ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Sinaia [PH]
ÎNSCRIS: 19.05.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 4 nopți
[rog selectati]

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Sărbători de Paști, la Balcic – 2017 (I)

TIPĂREȘTE

De cinci sau șase ani, ne-am făcut obiceiul să petrecem sărbătorile de Paști, în altă parte decât acasă. Anul acesta, am ales pentru a treia oară litoralul bulgar, asta în primul rând pentru că nu este departe de țară și drumul pe cont propriu cu mașina personală nu mai era prea lung și obositor iar în al doilea rând pentru că un sejur de trei patru zile nu oferă prea mult timp la dispoziție atunci când include și perioada de deplasare.

În afară de cele două de mai sus, a mai existat însă un motiv, care a cântărit cât celelalte două la un loc și anume acela că de multă vreme ne-am dorit să vizităm acest oraș a cărui istorie s-e împletește strâns cu momente istorice ale României.

Așa se face că văzând pe internet oferta, ”Trei nopți cazare cu demipensiune la Hotel Selena din Balcic”, a unei agenții turistice cu care am plecat de mai multe ori la plimbare, am adjudecat-o. Știind că de regulă o mare parte dintre românii care petrec sărbătorile în Bulgaria, pleacă spre casă în ziua a doua de Paști, motiv pentru care în vamă se produce o oarecare aglomerație, am plătit o noapte în plus petru a evita o atare situație și astfel sejurul nostru s-a desfășurat în perioada 14.04 – 18.04.2017.

Așa stând lucrurile, joi 13.04.2017, am pornit la drum, urmând să ne oprim pentru o noapte la Mangalia iar în ziua următoare să ajungem cât mai devreme la Balcic. Abia acum, când scriu, realizez că ghinionul de a rămâne peste noapte la Hotel Alutus unde am trăit o experiență destul de neplăcută în ceea ce privește cazarea, ar fi putut să ni se tragă tocmai de la ziua de 13. Zic și eu așa ca să mă consolez, dar despre asta voi scrie separat un scurt articol ca să nu mai pățească și alții la fel.

Am uitat repede însă partea neplăcută a lucrurilor, iar a doua zi, în 14.04.2017, după ce am refăcut plinul de benzină la mașină, la orele zece fără zece, ne aflam în vamă, ... la ”Vama Veche”. Controlul a mers destul de repede, adică, în cam două zeci de minute deși multe autoturisme așteptau la rând, am trecut frontiera. Am stat mai mult la vignetă, pe teritoriul Bulgariei la un chioșc unde deși se aflau doi funcționari care le vindeau se formaseră două cozi apreciabile.

Pe teritoriul Bulgariei am avut de la început o surpriză plăcută. Drumul de la granița cu România până la Balcic, pe care îl știam plin de gropi, avea o cămașă asfaltică nouă și am fi putut să zburăm dacă doream dar mi-a fost frică de radarele bulgare, așa că am respectat cu sfințenie toate indicatoarele cu restricție de viteză, așa cum fac și acasă când știu că mi-ar putea ieși poliția în cale. Nu numai eu, ci toți românii respectau legea acolo, chiar și unul cu o mașină bengoasă, care la vamă în România, a depășit toată coloana de mașini care stăteam la rând la control, ca să intre în față dar care, spre satisfacțiia tuturor celor ce stăteam la coadă, a fost întors de un polițist și obligat să intre la capătul rândului care între timp se lungise și mai mult. Văzând atâta disciplină acolo, mă întreb de ce n-or fi făcând românii la fel și în țară că tot drumuri sunt și la noi.

Până la Balcic, drumul trece prin foarte puține localități. Prima pe care o întâlnești în cale și care pare a fi cea mai mărișoară dintre ele este Durankulak. Celelalte sunt mici și par a fi mai mult niște cătune. Cam la patru zeci și ceva de kilometri pe partea stângă a drumului spre Balcic dar la vreo doi sau trei kilometri de la șosea se află orașul Kavarna, un oraș cam cât Mangalia noastră. De aici până la Balcic unde am ajuns în jurul orei 11.45, mai sunt aproximativ două zeci de kilometri.

Ajunși la destinație, pentru că nu mi-a mers GPS-ul și pentru că înainte de a fi plecat de acasă, analizând harta pe Google, pe hartă am constatat doar că hoteul unde urma să ne cazăm se află chiar pe țărm, am ajuns cu mașina pe aleea dintre hoteluri și plajă crezând că există undeva un loc de parcare. După vreo sută și cinci zeci de metri am oprit în fața unei terase, și am întrebat care dintre hoteluri este Selena. Noi suntem a venit răspunsul, dar a-ți intrat greșit pentru că intrarea în hotel este pe partea opusă. O ospătară de la terasă, a chemat imediat recepționerul, care mi-a spus că nu am unde să întorc pentru că aleea se înfundă și este foarte îngustă motiv pentru care singura soluție să ajung la recepție, este să merg cu spatele. Astfel am parcurs drumul de întoarcere, adică acea sută și cinci zeci de metri, în marșarier fiind pe punctul de a face un torticolis tot sucindu-mi capul spre spate, până am reușit să ies de pe alee.

În sfârșit după această peripeție, am ajuns la cazare, unde formalitățile au fost foarte scurte, după care, recepționerul un tânăr foarte amabil, vorbind o engleză perfectă ne-a ajutat la bagaje și ne-a condus la cameră. Am lăsat bagajele și imediat am ieșit să facecem o plimbare de recunoaștere a zonei, pentru a merge undeva să mâncăm și pentru a afla câte ceva despre Balcic.

Cazare și masă.

Așa cum spuneam, noi am avut asigurată șederea la ”Hotel Selena” unitate de cazare de trei stele. Acesta este un hotel mic, mai de grabă aș spune că este mai mult o vilă cu două etaje și un fel de mansardă având câte șase camere pe palier, iar la mansardă încă una sau două. Fiecare cameră, are instalație proprie de încăzire cu aer condiționat, funcționând foarte bine inclusiv pe vreme de iarnă, și asigurând o temperatură de până la 30 C cu posibiltăți de reglare după dorință.

Noi am stat la etajul 1, la camera 102, o cameră frumoasă, foarte spațioasă cu toate dotările necesare, adică televizor, frigider, șifonier, masă de bagaje, masă de machiaj pentru doamne care poate fi folosită și ca birou. Baia foarte spațioasă, are o cabină de duș încăpătoere chiuvetă mare și foen pentru păr, totul foarte curat și atrăgător. Lenjeria de pat și prosoapele au fost schimbate la două zile.

Balconul larg, dotat cu o masă și două scaune pe structură metalică te invită să stai la aer și să admiri marea. Singurul dezavantaj, este faptul că de la baza lui, este așezată copertina terasei restaurant, care împiedică vederea pe aleea pietonală.

La parterul hotelului se află recepția și restaurantul, încălzite tot cu aer condiționat, dar cu pereți termopan. Peretele de pe partea frontală a restaurantului, poate fi deschis, complet, transformând-ul astfel într-o terasă descisă.

Masa, respectiv micul dejun și cina se servesc în restaurant. La micul dejun servit între orele 8.00 – 10.00, sunt patru meniuri, zilnic aceleași se alege după dorință unul din ele, adică omletă cu șuncă și cașcaval, omletă cu ciuperci, o clătită mare cu gem sau brânză și al patrulea, întitulat meniu complet format din șuncă, salam, cașcaval bucată de brânză telemea. Indiferent de meniul ales la micul dejun se mai sevește tot la alegere, o cană de ceai, sau cafea expresso.

Cina este în regim de meniu fix, stabilit de local și în fiecare seară a constat din trei feluri, mai exact felul I o salată de crudități, asemănătoare celei grecești, sau salată verde cu castraveți, felul II, friptură la cuptor, șnițel sau tocătură, iar felul trei ca desert, prăjitură, o cremă sau clătită cu gem sau ciocolată.

În ziua de Paști nu s-a organizat o masă festivă, așa cum ne așteptam, dar dimineața s-au oferit ouă roșii și cozonac, iar seara la cină friptură de miel la cuptor, cu garnitură de orez, un preparat original al restaurantului servit într-un bol de ceramică groasă pentru a-l menține cald, din care se punea pe farfurie. La acesta s-a adăugat bineînțeles și desertul.

Masa de prânz se poate servi tot la restaurant, dar după dorință, la ori care ditre foarte multele restaurante și terase aflate de-a-lungul țărmului. Marea majoritate a localurilor, au meniurile afișate la vedere în stradă, în toate cazurile scrise în limba română și bulgară, dar din când în când și în rusă și engleză.

O mâncare specifică, oferită de toate localurile, este ciorba de pește pe care fiecare restaurant o gătește diferit, dar la toate este foarte gustosă iar noi ne-am înfruptat din ea în fiecare zi la prânz, de fiecare dată în altă parte... Aveau și ciorbă de burtă, dar așa ceva am fi găsit și la Sinaia.

Despre ce poți face și ce poți vedea la Balcic dacă stai mai multe zile, în episodul următor.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Ioan Raita in 28.04.17 14:07:54
Validat / Publicat: 28.04.17 19:53:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1618 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ioan Raita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Terase și... !
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.90 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [28.04.17 15:22:06]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Selena Hotel, BALCIC" (deja existentă pe sait)

    -

    Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

    Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.

    -

    @Ioan Raita, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    -

    Ți-aș propune să copiezi segmentul referitor la descrierea Balcicului (măcar) și să-l incluzi în probabilul nou episod, destinat (posibil) chiar stațiunii - l-ai putea încărca la ”Vacanța în Balcic” - link direct încărcare impressii despre Balcic aici: amfostacolo.ro/rev_add9.php?id=3839

    elviramvio
    [29.04.17 17:03:28]
    »

    @Ioan Raita:

    Balcicul este un orasel care mi-a placut si unde am fost de mai multe ori. Cel mai mult ne-a placut sa colindam strazile, asa fara tinta si mereu am avut surprize placute, chiar si noaptea cand pare pustiu si logic ar fi trebuit sa avem teama. Chiar merita o vizita scurta in acest orasel, combinata cu o Kaliacra.

    Ciorba de burta nu este precum cea de la noi, doar daca nu o fac special pentru romani in zonele turistice, e de preferat cea de peste.

    Astept continuarea, vreaua sa-mi amintesc orasul.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Ioan RaitaAUTOR REVIEW
    [29.04.17 17:19:23]
    »

    @elviramvio: Vă mulțumesc pentru vizită. În ceea ce privește ciorba de burtă nu știu să spun nimic, pentru că nu am gustat-o, cea de pește însă ne-a plăcut foarte mult. La fel ne-a plăcut cum serveau usturoiul, făcut mujdei. Era preparat cu bulion, și mai puneau în el și sămânță de ardei iute, dar era grozav de bun. Legat de continuare; Viiineeeee!

    Dana2008
    [04.05.17 08:20:00]
    »

    Frumoase fotografiile! Îmi place camera de la hotel.

    Felicitări pentru articol și fotografii!

    Ai dreptate, când nu ești acasă, mănânci ce nu găsești pe aproape sau obișnuiești să gătești​ în mod curent.

    Ciorba de pește nu am mâncat încă, dar cu toate că sunt fan pește, nu prea am curaj să​ comand... mi-e teamă de miros.

    Călătorii plăcute!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Ioan RaitaAUTOR REVIEW
    [04.05.17 09:08:53]
    »

    @Dana2008: Mulțumesc pentru mesaj. Eu v-aș recomanda să încercați o ciorbă de pește la Balcic. Dacă nu aveți curajul determinați pe altcineva să comande una și gustați din ciorba lui. Sunt sigur că îl lăsați fără ciorbă.

    Am glumit. Să știți că nici eu nu am mâncat până acum la restaurant așa ceva, dar când voi merge pentru o zi la Balcic la vară, știu ce meniu aleg.

    Până atunci însă incerc să dau la pește în Mureș și poate fac de o ciorbă.

    Doresc să aveți călătorii plăcute.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mishu
    [10.05.17 09:34:03]
    »

    @Ioan Raita: Normal ca o oferta buna nu se refuza niciodata si din cele constatate chiar a fost in regula. Mare camera si dotata cu ce trebuie iar in ceea ce priveste DP cred ca era suficient ce ati primit.

    Din nou foarte frumoase poze si care reprezinta totodata o frumoasa carte de vizita pentru oras.

    Cat depre ciorba de burta si ciorba de peste am cam inghitit in sec. Nu sunt foarte mare amatoare de ciorba de burta dar la felul in care a fost prezentata (mai ales in ecou) am simtit brusc ca mi se face foame.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    elviramvio, Ioan Raita, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂSelena Hotel:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059383869171143 sec
    ecranul dvs: 1 x 1