ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.05.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Tang Palace Dance Show (si ce am mancat / baut acolo)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa calatoria de 5 ore cu trenul chinezesc de mare viteza pe ruta Beijing-Xi, an in gara Xi, an North ne astepta urmatorul ghid care urma sa ne povesteasca in urmatoarele 2 zile despre acest oras universitar. In parcarea subterana a garii ne astepta un SUV negru chinezesc de 7 locuri destul de confortabil cu scaune de piele si in care am petrecut urmatoarele 50 de minute pana la penultima destinatie in ziua respectiva Tang Palace Dance Show un loc de luat masa combinat cu un spectacol extraordinar.

Cateva cuvinte despre Xi,an

Ghidul a inceput deja pe drum sa povesteasca despre Xi-an, asa am aflat ca Xi, anul este capitala provinciei Shaanxi dar a fost capitala Chinei demult. Localizarea orasului de 8700000 locuitori pe harta Chinei este centru-est coordonatele GPS fiind 34/16 nord si 108/54 est, clima temperata, altitudine deasupra marii 405m. Xi, anul este un centru universitar si industrial destul de important in China dar sint si destule obiective turistice de vazut. Armata de teracota, fortificatiile orasului, turnurile vechi, marea moschee, cartierul vechi islamic, pagodele sint doar cateva enumerate din numeroasele atractii.

Orasul a fost fondat de catre conducatorii dinastiei Qin acum 1120 de ani. O alta dinastie care a condus aceasta regiune este dinastia Tang, de altfel si tema principala din spectacolul vazut este inspirata din aceasta perioada.

Cate ceva si despre dinastia Tang

Dupa dinastia Qin a condus si dinastia Sui iar dupa aceasta dinastie a venit randul altor conducatori. Acesti conducatori fac parte din Dinastia Tang si au condus China intre anii 618-907. Trebuie sa mentionez neaparat numele liderulul Li Yuan (mai tarziu nume schimbat in imparatul Gaozu, cel care a cucerit orasul Chang, an (orasul medieval care se afla la 5km de actualul Xi-an) Si ce coincidenta, teatrul-restaurant unde am petrecut seara se afla chiar pe Bulevardul Chang, an North, poate nu degeaba pozitionat acolo dar oare cati musafiri acestui local (100% europeni, americani si ne-asiatici) stiu acest lucru?

La fata locului

Dupa ce am ajuns in parcarea teatrului-restaurant SUV-ul a parcat iar noi am fost condusi in incinta cladirii, o sala imensa de mese terasata (adica locurile de luat masa mai departe de scena erau situate mai sus, cu toate ca vazut si cateva loje dar fara spectator acolo) Sala a fost plina de straini (predominant europeni) este clar, locul este folosit de toate agentiile turistice partenere, dar nu m-a deranjat acest lucru mai ales ca am nimerit la o masa in fata scenei. Din aceasta cauza am folosit aparatul foto pentru a filma integral spectacolul aproximativ 70 de minute tocmai din motivul pentru a arata celor de acasa iar redand acesta livingul meu de acasa a devenit sala de spectacole Tang. Dar am facut si cateva fotografii pentru a le atasa articolului.

Cina inainte de spectacol

In timpul mesei fara spectacol, doar o tanti chinezoaica canta in fata cortinelor pe un instrument cu coarde medieval asa mai incet sa se aseze bine mancarea chinezeasca deoarece asta am primit aici. Am inceput cu un pahar de bere si un stampar de vin chinezesc din partea casei. Bineinteles ca la 1200 km de Beijing nu s-au dezvatat de obiceiul de a da si supa de orez plus ceaiul din partea casei. Aici trebuie sa precizez ca acest lucru era specificat in meniu, deoarece in cazul nostru aceasta cina era inclusa in pretul sejurului.

Punctul forte la aceasta masa au fost deja binecunoscutele chifle albe chinezesti la abur cu diferite unpluturi mult mai diverse decat in alte locuri. Asadar ne-am saturat de chifle chinezesti umplute cu porc, pui, miel, peste, legume, ciuperci, nuci, alune, dulciuri, etc, etc. Bineinteles ca pe langa aceste chifle chinezesti servite in recipientele acelea traditionale in forma de sita am avut destule alte feluri de mancare, toate puse pe blatul de sticla rotativa. Au fost foarte multe feluri de salate pe baza de legume si fructe (rosii, castraveti, ceapa, rodii, ananas, salata, spanac, macris, porumb, ardei, vinete, si cateva legume necunoscute de mine) dar si feluri de mancare cu baza de carne porc si pui. In orice caz ne-am saturat, inainte de spectacol s-a adunat tot de pe masa au ramas doar bauturile si ceaiul/apa /berea.

Studiind meniul

Nu ma pot abtine sa nu ma uit prin meniu, asa am aflat ca se poate manca si ciorba/supa cu 20-30 rmb (12-18 ron) fel doi cu 50-150 rmb (30-90 ron) de persoana. Am si remarcat ca preturile sint mai mari decat la un restaurant obisnuit chinezesc deoarece vin turisti straini aici, asa ca orice este mai scump. La capitolul snacks adica alune, arahide, chips, 15-20 rmb (9-12 ron) dar sint si fructe confiate cu 50-80 rmb (30-48 ron), cafeaua 4 feluri inclusiv espresso 15-20 rmb (9-12 ron), apa minerala sau plata 5 rmb (3 ron), sucurile inclusiv cola 5-20 rmb (3-12 ron), berea 20-25 rmb (12-15 ron). Dar vinul chinezesc bate preturile asa ca un Shao Xing Rice Wine de multe zeci de grade alcool (de la 50 in sus) dar numai 30 ml costa 50 rmb (30 ron) si ajunge pana la (tineti-va bine) 1980 rmb (1188 ron) butelia de 0,7 l Mao Tai. Daca vrem ceva whisky tot asa trebuie sa bagam mana adanc in buzunar (0,7l la 600 rmb/360 ron). Ca sa ne linistim putin o cana mare de ceai e la 40 rmb (24 ron) si ajunge la toti. Asa pentru noi (si pentru altii care o sa mearga in China cu agentie) meniul nostru a fost 220 rmb/persoana (info gasit pe sait) deci 132 ron/persoana, cel mai ieftin (este meniu si cu 1000 rmb) dar a fost ok.

Spectacolul

Spectacolul a fost deosebit, m-a impresionat. Atat scene de razboi cat si de pace toate inspirate de pe vremea dinastiei Tang, mai exact Imparatul Wu, pe care l-am si vazut in carne si oase (adica artistul chinez priceput pentru a reda aceasta poveste) Sint convins ca pentru cei de acolo este rutina dar pentru noi care vedem prima oara in viata asa ceva in viata este ceva deosebit. Si decorul folosit care se schimba la fiecare scena/piesa m-a cam dat pe spate. Acum mi-au ramas doar amintirile, adica filmul pe care il redau din cand in cand in living si ma simt… acolo in fata scenei…

 

Rog WM sa ataseze (este un clip filmat in teatrul in care am fost, sursa Youtube) multumesc

https://www.youtube.com/watch?v=F9Zytu_7R10

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 22.05.17 22:23:02
Validat / Publicat: 22.05.17 23:07:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 1287 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 O parte din masa noastra
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

mprofeanu
[23.05.17 21:35:25]
»

@AZE: Excelent cred că te-ai simțit la acest spectacol.

Nu am văzut așa ceva, știam, dar uneori trebuie să-ți prioritizezi ceea ce vezi și cât poți să vezi...

Mă bucur că am văzut și eu prin pozele tale o bucățică din acest show...

AZEAUTOR REVIEW
[24.05.17 21:17:08]
»

@mprofeanu: Multumesc.

Da, asa este m-am simtit excelent vizionand acest spectacol si m-a impresionat. Atat de mult incat am filmat integral in calitate HD si ma uit acasa de cate ori vreau, eventual si arat la cine este interesat de asa ceva. Dar cel mai interesat sint eu care a fost acolo si a vazut live acest spectacol. Asa cum am scris in articol pentru chinezi si pentru actori este ceva banal (asa cum am jucat eu teatru in tinerete sau acum cantaret in chor la biserica) dar pentru cineva de afara (de ex noi in Xi-an) sau chinezi in Piata Mare din Sibiu (am vazut destui si se simt foarte bine in tara noastra, ceea ce am observat la ei ca le place sa fotografieze si folosesc foarte mult trepiedul in special seara, ieri am vazut pe unul (turist chinez) cu trepiedul pe langa piata Unirii cand veneam de la servici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008
[25.05.17 09:00:18]
»

Felicitări pentru articol și fotografii!

Ce costume! Ce spectacol!

Unde să privești mai întâi: la scenă sau la mâncare?

Frumos!

Călătorii plăcute!

mishu
[30.05.17 14:44:18]
»

@AZE:

Bineinteles ca la 1200 km de Beijing nu s-au dezvatat de obiceiul de a da si supa de orez plus ceaiul din partea casei.

normal, aproape ca nu exista masa la care am participat la care sa nu ni se puna in cesti ceaiul fierbinte si pe care ni l-am fi dorit instant rece. Insa stim foarte bine ca ceaiul cald este de preferat unui suc rece care ar solidifica grasimile si le-ar depune pe vase.

Cu toate acestea insa de sete si racorire tot tanjeam dupa un suc si chiar am avut o intamplare nostima cand deja satula dupa atata ceai cald am fost intrebata daca vreau un suc, am revenit la viata si din cele doua variante posibile de suc, de portocale sau de porumb am ales de curiozitate pe cel de porumb.

Curiozuitatea insa m-a costat, sucul era fierbinte si era de fapt porumb fiert si pasat la blender si subtiat cu zeama in care fiersese.

Au fost foarte multe feluri de salate pe baza de legume si fructe (rosii, castraveti, ceapa, rodii, ananas, salata, spanac, macris, porumb, ardei, vinete, si cateva legume necunoscute de mine)

te lamuresc eu cu inca un fel de care de fapt pot spune ca m-am indragostit. In P14 (de altfel apare si in P15) in stanga ai ceva galbior care seamana cu niste roti gaurite. Este radacina de nufar, am intrebat cand am fost eu acolo pentru ca intotdeauna imi placea indifferent daca era gatit ca si mancare, sau era murat.

Ma bucur ca ai avut parte si de un asemenea spectacol, mi-ar fi placut si mie, felicitari votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[30.05.17 21:49:05]
»

@mishu: Multumesc

Ma bucur ca mi-ai citit articolul si ti-ai adus aminte de China. Asa ceva nu se uita indiferent daca esti in scopuri turistice sau cu treaba acolo. Acum nu stiu ce sa zic care tara mi-a placut mai mult SUA sau China, la mine a fost in mod egal.

Referitor la ceai, imi place ceaiul de acolo parca aveau arome mai deosebite chiar si cele din pliculete, in hotel toate le-am consumat intotdeauna. Dar in loc de suc am preferat intotdeauna berea acea stiam ca niciodata nu se va servi cald...

Referitor la radacina de nufar acum am descoperit prin intermediul ecoului tau, a fost foarte gustis cred ca eu le-am consumat aproape pe toate de pe farfurie.

Spectacolul a fost in programul agentiei asa ca am avut parte de ea, este ceva deosebit, sint multe teatre de acest gen acolo si poate si in imprejurimi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Xian:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.0179481506348 sec
    ecranul dvs: 1 x 1