ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 24.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 10 MIN

O noapte la Stambolov

TIPĂREȘTE

Salutare tuturor!

Iată-mă iarăşi într-o (altă) „tentativă” de a bifa un nou început pe AFA; am mai încercat de câteva ori, nu mi-a ieşit – de data asta sper să reusesc şi să nu mă mai limitez doar la un articol – două, după care să intru iar într-o „vacanţă” prelungită. Şi că tot vorbim de noi începuturi, iată că şi subiectul articolului face parte din aceeaşi categorie. Sincer să fiu, aveam de gând ca activitatea mea pe AFA să continue ca şi până acum, limitându-se exclusiv la articole cu şi despre România însă până la urmă, dacă tot am traversat graniţa şi am început să încropesc câte un text despre locurile pe care le-am văzut, am hotărât să nu-mi las deoparte munca plus timpul investit astfel mi-am schimbat decizia, urmând să îmi adaug la lista de articole şi pe cele despre meleaguri străine. Că va fi sau nu de bun augur această schimbare, voi vedea în timp, deocamdată... să trecem la treabă;).

Destinaţie: Bulgaria – Veliko Târnovo; Scop: vizitarea oraşului/cetăţii, respectiv cazare pentru o noapte.

Rezervarea a fost făcută pe Booking, cu câteva luni înainte şi după cum deja aţi constatat, hotelul ales a fost Stambolov. Cei drept, a trecut ceva timp de la data cazării şi lucrurile s-ar fi putut schimba însă voi incerca să scriu cât mai multe detalii şi poate printre rânduri vor fi şi informaţii încă utile/actuale.

Hotelul este localizat în zona Oraşului Vechi, pe strada Stefan Stambolov (la numărul 27) iar coordonatele GPS ce şi nouă ne-au fost de folos sunt: 43.083985 / 25.639060.

Ajunşi la destinaţie, am identificat clădirea cu pricina deşi la prima vedere, văzând faţada, nu prea eşti convins că acolo poate fi un hotel – o să revin cu detalii mai târziu.

Prima dilemă: parcarea. Neştiind unde sunt acele locuri „private”, am intrat să cerem informaţii şi astfel am aflat că defapt hotelul nu beneficiază de propria parcare ci că e vorba despre cea de peste drum (4-5 locuri), ce practic deserveşte o unitate bancară şi doar după terminarea programului de lucru (puţin probabil să ai noroc să găseşti loc liber înainte) este folosită de clienţii hotelului. Cum noi am ajuns acolo destul de devreme, am fost sfătuiţi să revenim după ora închiderii băncii şi astfel am plecat mai departe în căutarea unui loc de parcare prin oraş, ulterior găsirii lui, făcând o plimbare prin zona Centrului.

Şi încă ceva: mare atenţie cu parcatul căci vă spun sincer că nicăieri nu am mai văzut operativitate aşa de mare în „săltatul” maşinilor lăsate în locuri nepermise. Chiar m-am minunat cât de repede se mişcă cei ce ridică maşinile – cât am stat pe-acolo, nu cred că treceau 10-15 minute fără să văd câte o maşină ridicată şi nici nu cred că a fost doar o coincidenţă şi doar atunci s-a întâmplat să fie aşa.

Revenind la hotel la ora recomandată, am găsit loc de parcare, urmând să trecem la formaţiunile de cazare. La recepţie am fost primiţi de o doamnă care, din întâmplare;), nu ştia o boabă de limbă străină. Din fericire, mai cu dat din mâini, mai cu desenat pe hârtie, până la urmă ne-am înţeles:D.

Plata am făcut-o cash, în leva, iar dacă ne-am fi bazat pe plata cu cardul, am fi făcut o mare greşeală căci aşa ceva nu era posibil. Aşadar, am ajuns, am plătit, ne-am luat cheia de la cameră şi cam aici s-a încheiat contactul nostru cu cei de-ai casei.

Şi acum să trecem la o scurtă descriere a locului unde am fost cazaţi. Vă spuneam că văzut din stradă, nu prea arată a fi hotel – o clădire mică, cu un singur etaj, „dotat” cu un balcon şi câteva ferestre, şi un parter ce găzduieşte un magazin plus o uşă care dacă nu ar avea deasupra ei un panou cu numele hotelului, ai zice că nu prea are ce căuta acolo. Despre clădire am citit că ar fi considerată un monument cultural, fiind datată la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Intraţi în hotel, dăm de un hol lung şi îngust, blocat parţial de scările pe care se face accesul la celelalte nivele ale clădirii. Cele care duc la etaj sunt scări de lemn vopsite cu email (pentru un moment gândul mi-a zburat către imaginea unei cabane montane) ce nu prea se potrivesc cu restul materialelor mai moderne, adică parchetul laminat şi combinaţia PVC/termopan folosită pentru a delimita camera din capătul holului, încăpere ce găzduieşte recepţia.

Deşi faţada îţi dă impresia că nu există decât un singur etaj, ei bine, hotelul are defapt patru nivele, majoritatea camerelor fiind amplasate sub parter (considerat a fi la nivelul străzii), pe latura opusă intrării în clădire – construcţiile din această zonă sunt suspendate pe un versant abrupt.

Ştiţi vorba aia cu „gardul şi leopardul”? În acest caz se poate spune că ea se aplică dar exact invers, „leopardul” fiind afară;). După ce ne-am luat cheia de la cameră, am coborât un etaj şi... surpriză – aici decorul era complet schimbat, binenţeles în bine, combinaţia dintre piatră (pavajul pereţilor şi pardoselii) şi lemn (stâlpi, balustrade, uşi) dând o tentă rustică şi o imagine plăcută ochiului. Şi era doar începutul, după o primă impresie nu prea grozavă, lucrurile urmând a sta in ce în ce mai bine. Încă un hop – adică o uşă, şi aveam să fim din nou surprinşi.

Înainte să vă povestesc despre spaţiul de cazare, vreau să vă mărturisesc faptul că fără vreun dubiu, pot spune că la Stambolov am avut parte de cea mai interesantă/atipică/ciudată cameră în care am fost cazaţi până acum.

Trecuţi de uşa de la intrare, ne aşteptam să vedem cum arată camera propriu-zisă însă nu am văzut decât un mic hol, cu o uşă în stânga şi un oarece „gang” în dreapta. Deschizând uşa din stânga, descopeream că acolo e baia. Suficient de spaţioasă, curată, dotată cu instalaţii funcţionale; apa caldă asigurată de un boiler electric de 80 de litri (mai mult decât suficient pentru două persoane); pentru uzul clienţilor, două săpunuri şi două prosoape. Totuşi pentru gusturile mele lipsea ceva important: o perdea, o sticlă, o cădiţă, o... ceva, orice, care să nu facă din întreaga baie o cabină de duş. Poate că aşa o fi prin unele zone dar personal nu mi-a plăcut niciodată ideea unui astfel de duş în toată camera, cu stropitul a tot ce-i în jur. Asta e, fiecare cu „piticii” lui:))!

După ce am văzut baia, nu ne mai rămânea decât să intrăm prin „gang”. După ce am coborât câteva trepte pe un culuar îngust, ajunşi la capătul acestuia, într-un final aveam să vedem şi camera propriu-zisă. Foarte spaţioasă şi frumos amenajată – chiar mi-a plăcut foarte mult şi m-a făcut să mă simt în largul meu. Mi s-a părut inspirată combinaţia dintre peretele din cărămidă şi mobilierul plus duşumeaua din lemn masiv iar cele câteva ghivece cu plante întregeau decorul. Ca dotări, nimic de reproşat: un dulap de haine, două noptiere, un pat dublu - foarte comod, o canapea, două mese (una pe post de comodă TV), frigider, televizor LCD, aer condiţionat. Mai mult de atât nu ştiu ce s-ar mai putea adăuga.

Ne mai rămăsese de văzut doar balconul sau mai degrabă eram interesaţi cum şi ce se vede din el. Ce să zic, priveliştea este minunată, panorama ce se întinde în faţa ochilor cuprinzând atât o parte a oraşului, cât şi valea râului Yantra. Şi nu în ultimul rând ar fi de menţionat monumentul dinastiei Asan, aflat exact în dreptul hotelului. Balconul nostru era dotat cu două scaune însă din câte am observat, doar unele dintre ele beneficiau de aşa ceva. Şi încă ceva, referitor la privelişte: din păcate, mi-a părut rău că nu am făcut nici o poză cu ceea ce vedeam din balcon; cu gândul că imaginea imortalizată ar fi mai de efect dacă ar fi de noapte, am aşteptat să se întunece, însă la întoarcerea noastră din plimbare, am constatat că odată cu lăsarea serii, s-a lăsat şi o ceaţă densă. Şi uite aşa... gata cu pozele mele artistice;). Nici dimineaţă, înainte de plecare, situaţia nu se îmbunătăţise aşa că am lăsat-o pe data viitoare căci ne-am planificat să existe o „dată viitoare”.

CONCLUZII

Asta am avut de povestit despre scurta noastră experienţă la acest hotel. Dacă îl recomandăm? Binenţeles, fără vreo reţinere. De ce? Amplasare excelentă, condiţii bune de cazare / cameră curată şi frumos amenajată şi nu în ultimul rând, tarifele de cazare, raportul preţ – calitate, pe care îl apreciez eu ca fiind unul foarte bun. Aşadar nu este un hotel de ocolit şi data viitoare când vom mai ajunge prin zonă, probabil va fi tot o primă opţiune de cazare.

Totuşi, nu înţeleg un singur lucru. În ciuda aspectelor pozitive ale unităţii (enumerate mai sus), în ciuda recomandărilor şi a review-urilor pozitive de pe saiturile de specialitate, în ciuda numărului de clienţi, mi-e greu să înţeleg de ce reprezentanţii hotelului îşi menţionează în oferte facilităţi de care nu dispun. Poate că unele sunt nesemnificative însă pur şi simplu, reclama asta mi se pare un aspect negativ, care ar putea cântări la impresia generală a unora. Dar asta e, poate ştiu cei de la hotel mai bine de ce fac asta, atâta timp cât sunt destui turişti care le trec pragul şi nu sunt deranjaţi de lipsa unor facilităţi promise.

Cam atât despre hotel – poate oi mai fi uitat câte ceva dar dacă aveţi întrebări, vă răspund cu plăcere. Deocamdată o să menţionez câte ceva şi despre oraş.

Nu am avut ocazia de a ne plimba decât vreo 3 ore şi nu am văzut decât o parte din zona Oraşului Vechi, însă ne-a fost de ajuns această scurtă experienţă pentru a înţelege de ce Veliko Tarnovo este atât de căutat de turişti. În cele câteva ore, am luat la pas câteva din străzile oraşului printre care şi celebra stradă Gurko, am văzut Samovodska şi Ţar Asan, am trecut prin zona unde este amplasat monumentul Maica Bulgaria, şi binenţeles, nu a lipsit vizita la cetatea Tsarevets, care deşi a fost una scurtă ce a însemnat doar urcarea până la Cadedrala Patriahală „Înălţarea Domnului”, ne-a făcut să ne dorim să ne întoarcem şi să descoperim tot ce se ascunde în spatele fortificaţiilor – cred că numai pentru asta am avea nevoie de o zi întreagă, plus multe alte locuri interesante. Tot la cetate am avut parte şi de o experienţă plăcută: ajungând cu doar o oră înainte de închidere, cei de la intrare ne-au poftit înăuntru fără a ne încasa bani de bilete. Sper să nu mă înţelegeţi greşit – nu era vorba că sărăceam de câţiva leva însă această practică mi s-a părut una de apreciat şi mai rar întâlnită prin escapadele noastre.

Ar mai fi foarte multe de povestit despre acest minunat orăşel, căruia probabil îi voi dedica cel puţin un articol însă asta se va întâmpla atunci când vom avea ocazia de a ne întoarce în aceste locuri frumoase, încărcate de istorie şi demne de aprecierea turiştilor.

Toate cele bune şi vacanţe frumoase!


[fb]
---
Trimis de urjanclaudiu in 15.05.18 22:30:09
Validat / Publicat: 16.05.18 01:09:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 988 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (urjanclaudiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Valea râului Yarta şi în plan depărtat, cetatea Trapezitsa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    10 ecouri scrise, până acum

    Zoazore
    [16.05.18 08:35:08]
    »

    @urjanclaudiu: Stai ca m-ai pierdut pe drum! Adica: intai cobori, apoi intri-n gang, ajungi la baie, iar cobori si-apoi ajungi in camera? Am zis bine, sau m-am ratacit?

    Chiar ca atipica! dar si interesanta!

    Baia asa n-am intalnit! Dar nici mie nu-mi place stilul "dus in toata baia". Daca-n timp ce fac eu dus, partenerul/a a are o nevoie stringenta? Face SI dus odata cu mine? Buun asa! Doi in unu, ca samponul!

    nrs †
    [16.05.18 08:57:08]
    »

    camera arata bestial, nu zici ca e camera de hotel. parca e "calda", e ca acasa

    RoxanaGRS
    [16.05.18 10:38:05]
    »

    Faptul că au zis că au parcare și de fapt n-au, e un maaare minus la adresa lor. Am mai observat chestia asta și la alte hoteluri în Bulgaria. Ăștia chiar nu pricep că dacă îți promit că ai problema mașinii rezolvată, atunci așa trebuie să fie.

    Camera e chiar frumoasă și mare. Un plus e balconul, mai ales că aveați și priveliște frumoasă de la el. Baia e destul de neplăcută. În afară de dușul ăla îngrozitor, pe mine mă enervează și chiuveta aia minusculă. Dacă te speli pe față uzi toată pardoseala. Chiar nu înțeleg folosirea ei aici, mai ales că spațiu în baie era destul. Astea sunt destinate băilor extrem de mici, unde o chiuvetă mare nu ar încăpea.

    Orașul e superb, aruncat pe dealuri. Cetatea mi s-a părut impresionantă și extrem de bine conservată.

    ungureanica
    [16.05.18 14:57:43]
    »

    Fain articol. Chiar îmi făceam griji ce e cu tine de nu mai scrii nimic. Mă bucur că ai apărut „pe ecrane„. Salutări și aștept cu nerăbdare alte articole. Să ne vedem cu bine.

    urjanclaudiuAUTOR REVIEW
    [19.05.18 22:55:13]
    »

    Stai ca m-ai pierdut... sau m-am ratacit?

    @Zoazore: Ce-i drept, v-aţi cam rătăcit!!! Povestea e puţin mai simplă: intri în holul camerei şi acolo (nu după „gang”) în stânga ai baia iar în dreapta „gang”-ul, prin care treci, cobori câţiva metri şi ajungi în cameră - bine, în traseul ăsta mai intervine şi nişte stânga / dreapta dar deja complicăm prea mult povestea .

    Baia asa n-am intalnit!...

    Eu am mai văzut pe la câte o cabană de munte dar la un hotel a fost pentru prima dată. Oricum, e... ciudată şi, vorba dumneavoastră, problemă mare dacă celălalt are o „urgenţă” – cred că o pelerină de ploaie ar fi excelentă în dotarea băii.

    urjanclaudiuAUTOR REVIEW
    [19.05.18 22:58:28]
    »

    camera arata bestial...

    @nrs: Într-adevăr, arată foarte bine şi aşa cum am spus, m-a făcut să mă simt în largul meu. Nu există „standardul” acela de cameră de hotel ci mai degrabă zici că eşti la cineva acasă.

    urjanclaudiuAUTOR REVIEW
    [20.05.18 07:44:30]
    »

    au zis că au parcare și de fapt n-au...

    @RoxanaGRS: Ce să zic, practic ei ar avea parcare dar în niciun caz mie nu mi s-a părut a fi „privată” (sau poate nu înţeleg eu bine acest termen). Nu ştiu, mă gândesc că or avea vreo înţelegere cu banca sau cu autorităţile locale să aibă dreptul de a folosi acele 4-5 locuri din dreptul hotelului, după o anumită oră – habar nu am! Însă indiferent de situaţie, corect ar fi să menţioneze pe undeva aspectul ăsta, că parcarea se asigură (sigur, nu la noroc) doar după ora „H”.

    Camera e chiar frumoasă

    Da, aici nu am ce comenta, chiar este! La fel şi priveliştea din balcon – păcat că la noi timpul a fost foarte scurt şi nu ne-am putut bucura prea mult de ea; ce frumos o fi să-ţi bei cafeaua de dimineaţă în acele condiţii... !!!

    Baia e destul de neplăcută...

    Mda, este! E greu de înţeles de ce au adoptat asemenea soluţii, atâta timp cât spaţiul ar permite atât cabină de duş cât şi o chiuvetă mai mare. Plus că nu e nici vreo investiţie financiară prea mare. Posibil să gândesc greşit căci nu am stat să studiez problema în amănunt dar înclin să cred că aşa o fi “moda” prin unele zone ale lor – cei care cunosc mai bine Bulgaria pot confirma sau infirma. Sau poate o fi fost doar o coincidenţă că şi la cealaltă cazare de tranzit (tot o noapte, la un hotel mai mare ca Stambolov) baia era concepută în acelaşi stil.

    Orașul e superb...

    Aici... NO COMMENT!!! (Off, de abia aştept să ne întoarcem acolo)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    urjanclaudiuAUTOR REVIEW
    [20.05.18 08:15:51]
    »

    Fain articol. Chiar îmi făceam griji...

    @ungureanica Mulţam’ fain. Şi stai liniştit că nu scăpaţi voi de mine aşa uşor . Am mai dispărut eu şi altădată dar de întors tot m-am întors .

    Îmi pare rău că m-am depărtat de voi dar nu am avut ce face, de-abia mi-a ajuns puţinul timp liber pentru familie, nu prea am mai avut timp de alte activităţi. Dacă mă crezi, până la ora asta eu nici măcar despre Întâlnirea AFA nu am apucat să citesc şi de-abia aştept să-mi fac timp să văd ce s-a scris atunci.

    Totuşi, se pare că treptat, lucrurile se îmbunătăţesc şi o să mai am câte puţin timp şi de AFA, pentru început sper să ajung la zi cu articolele restante şi pe urmă... mai vedem ce-o urma!

    Toate cele bune şi să ne revedem cu bine

    mishu
    [20.05.18 16:36:44]
    »

    @urjanclaudiu:

    Şi stai liniştit că nu scăpaţi voi de mine aşa uşor. Am mai dispărut eu şi altădată dar de întors tot m-am întors.

    pai cred ca exact asta ne dorim, sa te avem pe aici.

    Felicitari, votat cu mare drag si sper sa te tii de cuvant.

    urjanclaudiuAUTOR REVIEW
    [22.05.18 05:34:54]
    »

    @mishu: Mulţumesc frumos.

    Da, o să mă ţin de cuvânt. Poate că o să mai dispar din când în când (nu aşa mult cum am făcut-o acum) însă cu siguranţă revin. Dacă nu mai apar pe-aici - ceea ce sper să nu se întâmple, atunci înseamnă că e ceva... grav

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, nrs, RoxanaGRS, ungureanica, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂStambolov Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068823099136353 sec
    ecranul dvs: 1 x 1