ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.06.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Rm .Valcea
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 8 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
TIMP CITIRE: 2 MIN

O cina ca-n Mexic

TIPĂREȘTE URM de aici

Sejurul se apropie de final. Printre facilitatile oferite de hotel Arcanus se numara si aceea de a cina o data? sejur la unul dintre restaurantele a la carte, cu profil pescaresc, otoman, italian sau mexican.

Am ales pe cel mexican, cu totul intamplator si nu am dat gres, Programarea se face cu 24 ore inainte, la receptie si tot atunci se alege menilul. Noi am ales doua meniuri diferite pentru a face "schimb de experienta".

Cina a avut loc intre orele 19 - 21,3o. La intrare ne astepta un ospatar care purta un sombrero si un poncho si care ne-a condus la masa foarte frumos aranjata. In surdina se auzea cunoscuta melodie "Cucurrucucu paloma". Pe masa ne asteptau aperitivetraditionale mexicane:cipsuri de tortilla, sos salsa- picant, guacamole, alune.

Mancarea mexicana este destul de picanta, dar noi am ales meniul in asa fel incat sa rezistam pana in final.

Felul intai a fost o supa de vara, rece - gazpacho - (supa de rosii originara din Andaluzia, sudul Spaniei), delicioasa. A urmat o mancare de fasole boabe (alba, rosie si neagra) cu salata de cruditati cu sos de smantana. Surprinzatoare si amuzanta mi s-a parut garnitura de langa un copanel pane. Parea a fi un covrigel. De fapt era un ineldin ceapa alba (nu galbena) pane. Eu nu am mai mancat niciodata ceapa pane, dar a avut un gust usor dulceag sl placut.

Reamintesc ca meniul despre care vorbesc aici, este pentru doua persoane (un meniu foarte bogat), Somonul la cuptor cu garnitura de porumb si mazare, pentru mine a fost"cireasa de pe tort"., un deliciu, iar friptura de vita cu legume gratinate si sosuri mexicane- totul foarte picant, servita clocotind chiar in vasul in care a fost pregatita, am stins-o cu un pahar cu vin.

La desert ne astepta alte surprize: o salata de fructe si un bulgare de inghetata de lamaie invelit intr-o crusta de aluat cu o puternica aroma de scortisoara, glazura de ciocolata si fulgi de cocos. ca aspect semana cu un cartof copt la cuptor si glazurat, dar gustul nu vi-l pot descrie.

Vizitati micutul si coloratul restaurant mexican din Bucuresti, poate au si acolo asemenea delicatesuri.

Marturisesc ca nu am baut niciodata cafea cu tequila si frisca. Aici am gustat si atat pentru ca sunt antialcoolica, dar pregatirea acesteia sub ochii nostri, a fost un adevarat spectacol. "Maestrul' a turnat tequila in doua vase de inox, i-a dat foc, si a inceput "un dans" cu vasele in flacari (lumina stinsa in local) apoi turna tequila "inflacarata' in pahare, peste aceasta punand cafea si ornand cu frisca. Toata operatiunea s-a desfasurat pe muzica spaniola, in ritm de dans, intr-o atmosfera "incendiara".

Dar ce este pacut, trece repede. S-a sfarsit o cina mexicana, s-a sfarsit si vacanta. Ne intalnim anul viitor, cine stie??? poate chiar in Mexic. Sa aveti o vara 2017 - minunata.

P. S. - Rog webmaster daca se poate sa-mi ataseze melodia: "Guadalajara- Anthony Urdaneta.

Multumesc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de bica adriana in 25.06.17 16:41:07
Validat / Publicat: 25.06.17 18:29:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Istanbul 1991
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3509 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bica adriana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Salata de legume cu sos de smantana.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 16 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[25.06.17 18:28:44]
»

Offf, Adriana...

O cină la unul dintre resturantele hotelului la care ați fost cazați NU POATE FI considerată o ”excursie opțională în ANtalya” (rubrica la care ai încărcat, inițial, impresiile)

Dacă doreai să împărtășești impresii (binevenite, evident) despre această experiență - o puteai face în cadrul review-ul scris recent (foe în ”coprul review-ului”, fie ca ecou scris acolo)...

Asta și pentru că trebuie avut în vedere că nu snt acceptate două reviews-uri din același sejur, despre același hotel.

Of-offf... Pentru a nu se pierde însă pierde munca și ”sufletul” pus în scrierea articolului și încărcarea pozelor, vom publica, prin excepție, articolul la rubrica hotelului.

FĂRĂ NOTE, însă - pentru că nu e permis (și nu e normal) ca un turist să acorde 2 seturi de note pentru același sejur, la același hotel).

bica adrianaAUTOR REVIEW
[25.06.17 21:58:36]
»

Multumesc frumos. Imi cer scuze.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bica adriana
Alte impresii din această RUBRICĂArcanus Side Resort (ex Asteria Sorgun) [Sorgun]:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065078973770142 sec
    ecranul dvs: 1 x 1