ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 12

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 26 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

Pensiunea Poiana Bucovat - un loc de vis

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru a vizita manastirile din nordul Moldovei am cautat o pensiune care sa aiba un raport calitate/pret convenabil si sa fie plasata intr-o zona relativ apropiata de obiectivele vizate de noi.

Astfel am ales Pensiunea Poiana Bucovat – 4 margarete – ce are adresa pe Drumul National 2E, Varfu Dealului, comuna Partestii de Jos, judetul Suceava. Situata in afara localitatilor, pe soseaua ce leaga Gura Humorului de Cacica, pensiunea devina vizibila cu doar 300 – 400 de metri inainte de a ajunge la ea, fiind necesar si traversarea unei cai ferate pentru a intra in parcarea acesteia (trecerea este amenajata, iar trenurile sunt foarte rare – noi nu am vazut decat unul in cinci zile, cu mentiunea ca am fost mai mult plecati).

Pensiunea Poiana Bucovat este o cladire cu 3 etaje, la parter fiind restaurantul si receptia, iar cele 3 etaje permit cazarea a cel putin 10 familii. Noi am avut un apartament din doua camere, situat la ultimul etaj, de unde am admirat atat proprietatea cat si imprejurimile.

Pensiunea dispune de un teren foarte generos, pe care proprietarii l-au amenajat cu inteligenta astfel incat sa fie ceva deosebit fata de alte pensiuni, dar sa imbine foarte bine utilul cu placutul. In acest sens au amenajat o pastravarie, utilizand un izvor de apa din apropiere pe care l-au captat si pe care-l folosesc si la reteaua de apa de la pensiune.

Pentru atragerea copiilor cresc diferite animale – un ponei, doi iepuri, dar atractia pensiunii ramane fara indoiala cele 4 caprioare care au un tarc special amenajat, intr-un cadru natural si unde acestea pot fi urmarite cum alearga ori se hranesc. Tot pentru copii a fost amenajat un loc de joaca cu leagane si topogane.

Iar pentru adulti exista mai multe gratare (eu am numarat vreo patru), situate la distanta suficient de mare unul de altul, astfel incat sa se asigure intimitate celor care pregatesc ceva de mancare. Bineineteles ca langa gratare sunt banci ca sa poti manca ceea ce pregatesti, acestea sunt situate la umbra sau au un acoperis pentru a te feri de soare sau de ploaie. In apropierea gratarelor este izvorul mentionat, acesta fiind amenajat astfel incat sa poti pune la rece bautura sau alte lucruri (de exemplu un pepene).

In spatele pensiunii, tot pe terenul acesteia, se afla o poiana unde au fost plantati recenti mai multi pomi, iar un drum duce in padure unde te poti plimba in voie (din pacate noi nu am reusit sa facem acest lucru deoarece ne intorceam destul de tarziu sau din cauza ploii).

Revenind la pensiune trebuie sa precizez ca mobilierul este nou, apartamentul fiind dotat cu un pat matrimonial, doua canepele, frigider, televizor, dulap, 4 fotolii etc. Pe langa baie apartamentul are si un WC astfel incat din acest punct de vedere a fost o surpriza placuta.

Balconul este mare, cu acces din ambele camere. Minusurile acestui apartament: in primul rand lipsa plaselor de tantari – macar la geamuri – deoarece odata cu intunericul incep sa intre in camere diferite insecte si ganganii, inclusiv tantari. O alta lipsa resimtita a fost cea a uscatorului de par. Cele doua lucruri – la investitia facuta de proprietari in intreaga pensiune – ar fi avut o valoare nesemnificativa, motiv pentru care nu inteleg lipsa acestora.

In rest sa zicem ca totul a fost OK, cu mentiunea ca intr-o zi nu a fost ridicat gunoiul – poate a fost o scapare sau poate din cauza ca noi nu faceam prea mult gunoi fiind mai mult plecati femeia de serviciu nu a mai intrat in baie.

Proprietarii – ce locuiesc la pensiune – si angajatii au fost foarte amabili, au raspuns la solicitarile noastre fiind interesati ca totul sa fie bine.

Trebuie sa mentionez totusi ca, la fel ca si in alte locuri, personalul este subdimensionat. De exemplu sambata dimineata, la micul dejun, cand pensiunea era plina, era o singura persoana care prelua comenzile si servea, motiv pentru care am stat cel putin jumatate de ora pana sa ne fie adus un ceai. Si in mod sigur era un singur bucatar.

Daca tot am ajuns la restaurant sa fac si alte precizari. Se poate servi toate cele 3 mese, meniul nu este foarte bogat dar totusi ai de unde alege, inclusiv deserturi.

Micul dejun se bazeaza, dupa parerea mea, prea mult pe oua, inafara acestora gasesti mai greu ceva, doar un ceai sau lapte, o salata de vara cu branza si cam atat. Ce este bine este faptul ca poti sa completezi micul dejun cu produse aduse de tine (ca sa fiu mai exact am un copil care nu mananca oua si prefera lapte cu cereale dimineata – asa ca noi veneam cu cerealele si cumparam doar laptele. Am vazut persoane care serveau unt cu gem, produse ce nu se aflau in meniu, si luau doar ceai sau lapte de la restaurant).

In rest mancarea foarte buna, inclusiv pastravul care era preparat in vreo 4 feluri, in functie de dorinta clientului sau desertul (noi am luat clatite si papanasi).

Puteai fi servit atat in restaurantul din interior cat si afara, daca vremea permitea acest lucru.

Referitor la preturi trebuie sa mentionez ca acestea erau mai mari cu 20–25% fata de alte restaurante din zona, atat la mancare cat si la bauturi.

Recomand cu caldura aceasta pensiune si altor persoane si aduc ca argument suplimentar mai multe fotografii.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de relu mihai in 11.08.17 11:41:03
Validat / Publicat: 11.08.17 13:19:23

VIZUALIZĂRI: 3433 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (relu mihai); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 iepuroaica cu un pui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 4 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 26.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [11.08.17 13:14:32]
    »

    Excelentă și această recomandare

    Mutat în rubrica "Pensiunea Poiana Bucovăț [DN2E, Humor-Cacica], GURA HUMORULUI" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Poiana Bucovăț [DN2E, Humor-Cacica]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056951999664307 sec
    ecranul dvs: 1 x 1