pui de somn de amiaza, poti reveni fara probleme dupa-masa, atat timp cat ai bratara la mana.

Programul de functionare a strandului in plin sezon este de la 8:00- 21:00. Inainte a fost pana la ora 22:00, dar cum oamenii se lasa cu greu convinsi a iesi din apa, iar strangerea lucrurilor dureaza, programul s-a redus cu 1 ora.

Odata patrunsi in incinta strandului, posibilitatiile sunt multiple. Poti alege sa stai pe iarba, la soare sau la umbra copaciilor, sau poti opta pentru un sezlong pentru o taxa de 10lei/zi. Poti veni de acasa cu orice, fara nici o restrictie: prosop, paturica sau chiar saltea gonflabila.

In cadrul strandului exista 5 bazine, din care numai 4 functioneaza cu apa termala, unul fiind cu apa rece pe timp de vara si apa calda pe timp de iarna. Acesta este si singurul bazin deschis si iarna. Deci se poate veni si iarna la bai termale!

Din cele 4 bazine cu apa termale, cele 2 principale de pe mijloc sunt tot timpul umplute cu apa. Mai sunt 2 mai mari cu apa pana la genunchi, care au in general apa fie mai calda (chiar foare calda), fie mai rece, numai buna de o balaceala rapida sau de joaca pentru copii. Tot pentru copii exista si un bazin separat de dimensiuni reduse, cu topogan. Insa am observant ca oricum copii prefera tot bazinele mari cu apa joasa.

Fata de anul precedent cand am fost, anul acesta am observat cu surprindere placuta ca s-au montat un fel de parasolare la cele 2 bazine principale din mijloc. O idee foarte buna! Mai ales ca cele doua bazine sunt tot timpul pline si au si un fel de bancute pe margine, in interior. Asadar poti sa stai linistit in apa, pe bancuta si mai nou la umbra/ semi-umbra.

Dintre alte facilitati ale bailor termale din Tasnad as mai aminti: zona de cabine de schimbat/ wc-uri, zona de dusuri care spre surprinderea mea fuctioneaza cu apa calda, cismele cu apa potabila (sau cum sa te racoresti gratis), loc de joaca pentru copii si tot felul de tarabe si magazinase.

Daca te ia setea sau foamea, ai destule optiuni in zona: sucuri de tot felul, inghetata, fornetti sau langosi. Apropo de langosi, cei mai gustosi (parere perosnala) sunt la casuta rosie (din poze). Am mancat aici un langos delicios cu smanta si telemea, pe care l-am imbunatatit cu mararul si usturoiul ce-mi facea cu ochiul pe tejghea cat am stat la coada… un deliciu! Pret: 4 lei.

Pentru mancare mai consistenta se poate opta pentru meniul zilei la una din terasele sau restaurantele din jur. Pretului unei meniu, supa si felul II, este de 15 lei. De asemenea foarte popular este gulasul, ciolanul sau pizza.

Din cand in cand mai sunt si cateva evenimente tematice. Cand am fost noi, pe 2 iunie, a fost Festivalul Palincii. Tot felul de sortimente, se puteau degusta sau achizitiona. Totodata, cei care degustau puteau face si o donatie catre centru de kinetoterapie. Am inteles ca la sfarsitul lunii iunie o sa fie si o expozitie cabalina. Interesant!

Ca sa mai zic… locul este mare, verde si spatios, iar apa numai buna (pentru oase). M-am bucurat sa vad imbunatatiri aduse bailor termale Tasnad, este un loc chiar frumos… si sanatos! Noi cu siguranta o sa mai revenim!


[fb]
---
Trimis de r-Uca in 07.06.18 13:51:23
Validat / Publicat: 07.06.18 16:40:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TĂȘNAD.

VIZUALIZĂRI: 3428 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (r-Uca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Langos cu telemea si smantana imbunatatit cu marar si usturoi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂȘtrandul termal Tășnad:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064970970153809 sec
    ecranul dvs: 1 x 1