ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.11.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 10.06.15
    STATUS: SENATOR
    LUNA
    NOV-2017
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Bar de tapas: 'Los Chiquitos', un bar autentic

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Dupa vizita la Palatul Regal, am scos-o pe prietena mea in Plaza de España, trecand pe langa Gradinile Sabatini, (stanga), cladirea Senatului (dreapta). Nu i-am spus unde mergem. Cand am ajuns in Plaza de España, i-am propus sa ne asezam un pic pe banca. Deja se intuneca. Zic: "Stii unde suntem? ". "Nu", a zis. I-am aratat statuile lui Don Quijote si a lui Sancho Panza, calare, primul, pe cal, celalalt pe magar. Nu pot sa va descriu bucuria ei.

    Noaptea se lasa deja, si am avut ideea de a lui autobuzul C2, care este circular. Are traseu partial comun cu autobuzul turistic. Voiam sa revad si eu cat mai multe locuri, dar sa-si faca si ea o idee despre Madrid-ul vazut noaptea.

    Am trecut pe langa Príncipe Pío, Madrid Río, Jardines del Moro, Ronda de Segovia, Viaductul Segovia, Puerta de Toledo, Embajadores, Atocha, si gata... autobuzul nostru a luat-o spre Cuatro Caminos. Am avut senzatia de iluminat insuficient, si am hotarat sa coboram, mai ales ca deja se facea tarziu, si noi nu mancaseram, ba mai voiam sa mai cumparam si cate ceva ca sa avem in camera. Am luat C1, ca sa ne intoarcem. Pe Gran Via, aveam multe terase, insa, am zis sa facem o incursiune, mai intai, la Dia %, in Embajadores (il zarisem, din mers). Mai ales ca numai maine nu era poimaine, si voiam sa cumpar, pentru a aduce in tara, "Turrón", Polvorones, Jamón Ibérico si Jamón Serrano. Ma gandeam sa luam metroul, de-acolo, insa, cand am zarit ca trece un autobuz care avea capat de linie Callao, am zis: "Uite, de asta imi place mie asa de tare Madrid! ".

    Am cumparat din Dia cate ceva, si am zis sa ne oprim la o terasa sa mai stam si noi. Era sambata seara. Am avertizat-o pe prietena mea ca suntem intr-o zona destul de "sensibila", pe care eu am fost sfatuita s-o evit, mai ales, noaptea, in calitate de turista. Nu pot uita seara cand eram in Lavapiés, si m-a sfatuit politia sa plec in "cartierul meu" (Plaza de España - Argüelles), fiindca era un cartier nesigur, cel in care ma aflam. Atunci, am luat-o fuga, fuguta, spre prima statie de metrou: "Embajadores", eram singura pe strada, si mi se parea ca ma urmarea cineva. Eram pentru prima data in Spania, si in Madrid, aveam la mine actele, toti banii, camera foto. De atunci, au trecut multi ani, dar eu am ramas tot cu frica aia. Ei, bine, de data asta, mi-am "depasit" frica, si am cautat un loc unde sa putem sta, ca sa servim ceva.

    Pe stanga, pe partea statiei de autobuz, am gasit barul acesta "Los Chiquitos". Terasa avea toate mesele ocupate, si inauntru era multa lume. Mai incolo, era alt bar, cu mese libere, la terasa. Cat ne-am frasuit noi, s-a eliberat o masa la "Los Chiquitos". Hop si noi! Doua doamne, cu sacose de Día. ;). Numai turiste nu paream noi! M-am uitat la ce serveau oamenii din jur: beri, mojito si "raciones". Meniul era afisat cu litere de-o schioapa. Am vazut: "Vermut de grifo"; "Oreja a la plancha", "Cidra de barril", etc. Zic: "Carmen, aici ramanem! ". Stiam ca totul e tipic spaniolesc.

    A venit un ospatar mai in varsta, in aparenta, cam obosit, dar cu care aveam sa ma inteleg minunat, prin semne, ulterior, cand s-a aglomerat tare locul, ca doar era sambata seara. Eu ridicam mana, si el intelegea. Asa comunicam, prin limbajul degetelor. Doamneeee, uitasem ca se poate comunica astfel. Cat mi-a lipsit Spania!

    De mancare, eu am cerut "Oreja a la plancha", un fel de mancare tipic: fasii de urechi de porc, coapte pe plita, si cu un sos. Nu am stiut ca portia avea sa fie atat de mare. Nu am putut sa mananc nici macar jumatate.

    Prietena mea nu stia ce sa ceara. Ea credea ca Spania inseamna: Tortilla, paella y poco más. Tortilla nu aveau. Se terminase. :) Intr-un bar de cartier, nimeni nu mananca tortilla la cina. :) Ar fi vrut cartofi. Am hotarat eu pentru ea: "Chopitos". Nu stiam ce sunt, insa, mi-am putut da seama ca acolo se serveau fructe de mare. Mi-a explicat ospatarul ca sunt ca un fel de sepia, insa foarte mici. Portia a fost enorma. Si i-a adus fierbinti, fierbinti!!! Pana la urma, am facut schimb de portii cu prietena mea, fiindca ei ii plac sosurile, si nu-i place cine stie ce, pestele. Urechea era interesanta, dar chopitos erau savuroase.

    De baut, am cerut vin. M-a intrebat: Rioja, Ribera? Am cerut Ribera de Duero, fiindca Rioja aveam si noi, cumparat de la Dia %. ;) Am cerut 2 pahare. Mai bine, ceream de la bun inceput 1 sticla, si gata. Nu-l mai chinuiam cu limbajul degetelor: "¡Otro Riberito, porfa! ". Pana la urma, am cerut cate 3 pahare de persoana!

    Ni s-a adus si "tapas", la vin. Asta pana ce a venit mancarea. Noi am pus samburii pe servetele. Pe urma, mi-am amintit. Zic: "Carmen, arunca pe jos! ". S-a uitat nedumerita la mine. I-am explicat ca, cel putin in zona Madrid, se arunca pe jos. Ni s-a explicat: "vreti sa mancati bine si rezonabil? Uitati-va, la ora mesei, pe jos: unde sunt servetele, resturi de paine, etc, acolo se mananca bine! " Mie mi s-a intamplat sa fiu cu madrileni, insa in comunitatea Madrid, si sa mi se spuna, cand tineam oase de peste in mana, si nu stiam ce sa fac cu ele, sa le arunc pe jos. Chiar uitasem de obiceiul acesta. Asa cum uitasem ca se traverseaza strada pe la trecerea de pietoni, fara sa te uiti disperat in stanga, dreapta, sa vezi daca nu te calca vreun nebun cu masina.

    Portiile de mancare nu le-am putut termina, oricat ne-am straduit noi, si cu vinul ala. Cand am cerut nota de plata, am avut de platit vreo 27 €, parca.

    Dupa experienta aceasta, am invatat sa nu mai evit zona Embajadores, din Madrid.

    Daca recomand acest bar de tapas? Da, din toata inima, daca va plac locurile autentice din Madrid. Un turist nu va calca niciodata acolo. Este un loc prea "castizo" ca sa placa unui "guirí".


    [fb]
    ---
    Trimis de cristina47* in 30.11.17 07:06:41
    Validat / Publicat: 30.11.17 09:05:31
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

    VIZUALIZĂRI: 4647 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina47*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Chopitos: au fost adusi sfaraind. Initial, nu stiam ce sunt. Au gust de calamar.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11250 PMA (din 13 voturi)

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    RoxanaGRS
    [04.12.17 11:32:47]
    »

    Arată foarte bine ce ați mâncat voi, dar dacă zici că nu e foarte safe, nu știu dacă m-aș aventura pe acolo. Eu nu știu spaniolă boabă, așa că se prinde oricine că sunt turistă.

    Cât despre șpriț... of, a fost coșmarul nostru în toată Spania, pentru că nu găseam apă carbogazoasă. Deloc. Când întrebam de "aqua con gas", ne întrebau la ce ne trebuie. Dacă spuneam că vrem s-o punem în vin se uitau la uitau la noi siderați. Cum așa? Până la urmă ne-a picat fisa și am zis că vrem s-o punem în whisky și atunci s-au luminat. Aaa, sunteți americani..., că vorbeam engleză. Dar apă carbogazoasă tot foarte greu am găsit și foarte scumpă. În 2016, se mai dăduseră și ei cu lumea și începuse să apară în mai multe locuri.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    cristina47*AUTOR REVIEW
    [04.12.17 19:58:56]
    »

    Eu nu cred ca un turist nu ar fi acceptat intr-un bar autentic. Doar ca lumea fuge de locuri "nu prea curate", si vazand mizerie pe jos, nu e tocmai pe placul turistilor.

    Intr-adevar, spaniolii nu amesteca vinul cu apa. Bine ca ai stiu sa ceri "Agua con gas", fiindca eu am cumparat "Gaseosa", apa aia dulce, cu diverse arome. Cat pe ce sa stric bunatate de vin!

    Amuzanta faza cu whisky cu apa minerala si "americanii". Ramane cum ati stabilit!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mishu
    [08.12.17 09:39:02]
    »

    @cristina47: Noroc ca tocmai am mancat, insa ochii tot mi-au ramas la chopitos, nu ca m-as fi dat in laturi si de la felul celalalt.

    Cat despre vin, noroc ca mie imi place asa cum e, deci as fi fost in regula

    Intotdeauna restaurantele unde merg localnicii sunt de recomandat, manacarea buna si rezonabila la pret.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    ioan marinescu
    [02.01.18 10:40:03]
    »

    @cristina47: O, Doamne și eu am mâncat ”tapas” într-un bar pe o străduță de lângă Piata Sudului (cea cu ursul). Și cum la oi ardelenii ”Nu e pasăre ca porcul! ”, consiliat de către ghidul nostru am cerut ca gustărelele să fie de porc. Le-am asezonat cu o Sangria spumoasă și nu ne mai dădeam duși. Era să rămânem pe acolo. Noroc că pentru Madrid aveam rezervate 4 zile!

    Adevărat, numai românii și italienii au obiceiul (reprobabil) să strice o bunătate de vin, îndoinidu-l cu sifon. În Ardeal nu prea se practică. Spriț cu pălincă e peste poate!

    Votat cu drag!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cristina47*, ioan marinescu, mishu, RoxanaGRS
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Madrid?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061562776565552 sec
    ecranul dvs: 1 x 1