ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.05.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Kohan, un hotel tradițional cu dotări moderne din Yazd

TIPĂREȘTE URM de aici

Hotelul Tradițional Kohan este un hotel tradițional iranian situat într-o clădire istorică din centrul Orașului Vechi din Yazd, pe Strada Imam Khomeini, Aleea 40. Varianta englezească a site-ului este kohanhotel.ir/en.

Din Kashan în Yazd, la Hotelul Tradițional Kohan

De la Casa de Oaspeți Ehsan unde am stat în Kashan, vezi impresii, am mers cu un taxi, cost 100.000 riali, până la Gara Kashan pentru a lua trenul de la ora 08:30 spre Yazd. Am ales această variantă pentru că nu există autobuz între Kashan și Yazd. Aveam biletele achiziționate cu două zile înainte, 600.000 riali amândouă, așa că am plecat de la hotel în jurul orei 7:45, iar pe la ora 08:00 eram în sala de așteptare din gară. Puteam să cumpărăm bilete fără probleme de la ghișeu dar atunci nu știam dacă sunt suficiente locuri. Trenul a venit și a plecat la timp, Kashan fiind o oprire importantă pe traseul dintre Teheran și Kerman. Ca și în autobuz am primit și aici câte un pachețel cu un suc, o prăjitură și o sticlă de apă plată. Cei aproape 400 de kilometri au fost parcurși în mai puțin de 4 ore, așa că în jurul orei 12:15 coboram în Gara Yazd. Trenul a avut puține opriri, erau foarte puține localități pe traseu, unele se vedeau în depărtare.

Ne-am luat bagajele, de această dată toate, am mai pozat câte ceva și ne-am dus la ghișeul pentru comenzi taxi. Am arătat, scris și în persană, unde vrem să mergem, doamna de la ghiseu ne-a spus prețul, 100.000 IRR, pe care îl știam și eu din documentarea făcută în țară, am acceptat, și altcineva din personalul ghișeului a chemat unul din șoferi și i-a transmis detaliile cursei. Între timp doamna a notat într-un registru hotelul la care mergeam, taxiul cu care am plecat și Romany, numele nostru simplificat folosit cam peste tot în Iran. În circa 30 de minute eram la hotelul aflat la circa 10 km de Stația de Tren.

Hotelul Tradițional Kohan situat central în Orașul Vechi, în clădirile tradiționale din Yazd, este amenajat din anul 2004 într-o casă tradițională și funcționează ca o afacere de familie.

La recepție ne-a întâmpinat o tânără vorbitoare de limba engleză, căreia i-am dat pașapoartele și rezervarea, urmând ca chek-in-ul să îl facem după ora 14:00. Tot ea ne-a îndrumat la o agenție aflată vizavi unde am făcut rezervările la autobuzul pentru Shiraz, următoarea noastră destinație.

Amplasarea Hotelului Kohan

Hotelul l-am ales de pe TripAdvisor, datorită bunelor aprecieri, 60 calificative excelent și 50 foarte bine din cele 152 de calificative acordate pe site. Referințe bune am găsit și pe Lonely Planet.

Hotelul este foarte bine poziționat, foarte aproape de obiectivele turistice pe care îmi propusesem să le vizitez. Vizavi de el se află o piațetă unde seara copiii jucau fotbal și tot aici este un mic parc cu bănci. Lângă parc, în diagonală este un magazin alimentar. La 5 minute de mers pe jos se află Casa de Artă Yazd, Închisoarea Alexander și Muzeul de monede și antropologie, la 10 minute se află Moscheea Jame și la alte 15 minute Muzeul Apei și Complexul Amir Chakhmagh.

La celelalte obiective vizitate aflate mai departe sau chiar în afara orașului am mers cu taxiul.

Facilitățile oferite

Hotelul Kohan are un restaurant cu mâncăruri tradiționale iraniene și indiene, dar oferă și mâncare europeană, un mini bar și o cafenea. Prin agenția din vecinătate se organizează excursii la diferite obiective turistice sau în deșert. Noi am cumpărat o excursie de la altă agenție aflată tot în Orașul Vechi, în drumul nostru spre deosebita Moschee Vineri.

Este o casă tradițională cu două curți interioare, frumoase grădini, cu bougainvillea, cu portocali cu fructe coapte, cu bananieri, printre care sunt așezate mesele pentru micul dejun și nu numai... Băncile acoperite cu cuverturi si perne persane erau foarte atrăgătoare și pentru noi, nu numai pentru localnicii care le foloseau și pentru servit masa sau ceaiul. Are 18 camere pentru două, trei sau chiar mai multe persoane, în total 45 de locuri de cazare, unele mobilate modern, altele în stil tradițional, dar în toate există aer condiționat și WI-FI inclus în preț.

Se poate urca pe acoperișul amenajat pentru a oferi o frumoasă vedere asupra orașului și pentru a admira apusul soarelui și are și un qanat care poate fi vizitat. Nu am mai urcat pe acoperiș deoarece urcasem pe cel al Casei de Artă Yazd despre care se spune că oferă cele mai frumoase vederi asupra orașului. Acum regret pentru că aveam măcar o poză cu interiorul casei și cu frumosul iaz. Am ratat qanatul pentru că atunci când l-am pozat aveam alt program și nu am coborât să-l vizităm, iar când am vrut să îl vedem era închis.

Ca peste tot se acceptă doar cardurile iraniene dar se poate plăti în dolari sau euro.

Personalul de la recepţie vorbeşte limba engleză, este amabil, politicos, profesionist, și ca de obicei, a anunțat, conform solicitării Casei Tradiționale Parhami sosirea noastră în Shiraz, a doua zi. Check-in se face după orele 14:00, dar se pot depozita bagajele celor care vor să meargă în oraș, cum le-am lăsat și noi, iar check-out se face până la ora 12:00 și, la fel, se pot păstra bagajele.

Camera

”Am fost acolo” în luna aprilie, două nopţi, cu un cost de 50 USD pe noapte, cu mic dejun inclus. Am avut rezervată o cameră standard cu pat dublu și, ca toate camerele din hotel, cu baie proprie, aer condiţionat și Wi-Fi.

Am stat la camera 114, Shahriar, o cameră situată în curtea a doua, mai liniștită decât prima, așa citisem, dar amândouă curțile erau liniștite. Se auzea doar ciripitul păsărelelor care întregea atmosfera.... Mi-a plăcut idea lor ca fiecare camera să poarte numele unui poet persan, Shahriar fiind un cunoscut poet iranian de origine și limbă azeră, care a trăit până spre anul 1990.

Camera este dotată cu aer condiționat, cu frigider, televizor cu mai multe canale, etc... La sosire am găsit în frigider apă plată îmbuteliată, rece. Aerul condiţionat şi Wi-Fi-ul au funcţionat bine.

Culorile huselor și perdelelor erau vesele și creau împreună cu mobilierul și pereții un tot plăcut, liniștitor. Nu au lipsit prosoapele de baie și papucii.

Baia cu duș este suficient de mare și are toate dotările necesare, articole de igienă, săpun, șampon, și, interesant, avea atât WC european cât și turcesc. Nu are cabină separată pentru duș.

Micul dejun

Micul dejun de tip bufet, inclus în preț, se servește între orele 7:30 și 9:30 și, ca și în celelalte cazări are specific iranian cu ușoare influențe europene. Are bar pentru ceai și cafea cu tot ce este necesar, cu lapte, zahăr, etc... și un bufet pentru preparatele oferite. Mâncarea a fost în cantități suficiente: unt, brânză, gem de morcovi și de vișine, miere, roșii, castraveți, ouă fierte și omletă cu roșii, halva, pâinea specifică “nan”, fructe… De fiecare dată am mâncat cu un alt grup de străini, francezi, germani....

Masa de seară

Masa de seară am luat-o la restaurantul hotelului care oferă preparate bune, gustoase și în cantități mari, eu nu reușeam să mănânc tot. Sunt acceptabile ca prețuri și am o sigură recomandare pentru cei ce vor mânca acolo: nefiind un restaurant cu mulți clienți nu are mâncare foarte multă și nu se găsește la orice oră tot ce este prezentat în meniu. În prima seară am mers la masă în jurul orei 20:30 și am găsit ceea ce am solicitat, a doua seară am mers cu o oră mai târziu și nu mai aveau toată oferta…

Am servit “Gheimeh Yazdi” o tocăniță de miel cu roșii, mazăre și garnitură de orez, cost 175.000 riali, “Mirza Ghassemi”, vinete cu usturoi, roșii, turmeric, 120.000 riali, “Kebab de pui” cu orez alb, 190.000 de riali. Mâncarea avea mai multe condimente, cunoscute sau necunoscute pentru noi.

Dacă Yazd, primul oraș de chirpici din lume, este cunoscut în Iran prin badgir-urile sale (turnuri, captatoare de vânt folosite în ventilația clădirilor), prin cel mai lung qanat din lume și prin comunitatea mare de adepți ai Credinței Zoroastriene, Hotelul Kohan este cunoscut în Yazd prin clădirea tradițională (plăcută și confortabilă) și prin personalul amabil și profesionist.

Hotelul Kohan este recomandabil prin raportul preț calitate foarte bun, prin poziționarea lui într-o zonă cu multe obiective turistice apropiate unul de altul, dar și pentru farmecul și liniștea pe care le conferă oaspeților, prin personalul pe care îl are, prin tot ce este el...

Dacă ajungeți în Yazd cazați-vă la hotelul Kohan, neapărat în zona tradițională, în Orașul Vechi, pentru că merită. Clădirile din pământ, aleile înguste și răcoroase cum se construiau în urmă cu peste 1000 de ani, sunt ceva deosebit, sunt unice. Puteai să te plimbi la nesfârșit și să te simți purtat în altă lume, în alte timpuri …

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 28.05.17 13:39:40
Validat / Publicat: 28.05.17 15:11:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1444 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Yazd, Hotelul Tradițional Kohan, bazinul cu apă era și el plin de flori, în față este locul pentru servit micul dejun
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[28.05.17 15:01:55]
»

@mprofeanu: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Kohan Traditional Hotel, YAZD" (nou-creată pe sait)

webmaster
[28.05.17 15:21:46]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanuAUTOR REVIEW
[28.05.17 17:08:40]
»

@webmaster26: Da, este în regulă. Coordonatele GPS sunt bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[07.06.17 10:31:25]
»

@mprofeanu: Vazand pozele din garile pe unde ai trecut nu am putut sa nu ma gandesc la sala de asteptare din capital noastra, o sala mizera, cu mirosuri unul si unul si cu peroane unde daca ai norocul sa ploua trebuie sa te gandesti unde te asezi.

Trenul iarasi o surpriza placuta ca sa nu mai vorbim despre hotel, chiar daca camera a fost micuta mi-a placut ce se afla in rest, vegetatia si decorurile.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafil
[07.06.17 14:18:47]
»

Bifat şi acesta, la fel de bun, cu informaţii preţioase. Gările lor sunt un exemplu de curăţenie şi confort. (vai de ale noastre din ţară, dar şi din Bucureşti!)

Votat cu mare drag. (mai vreo două de citit).

mprofeanuAUTOR REVIEW
[07.06.17 19:49:22]
»

@mishu: Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou!

Așa cum am mai scris mergând din oraș în oraș cu autobuze diferite dar și cu trenul, infrastructura este dezvoltată și nu am avut nicio problemă. Iranul este o țară curată.

La Yazd am vrut neapărat să stau în orașul vechi. Aici nu sunt hoteluri. Găsisem o cazare tot într-o casă tradițională mai de lux dar prețul era în jur de 110 $ pe noapte și am considerat că este prea mult.

Și la cazarea noastră erau mai mult străini...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[07.06.17 20:00:14]
»

@doinafil: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou.

Ai dreptate au niște gări deosebite. De exemplu în Isfahan sunt 4 gări pentru autobuz, noi am văzut două dintre ele, una când am venit în oraș de la Shiraz se numește Soffeh Bus Terminal, foarte mare și cealaltă se numește Terminal Bus Kaveh de unde am luat autobuzul direct la Aeroportul Internațional Imam Khomeini, la întoarcere.

Nu vreau să îți povestesc despre cele două găricele de autobuz din Pitești...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mishu, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064324855804443 sec
    ecranul dvs: 1 x 1