ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 09.05.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 506 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Sejurul mult visat - Foarte mulţumiţi

TIPĂREȘTE

De abia întors din mult doritul sejur in Tenerife şi cu impresiile încă foarte proaspete, mă grăbesc să vi le împărtăşesc şi vouă celor doritori de vizitat Tenerife şi nu numai. Aici mă voi referi strict la cazare şi cum am ajuns, iar într-un alt review voi povesti despre excursiile efectuate.

Pe Tenerife ca destinaţie de vacanţă pusesem ochii de câţiva ani şi iată că în acest an am reuşit să ajungem acolo. Unul din impedimentele majore a fost faptul, că nu existau zboruri directe din Timişoara. Trebuia fie să plecăm de la Bucureşti, fie din Budapesta variante pe care nu le prea agream. În sfârşit în acest an am prins o ofertă foarte avantajoasă cu plecare din Timişoara, care se potrivea şi cu perioada concediului meu. Deplasare dus-întors a fost destul de obositoare pentru că la dus a fost cu escală la Bergamo, iar la întoarcere cu escală la Eindhoven. Ambele zboruri erau foarte de dimineaţă, practic la ora 4 trebuia să fim la aeroport, iar sosirile erau in jur de ora 18. Am avut “norocul” ca zborul de Bergamo – Tenerife Sud să plece cu o întârziere de o oră.

În preţul sejurului a intrat cazarea la hotel Hovima Santa Maria de 3 stele cu demipensiune, transportul cu avionul dus-întors şi transferul de la aeroport la hotel şi invers. Transferul a fost acontat de aici de agenţia prin care am mers şi a fost realizat în Tenerife de Canary Shuttle, care lua turişti de la aeroport şi îi ducea la hoteluri, iar în ziua (dimineaţa) plecării ridica turiştii din cea mai apropiată staţie de hotel. Au oarecum staţii fixe.

Ajunşi în aeroport, până am găsit ghişeul unde să prezentăm actele de transfer, am dat peste Cosmin un reprezentant al Ghid Tenerife, care ne-a ajutat să găsim ghişeul şi prin care ulterior am luat toate excursiile pe care le-am făcut. Transferul se face din 45 în 45 de minute, nu mai repede nu mai târziu. Noi am fost primi urcaţi în autocarul de transfer aşa că am mai aşteptat încă 45 de minute până am plecat. Aeroportul este cam la 18 – 20 de km de staţiunea Costa Adeje. Hovima Santa Maria este situat în staţiunea Costa Adeje la 300 metri de plaja Fanabe.

Ajunşi la hotel, la recepţie am dat peste o doamnă foarte drăguţă şi serviabilă şi pentru că am solicitat cazare la o cameră la etaj (am eu fixa să nu stau la parter), aceasta mi-a oferit opţiunea ori o cameră la etajul 4 cu vedere spre terenul de tenis cu soare toată ziua, s-a dovedit că undeva după ora 14 nu mai bătea soarele în cameră, ori la parter cu vedere spre piscină. Am ales camera de la etaj şi pentru că doamna a făcut tot ce a putut ca să ne servească cu acea cameră, inclusiv să schimbe numele de pe rezervare şi să-l treacă pe al nostru, ne-am gândit să ne arătăm şi noi recunoştinţa şi i-am dat o mică atenţie. Iniţial nu a vrut să o primească, dar nu cred că existe om care să reziste când un român vrea să-i dea o atenţie, aşa că în final a cedat şi a acceptat. Tot sejurul a fost foarte drăguţă cu noi. Şi dacă credeţi că doar în Turcia se practică obiceiul coşuleţului pentru tips, atunci aflaţi că şi aici se practică. Este adevărat că într-un mod mult mai puţin agresiv decât în Turcia. Aici omul se mulţumeşte şi cu un “Gracias”, dacă nu vrei să-i dai un ban.

Ajuns în cameră am constatat că este exact cum este în pozele de pe internet, dar cred că o putem numi studio, pentru că pe lângă partea de dormit există şi o chicinetă cu loc de luat masa şi o porţiune de relaxare cu o canapea în faţa unui tv LED cu diagonala de 81 cm. Aşadar cum intri în cameră, intrare pe bază de cartelă, primiţi două de la recepţie una pentru curentul electric, în stânga era baia cu cada, wc, bideu, hârtie igienică, gel de duş la cadă şi săpun lichid la chiuvetă, 5 prosoape şi feon. Apă caldă la orice oră. Urmează zona de dormit cu două paturi şi un dulap încastrat în perete cu rafturi şi umeraşe. Chicineta şi zona de luat masa este delimitată de zona de dormit şi cea de relaxare prin două semiziduri. Chicineta era dotată cu tot ce trebuie. Plită electrică vitroceramică, cuptor cu microunde, hotă, minifrigider cu congelator, o cană fierbător pentru apă şi un prăjitor de pâine. Vesela era în sertarul de sub microunde, iar paharele, cănile, farfuriile erau in dulapul de deasupra chiuvetei. Sub chiuvetă era o măturică şi coşul de gunoi. De asemenea am găsit un burete pentru vase şi lichid pentru spălat vasele, dar nu ştiu dacă erau în standard sau rămăseseră de la cei din înaintea noastră. Curățenie se face în fiecare zi mai puţin joi şi duminică. Orele de curăţenie afişate la vedere sunt 9:30 – 14:30. Lenjeria s-a schimbat la 3 zile, iar prosoapele cred că mai des. Nu mi-am făcut un ţel în viaţă să urmăresc acest lucru. Cert este că am fost mulţumiţi de curăţenie. Studioul se termina cu un balcon mare cu 2 scaune şi o masă. Unde până pe la ora 10 şi după ora 14 se putea sta la o cafea, bere, sangria sau la o ţigară. Există scrumieră pe balcon. Atenţie în cameră este senzor de fum aşa că nu păcătuiţi cumva, pentru că cei de la recepţie sesizează imediat. Vederea era foarte frumoasă, se vedea oceanul şi locuinţele şi hotelurile învecinate fiecare cu altă arhitectură.

Masa a fost în regim demipensiune cu bufet suedez şi oricum nu aveaţi ce face cu all inclusiv pentru că masa de prânz o cam pierdeţi, dacă mergeţi în excursii. Micul dejun este axat pe stilul englezesc, aşa că în fiecare dimineaţă veţi găsi cârnaţi, bacon prăjit, mâncare de fasole uscată, ouă ochiuri. Pe lângă acestea mai sunt ouă fierte, diferite mezeluri şi brânzeturi schimbate zilnic, roşii, castraveţi, fructe, compoturi, iar la micul dejun de tip dulce găsiţi diferite produse de patiserie, tot felul de cereale, lapte clasic sau degresat, dulceţuri, unt, margarină, nutela şi există mai multe automate unde vă puteţi prepara singuri cafea, esspreso, cappuccino, ciocolată caldă, lapte cald sau apă caldă pentru ceai. Noi am fost mulţumiţi.

Cina am constatat că era oarecum tematică, cu tentă asiatică, mexicană, peşte şi într-o seară s-au făcut şi grătare. Invariabil în fiecare seară era pajella cu creveţi sau cu scoici şi mini calamari sau cu carne de pui. La gril au avut carne de porc şi cârnaţi de porc. Erau tot felul de preparate gătite din carne de pui, porc, vită şi chiar cotlete de miel într-o seară. Zilnic ca aperitiv se găseau printre altele fructe de mare făcute salate. De asemenea s-au servit scoici în cochilie, cod şi somon bucăţi şi într-o seară câţiva somoni întregi. Câte un fel de supă în fiecare seară, pizza în fiecare seară. Vă recomand tradiţionali cartofi canarieni care se mănâncă cu tot cu coajă.

La dulciuri 3 feluri de îngheţată, prăjituri cu cremă, fructe proaspete sau banane în ceva sos caramel. De la recepţie veţi primi un fel de cartelă pe care va trebui să o aveţi la voi de fiecare dată când se merge la masă. Nu se pun brăţări. Atenţie, seara toate băuturile inclusiv apa se plătesc, de aceea seara la intrarea la masă primiţi un bon auto imprimant pe care este trecută băutura consumată. Veţi plăti la check-out, la plecare tot ce aţi consumat pe perioada sejurului. Noi pentru că am constatat că preţurile sunt umflate bine, am comandat doar în 2 seri. De exemplu o bere Dorada de 0,33 litri este 2,60 euro în condițiile în care la supermarket-ul Dino de peste drum de hotel aceiaşi bere este 0,9 euro. Ok sunt servit la masă e adevărat, dar am preferat să renunţ la acest privilegiu şi de banii aceia să cumpăr 2 sticle de Heineken la 0,65 litri. Fumătorii să nu îşi ducă ţigări de acasă pentru că aici sunt mai ieftine. La cartuş găsiţi între 19 şi 25 euro cartuşul, iar la pachet 2,40 euro pachetul. Tot de la Dino, care este la 50 de metri de hotel, vă puteţi cumpăra şi apă plată sau carbogazoasă foarte bună de la 60 – 90 cent 1,5 litri rece.

Cumpărături puteţi face de oriunde este plin de magazine unde titulari majoritatea sunt indienii. Dar pentru parfumuri cu şansă mare să fie originale trebuie să intraţi la magazinele mai elegante. Cum este unul chiar peste drum de hotel, lângă supermarket Dino. Dacă căutaţi bine găsiţi magneţi şi la 75 cent bucata sau 3 la 2 euro. La telefoane nu vă recomand să vă aruncaţi, decât dacă sunteţi sigur că deosebiţi un original de un fake. Erau pline magazinele de toată gama J de la Samsung, dar e pe noroc, iar ca să-l luaţi de la un magazin oficial nu vă rentează. Am ajutat şi noi comunitatea oamenilor de culoare cumpărând două cearceafuri mari de plajă cu tematică indiană, chiar făcute in India, de la vânzătorii ambulanţi de pe plajă. Preţurile la lucruri nu sunt chiar aşa de mici cum poate vă imaginaţi pentru că e o insulă liberă de taxe, pentru că compensează cu preţul transportului până acolo şi cu faptul că este o destinaţie turistică şi nu în ultimul rând că e plină de englezi, care nu au o problemă să şi cheltuie lirele sterline. De fapt ei sunt adevăraţii consumatori în această insulă. La 4 dimineața când noi aşteptam autocarul să ne ducă la aeroport, barurile erau deschise toate, pline de englezi, care nu dădeau nici un semn că ar vrea să plece la culcare. Pot spune ca totuși sunt mai civilizaţi decât cei care merg în Grecia insulară. Seara diferite baruri şi restaurante aduceau şi cântăreţi să cânte live pentru ei. Ruşi destul de puţini şi civilizaţi, iar români foarte puţini. La noi în hotel am fost noi doi şi încă două doamne cu un copil. Cred că pe total din toată partea de sud nu strângi două autocare de concetăţeni.

Un cuvânt şi despre localnici, sunt nişte oameni de treabă pe care dacă îi tratezi cu respect sunt foarte calzi şi săritori să te ajute, foarte corecţi inclusiv indienii. În totală contradicţie cu grecii peste care am dat anul acesta.

În concluzie recomand cu căldură acest hotel şi Tenerife în general. Merită fiecare bănuţ. Şi să nu faceţi să nu mergeţi în cele câteva excursii care contează. Dacă nu de altceva, dar să vedeţi ce infrastructură au făcut pe un vulcan. Noi am văzut balenele Pilot. Trebuia să vedem şi delfini, dar cred că e mai mult marketing, oricum împreună cu baia în ocean a meritat din plin.

Pot spune că totuşi mai există viaţă (turistică) după Grecia.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de marsus in 09.09.17 13:05:44
Validat / Publicat: 09.09.17 13:43:29
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2372 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marsus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Imagine dintr-un parc din Costa Adeje.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 9 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 506.45 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂHovima Santa Maria Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056978940963745 sec
    ecranul dvs: 1 x 1