ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 07.02.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2008
DURATA: 10 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Continuare circuit prin Romania

TIPĂREȘTE

Din lipsa de timp, am ramas datoare cu ceva foto din partea I a circuitului. Dar le voi posta negresit. Va rog sa nu va suparati ca nu am fost prompta cu ele. Nu am mai avut timp.

Sa continuam periplul nostru, dupa un popas de patru zile in Sarmisegetusa. Odihniti, cu forte proaspete, cu regretul de a parasi acea zona foarte frumoasa si incarcata de istorie, pornim la drum spre Valea Cernei, cu punct final Herculane. Soseaua pe care o urmam serpuieste printre Muntii Tarcului si Muntii Poiana Rusca. Nu pot descrie in cuvinte peisajul. Si ceea ce ne-a impresionat in mod deosebit este curatenia locurilor, a gospodariilor, bunatatea oamenilor si felul lor de a fi, total diferit de al nostru, al celor din capitala mai ales.

Traversam fara sa ne oprim prin Otelul Rosu, Caransebes, continuam pe drumul european E70 spre Herculane. Ajungem la punctul final al acelei zile, statiunea propriu - zisa.

Herculane este o statiune care ne-a placut cel mai mult dintre toate pe care le-am vazut pana acum la noi. In primul rand impresioneaza prin asezare, este inconjurata de munti. Cazare gasesti la tot pasul, preturi mai mult decat rezonabile, terasele erau pline de turisti, muzica si o atmosfera tinereasca, iti crea impresia ca esti pe litoral. Nu trebuie ratata vizita la Muzeul de Istorie (documente referitoare la istoria statiunii, diferite materiale arheologice, monede antice, piese de ceramica, podoabe, inscriptii, basoreliefuri, arme, piese de harnasament) si nici Statuia lui Hercules. Este cea mai veche statiune balneara din Romania, si totusi a cunoscut o dezvoltare sustinuta, fiind renumita pentru tratamente de reumatism precum si alte boli. Strandurile cu apa termala sunt extraordinare. Singurul regret pe care il avem este ca nu am putut sta mai multe zile aici, deoarece Herculane este punctul de pornire spre o multime de trasee si drumetii. Dar vom reveni cu siguranta si nu doar pentru doua zile. Atat am stationat in zona, desi ne-am desprins cu greu.

Off, ce tara minunata avem si cum nu stim sa ne-o punem in valoare. Cate tari au ca noi si munte si mare, dealuri si podisuri, paduri si campii, manastiri atat de multe, traditii si obiceiuri asa frumoase, dar care se vor pierde in negura timpului. Si sa nu uitam si delta. Sunt totusi plina de speranta ca macar nepotii nostrii vor avea bucuria sa vada ca Romania ar putea fi destinatia principala a tuturor adevaratilor turisti.

Plecam spre ultimul segment din circuitul nostru, respectiv un scurt sejur la Dunare. Coboram spre Orsova, pe drumul E70. Orsova este un orasel mic, curatel, asezare frumoasa pe malul Dunarii.

De vizitat manastirea Sf Ana. Este pe o colina si are o priveliste deosebita asupra orasului. Traversam orasul si ne indreptam spre Dubova. Drumul este prost, desi serpuieste pe langa Dunare, si nu pot sa va spun ce frumusete.

Destule posibilitati de cazare, sunt pensiuni care au restaurante pe pontoane, preturile sunt mai maricele. Sunt in zona insa foarte multe case de vacanta, care se inchiriaza la grupuri asa cum eram noi. Noi am stat in asa ceva, o vilisoara superba cu 4 camere, baie si bucatarie. Livingul, bucataria, terasa si gratarul aveau vedere spre Dunare. De aici o sa va atasez cateva foto pentru ca e ceva deosebit. Si le atasez promit solemn.

Am vizitat Cazanele Dunarii, Mici si Mari, la sud-vest si nord-est de localitatea Dubova, Figura lui Decebal sculptata in stanca, asezata la varsarea raului Mraconia in Dunare, se poate vedea de pe DN 57, care leaga Eselnita de Dubova si de asemenea, poate fi vazuta de pe Dunare. (este amplasata aici ca o replica a monumentului Tabula Traiana ce se afla la cateva sute de metri in aval, pe tarmul sarbesc al Dunarii), Manastirea Mraconia, pe soseaua Orsova - Moldova-Noua, in Valea Mraconei din apropierea comunei Ogradena Veche, Pestera Ponicova, cea mai mare din intreg defileul Dunarii.

Am ratat insa o plimbare pe Dunare cu vaporasele care se pot inchiria din zona.

A venit si trista zi a plecarii spre casa. Dupa un circuit de 10 zile, am fi fost gata sa spunem ca o luam de la capat. Nu vroiam acasa, nu vroiam la serviciu iar.

Ca ansamblu traseul nostru pe care il recomandam cu drag:

Bucuresti - Rm Valcea - Polovragi - Cheile Oltetului - Tg jiu - Valea Jiului - Campu Lui Neag - Hateg - Hunedoara - Sarmisegetusa- Otelul Rosu - Caransebes - Herculane - Orsova - Dubova - Dr Turnu Severin - Craiova - Bucuresti;

Obiective vizitate:

manastirea Bistrita, pestera Liliecilor, manastirea Polovragi, Cheile Oltetului, Pestera Polovragi, pestera Muierii, Tg Jiu, statiunea Campu lui Neag; ruinele cetatii Sarmisegetusa, Parcul National Retezat, biserica Densus, rezervatia de zimbri Hateg, cetatea Devei, castelul Huniazilor, Barajul si lacul de la Rausor, Statiunea Herculane, Manastirea Sf Ana, Cazanele Dunarii, Manastirea Mraconia, Pestera Ponicova si nu in ultimul rand Statuia lui Decebal, Barajul de la Portile de Fier, Craiova.

In viteza masinii celebrele palate ale romilor din localitatea Buzescu. Le-am trecut separat pentru a nu fi confundate cu niste obiective turistice, dar nu puteam totusi sa nu le mentionez, cine a trecut prin localitate stie de ce.

In speranta ca nu v-am plicitsit prea tare, voi reveni curand cu un alt traseu facut in 2009, in zona Apuseni.


[fb]
---
Trimis de zangela69 in 28.04.10 11:13:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA. A mai fost în/la: aproape toata tara
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1968 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zangela69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4000 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[28.04.10 11:21:41]
»

Of , ce frumos ai descris Baile Herculane, asa cum le-ai vazut tu in urma cu doi ani, si ce jale mare am vazut recent intr-un documentar tv.Doar statuia mai aminteste se farmecul de altadata al statiunii. Multi oameni si multe interese se razboiesc in ultima vreme acolo, asa ca pana la solutionare, totul se transforma in ruina.

zangela69AUTOR REVIEW
[28.04.10 11:47:33]
»

te rog sa ma crezi ca nu stiu cum este in prezent, nu vreau sa cred ca si aceasta statiune se duce de rapa din cauza intereselor, insa este o locatie de vis. nu am intalnit inca in tara la noi o statiune cu asa un amplasament. strabatuta de raul Cerna, inconjurata de munti, paduri, ape termale, no comment

webmaster77
[28.04.10 11:52:57]
»

mutat la sectiunea "Un circuit de 10 zile prin tara", sectiune de care de fapt apartine avand in vedere ca in review este vorba despre acelasi circuit.

biancuta
[28.04.10 11:57:12]
»

Foarte frumos povestesti si ai foarte multe amanunte utile in privinta obiectivelor turistice. 400 pma si de la mine.

danaches2003
[28.04.10 13:15:06]
»

De la mine aveti un vot pentru modul in care ati descris statiunea Herculane si pentru faptul ca ne-ati facut sa ne gandim la o vizita in zona, vizita pe care o amanam de ceva vreme deoarece am inteles ca statiunea traverseaza o perioada nu tocmai favorabila din punct de vedere turistic. O sa ne facem curaj pentru aceasta vizita indiferent de ce am putea gasi in statiune, plecand de la premiza ca este un loc ce trebuie vazut! Multumim pentru impresii..

valimi
[28.04.10 15:07:02]
»

Foarte fromoasa descrierea unei asemenea aventuri, mai asteptam de la tine si alte itinerarii.

cosminp
[03.05.10 21:18:50]
»

si un SB meritat. frumoasa descrierea si utila.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, chelie_d, cosminp, danaches2003, Diaura*, domidoc, valimi, zangela69
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040138959884644 sec
    ecranul dvs: 1 x 1