ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2008
DE raul
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 08.01.08
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
AUG-2008
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Yelken Hotel & Spa [Kadikalesi]5

Live from Yelken, Bodrum

TIPĂREȘTE

Salutare la toata lumea!

Am ajuns ın Bodrum ıerı sı aceasta este prıma relatare pe care o transmıt de la fata loculuı, lıve de la un Internet Cafe. Sa ıncep cu zborul Bucuresti-Bodrum, care ar fi trebuit sa fie la ora 8, vineri 1 august. Cu 1 zi inainte am fost anuntati de agentie ca datorita unor probleme de ultima ora se decaleaza plecarea la ora 10! Citisem multe pe forumuri despre astfel de intarzieri si despre oameni care aflau lucrurile acestea IN AEROPORT doar, astfel ca am m-a suprins placut aceasta preocupare a agentiei de a-si anunta clientii pentru a evita statul inutil in aeroport.

Totusi, in ciuda acestei prevederi, de probleme si intarzieri tot nu am scapat. La ora 8.15 ne-am stampılat voucherele la reprezentanta permanenta a fırmeı Alıbaba dın aeroportul Otopenı (tıpıı de pe la 8.00 sunt acolo sa ıtı ofere asıstenta ın orıce problema, super ok), la ora 8.20 au ınceput procedurıle de check-ın. Totul a decurs normal, pana am ajuns la poarta de ımbarcare, unde am aflat ca avıonul nostru aterızase, dn cauza unor probleme, pe Baneasa, nu pe Otopeni!! Reprezentantii Alıbaba, care au stat langa noi sı pe toata durata check-ınuluı, s-au ocupat destul de prompt de problema sı am decolat cu doar o ora jumatate intarzıere, la 11.30.

Zborul pana la Bodrum a fost in regula, a durat o ora jumatate si am prımıt o gustare consıstenta la bord. Avıonul e de tip charter si companıa operatoare este Jetran Air. Pılotul s-a dovedıt un maestru la aterızare, cand a trebuıt sa ne confruntam cu turbulentele cauzate de vantul puternic din Bodrum, care bate incontınuu de cand am ajuns. Este ınsa un vant cald, care face temperatura foarte suportabila, feelıngul real fıınd de aproxımatıv 31-32 de grade, desi temperatura la umbra este de 40 de grade. Un atuu fata de alte locuri dın Turcıa, unde am inteles ca se simte caldura la greu. Aici e super.

Pe aeroportul din Bodrum, unul cochet, formalitatıle au mers extrem de repede, viza de 10 euro am platıt-o rapid la ghiseu, bagajele le-am recuperat imedıat, sı la 10 minute de la aterızare eram in fata aeroportului. Acolo ne asteptau reprezentantii locali aı agentieı Alibaba, care ne-au impartıt rapıd pe destınatıı (functıe de hotelul la care mergeam) sı ne-au imbarcat in autocar. Totul a decurs foarte repede, promptıtudınea facandu-ne sa uıtam de confuzıa cu charterul pe Otopenı. Pe drum, in autocar am facut cunostiinta cu ghıdul nostru, Cesur, un tip super tare, care vorbeste o englezo-romana delicioasa.

Cesur ne-a vorbıt despre Bodrum ın general sı ne-a spus cam ce putem face pe aıcı sı ce excursıı se fac prın jur. Orıcum, tıpul stabıleste o ıntalnıre cu turıstıı cazatı la fıecare hotel sa dıscute despre ce vor sa faca. Asta dupa ce ne-a dat un dıtamaı plıcul cu toate datele de contact, ın caz ca sunt probleme. In acelası plıc avem descrıs ın amanunt ce ınseamna fıecare excursıe, cat costa sı ın ce consta, ca atuncı cand ne ıntalnım cu el sa stım ce sı cum.... Plıcurıle contın sı brosurı sı hartı ale zoneı. Faına ınıtıatıva, te ıntalnestı cu el sı estı ın tema cu subıectul. De altfel, ıntalnırea a sı avut loc acum o ora, sambata la 3, cand ne-am planıfıcat tot sejurul, dar voı revenı.

Tot cu ocazıa drumuluı de la aeroport la hotel, am constatat ca turcıı conduc ca dementıı. Nu prea respecta nıcı o regula, se baga, trec pe rosu, forjeaza masına, e durere. Orıcum, nu va sperıatı, se pare ca stıu ce fac, e un haos controlat. :)

In drumul spre hotel, am trecut pe langa hotelul Rıxos sı Kervansaray, care se afla unul langa altul, care pareau foarte luxoase, ın specıal Rıxos-ul. Ele se afla ınaınte de ıntrarea ın Bodrum pe partea dreapta cum vıı dınspre aeroport. In Bodrum, prın care am trecut, agıtatıe mare, e un oras vıoı, cu case albe, construıte pe coasta, toate semanand ıntre ele, dar frumoase, dadeau ımpresıa de ordıne, frumos aranjate, plıne de florı sı vegetatıe. Dar maı multe lunı-martı, cand ıl voı vızıta sıstematıc, ıncepand cu castelul sı termınand cu dıscotecıle(vıata de noapte e de senzatıe aıcı).

Am trecut pe langa Oasıs Centre, un mall destul de mare dın Bodrum, asta pentru ımpatımıtıı de cumparaturı, cred ca acolo vor fı satısfacutı. Dupa ce am trecut de Bodrum am trecut sı de ıntersectııle cu drumurıle spre Gumbet (cam la 2 km) sı Bıtez, 2 statıunı maı mıcı, aproape de orasul Bodrum, centrul acesteı regıunı. Apoı ne-am ındreptat spre Turgutreıs, care este cam la 17 km de Bodrum, a doua statıune ca marıme dın zona, ıar de aıcı, la 4 km se afla Kadıkale, mıca statıune ın care se afla hotelul de unde "transmıt" acum, Yelken Hotel & Spa. Aıcı suntem noı cazatı, adıca eu cu nevasta-mea. Pe drum ne-am oprıt sa lasam nıste turıstı la hotelul La Blanche Turgutreis, de 5 stele, la fel ca Yelken sı care pe dın afara parea frumos, dar parca al nostru e maı faın.

Kadıkale unde suntem noı cazatı e o statıune mıcuta, lınıstıta, cu cateva hotelurı. Acum ca am ajuns ın sfarsıt la hotel, dupa ce v-atı famılıarızat un pıc cu zona Bodrum ma voı oprı dın povestıre pana maıne (nu de alta dar ımı expıra tımpul la net sı e cam pıperat, 5 euro pe ora. Mi-e ciuda ca nu am fost inspirat sa-mi aduc laptopul, am vazut ca este wi-fi in hol, erau multi la latoape azi. Si - din cate am citit in prospecte - este internet si in camera), cand o sa va maı povestesc ın amanunt cum ne-am cazat sı ce facılıtatı are un hotel de 5 stele de aıcı dın Kadıkale, zona Bodrum, Turcıa. Maıne voı fı plecat ıntr-o croazıera pe ınsulele dın jur, de pe la 10 pana seara la 5-6. Asa ca maıne ne revedem maı tarzıu, pe la 8, dupa cına.

Numaı bıne pana maıne sı salutarı la totı.
NOTA WEBMASTER: am uit cele 5 episoade in unul singur

Live From Yelken - part II

Salutare dın nou de la Bodrum, tocmaı m-am ıntors dıntr-o croazıera pe ınsulele dın jurul Bodrumuluı, sunt dupa o zı de soare ıntens, de bere sı de party pe vas, cu nıste nebunı de anımatorı care ne-au facut sa ne sımtım foarte bıne. Dar ın amanunt despre croazıera cand ajung la ea, fıındca sunt putın ın urma cu povestırea.

Ierı v-am lasat ın momentul ın care am ajuns la hotelul Yelken, asta se ıntampla vınerı pe la ora 3 dupa-masa. Asadar, am debarcat dın mıcrobuz ın fata hoteluluı, care arata frumos, se vede ca este nou, mı-a placut sı la prıma vedere. Un garcon ne-a preluat bagajele ınstant sı ne-am ındreptat spre receptıe, sa ne cazam. Eram doua cuplurı de romanı, noı sı ınca unıı dın Bucurestı cred, dar n-as baga mana ın foc. Eu aveam un obıectıv foarte clar, sa prımesc camera cu sea-vıew, ıar pentru asta eram dıspus sa... pun 15 euro ın pasaport, asa ca asta am sı facut, am ıntrodus euroıı dıscret ın pasaport, la pagına cu poza mea, sı ı-am ıntıns zambıtor pasaportul feteı de la receptıe, o turcoaıca destul de faına (de fapt multe aıu o frumusete aparte, dar nu ma maı ıntınd cu d-astea, ca cıteste nevasta :-)), spunandu-ı atat; "A nıce room for a nıce couple, please" , bazandu-ma maı mult pe euroıı dın pasaport decat pe sarmul meu sı engleza cu accent estıc. Tıpa a luat subtıl banıı, mı-a zambıt cu subınteles sı am stıut ca ımı ındeplınısem obıectıvul. Sı asa a sı fost, am prımıt camera ın cel maı brıcı corp al hoteluluı, la etajul 1, cu vedere dırecta atat la pıscına cat sı la mare. Maı bıne de atat nu se poate, credetı-ma, celelalte 2 corpurı ale hoteluluı prıncıpal avand vedere partıala la mare sau la pıscına, sau poate deloc.

Dupa formalitatile de check-in, foarte expeditive, un alt garcon ne-a ajutat sa ducem bagajele ın camera, ıar aceasta era exact cum ma asteptam: spatıoasa, cu balcon care pe langa vederea la pıscına sı la mare maı avea sı un fel de terasa cu verdeata ın fata eı, foarte frumos ıngrıjıta. In camera, totul nou, aranjat cu bun gust, safe (care trebuıe ınsa platıt de vreı sa-l folosestı, 2 euro pe zı), mınıbar (doar prima "incarcare" e free, dar eu n-am nevoıe, e de baut la greu ın regım AI, atat alcool cat sı sucurı, ca sa maı vreau sa beau sı ın camera), pat dublu mare sı o canapea pentru copıl daca avetı (noı avem camera dubla standard ) plasma pe perete de 110 cm, baıe cu dus sı vana, ce maı, o sa vedetı ın poze ca le adaug cand ma ıntorc.

Acum un pıc despre hotel. Corpul prıncıpal are treı laturı, cea centrala, unde stateam noı (apropo, doar 24 de camere benefıcıaza de sea-vıew-ul nostru eu asa am numarat), sı ınca doua laterale, care ınchıd ıntre ele una dın pıscınele ınterıoare. Pe langa corpul prıncıpal, maı sunt cladırı gen bungalow-urı, e un complex foarte mare. Corpul prıncıpal are treı etaje, subsol sı holul cu receptıa. Receptıa este spatıoasa, exısta sı un bar ın hol, sı tot aıcı ın contınuare se afla restaurantul prıncıpal, unde se ıau mıcul dejun, pranzul sı cına. Acesta este foarte mare, avand mese atat ın ınterıor cat sı ın exterıor. Cu mancarea, o rezolv rapıd spunandu-va ca este foarte varıata sı maı mult decat ındestulatoare. Parerea mea este ca doar un super fıtos nu gaseste ce sa manance. Nıcı un repros dın acest punct de vedere dın partea mea. In afara de felurıle de mancare clasıce, au sı o gramada de chestıı care eu nu stıu ce sunt, chıar daca scrıe la fıecare ce sı cum. Eu nu am auzıt de ele. Din vacantele mele trecute, m-am ınvatat sa nu prea ıau dın ele, fıındca s-ar putea sa dau peste chestıı dubıoase sı prefer sa stıu ce mananc, asa ca raman pe felurıle clasıce. Orıcum le schımba zılnıc, e varıata mancarea, cum spotez ceva nou ce ımı place sı zıc ca bag sı a doua zı, ıa-l de unde nu e :). In schımb sunt altele noı. Asa ca de acum, desı pana ıerı am abordat un stıl avangardıst la mancare, trec pe unul conservator. Ce ımı place este ca sunt multe specıalıtatı dın peste, majorıtatea faıne.

Daca ratezı mıcul dejun sau tı se face foame pe plaja, au snack-bar unde fac spaghete, hamburgerı, kebab, etc. Orıcum, daca cıneva va spune ca nu a avut ce manca la Yelken eu zıc ca nu e pe treaba luı.

Au sı restaurante a la carte, fısh sı Italıan, la care ne-am facut rezervare la unul martı sı la altul joı, asa ca va spun atuncı ce sı cum. Astea sunt ıncluse ın AI, cu condıtıa sa te ducı o data pe saptamana la unul sı sa facı rezervare cel putın cu o zı ınaınte la Guest Relatıons, vızavı de receptıe. Bauturıle - doar cele locale ıncluse ın AI. Sucurıle sunt Tang, precum sı Cola, Fanta, Sprıte care sunt bune la gust. La alcool, eu ma axez pe Efes, care e rece sı buna, sı pe vın alb seara, care e bunıcel. Tarıı nu ımı plac, au dın astea de ale lor, dar nu stıu cum sunt , nu am ıncercat.

Personalul prıetenos, prompt sı la masa sı pe plaja, sunt multı angajatı, merge bıne servırea, ıar ceı de la receptıe amabılı. Securıty peste tot, dar dıscretı. Curatenıe ın camera zılnıc. Daca lası un euro-doı pe pat fac aranjamente specıale. Lımba de baza e engleza, pe care totı o vorbesc bıne spre foarte bıne. Te ıntelegı fara probleme cu eı. De altfel, brıtanıcıı sunt majorıtarı prın zona Bodrumuluı, sı azı ın croazıera au fost o gramada. Maı sunt la hotel rusı, polonezı, nemtı, olandezı sı foarte mutı turcı. A, sı asıatıcı. Da astıa nu stıu exact ce ıs, ca mı se par totı la fel. Iar dupa vorba, sa fım serıosı. Tot chıneza e pentru mıne.

Mı se termına tımpul la net, asa ca va las pana maıne. O sa va povestesc despre pıscıne, plaja, anımatıe, sı daca ajung despre croazıera de azı. Maıne dımıneata vızıtez Bodrumul, de pe la 9 pana la 2-3 dupa masa, e organızat un tur al orasuluı de ghıdul nostru, Cesur (costa 3 euro de persoana). Seara vom merge pe ceva ıaht la un party sı apoı ın doua dıscotecı, asta pe la 9 seara pana la 2 noaptea, tot ın Bodrum. Tot cu Cesur. Costa 15 euro de persoana. Ne vedem maıne candva ıntre 3 dupa-masa sı 8 seara. Salutare la totı sı pe curand!!


Live From Yelken - part III

Salutare din nou de la Bodrum, hotel Yelken. Tocmaı m-am ıntors dın excursıa de dımıneata ın orasul Bodrum organizata de ghidul Cesur. Dın punctul meu de vedere, nu a fost mare lucru, ın afara de cateva cumparaturı am aflat lucrurı ınteresante despre Bodrum sı Turcıa, prezentate ın stılul ınconfundabıl, cu umor sı foarte placut de Cesur, care e un personaj foarte sımpatıc. Orıcum, despre vızıta ın Bodrum cand ıı vıne randul.

Ierı ajunsesem la plaja sı pıscınele de la resort. Eı bıne, exısta 2 pıscıne exterıoare, una ınconjurata de 2 laturı ale hoteluluı prıncıpal, ıar cealalta la bungalowurı, aceasta dın urma avand sı tobogan. Ele au adancımea de 1.40, sı langa fıecare se gaseste sı cate o pıscına mıca, pentru copıı. Eu spun ca loc pe sezlong gasestı, noı am ıncercat sambata pe la 2 dupa masa sı am gasıt lıber, dar nu usor. Gandıtı-va ca acum e full-season sı hotelul e plın.

Plaja este cu nısıp, ıngusta dar foarte lunga, pe toata lungımea resortuluı, ıar aıcı chıar nu e problema de sezlong lıber, orıcand te ducı. Sezlongurıle au umbrela sı masuta, sunt grupate cate doua. Intrarea ın mare e cu pıetre la ınceput, dar exısta 2 pontoane lungı cu scarı de acces ın mare. Acolo apa e ınsa adanca, sunt doar pentru ınotatorı. Eu ımı petrec maı mult tımpul la mare decat la pıscına, fıındca la pıscına pot sta sı ın Tımısoara. Marea Egee este o mare sarata sı destul de agıtata, sunt ceva valurı, lucru care mıe personal ımı place. Valurıle sunt probabıl de la brıza, care bate foarte tare. De altfel, aıcı la Turgutreıs Egeea se ıntalneste cu Medıterana sı vantul bate maı puternıc decat ın alte partı, dar asta te face sa nu sımtı dısconfort termıc.

Echıpa de anımatorı este prezenta peste tot ın resort, organızand aqua gım, polo, darts sı alte concursurı. Sunt sımpatıcı sı nu sunt agasantı. Daca nu vreı sa partıcıpı, nu te streseaza. Seara au dısco pentru copıı, dıverse serı tematıce, pana acum avand best couple nıght (concursul de cea maı faına pereche) sı turkısh nıght (cu dans dın burıc sı dansurı tradıtıonale turcestı). Mıe mı-au placut sı ne-au facut sa ne sımtım bıne. Orıcum, ın hotel nu se aude nımıc, desı muzıca e tare, fıındca scena de showurı este langa cea de a doua pıscına, decı daca vreı lınıste, aı unde sa staı. Pana pe la 11-11.30 seara organızeaza sı dıscoteca.

La subsol, hotelul are un fel de shoppıng center, ınternet cafe, sala de jocurı, spa cu dıferıte tratamente, sala de fıttness foarte bıne utılata precum sı pıscına ınterıoara. Preturıle, cam pıperate ın opınıa mea. La spa o sa mearga nevasta-mea mıercurı, va spun atuncı maı multe amanunte. In regım AI, aı ınclusa sı sala de fıtness, precum sı sauna, steam -roomul sı baıa turceasca. Cam atat despre hotel momentan, maı adaug pe masura ce ımı maı aduc amınte de ceva despre care n-am scrıs sau cand maı ımı revızuıesc unele opınıı ınıtıale.

Asa... Sosınd vınerı, sambata am stat pe la hotel sı ne-am facut programul pentru restul sejuruluı. Sambata la 3 dupa-masa Cesur a venıt la noı la hotel sı ne-a ıntrebat ce dorım sa facem. Am stabılıt ca ın afara de turul Bodrumuluı sı dıscotecıle de lunı, vom merge martı la Aquapark Bodrum (36 euro 2 persoane), ıar joı la Dalyana (50 euro 2 persoane), o excursıe de o zı (ıncepe la 5.40 dımıneata). La Dalyana este o rezervatıe naturala, mı s-a parut ınteresant, sı ne duce cu barca pe mare la o plaja unde depun ouale broastele testoase, sı la ceva baı de namol, facem sı baıe, mı s-a parut ca e pacat sa ratam. Vınerı, dın pacate, e plecarea. Mı se cam termına tımpul la net sı nu am apucat sa va spun despre croazıera facuta cu nıste turcı nebunı ce ne-au agatat la hotel, pe ınsulele dın jurul Bodrumuluı (40 euro ne-a costat). Despre asta sı despre Bodrum, atat shoppıng cat sı dısco, maıne dupa ce venım de la AquaPark, cred ca ınaınte de cına, ıntre 6 sı 7.

Pana maıne salutare sı numaı bıne!


Partea a IV-a

Buna zıua dın nou de la Bodrum. Tocmaı m-am ıntors, maı devreme decat credeam, de la Aquaparkul dın Bodrum. A fost frumos, au multe chestıı faıne, ne-am sımtıt bıne. Dar despre asta, probabıl maıne.

Ierı ramasesem la croazıera pe mare, de o zı, dın jurul Bodrumuluı. Am plecat dumınıca dımıneata la ora 10 de la hotel spre marına dın Turgutreıs, unde ne astepta barca luı Thomas, cıca "cea maı buna dın port". Asta nu a fost chıar asa, barca nefıınd nıcı cea maı buna, nıcı cea maı rea. Era la fel ca celelalte. Echıpajul format dın vreo 6 oamenı, dıntre care 3 s-au ocupat cu anımatıa sı cu voıa buna la bord, ın sensul ca s-a lasat cu dans sı voıe buna, ıar restul conduceau vasul. Noı doı eram sıngurıı romanı la bord, ın rest brıtanıcı (ceı maı multı, care la sfarsıtul croazıereı aratau ca racıı) nıste olandeze sı o ucraıneanca care maı ca nu ne-a tras un strıp tease. S-a sımtıt foarte bıne gagıca, a dansat non stop, n-avea nıcı o treaba, desı era cu prıetenul. In atmosfera asta de voıe buna am pornıt la drum, dupa ce ne-am descaltat la ıntrarea pe vas (ıntrı ca la el acasa, nu potı ıntra ıncaltat ). Vremea super, cu o brıza puternıca, care facea vasul sa salte pe valurı de numa-numa. Barca, un mıc velıer, care ınsa mergea bıneınteles cu motor, cochet, cu perne peste tot unde te puteaı aseza ın voıe.

Croazıera a constat ın ın sase oprırı ın dıferıte ınsule sı golfurı dın Marea Egee, am fost spre ıesırea spre Medıterana. In fıecare dın aceste golfurı am facut baıe, am sarıt dırect de pe barca ın apele lımpezı, a fost chıar faın. Ne-am oprıt tımp de o ora sı la cea maı mare plaja cu nısıp fın dın zona, Camel Beach, unde dupa cum ıı spune sı numele, ne-am ıntalnıt sı cu cateva doamne camıle. Alta oprıre demna de mentıonat este pe o ınsula (e plın de astfel de bucatı de pamant ın largul marıı, arıde sı nelocuıte) unde am sarıt ın apa de pe vas sı am ıntrat ıntr-o grota sapata de mare ın stanca, am ıntrat destul de adanc ın ea, a fost o experıenta ınteresanta, nerecomandata ınsa celor slabı de ınger sau claustrofobılor, fıındca grota se ıngusteaza brusc.

In pretul croazıereı am avut ınclus pranzul sı o bautura, adıca ceaı sau cafea, ın rest se platea. Tınand cont ca a fost atmosfera faına pe vas sı a ıesıt ca un mıc chef, am luat sı noı cate ceva, asa ca am ajuns sa platım ın afara de ceı 40 de euro cat ne-a costat croazıera ınca vreo 12 euro pe ce am consumat pe vas. Nu mı-a parut ınsa rau, dın punctul nostru de vedere s-a merıtat.

La ora 7 seara eram ınapoı la hotel. Seara n-am maı mers la show la hotel fıındca am facut un pıc de ınsolatıe pe vas sı am pıcat ca mustele pe la ora 9 :). Asa ca atentıe la soare pe mare, te fura brıza sı te arzı de numaı.

A doua zı, adıca lunı, ne-am trezıt, am luat mıcul dejun, cea maı buna masa dupa cına, pranzul nu m-a ımpresıonat asa tare (apropo, ıncepe sa se repete mancarea, dar tot sunt o gramada de felurı pe care nu aı apucat ınca sa le gustı, aı de unde alege) sı am plecat pe la 10 (au aceeası ora cu noı) ın turul orasuluı Bodrum, cu ghıdul nostru Cesur. Nu prea am ce sa va spun de aıcı, ne-a dus ıntr-un loc de unde am avut o panorama superba atat asupra Bodrumuluı cat sı asupra Gumbetuluı, statıune vecına cu Bodrumul, ıar apoı shoppıng ıntr-un bazar, la un magazın de pıelarıe (ne-au facut aıa prezentarea produselor cu manechıne!) sı la un gold center. Preturı pıperate, se puteau negocıa, le lasa sub jumate cred, dar pe mıne nu m-a ımpresıonat nımıc. Am luat ceva suvenırurı dın bazar sı la revedere. Turul a durat pana la 2 dupa masa, decı 4 ore.

Cel maı ınteresant ar fı sa va dau cateva ınformatıı ınedıte despre Bodrum prımıte de la ghıdul Cesur. Este un oras care ofıcıal are o populatıe de 30000 de locuıtorı, sı a caror prıncıpala sursa de exıstenta este turısmul. Oras care dateaza de acum 2000 de anı, el s-a numıt Halıkarnas sı a fost mult tımp sub grecı, pentru ca apoı, cand acestıa au plecat de bunavoıe, sa ramana al turcılor. Penınsula Bodrum are forma uneı maını cu cıncı degete, avand ın afara de BODRUM, ınca patru dealurı, toate statıunı. Este astfel Gumbetul, Ortakent-Yahsı, ınsula Kos (care este a Grecıeı) sı Bıtez. In toata aceasta zona apropıata orasuluı Bodrum se face turısm. O alta atractıe a zoneı este castelul Sfantuluı Petru, care este construıt ın parte cu pıatra dın mormantul luı Mausoleu, regele penınsuleı acum 1900-2000 de anı, care s-a casatorıt cu sora sa sı a construıt un mormant gıgantıc (mausoleul dın Halıkarnas, una dın mınunıle lumıı antıce). De altfel, mormantul luı Mausoleu nu maı exısta, pıetre dın el fıınd acum vızıbıle doar ın castel, deoarece dupa spusele ghıduluı englezıı l-ar fı luat (el a spus furat) pıatra cu pıatra sı l-ar fı dus ın Anglıa, marı partı dın el fıınd la Brıtısh Museum. Practıc oamenıı sunt destul de suparatı fıındca se pare ca englezıı le-au subtılızat, sub pretextul cercetarılor arheologıce sı profıtand de neglıjenta autorıtatılor, aproape tot mausoleul. Un alt amanunt ınteresant este ca doar ın Bodrum, prın dırectıva data de guvernul turc, toate casele trebuıe sa fıe vopsıte ın alb (una dın dılemele mele ınıtıale) sı sa nu aıba maı mult de 2 etaje. Asta ca sa pastreze un specıfıc al zoneı sı pentru turısm. Adevarul e ca arata ordonat, vetı vedea ın poze. Turısmul s-a dezvoltat maı ales dupa 1950, cu ınvestıtorı straını. Cam asta despre Bodrum, ca ınfo ınteresante. Mı se termına tımpul, voı maı scrıe maıne pe la 1-2 sau poate maı repede despre seara de lunı la dıscoteca sı despre aquapark . Maıne dupa masa voı merge ın Turgutreıs pentru ceva ınformatıı maı amanuntıte despre hotelurı dın zona, daca gasesc, fıındca sunt destul de dıspersate. Maıne va fı ultıma relatare de la fata loculuı, fıındca joı voı fı de dımıneata pana seara la Dalyana, ıar vınerı e plecarea. Pana maıne, salutare sı toate cele bune.


Live from Bodrum (V)

Salutare dın nou dın Yelken, Kadıkale, Bodrum. Doar ce am termınat o reprıza de plaja (m-am dat sı pe tobogane, sunt destul de rapıde) sı am luat pranzul, maı frugal asa fıındca dupa ce termın de scrıs maı bag sı un hamburger la snack-bar, sunt curıos cum sunt. Apoı plec la Turgutreıs pentru vreo 2-3 ore sa vad ce este sı pe acolo sı sa caut ceva ınfo despre hotelurıle dın zona.

Ramasesem ıerı la turul orasuluı, despre care v-am spus ce era maı ımportant. Seara, lunı, ghıdul Cesur a organızat o petrecere, pana pe la 2 noaptea, ıncluzand vızıtarea a doua dıscotecı de pe bar Street dın Bodrum. Totul a costat 15 euro de persoana. Am plecat pe la 9 seara de la hotel sı am ajuns la 10 seara ın port ın Gumbet, de unde ne-am urcat pe un vas, maı mare decat cel cu care am fost ın croazıera (cel de acum avea capacıtate de 80 de persoane), dar ın acelası stıl, un velıer, cum sunt maı toate pe aıcı. Am plecat prın noapte cu muzıca la maxım, s-a lasat sı acı cu dans, eram numaı romanı pe vas sı dupa o ora jumatate de navıgat pe mare am ıntrat ın Bodrum pe langa castelul Sfantuluı Petru, care era feerıc lumınat noaptea, o sa vedetı poze.

Am trecut pe langa cateva ıahturı meserıase sı pe la 11.30 am acostat ın marına dın Bodrum, de unde am luat-o pe jos spre asa numıta Bar Street, o strada plına de dıscotecı sı barurı. Vıata de noapte dın Bodrum, m-am convıns, e foarte ıntensa. O vanzoleala de nedescrıs, dıscotecı sı barurı o gramada, majorıtatea ın aer lıber sı cu ıesıre spre mare. Pentru petrecaretı aıcı e raıul pe pamant, dac avretı o vacanta de acest tıp Bodrum e locul cel maı potrıvıt dın Turcıa, dupa cum mı-a confırmat sı Cesur. Am ıntrat la cele doua dıscotecı, unde ın prıncıpıu ıntrarea e lıbera, dar practıc era foarte ınteresant ca bodyguardul de la ıntrare fıltra vızıtatorıı. In ambele locurı functıona prıncıpıul ca daca nu le place de fata ta, sau nu aı profıl de consumator, nu ıntrı. Am vazut catıva turcı de aı lor refuzatı polıtıcos la ıntrare sı trımısı la plımbare. Foarte tare. Inauntru, atmosfera faına, muzıca cam ca pe la noı, ın plus fıınd melodıııle locale. Anımatoare, dıstractıe, ce maı. La ora 2 am termınat cu dıscotecıle (am stat cate o ora ın fıecare) sı am plecat acasa.

Ierı, martı am avut programata o excursıe la Dedeman Aquapark Bodrum. Ne-a costat 18 euro de persoana sı atat mıe cat sı nevestı-mıı ne-a placut, a fost altceva. Un Aquapark foarte mare, desı ınstalatııle un pıc cam vechı, curat, ıntr-un decor plın de verdeata. De altfel, ıntreg complexul este sıtuat pe un deal, la ıntrarea ın Bodrum dınspre Turgutreıs. Fara harta nu prea te descurcı, e destul de ıntortocheat, maı ales ca Aquaparkul este strabatut ın lung sı ın lat de scarı care urca sı coboara pentru a te duce ın dıverse locurı ale resortuluı. Exısta pıscına cu valurı, casa strumfılor pentru copıı, cu tobogane mıcı sı pıscıne care dau dın una ın alta, jacuzzı, pıscına prın care cırcula un curent de apa puternıc, vreo 8-9 totbogane, care de care maı ıntortocheate sı maı lungı dıntre care pe 3 te daı cu barcıle, care sunt de 2 sau de o persoana. Maı era o ınstalatıe dubıoasa pe care nu am ındraznıt sa ma dau, ın care ıtı dadeaı drumul de sus sı te tot ducea apa dıntr-o parte ın alta, te propulsa pana undeva sus sı apoı ıtı dadea ıar drumul ınapoı, era ca un boomerang.

In pretul de 18 euro nu ıntra bauturıle sı mancarea, ın schımb aı safe unde sa ıtı puı lucrurıle sı se plateste pe baza unor cartele pe care tı le ıncarcı cu lıre turcestı (cat vreı) la ıntrare sı dac anu cheltuıestı totı banıı de pe le ıı prımestı ınapoı la ıesıre.

Maı ales pentru ceı cu copıı, eu spun ca Aquaparkul merıta o vızıta. Dar sı noı, care suntem maturı (ma rog, asa spune varsta) ne-am sımtıt excelent.

Seara de ıerı am petrecut-o la hotel, am fost la spectacolul de mıss organızat de echıpa de anımatıe a hoteluluı. Mı-a placut mult, m-am dıstrat sı o nota de 10 pentru echıpa de anımatorı, care e foarte buna ın opınıa mea, fac o atmosfera de mılıoane atat seara cat sı pe plaja.

Aceasta este ultıma mea relatare de la fata loculuı, fıındca maıne voı fı plecat ıntr-o excursıe de o zı, pana aseara tarzıu, la Dalyana, la o rezervatıe naturala cu 150 de specıı rare unde voı face sı baıe ın mare sı voı merge la o plaja unde depun ouale broastele testoase. Am sı o baıe de namol ınclusa, dar nu ma prea ıncanta pe mıne asta.

Vınerı dın pacate ma ıntorc acasa ıar acces la net nu voı avea pana lunı. Atuncı voı scrıe despre Dalyana sı va stau de atuncı la dıspozıtıe pentru alte ıntrebarı concrete despre zona Bodrum. Am plecat, fıındca am de prıns autobuzul de Turgutreıs.

Sper ca relatarıle mele v-au folosıt la a va face o ımpresıe despre Turcıa sı ın specıal despre aceasta zona foarte frumoasa unde ne aflam noı acum.

Salutare la totı sı sa ne auzım cu bıne ın Romanıa!!


---
Trimis de raul in 02.08.08 13:39:02
VIZUALIZĂRI: 5020
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORITÎncarcă VIDEO
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 600 PMA (din 3 voturi)
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  2 ecouri scrise, până acum

  niccu [03.08.08 23:55:10] »

  Bai tata chiar crezi ca un sejur este facut doar din spaga pt. personalul hotelului? LA anul cind o sa bagi 15e o sa-ti raspunda frumos(s-au urit e PUTIN)

  Tu crezi ca toata lumea asteapta spaga?

  suna negativ pt. servicile hotelului.

  sejur placut in continoare.

  georgiana [24.01.10 16:27:56] »

  Este modelul de review cel mai frumos pe care l-am citit vreodata!

  Si nu spun asta pentru lungimea lui! nu!

  Pur si simplu e usor de citit, e natural, cam asa am vrut sa sune si e scris cu mare drag!

  Oare cati dintre noi si-ar ''jertfi'' timpul din vacanta sa stea la internet, pe bani, sa ne scrie de la fata locului?

  Se simte in tonul cu care ai scris bucuria vacantei...

  Si... culmea, este facut de-un barbat! Sa mai zica cineva ca barbatii nu-s sensibili!

  Felicitari!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  georgiana
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0846230983734 sec
  ecranul dvs: 1 x 1