ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-1991
DURATA: 1 zile
familie cu copii
20-25 AD. + 3-4 COPII

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Muzeul Ermitaj – unul dintre cele mai celebre muzee ale lumii

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ermitajul a fost unul dintre obiectivele turistice incluse in programul de vizitare al vacantei pe care am petrecut-o in Rusia adolescentei mele.

Tin minte ca eram foarte mandra sa spun ca am vazut acest muzeu care sta pe podium alaturi de Luvru sau Prado.

Desi am asteptat o ora sa intru in acest muzeu, asteptarea s-a dovedit bine meritata, deoarece ma reusit sa vad “pe viu” un adevarat palat si mai presus de orice sa vad cu ochii mei opere de arta valoroase de care auzisem doar in carti.

Se spune ca Petru I (cunoscut si sub numele de Petru cel Mare, tar al Rusiei), a fost cel caruia i se datoreaza existenta acestui muzeu, dar, de fapt, cea care a hotarat construirea unei resedinte pe langa Palatul de Iarna (pe la mijlocul secolului al XVIII-lea) a fost Ecaterina cea Mare (cu o viata tumultoasa si fascinanta), acum mai bine de doua secole, pentru a se recrea alaturi de prieteni (asa a luat nastere “Micul Ermitaj”). De retinut este prietenia acesteia cu Voltaire, biblioteca acestuia ajungand la muzeu, dupa moartea celui din urma, alaturi de biblioteca lui Diderot, marele filozof francez.

Ermitajul este actualmente compus din cinci cladiri construite in stil baroc, care au fost extinse de-alungul timpului (reconstruite si restaurate, tinand cont si de incendiul care s-a produs in 1837, dar si de bombardamentele din cel de-al doilea razboi mondial) si adaposteste aproape trei milioane de lucrari (unele neexpuse), de la antichitati grecesti si romane, la opere de arta ale celor mai cunoscuti pictori si sculptori celebri.

Daca Leningradul de atunci, care este al treilea mare oras al Europei, si-a pus stapanire pe sufletul meu adolescentin a fost, in principal, datorita acestui muzeu cu somptuoasele saloane in care sunt expuse capodopere ale artei si culturii universale.

Urmarind indicatoarele asezate pe diversele coridoare, cautam cu asiduitate cei mai celebri artisti pentru a vedea operele lor “de-adevaratelea”, ca sa ne putem incadra in timpul alocat vizitarii acestui muzeu. Daca scotocesc prin sertarele cu amintiri ale casei parintesti este imposibil sa nu gasesc chiar biletul de intrare la acest muzeu!

Astfel, am vazut Madonele lui Rafael si Da Vinci, retinand la cea din urma o floare pe care Fecioara o oferea pruncului, detaliu pe care nu l-am uitat nici pana astazi, deoarece am inteles ca simboliza Rastignirea ulterioara a lui Isus.

Am mai retinut si o sculptura a lui Michelangelo care reprezinta un barbat ghemuit, opere ale lui Tiziano si El Greco (ultima reprezentandu-i pe Apostolii Sfintii Petru si Pavel), picturi ale lui Rubens, Monet, Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Picasso, Matisse si Rembrandt (“Intoarcerea fiului risipitor”), dar si portretul lui Elizabeth al lui Van Dyck, al actritei Antonia de Zarate a lui Goya si al actritei Jeanne Samary a lui Renoir.

Foarte multe picturi m-au surprins prin marimea acestora, acoperind pereti imensi, depasite doar de impresionanta pictura circulara a muzeului Borodino.

Ore in sir am umblat prin muzeu in incercarea mea de a surprinde cat mai multe intr-o singura zi, aceasta incercare dovedindu-se o utopie...

La un moment dat m-am asezat pe o sofa tapitata si frumos sculptata, ingusta, intrebandu-ma cum reuseau tarinele vremii sa stea pe astfel de canapele cu rochiile acelea voluptoase cu crinolina!

Nu pot uita nici “Cele trei gratzii” ale marelui sculptor venetian Antonio Canova, apreciat chiar si de catre Napoleon si familia acestuia (le puteti vedea click aici).

Macar pentru aceasta sculptura diafana si plina de feminitate merita sa vizitati acest Muzeu, alaturi de celelalte piese de rezistenta ale picturii italiene, spaniole, flamande, olandeze si franceze, precizand ca Ermitajul mai expune arme si armuri europene, portelanuri, sticlarii, bijuterii din aur, arte decorative ale Europei medievale, dar si arta chineza si bizantina.


[fb]
---
Trimis de magdalena in 26.04.10 12:54:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUSIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6440 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4800 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

balasa violeta
[26.04.10 13:12:36]
»

Multe lucruri uitasem, o parte chiar nu le-am vazut, cum ar fi arta chineza. Dar ce sa vezi mai intai? Cat poti retine int-un timp atat de scurt? Iubesc acest muzeu! Mi-a placut mai mult decat Luvru-ul. Acum ma uit pe albumele cumparate in tihna... dar tot alerg... prin palat.

magdalenaAUTOR REVIEW
[26.04.10 13:18:03]
»

Astept impresiile tale in comparatie cu Luvru, pe care eu nu l-am vazut.

Fotografii cu multe obiective facute atunci am, dar sunt vechi si ar trebui scanate, unele sunt alb-negru.

Sigur ca nu poti vedea decat niste sectii ale Muzeului, nici eu nu le-am vazut pe toate, alergam de la un exponat la altul, am retinut insa pictorii celebri de care auzisem anterior si unele picturi care m-au frapat.

Citeam undeva ca expertii spun ca ti-ar trebui 11 ani ca sa poti vedea fiecare exponat in parte cuprins in acest muzeu!

Eu ma gandeam atunci ca as fi vrut o saptamana intreaga sa il pot vizita in intregime, dar se pare ca mintea mea tanara se insela amarnic!!!

ancamariagadea*
[26.04.10 14:36:45]
»

Bravo, Magadalena! Foarte frumos ai scris, te-am citit cu interes!

georgiana
[26.04.10 16:10:46]
»

Felicitari, ai scris foarte frumos, chiar daca este o calatorie mai veche! Un vot si din partea mea!

savastefania
[28.04.10 15:31:21]
»

Foarte frumoasa descrierea. Imi doresc sa ajung si eu sa vizitez muzeul Ermitaj. Ai un vot din partea mea.

magdalenaAUTOR REVIEW
[28.04.10 16:01:01]
»

Multumesc! As vrea si eu sa il pot revedea...

Dragos, vazand acum o fotografie a ta cu Muzeul Ermitaj in interior, m-ai transpus efectiv in acele timpuri!

webmaster13
[08.05.10 20:56:04]
»

am atasat aceasta melodie sper sa placa!

magdalenaAUTOR REVIEW
[08.05.10 21:28:07]
»

Multumesc!

webmasterX
[28.05.19 09:41:24]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul Ermitaj» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Turist în zona St. Petersburg (ex Leningrad) ]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, georgiana, magdalena, savastefania
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Ermitaj:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0453040599823 sec
    ecranul dvs: 1 x 1