ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.06.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
LUNA
JUN-2017
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ce este 'La Plăcinte' și ce vor ele de la mine!

TIPĂREȘTE

Despre plăcinte s-a scris, se scrie și se va mai scrie. Cui nu-i plac plăcintele? Cu orice: brânză, cartofi, carne, varză…

De când am auzit prima oară de plăcinte p-aici, (@gotty-ianuarie2015 vezi impresii), apoi @tata123, @makuy, @crin imperial, @Carmen Ion, @Dan&Ema și@mishu (vezi impresii) a-nceput să-mi plouă-n gură, să mă zgândăre ideea de-a ajunge și eu la plăcintele-alea. Parcă toți se vorbiseră să mă convingă! Și-au reușit!

Ca orice AFA-ist care se respectă, am luat la citit TOT ce s-a scris și descris despre plăcintele-astea, cine sunt și ce vor ele de la mine și iată ce-am aflat:”

Ce este "La Plăcinte"?

"La Plăcinte” este o marcă comercială din Republica Moldova, apărută în anul 1999, care din primii ani de existenţă, a devenit lider pe piaţa naţională şi s-a plasat în rîndurile companiilor cu dinamică de dezvoltare înaltă. Succesul reţelei "La Plăcinte” se datorează procesului de selectare calitativă a produselor şi de realizarea competentă a conţinutului meniului. toate bucatele au un gust inedit, secretul căruia constă în procesul de preparare a acestora. reţeaua «Andy’s Pizza» a devenit nu doar o companie prosperă ci şi un simbol al calităţii. Design-ul restaurantelor este conceput în aşa fel ca să creeze o atmosferă modernă, caldă, confortabila şi în acelaşi timp să întruchipeze eleganţa "oraşului mare”. "La Plăcinte”- este un loc ideal pentru întîlniri de afaceri şi întrevederi cu prietenii, pentru odihna familiilor cu copii şi pentru conversaţii sentimentale, este alegerea tuturor virstelor. ”

laplacinte.ro

În plus, am devorat tot ce-au scris colegii AFA-iști sus-menționați și-am zis că de ce nu? Ce, io nu pot? Ba pot! Și pot la o locație despre care n-am văzut scrieri: cea de pe Ștefan cel Mare! Ocazia a venit printr-un telefon de le o prietenă aflătoare-n zonă, așa că azi, pe la 10 trecute bine de fix (10:30), am luat metroul de la 1 Decembrie 1918 până-n Dristor, schimb, apoi metroul la Ștefan cel Mare și tramvaiul nr. 1 o stație pâna la Vasile Lascăr și-am ajuns la Sos. Stefan cel Mare Nr. 38, unde au adresa plăcintele alese de noi. Au și-un program, și-un număr de telefon pentru rezervări: Program: Luni – Duminică 10.00 - 22.00, Tel. 0755 055 623.

Am ajuns prima, așa c-am avut puțin timp de ”studiu”. Prietena a mai venit c-o prietenă.

Locația este micuță, deh, parter de bloc, cam înghesuită, dar cochetă, dichisită și prietenoasă. Au loc de joacă pentru copii, dotat binișor.

Mă simțeam ca-n povestea cu ridichea uriașă, cu Turtița. Plăcută ochiului, îndemnătoare la tihnă, siestă, povești…

Personalul era format din doi tineri. El-Vadim, prietenos, îndatoritor, gata să ajute, ea-Claudia, mai… apretată, profesionistă și… cam atât! Nu zâmbea! Cred c-o durea o măsea!

Am stat noi ce-am stat la povești pe lângă o cană de compot de fructe de pădure, cam un litru, așa (mmm, tare bun, cu fructele la purtător), pân-a venit Claudia să ne-ntrebe ce vrem noi, de fapt!

Și-am vrut: Învârtită cu carne de pui și porc și smântână (am mers pe sugestia juniorului lui @mishu. Și n-am greșit!) -eu, ele o plăcintă ”Domnească” cu brânză dulce și stafide și clătite cu carne de pui.

”Cușma lui Guguță” și-o felie de Medovek au încheiat glorios, pe lângă două beri Ciuc la draft și-o limonadă, o zi frumoasă de sărbătoare. Doar că p-astea am ratat să le pozez. Prea erau apetisante. și le-am… atacat! Îmi asum vina!

Servirea a fost relativ rapidă, anunțate din timp că va dura prepararea cam 20-30 minute. N-a durat chiar atât, sau n-am simțit noi!

Toată distracția, cu ce-am înșirat, a costat 144 de lei. Nu mi s-a părut mult. Ba chiar decent. Cam 48 lei / persoană, în medie. Am plătit cu cardul. Tipsul l-am lăsat cash.

Acum, nu totul a fost rozaliu p-acolo! Câțiva norișori au umbrit în treacăt faima localului.

Faptul că toaleta nu are acea cameră-tampon în fața ”sălii tronului” și că ușa se deschide direct îm restaurant, mie, una, nu mi se pare taman OK: Toaleta curată, dealtfel. Modernă, bine utilată, dar cu deschidere directă spre mese… Claudia ar fi fost mai OK dacă măcar ar fi zâmbit, că era frumușică, bat-o norocul… Și NU mai au terasă afară. :((

Iaca, @mishulică, dacă zgândări Zbanghia! Recomand și locația asta și m-ar mai tenta o ieșire, să mai gust și alte produse cu specific moldav! Că, dragilor, "La Plăcinte” n-au doar plăcinte! Nooo, nu scăpați așa ușor! Au și supe, ciorbe, salate, mâncare gătită! Și fac și livrări la domiciliu!

Iar plăcintele-alea vor musai să fie mâncate!


[fb]
---
Trimis de Zoazore in 05.06.17 21:27:18
Validat / Publicat: 05.06.17 22:53:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1871 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

45 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Vă invit p-aici!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

45 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 45
danaeldreny* [05.06.17 23:00:48] »

Eu, prima

elviramvio [06.06.17 07:07:39] »

@Zoazore:

Aseara am pierdut placinta calda, asta e, o mananc si rece!

Dar nu v-ati incurcat la comandat dupa cate vad eu bine!

Acum, daca esti si tu de-a casei, cred ca trebuie sa repeti pana gasesti cum sa o faci pe fatuca sa zambeasca... daca n-are cumva botox!

P20, venim, cand dai adunarea?!

mishu [06.06.17 07:11:46] »

@Zoazore: De citit articolul l-am citit in tramvai, acum stau la analize la coada, o mare de oameni care se cearta iar eu cu tableta in mana scriu ecouri. Nu stiam eu de ce sughit, si tu ma pomeneai pe aici. La Placinte inainte, oricand le voi vota cu drag, si asa o foame mi-ai facut de nu pot sa-ti spun, si asta deoarece am testat si eu din produsele mentionate de tine. Am fost si eu in locatia mentionata de tine dar si in cea de la Piata Amzei, acolo toaleta nu este chiar asa la "vedere", deci este in functie de loc. Este un loc unde as merge oricand cu placere si mai ales cu prietenii.

Felicitari, votat cu mare drag si cu mult inghitit in sec.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [06.06.17 09:52:11] »

"La plăcinte râde gura, la vărzare și mai tare!"

Eei, crezi că puteam rezista să nu citesc acest articol când sunt doar două săptămâni de când m-am întors din patria plăcintelor adevărate? La Chișinău - în chiar centrul orașului - există un frumos restaurant "La Plăcinte". Are o terasă mare care dă spre bulevard… Dar nu numai în localurile specializate se servesc plăcinte bune în Republica Moldova. Toate restaurantele rustice, chiar popasurile turistice de la margine de drum au în meniu faimoasele plăcinte moldovenești.

În București n-am fost niciodată "La Plăcinte", dar – crede-mă – tare îmi doresc și aștept un moment prielnic s-o săvărșesc și pe asta. Să-ți fie de bine cu plăcintele și… la mai multe!

tata123 🔱 [06.06.17 10:01:51] »

@Zoazore: Gustoase alegeri! Numai la auzul cuvântului „plăcinte” papilele gustative reacționează într-un anumit fel

Observ că în București lanțul de restaurante originar din Republica Moldova a ajuns să dețină 8 unități (laplacinte.ro/ro/pages/restaurante/2). Studiind puțin saitul Tripadvisor am văzut că unitățile din România (București, Ploiești, Sibiu) au o medie de 3,5 stele, pe când localul din Chișinău are o notație de 4,5 stele. Or fi mai bune produsele la mama lor acasă?

Oricum aș mânca acum o plăcintă domnească!

Dana2008 [06.06.17 13:48:22] »

Da, tare fain ai mai scris despre plăcinte!

Văd că vrei să ne faci pe toți să salivăm și după Rusalii... să o ținem tot în bunătăți... sau să înghițim în sec????!!!

Mă duc să mănânc că nu mai pot de foame.

Te pup! Călătorii plăcute!

Zoazore [06.06.17 13:59:52] »

@danaeldreny: Multumesc!

Zoazore [06.06.17 14:03:36] »

@elviramvio: Pai n-ar strica o adunare! Dar nu aici, intr-o locatie care sa aiba terasa! Acolo mi s-a parut cam... inghesuit! Undeva, la aer!

Cat despre Claudia...Botox n-avea, dar cred ca si placinta ar fi mai buna daca n-ar aparea prin peisaj!

Zoazore [06.06.17 14:10:30] »

@mishu: Pai mai mult fecioru-tau ar fi trebuit sa sughita, ca pe el l-am pomenit! Pe tine, doar ca m-ai zgarmat.

Si, daca tot zise Elvira, nu te-ai mai baga la o degustare? dar cu terasa!

Zoazore [06.06.17 14:18:13] »

@iulianic: Stiam ca nu vei rezista! Sa stii ca merita sa-ncerci macar odata si produsele de-aici, din Romania!

Bunica mea, moldoveanca de pe langa Vaslui, a fost invatatoare in Balti, langa Cahul. De-acolo a venit cu o reteta de varzare mai mult decat minunata!

Zoazore [06.06.17 14:22:25] »

@tata123: Este? Ba chiar si eu as incerca una! Dar si cu visine, cu dovleac, cu varza, cu marar... Cred ca deja mi-e foame!

elviramvio [06.06.17 14:24:35] »

@Zoazore:

Pai atunci da adunarea!

Zoazore [06.06.17 14:25:36] »

@Dana2008: Si eu te pup, fata frumoasa! Nu eu am scris, ele s-au scris! Singure! Asa incantata am fost, ca de-abea ajunsa acasa, le-am pus la copt!

Bine, si anturajul a contribuit la alunecarea mai usoara a lor pe soseaua gatului... Cand esti cu prieteni dragi, nici nu observi micii norisori. (dar terasa tot mi-a lipsit!)

Dana2008 [06.06.17 14:47:58] »

Plăcintele astea sunt coapte în ulei sau pe lespede?

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [06.06.17 15:05:49] »

@Zoazore: Dar mama mea? Născută, crescută, măritată și abia mai apoi venită în Teleorman (unde fusese tata repartizat cu serviciul - era jandarm), ce fel de plăcinte crezi că ne făcea? Moldovenești! Am crescut cu învârtitele mamei - mari și cu adevărat învârtite. În afara faptului că foile subțiri de aluat erau rulate, erau și răsucite și abia apoi așezate în tavă. Ceea ce se face acum în plăcintăriile și popasurile turistice din Basarabia sunt specialități de mai mici dimensiuni, care se pretează a fi servite la porție fără a fi prea decimate.

Ah, ce mi-ai făcut cu plăcintele astea! Ce amintiri, ce pofte...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna [06.06.17 15:20:47] »

@Zoazore: Știi ce cred eu privind pozele?

Cred că toate produsele sunt congelate, băgate la cuptor și servite la suprapreț

Măi! Eu am mâncat înghețată, nu îmi este poftă

Zoazore [06.06.17 15:21:33] »

@Dana2008: In niste vase de lut, cum vezi in P12.

De fapt, si farfuriile erau tot din lut!

@krisstinna: Da-da! Vulpea... De care inghetata ai mancat?

Zoazore [06.06.17 15:24:48] »

@iulianic: Uite un motiv bun sa le incerci!

Zoazore [06.06.17 15:32:42] »

@elviramvio: Sa zica bucurestenii! Titulescu, Dacia, Magheru sau AFI (Milea) au terase.

elviramvio [06.06.17 15:39:15] »

@Zoazore:

Io mi-s mai de la tara, asa ca dau cuvantul bucurestenilor (c. i. am si eu de capitala dar nu se pune!)

Dana2008 [06.06.17 16:14:22] »

@Zoazore: la cuptor, fără ulei... atunci nu îngrașă!!! ????????

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [06.06.17 16:59:28] »

@Dana2008: Chiar dacă sunt la cuptor, tot au ceva ulei. Tăvile se ung cu foarte puțin ulei, de asemenea și foile se ung înainte de a se pune umplutura de brânză (sau de care o fi) și a se rula. Cel puțin așa se fac plăcintele tradiționale.

E adevărat că plăcintele coapte în cuptor (la tavă sau chiar pe vatră) nu au atâta grăsime ca cele făcute în tigaie, care sunt propriu-zis prăjite în ulei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore [06.06.17 19:34:11] »

@iulianic: și @Dana2008: Da și da!

Uleiul e foarte puțin (de fapt, cred că-i unt), sunt crocante, nu-s unsuroase și sunt superbe! @iulianic știeee!

Safta Radu [06.06.17 20:11:16] »

Când am să vin în Bucureşti, n-ai să scapi, să ştii! Direct aici mă duci, să gust şi eu din bunătăţile lor, că tare m-ai ofticat cu pozele astea. În rest... să-ţi fie de bine!

Claudia nu zâmbea? N-am fost eu cu voi, că sigur o făceam să zâmbească. Poate o fi avut programare la stomatolog, cine ştie?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore [06.06.17 20:30:20] »

@Safta Radu: Îhîm, da-da! Când ai să vii tu în București? Că mai am restanță și LaBarca! Acuma-s două!

Zoazore [06.06.17 20:44:58] »

@elviramvio: Și eu! Și nici n-am C.I. de capitalistă

doinafil [07.06.17 18:01:27] »

Bună, Zozo! Ai ecouri „la greu”, nu glumă! (păi, dacă scrii aşa frumos, cred şi eu că ai!).

Am făcut şi eu proba ''plăcintelor'' mai de demult, în Bd. Dacia (cred că a fost primul, dacă nu mă însel; am proiectat şi noi la cel de aici, toate instalaţiile întregului bloc, de la parter şi până la ultimul nivel). Am fost şi pe Vasile Milea, unde au şi terasă. Sunt f. f. bune toate preparatele!

Poate strigi încă odată adunarea şi ''plăcintim'' din nou, ce zici?!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore [07.06.17 19:08:22] »

@doinafil: Mulțumesc mult pentru vizită, vot și aprecieri, dar cred că-i rândul altora să strige adunarea! Așa că ia zi tu când, că io-s la muncă de cu zori până-n seară și n-am timp să mă ocup!

diana2015 [07.06.17 20:56:45] »

@Zoazore: draga mea Zoazore chiar duminică 4 iunie am fost IAR la "La Plăcinte" unde noi mâncăm frecvent (și nu pentru că eu nu aș știi să gătesc dar realmente ne plac mâncărurile lor) și cel mai mult ne place "căciula lui Guguță" la voi văd că este "cușma lui Guguță" (fiind același desert) dar și papanași. Am mâncat clătite cu pui care au fost bestial de bune

Am citit și am acordat votul cu tot dragul

diana2015 [07.06.17 21:13:10] »

@krisstinna: ai dreptate referitor la produse congelate și apoi băgate la cuptor pentru a fi servite Duminică am luat clătite cu pui și o porție de sarmale. Clătile jos pălăria un deliciu la sarmale am de comentat gustul... foarte mult orez (erau aproape de post și aveau un gust și miros de congelator. În rest n-am nimic de obiectat. Nu cred că ar sta bucătăreasa zi de zi să facă mâncare și să alerge la fiecare locație în parte să facă -toate sunt la fel deci făcute într-un singur loc și congelate

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danaeldreny*, diana2015, doinafil, DOINITA, elviramvio, iulianic, mishu, Mitica49, Safta Radu, tata123 🔱, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11366081237793 sec
    ecranul dvs: 1 x 1