ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.11.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
PREȚ 1700 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Vacanța în Iordania

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 12 MIN

Seniori, de capul lor, în Iordania

TIPĂREȘTE

După Iran - vezi impresii de care mă leagă amintiri din tinerețea mea, o altă țară pe care doream să o văd era Iordania cu aceleași amintiri trecute. În studenție și nu numai am avut ocazia să citesc revista Paris Match ale cărei poze de copertă evidențiau doi suverani: regele Hussein al Iordaniei și Șahul Pahlavi al Iranului. Au trecut anii și acele amintiri de mult apuse mi-au revenit în minte...

Hotărârea de a vedea Iordania a fost luată aproape pe loc prin oferta pe care o urmăream de mult a companiei noastre Tarom și care a venit la sfârșit de martie, două bilete dus întors cu bagaje la cală de 20 kg, 195 euro. Luate astfel biletele am realizat traseul de vizitare și am rezervat cazarea.

După @Andreea72 și alți afaiști cărora țin să le mulțumesc pentru impresiile și pentru pozele postate am hotărât să scriu și eu pentru a da încredere și curaj mai ales celor apropiați de vârsta noastră. Dacă la 60, respectiv 64 de ani am reușit să mergem și să ne descurcăm pe cont propriu înseamnă că se poate...

Cu două săptămâni înainte de plecare am cumpărat de pe site, Jordan Pass care acoperă costurile cu viza, cu intrarea la Petra și la alte obiective turistice. Mai multe detalii găsiți pe jordanpass.jo.

Am ales Jordan Explorer 75 dinari (90 euro) cu intrare la Petra pentru 2 zile și cu reducere la Bethany and Beyond the Jordan în loc de 12 dinari, 8, în total 83 dinari (100 euro) și taxă de rezervare 4,75 dinari de persoană, în total 88 dinari (105 euro). Le-am printat și le-am luat la mine.

Am prezentat permisul la ghișeul polițistului de frontieră și am primit viza gratuit. Nu a fost nevoie să schimbăm bani, se primea și cardul la plata vizei.

Arătați biletul la intrarea în orice atracție acoperită de Pass, unde va fi scanat. Passul va expira automat după 2 săptămâni de la prima dată când a fost scanat. Unele atracții nu sunt acoperite de Pass: Mount Nebo, 2 dinari; Church of the Map din Madaba, 1 dinar; The Royal Automobile Museum din Amman, 3 dinari.

Traseul excursiei

Am plecat pe data de 29 octombrie, duminică, noaptea le 24:30 ajungând după aproape 3 ore la Amman. Am plecat dimineața spre Aqaba unde am stat 2 nopți, am ajuns apoi la Petra pentru 2 nopți, apoi la Amman tot 2 nopți și la sfârșit Madaba, orașul mozaicului, pentru 3 nopți. A fost singura necorelare la Madaba unde era suficient să stăm 2 nopți, însă nu mi-am dat seama atunci când am rezervat la avion.

O să spun ce am vizitat pentru a avea o mai bună desfășurare a excursiei. La Aqaba am ajuns pe 29 octombrie în jurul orei 14 și ne-am cazat la My Hotel. Am vizitat în aceiași zi mergând pe jos Sharif Hussein bin Ali Mosque, Faleza, Piața Marii Revoluții Arabe cu steagul său înalt, al 6-lea din lume, am atins Marea Roșie care era foarte curată și caldă, plaja nu…

A doua zi am vizitat Wadi Rum, excursie ce a început la ora 9 și s-a sfârșit la ora 19.

În dimineața următoare, pe 31 octombrie, la ora 9 am plecat la Petra, pe traseu vizitând Izvorul lui Moise, Castelul Shubak și Mica Petra. Am stat până pe 2 noiembrie și de aici am ajuns la Amman seara unde am stat la hotel pe Rainbow Street, foarte central.

La Amman am vizitat a doua zi, pe 3 noiembrie, mergând pe jos, Moscheea Grand Hussein din Al Balad (vechea parte a orașului Amman), Nymphaeum, Teatrul Roman cu Muzeul Folcloric și cu Muzeul Tradițiilor Populare, apoi Citadela cu Templul lui Hercule (poză iconică), cu Biserica Bizantină și cu Palatul Ummayad. Nu am vizitat Muzeul Național de Arheologie care era închis pentru că se filma. Am mers cu un taxi la Moscheea Regele Abdullah, cea mai mare și la Muzeul Regal de Automobile, deosebit, și apoi la Moscheea Regele Hussein, moscheea cea mai frumoasă din Amman.

În ziua următoare, pe 4 noiembrie, am plecat dimineața de la hotel la Jerash pentru a vedea situl arheologic, deosebit și de neratat, și de acolo la Madaba unde am stat 3 zile, până pe 7 noiembrie.

La Madaba, am vizitat a doua zi, pe 5 noiembrie, Biserica Sfântului Ioan Botezătorul cu micul ei muzeu, cu ruine subterane și cu o frumoasă capelă urcând și în turn, apoi Muzeul Madaba, Biserica Apostolilor, Biserica Martirilor cu parcul său arheologic, Biserica Fecioarei Maria cu al său parc arheologic deosebit și cu minunate mozaicuri. Am privit, admirat și pozat la toate aceste locuri. Am culminat vizita cu Biserica Sfântul Gheorghe, numită și Biserica Hărții, deoarece în interior se află faimoasa hartă din mozaic a Orientului Mijlociu, plus o mulțime de portrete de mozaic, cele mai multe ale Sfântului Gheorghe dar și scene biblice.

În ziua următoare, pe 6 noiembrie, am plecat în circuitul clasic: Muntele Nebo, Situl de botez „Betania, dincolo de Iordan”, intrare la Plaja Amman de la Marea Moartă și apoi, pe drumul de întoarcere, vizită la La Storia Tourism Complex. Pe 7 noiembrie ne-am plimbat de voie prin Madaba, această zi fiind în plus. În noaptea de 8 noiembrie la ora 3:55 am plecat de pe aeroportul din Amman și am ajuns în București la ora 6:40.

Alte completări tot la traseu

Am ales primul sejur la Aqaba pentru că era ușor și ieftin de ajuns la ea. Am folosit Shuttle Bus, a cărui casă de bilete se vede cum ieși din aeroport, care merge în Amman, cost 3 dinari de persoană, prima plecare fiind la ora 6. Se coboară după circa 30 minute, la prima stație, 7th Circle unde vizavi se află Stația de Autobuze JETT. Primul autobuz pleacă spre Aqaba la ora 8, vezi programul și traseele pe site-ul jett.com.jo/SubPage.aspx?PageId=230.

Ora traseelor și chiar stația de plecare se schimbă, cred, în sezonul de iarnă pentru că acum când am verificat erau alte date. Stația terminală în Amman este Tabarbour de unde pleacă aceste autobuze.

Nu suntem pasionați de plajă și am ales Aqaba pentru Rezervația și Deșertul Wadi Rum pe care vroiam neapărat să-l văd. Prețul excursiei la rezervație este același indiferent dacă vrei să-l cumperi din Aqaba sau de pe site, beduinii ce se ocupă de rezervație au monopol. Tot cu două săptămâni înainte de plecare am corespondat pe email cu wadirumjeeptours.com/wadirum-jeep-tour pentru rezervarea unei excursii și am primit confirmarea lor. Am ales turul de zi fără cazare în deșert și a fost foarte bine. A fost o experiență de neuitat iar pozele de vis, parcă zici că sunt aranjate, așa culori nu am mai văzut!…...

Am plecat apoi la Petra, 2 nopți, pentru că vroiam să o văd pe îndelete și pentru că doream să urcăm în mai multe locuri pentru vederi de sus, reminescențe din tinerețe…. Sper totuși să scriu un review separat.

Inițial vroiam să mergem cu autobuzul, mult mai ieftin, însă necazul ce l-am avut în prima zi ne-a făcut să schimbăm totul și să folosim apoi taxiul.

Să încep povestea…

Plecăm noi liniștiți din aeroport cu shuttle busul de la ora 6, bilete se iau de la casă sau de la șofer, îi spun soțului să ia bagajele cu noi, nu mă ascultă și le așează în spatele mașinii, loc special amenajat. Microbuzul arăta bine pe afară însă în interior era vai de el. În fața noastră mai erau doi turiști români care mergeau pentru cățărare la nord de Amman. Plecăm din zona aeroportului și deodată aud un zgomot puternic. Șoferul se oprește ca să închidă ușa din spate de la bagaje. Mă și gândeam să nu se piardă vreun bagaj. Ajungem la stația 7th circle, coborâm și când să luăm bagajele, trolerul cel mic, al meu nu mai era. Discuții cu șoferul, se adunase lume ca la circ, acesta începe să dea telefoane… și în sfârșit în engleză, ne spune să stăm liniștiți că s-a găsit la aeroport. De aici a început așteptarea, am ajuns la stația finală Tabarbour din Amman, o înșiruire de peroane și de mici magazine, nu se compara cu cele din Iran! Am stat și aici, am luat pasagerii și ne-am întors la aeroport în jurul orei 9. De aici am mers la poliția aeroportului, bagajul nu era, apoi am mers tot cu microbuzul la poliția antitero, alte explicații, ne-a trimis înapoi și în sfârșit tot la aeroport, la poliție l-am găsit intact. Bucurie mare pentru că în el aveam trusa de rezervă cu medicamente, trusa cu cosmetice pe care soțul nu o regreta având motiv să nu se bărbierească, hainele mele, … Norocul nostru a fost că bagajul a căzut cam la circa 4 km, în zona aeroportului, zonă virană și a fost găsit de cei de la antitero. Iordania este o țară cu poliție înarmată, cu zone de pază și de verificare. Liniștit și bucuros șoferul ne-a pus bagajele în interior și ne-a dus, împreună cu alți pasageri, tot unde trebuia să coborâm dimineața reușind să luăm cursa de 10:30 ce mergea la Aqaba. Am avut niște emoții pe care nu le doresc nimănui….

Autobuzul Companiei JETT era foarte curat, cu scaune comode, era supraetajat, avea 52 de locuri, oferă apă, ceai, cafea, sandviș contra cost, 0,5 dinari fiecare. A costat 10 dinari (12 euro) de persoană și a făcut până la Aqaba 3,5 ore.

De la Aqaba la Wadi Rum am mers cu un taxi, preț 20 dinari pe sens. Șoferul ne-a propus să ne ducă el la Petra a doua zi, cost 35 dinari. La taxiuri trebuie negociat prețul, am învățat asta pe parcurs, sigur ne ducea cu 30 dinari. Taxiurile sunt bune, spațioase, puternice…...

De la Petra am vrut să luăm autobuzul companiei JETT care pleca la Amman la ora 17, casa se deschide la ora 16, cost 10 dinari de persoană. Nu s-a întâmplat asta pentru că pe drumul spre stație ne-am întâlnit cu Ali, șoferul care ne dusese la Petra cu 2 zile înainte și ne-a propus să mergem cu un prieten de-al lui la Amman cu taxiul chiar până la hotel, cost 30 dinari, timp mult mai bun de ajuns. Eram foarte contrariați de ce costă atât de puțin. Explicația a venit repede, mergeam cuplați cu doi vietnamezi. Noroc că erau mai micuți altfel stăteam ca sardelele….

De aici am mers numai cu taxiurile și mașinile lui Raed, avea 11, pe care îl recomand și care ne-a oferit prețuri destul de bune. Am mers cu el de la hotelul din Amman la Jerash, vizită site arheologic în jur de 3,5 ore, deosebit și apoi la hotel la Madaba, cost 40 dinari, cerut 50 dinari. Am plecat apoi în altă zi din Madaba în circuitul clasic: Muntele Nebo, situl de botez „Betania, dincolo de Iordan”, intrare la Amman Beach pentru Marea Moartă și apoi pe drumul de întoarcere vizită la La Storia Tourism Complex, cost 35 dinari, cerut 40. În ultima zi am plecat la aeroportul Queen Alia Airport în jurul orei 21 cu 15 dinari, la hotel cereau 17.

Vremea

Am ales special această perioadă pentru că vremea a fost foarte bună pentru noi. În sud la Aqaba și Wadi Rum ziua erau circa 28 de grade, în rest temperatura era în jur de 20-22 grade. La Marea Moartă am stat circa 2,5 ore între orele 12:30-15:00, apa era tocmai bună, parcă mai caldă decât era afară. Soarele răsărea în jurul orei 6:00 și apunea în jurul orei 17:00. După aceea se făcea mai rece, temperatura scădea mai repede ajungând 14-15 grade. Am avut și pulovere și scurte de fâș, dar nu groase. Nu a plouat și Omar șoferul de la Madaba ne-a spus că din decembrie încep și la ei ploile și că natura nu va mai fi așa de aridă și va înverzi ici, colo...

Iordania este deșertică în sud și nu numai și mai înverzește puțin în nord, de la Amman la Jerash am văzut și zone cu mici păduri. În lunca Iordanului am văzut și parcele cultivate cu porumb, solarii, ...

Banii

Nu am avut niciun fel de probleme cu banii. Am folosit cardul la unul din bancomatele din aeroport, la ieșire în dreapta sunt două oficii ale unor bănci. Am schimbat suma maximă acceptată în aeroport, 250 dinari, comision 5 dinari. În Amman pe Rainbow Street la un alt bancomat am mai schimbat 200 dinari, comision 4 dinari, cu posibilitate de a schimba o sumă și mai mare, bani să fie!... Cardul l-am mai folosit la hoteluri.

Impresii Iordania

Iordania este o țară cu o istorie de mii de ani, este o țară sigură, erau și turiști pe cont propriu, este adevărat mai puțini. Nivelul de trai al populației mi s-a părut destul de scăzut. Prin Madaba pentru că am avut timp destul, magazinele erau deschise dar puțin vizitate chiar de localnici.

Se mănâncă cu prețuri mici în localurile unde se vinde shaorma, kebab. Am cumpărat produse de patiserie ieftine și bune acolo unde se și produc. La restaurant am fost doar o singură dată, sper să scriu și ne-a ajuns, prețuri mari cel puțin pentru noi… Ne-am răsfățat cu suc de rodii preparat în fața noastră, 2 dinari paharul. Aș fi băut permanent, dar….

Traficul în Amman este aglomerat, noi am fost vineri, zi de sărbătoare, ca la noi duminica, și erau mai puține mașini pe șosele. Au transportul în comun ieftin însă nu l-am folosit câștigând timp și multă odihnă. Dacă am fi fost 4 sau 3 persoane costurile ar fi fost mult diminuate, mă refer la transportul cu taxiul pe care îl recomand. Și cursele cu autocarele JETT merită a fi folosite, sunt comode și ieftine….

Oamenii sunt foarte deschiși, amabili și buni vorbitori de limba engleză, cei care lucrează în turism. Se negociază totul. Nu am avut ce cumpăra deosebit, sunt mult sub Iran din punct de vedere al obiectelor și suvenirurilor. În afară de șaluri realizate de femeile beduine din cașmir și mozaicuri în Madaba nu prea ai ce cumpăra. Șalurile le-am cumpărat cu negociere cu 4 sau 5 dinari. Tricouri am găsit doar în Petra cu 5 și 4 dinari mărimile mai mici pentru că sezonul mai cald era pe sfârșite. Nelipsiții magneți costă 1-2 dinari, brelocurile 3-4 dinari. Se cumpără cel mai ieftin în Madaba.

Trebuie să fiu cârcotașă, este prima dată când trebuie să spun ce nu mi-a plăcut. Ammanul a ieșit în poze superb și așa și este, în realitate are și zone cu gunoaie, la fel și Aqaba și mai puțin Madaba. Soțul meu a zis că sunt eu prea pretențioasă, pe el nu l-a deranjat. Toate obiecivele turistice și celelalte locuri vizitate de noi erau curate și bine întreținute.

Cazarea a fost între 60-80 euro cu mic dejun, 3 și 4 stele și a fost bine aleasă. Totul a fost curat, spațios, ne-am simțit foarte bine…

Iordania cu Petra, Rezervația Wadi Rum, Muntele Nebo, Locul Botezului și cu Marea Moartă este unică și nu trebuie ratată. Împreună cu Jerash, unul din cele mai bine conservate orașe romane, sunt locuri deosebite, unice, încântătoare, pe care oricât ar trece timpul nu le poți uita, le vei păstra în suflet pentru că te-au făcut să te simți minunat…

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 12.11.17 13:19:03
Validat / Publicat: 12.11.17 20:28:51
VIZUALIZĂRI: 3419INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Wadi Rum, Canionul Khazali oferă răcoare și priveliști deosebite
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60950 PMA (din 66 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

30 ecouri scrise, până acum

webmaster [12.11.17 20:58:14] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinad [12.11.17 21:45:47] »

@mprofeanu: Excelent! Vă admir pentru toate excursiile făcute în Orientul Mijlociu şi nu numai şi sper să-mi fac curaj să ajung şi eu în Iordania (în special la Petra) unde îmi doresc de foarte mult timp să ajung.

Citindu-vă impresiile, totul mi se pare clar şi nu foarte complicat, nu exagerat de scump, parcă posibil şi pentru noi, apoi mă înmoi şi, încetul cu încetul, îmi dispare îndrăzneala.

Felicitări pentru articol şi călătorie!

Michi [12.11.17 21:59:00] »

mprofeanu:

Dacă la 60, respectiv 64 de ani am reușit să mergem și să ne descurcăm pe cont propriu înseamnă că se poate...

Subscriu şi eu la ce a scris mprofeanu. Dacă aveţi posibilităţi nu lăsaţi niciun an să trecă pentru că la un moment dat va fi prea târziu.

Petra fusese un obiectiv care era în gândurile noastre, dar anii au trecut ca o clipă şi nu s-a mai realizat. Foarte bun ghid reviewul iar pozele sunt de National Geographic.

mishu [12.11.17 22:36:35] »

@mprofeanu: Ai aruncat buzduganul cu acest articol deoarece sunt convinsa ca vor urma niste articole spectaculoase in care vei povesti detaliat ce minunatii ai vazut pe acolo.

O prima impresie deja mi-am facut si ma bucur pentru excursia pe care ati facut-o acolo. Cred ca ti-as pune o multime de intrebari insa astept sa ne povestesti tu.

Felicitari, votat cu mare drag.

maria55 [13.11.17 04:32:47] »

@mprofeanu: bravo voua, ; temerarilor! Un articol extrem de plin de informatii! In curand se intoarce si @roth din Iordania si sunt convinsa ca are sa vina si ea cu noutati! Asa ca ambele vor fi deosebit de utile pt viitorii doritori!

Carmen Ion [13.11.17 09:27:04] »

@mprofeanu: Excelent review, plin de informații utile și asezonat cu fotografii senzaționale.

roth [13.11.17 10:49:08] »

@mprofeanu

Cred ca ar fi foarte util sa explici mai detaliat cum e cu intrarea gratuita pe baza pasului, asta fiindca ai aterizat pe Amann sa inteleg.

Eu am intrat prin Aqaba, zona libera si din ce stiu/am auzit daca vi pe Ierihon sau Amann trebuie sa ajungi in 24h in Aqaba pt viza speciala ce atesta scutirea taxei de intrare. Si pasul primeste o stampila pe el, la noi asa a fost.

Impresionant curajul, bine descris, ma bucur ca a ramas putin si pt povestea mea, eu am dormit 2 nopti in desert... mai aventuroasa, poate, in rest ai acoperit foarte multe si ai povestit tare frumos.

Felicitari si tot respectuil!

mprofeanu [13.11.17 16:11:14] »

@webmaster: Mulțumesc frumos!

mprofeanu [13.11.17 16:18:13] »

@irinad: Da, ai dreptate, nu este foarte complicat. Iordania este o țară frumoasă și chiar merită să fie vizitată.

Și pe mine mă tentează Cappadocia, este tot spre răsărit, ce mi-ar place o plimbare cu balonul, mai ales că mi-ai dat curaj, ... și nu numai...

Petra și Wadi Rum sunt de neegalat, sunt unice!

mprofeanu [13.11.17 16:25:31] »

@mishu: Nu promit că voi scrie chiar tot ce am văzut, nu am timpul necesar disponibil și eu mă adun mai greu. Sigur voi scrie despre cazări și neapărat despre Petra.

Mai am multe restanțe de la alte excursii și sincer voi mai încerca să scriu și din urmă. Isfahan este pentru mine un oraș muzeu, deosebit despre care vreau neapărat să scriu. Of, am început să mă văicăresc, iar timpul...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Mika [13.11.17 16:28:42] »

@mprofeanu: Felicitari pentru articol și mai ales pentru excursie, pentru faptul ca ati mers acolo pe cont propriu. Ca si Iranul, Iordania este unul din locurile la care visez sa merg. Si nu in excursii organizate.

mprofeanu [13.11.17 16:36:14] »

@Michi: Mulțumesc cu drag și recunoștință pentru ecou! Aveți perfectă dreptate, timpul trece. Petra se poate face oricând, la orice vârstă.

Este adevărat că pentru anumite trasee trebuie urcate scări foarte multe, dar zona vizitată mai ales de turiștii veniți cu autocarul este accesibilă și merită văzută și ea. Tot este frumoasă!

La Wadi Rum este mai complicat, se merge cu mașini descoperite, gen camionetă, înalte și sincer și mie mi-a fost destul de greu să urc sus în mașină. Pe dune am avut noroc pentru că mai m-am ajutat de mâini, se urcă destul de greu pe nisip...

mprofeanu [13.11.17 16:40:29] »

@maria55: Mulțumesc frumos pentru ecou! Sper că Roth ne v-a mai spune și ea ce a văzut acolo!

mprofeanu [13.11.17 16:43:06] »

@Carmen Ion: Mulțumesc frumos pentru că ți-a plăcut și pentru ecou!

mprofeanu [13.11.17 17:24:24] »

@roth: Jordan Pass l-am achiziționat de pe situl lor. Există 3 tipuri de Pass: unul cu o singură zi la Petra, altul Explorer Pass cu 2 zile intrare la Petra, așa cum am luat și noi, și altul cu 3 zile. Passul cumpărat implică neplata vizei sau altfel zi aceasta intră în costul lui.

Explorer Pass costă 75 JOD sau dinari iordanieni de persoană. Să facem un calcul: viza costă 40 JOD, intrarea 2 zile la Petra 55 $ (40 JOD), intrarea la situl arheologic de la Jerash 10 JOD, intrarea de la Wadi Rum 5 JOD, în total 95 JOD în loc de 75 JOD cât ai plătit, economie 20 JOD doar de aici. Mai sunt și alte intrări care nu se plătesc, este foarte rentabil. Noi am primit viza pe pașaport, cred că passul a fost scanat. Se activează și este valabil 2 săptămâni.

Mă bucur că ai stat în deșert noaptea în campus, am văzut și noi unul, pentru noi a fost destul și minunat și o zi.

Am avut termen de comparație cu dunele de lângă Dubai, cele de lângă Yazd. Așa ceva, munte, stânci, canioane, nisip roșu, nisip alb este magnific, nu îmi puteam imagina. În poze iese bestial!!!!

Aștept impresiile tale!

mprofeanu [13.11.17 17:42:37] »

@Mika: Îți doresc să ajungi și în Iran și în Iordania. Sunt deosebite amândouă. Se pot face fără probleme pe cont propriu amândouă. Iranul are o infrastructură extraordinară: gări de autobuze mari, în unele m-am simțit în ele ca la aeroport. Aveau de toate, moderne, cu săli de așteptare. Timp să ai că poți să mergi oriunde...

In Iordania în afară de JETT nu știu altceva. Nu acoperă decât Aqaba și Petra ca puncte de interes major.

Mulțumesc pentru ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
maryka [14.11.17 10:42:41] »

Impresionant totul! Mult curaj, dar și o foarte bună organizare! Iar rezultatul o plăcere și pentru noi cei care citim. Mi-au plăcut pozele, superbe, îți dorești să le vezi și tu aievea. Poate, odată... Felicitări!

mprofeanu [14.11.17 12:50:29] »

@maryka: Și eu îți doresc să vezi Iordania. Chiar merită!

Mă laud singură: pentru anumite poze chiar am muncit. Am urcat destul de mult. Știu că îți plac și ție pozele făcute mai la înălțime, sunt deosebite. Erau tineri și nu numai care urcau fără probleme, noi mai potrivit în ritmul nostru dar am mers destul de bine pentru seniori, iar mă laud!...

krisstinna [14.11.17 19:49:06] »

@mprofeanu: Să nu crezi că nu te urmăresc

Sunt cu voi, în călătoria voastră. Știu că nu voi ajunge în veci pe acolo, așa că mă mulțumesc cu virtualul.

Felicitări, vă salut cu drag!

fra [15.11.17 13:16:16] »

Chiar ma bucur de articolul scris. Tocmai am achizitionat bilete si am inceput pregatirea itinerariului, doar ca noi vom sta primele 3 nopti in Amman. Si vrem si o noaptein desert, asa ca astept cu nerabdare articolul lui @roth...

mprofeanu [15.11.17 17:04:05] »

@krisstinna: Mulțumesc cu drag pentru ecou și pentru "urmărire"!

Aceleași !

mprofeanu [15.11.17 17:14:04] »

@fra: Mă bucur dacă ți-am mai spus câte ceva, mă refer mai ales la prețuri la taxi.

Depinde perioada în care vei merge în Wadi Rum. Noi am mai fost împreună cu o tânără din Austria, avea 34 de ani și după asfințit am dus-o în campusul unde stătea în acea noapte. Nu erau turiști când ne-am dus, cel ce avea campusul a spus că mai sunt 4 persoane de venit în acea seară. Ne-am întâlnit cu ei la plecare. Deja se făcuse rece și Raed însoțitorul nostru ne-a luat în mașină pentru că spunea el nu se mai putea sta afară, sus în camionetă, deși mi-ar fi plăcut...

În acest sezon erau puțini turiști care se cazau în campusuri. Acestea erau destule, unele păreau părăsite. A scăzut mult numărul turiștilor ce vin în Iordania, singurul loc unde era full era Petra...

În Amman 2 zile sunt arhisuficiente dar cred că le cuplați cu Jerash, Madaba, Nebo....Se pot face și de aici fără probleme....

Călătorie plăcută și sper să citesc ce ai văzut!

fra [15.11.17 21:25:48] »

Da, exact le cuplăm cu jerash și alte câteva obiective din nord. Noi cel mai probabil vom închiria mașină. M-au convins și prețurile date de dumneavoastră că aceasta e o decizie bună. Suntem 3 adulți și mergem în ultimele zile din februarie... Pană atunci studiem variante. Cu cazarea încercăm să ne organizăm de pe acum ca să prindem și locuri și prețuri bune. Nu era în plan vacanța asta, dar era prea bună oferta și Petra prea e deosebită să pierdem șansa asta...

P.S. e prima ieșire de pe continent pentru noi, așa că sunt multe informațiile dumneavoastră care ne-au fost de folos

mariana07 [16.11.17 22:01:32] »

@mprofeanu: felicitari pentru articol, va urmaresac articolele mai ales cele despre Japonia si sper sa avem si noi curajul sa mergem singuri,

mprofeanu [17.11.17 10:46:15] »

@mariana07: Mulțumesc pentru ecou. Dacă vrei sigur vei ajunge acolo, în Japonia și oriunde... Ai fost în locuri deosebite și sigur vei ajunge și acolo...

Pe cont propriu este ca preț sub 40% față de agenție de persoană, bonus vezi mult mai multe...

Dacă aș putea m-aș întoarce iar acolo, mi-e dor de Japonia!...

mariana07 [18.11.17 11:30:01] »

@mprofeanu: Daca ne hotaram va vom cere relatii si de ce nu poate mai mergeti o data si vom merge impreuna. Am citit cu sufletul la gura toate descrierile dumneavoastra despre calatoriile in Asia

mprofeanu [18.11.17 18:41:20] »

@mariana07: Cu cea mai mare plăcere vă spunem tot ce știm despre această zonă și cum ne-am organizat traseul.

Am spus că îmi este dor de Japonia, dar sigur nu voi mai merge acolo, mai sunt și alte destinații de văzut...

Poate peste ani, primăvara când sunt cireșii înfloriți, dar niciodată să nu spui niciodată... Doar visez!...

În Japonia când am fost noi se recondiționau multe, trebuiau să fie gata înainte de Olimpiada de la Tokyo din 2020...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mariana07 [19.11.17 18:49:17] »

@mprofeanu: multumesc pentru disponibilitate si cat mai multe calatorii

alunelu69 [20.03.18 14:08:38] »

Super frumos povestit cu atatea delicatesuri si metafore asa cum le-am descoperit si noi in iulie 2017.

Sper ca prietenii nostri de pe AFA sa aprecieze noua perla a turismului din Orientul Mijlociu.

mprofeanu [21.03.18 08:00:34] »

@alunelu69: Mulțumesc frumos pentru ecou!

Ai dreptate, Iordania este o țară deosebită care merită a fi descoperită!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alunelu69, fra, irinad, maria55, mariana07, maryka, Michi, Mika, mishu, mprofeanu, roth
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.12455201149 sec
ecranul dvs: 1 x 1