ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.04.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 27.02.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 36 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Kosta Famissi Hotel

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Kosta Famissi Hotel

Aflat mai spre sudul stațiunii, pe drumul spre Meteore, Kosta Famissi Hotel te impresionează încă de la intrare. Ai impresia că intri într-un templu roman. Coloane înalte, ce susțin un capitel cu numele hotelului, în dreapta intrării - zeul Apollo parcă te îmbie să intri, în stânga - zeița Venus (tot fără brațe, vrând să arate că ea e cinstită!). Jos, pe trotuar, câteva vitrine îngropate în asfalt, te încântă cu diverse măruntaie... pardon, mi-e foame... mărunțișuri, mici scene istorice, mici statuete - ceva inedit!

Și, mai presus de toate, maior domus, majordomul intitirisit, galonat și - mai presus de toate - amabil, politicos, săritor (la ajutat, nu săritor în lungime!).

Parcarea Chestionând recepționerii, am aflat că nu, intrarea de lângă hotel, pe care scrie "Parking", nu e a lor, dar la 40 de metri, pe o străduță, se poate parca.

Holul Dacă îți introduci fizicul (și trolerul din dotare) în lobby-holl, ai aceeași senzație de larghețe și măreție. Și aici avem statui, coloane, și - mergând ca trei cu patru - niște candelabre înzorzonate, gen Louis al... un număr, acolo!

Recepția mare, recepționeri foarte amabili și răbdători, Kir Kosta se învărte și el prin jur, să vadă dacă totul e în ordine. Un loc de repaus, dotat cu televizor, barul, și mai în spate, în continuare (asta n-am înțeles-o) sala de mese - mare, încăpătoare.

Wifi Există, atât în hol, cât și în camere, gratuit, și cu un semnal bun, chiar și în cameră.

Le petit dejun Stil suedez, destul de bogat, iar ca varietate, în două dimineți - cât am stat noi - nu mi-am putut da seama. Oricum, musli, suc de portocale, lapte, gemuri - 3, unt, margarină, un fel de chek, cașcaval, șuncă presată (omniprezentă la mic dejunurile noastre, dar de slabă calitate), brânză, ouă, rulouri cu brânză, ce mai - un mic dejun generos. Cafea, lapte, ceai. Răbdări prăjite.

Cămara Da, cămara, pentru că aducea oarecum, ca mărime, cu acea anexă dintr-o bucătărie! Foarte potrivită pentru o dansatoare de Bollywood (din ombilic, adică), altfel, veți păți ca și mine: dacă îmi feream cotoaiele, distrugeam zidul cu umărul; dacă feream umărul, aș fi avut nevoie de vechile jambiere de fotbal, cele din tablă de 0,2 mm! O încăpere foarte potrivită pentru camerele tip single, cu un singur pat, eventual cu o canapea extensibilă. Am mai intrat și în alte camere, de pe aceeași parte cu noi, dar și pe partea opusă a holului: aceeași problemă - camerele tip double, cu pat matrimonial, adică - erau toate mici! Asta deoarece hotelul are o formă mai ciudată, în formă de "U", formă pe care am mai întâlnit-o la Hotel Nobel, din Sunny Beach (vezi review aici). Asta face ca unele camere să dea într-un fel de curte interioară, dar mai îngustă decât cele văzute prin filme, în închisori. De aceea, recomand cu toată căldura ca, dacă vă veți caza la acest hotel (care, totuși, merită atenție), să cereți camere cu vedere fie spre intrare, la stradă, fie cu vedere spre spatele hotelului (o imagine cu Google map va fi foarte explicită).

În schimb, camerele cu trei paturi (2 + 1 vâsle!), aratau mai omenește, iar într-una am văzut chiar și un pat pliant! Am profitat că se făcea curățenie și am făcut vreo două poze în camere de acest tip.

A propos, by the way, că tot venitără vorba de curățenie, am dormit două nopți aici, dar în afară de aranjarea păturii pe pat - care era și așa aranjată - și un sul de hârtie igienică, nimic! Niente! Nada!

Un televizor cu tub, puțin mai mare decât tableta unui copilaș era atârnat pe unul din pereți, dar, pentru că nu i-am dat drumul, nu pot spune nimic despre programele tv.

În șifonierul fără nici un raft, dar cu multe umerașe, se afla și un mini seif, pe care - cu puțin efort - ai fi putut să-l iei și pe el la plimbare, nefiind fixat în nimic! Exista și un cântar de baie (dar nu în baie, ci ascuns în noptieră), și o cană electrică, pentru încălzit apa. Tot în categoria "la purtător" aș putea să încadrez și... cum să-i spun... de frigider - știu, de mini-bar - știu, dar aici avem de-a face cu un micro-bar! Fără nici un sertar, nimic pe ușă, nici un buton de reglare! Bun și așa, ce să zici!

Baia Destul de încăpătoare, nu te loveai de obiecte, trecând de colo-colo. Fiind un hotel de 3 stele, am beneficiat de draperie la duș și - foarte important - de cădiță! . Asta ne-a scutit de momentele de patinaj artistic - figuri liber alese -, executate pe podeaua udă, cum s-a întâmplat prin alte părți! Un pahar ce-și plângea singurătatea, și două pliculețe cu "ceva", erau singurele utilități cosmetice, ca să zic așa, plus uscător de chelie (în cazul meu!). Dar aveam și telefon!! Astfel că, pe când făceam pe împăratul - tronam, adică - am putut să mă întrețin liniștit cu președintele Tonald Drump, referitor la petrecerea Paștelui în Corfu!

Problemele au început când mi-am strecurat fizicul (de numai 75 de kg) pentru a efectua un duș! Că nu aveam unde atârna dușul - nici o problemă, l-am ținut în dinți! Dar cădița avea aprox. 55/55 cm! Urmarea a fost că, ferindu-mă să nu mă lipesc de perdeaua dată (parcă) cu superglue, am dat cu coastele de instalația de pe perete! Ea, instalația, era bine montată, așa că, vreo două zile, m-am tot masat pe cârcă! Da, dar am făcut duș.

Balconul Foarte, chiar foarte generos! MI-a dat voie ca, pe lângă cele patru picioare ale unicul (și singurului) scaun, să le pot strecura și pe cele (doar două) ale mele! Iar priveliștea... Davis... scuze, de vis: fiecare balcon aflat la mai mare sau mai mică distanță, putea să ofere tot atâtea spectacole câte balcoane erau! Și erau!

Ce să vă mai zic, mâncat bine, beut bine, dimineață sculat mort! De oboseală! Dar nu-i nimic, mergem mai departe, că mai avem hoteluri (și altele!) de vizitat!

Vă doresc numai bine și sejururi multe și frumoase!

Web, dacă se poate, melodia "Casa mea" interpretată de Angela Similea. Mulțumesc mult! .


[fb]
---
Trimis de puiutea in 22.04.17 09:32:53
Validat / Publicat: 22.04.17 11:41:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Paralia Katerini, Thassos
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1700 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

33 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Statui, statui, multe statui!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 36.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review - pg. 1 / 2

    33 ecouri scrise, până acum

    se afișează ecourile [1 - 30] din total 33
    webmaster26
    [22.04.17 10:20:53]
    »

    @puiutea: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    ===

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    Zoazore
    [22.04.17 11:56:19]
    »

    @puiutea: Nene, ce să zic? Nu te dezminți! ”Mâncat, bine, beut bine! ”=râs bine, adaug eu! Aștept provincia... ăăă... asta... continuarea! Chiar, jambierele de ce nu le luarăți?

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 12:02:32]
    »

    @webmaster26: Da, poziția este corectă!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 12:05:15]
    »

    @Zoazore: Păi... de pe când jucam fotbal, au ruginiiiiiit... mai ceva ca frunza din vii! Mulțumesc pentru comentariu și vot, toate cele bune!

    elviramvio
    [22.04.17 12:59:16]
    »

    @puiutea:

    Deja mă încearcă invidia (sărbătorile au trecut, devenim iar pământeni supuși păcatului ????) Meteore de Paști, visul meu?!

    Să vă fie de bine excursia- urmează să citesc restul articolelor, văd că ați scris ceva așa că zicala aia cu mâncat bine și sculat... este prima minciună după spovedanie!!!

    Și mă bucur nespus că ați revenit pe aici! (asta-i drept tare, nu minciunică, zău!)

    tms
    [22.04.17 14:17:46]
    »

    @puiutea: ce descriere... nu este nevoie să spui ce ai facut... e alta lume cumva? Toti ridicați in slavi alte tari dar nimeni nu promovează frumusetea tarii

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 14:42:01]
    »

    @tms: Am rugămintea să cauți miile de reviewuri ale colegilor despre România, și poate, îți vei schimba părerea! Am scris și eu ceva, despre un frumos circuit prin țară! Oricum, nu-mi explic faptul că, având în vedere tonul tău cam dur, a trecut de ochiul vigilent al web-ului! Probabil s-a gândit la libertatea de opinie.

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 14:49:12]
    »

    @elviramvio: Mulțumesc pentru vizită, comentariu și vot! E plăcut să vezi că nu te-a uitat lumea de tot! Urmează reviewurile despre Sărbătorile de Paște din Corfu. Toate cele bune!

    elviramvio
    [22.04.17 14:49:41]
    »

    @tms:

    Desigur că nu pot sa "tac" la ecoul acesta. Eu cred că nu urmărești lista de articole zilnice sau nu intri pe secțiunea dedicată României, altfel nu făceau așa gafă. Încearcă să vezi dacă am dreptate sau nu.

    Plus că autorul articolului de mai sus promovează frumusețile noastre romanesti pe FB!

    elviramvio
    [22.04.17 14:53:15]
    »

    @puiutea:

    Aștept, sunt cuminte ????!

    Cris
    [22.04.17 15:03:54]
    »

    @puiutea: Nici măcar nu te poți supăra pe cineva care vrea să citească despre frumusețile României citind la Grecia.

    Ba mai mult, deşi nu a scris nici un review, în aproape toate ecourile cere informații despre Grecia culmea. Oare de unde şi-ar culege informațiile pentru care nu oferă nimic în schimb dacă toți am scrie doar despre frumusețile României?

    Eu chiar te rog să povesteşti tot ce ai făcut, în acelaşi stil care îmi place mult de tot. Abia aştept să citesc despre Corfu, o insulă pe care nu am ajuns încă. Ştiu că este frumos de Paşte acolo, aşa că abia aştept să văd muuuulte poze.

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 15:12:26]
    »

    @Cris: Nu m-am supărat, m-a durut! Dar așa sunt eu, mai sensibilos! Muncesc din greu la reviewul despre Corfu, tot mi-a teamă că n-am să pot reda toate trăirile și sentimentele generate de acele evenimente! Dacă eu nu voi reuși, cred că pozele (și ele alese și răsalese) vor spune mult mai mult! Mulțumesc pentru cuvintele frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 15:16:10]
    »

    @elviramvio: Îmi pare rău, nu găsesc un emoticon cu inimioară!

    elviramvio
    [22.04.17 15:48:47]
    »

    @puiutea:

    Păi întreabă colega de excursie la care i-ai ajutat la bagaj! ????

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 16:42:40]
    »

    @elviramvio:

    Zoazore
    [22.04.17 17:36:05]
    »

    @puiutea: Nu mai puneți la suflet, nene! Lume multă, oameni puțini! Am să mă abonez la articolele lui @tms, să citesc despre România. Aștept oricând articolele scrise de Dumneavoastră!

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 19:08:05]
    »

    @Zoazore: Da, ar fi trebuit să-l ignor!

    Zoazore
    [22.04.17 21:28:39]
    »

    @puiutea: Tii, ce să vezi? @tms n-are nimic postat! Nici măcar o poză! Păi eu la ce să mă abonez?

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [22.04.17 22:39:38]
    »

    @Zoazore: Am văzut că n-a postat nimin! Lume mai ciudată!

    nicole33
    [23.04.17 09:24:29]
    »

    @puiutea:

    Da, cămara, pentru că aducea oarecum, ca mărime, cu acea anexă dintr-o bucătărie! Foarte potrivită pentru o dansatoare de Bollywood (din ombilic, adică), altfel, veți păți ca și mine: dacă îmi feream cotoaiele, distrugeam zidul cu umărul; dacă feream umărul, aș fi avut nevoie de vechile jambiere de fotbal, cele din tablă de 0,2 mm! O încăpere foarte potrivită pentru camerele tip single, cu un singur pat, eventual cu o canapea extensibilă.

    M-am amuzat copios. Personal am o mare problemă cu camerele gen cămară, în care îţi juleşti gambele de mobilă când te deplasezi de colo colo. Eu le compar cu debaralele, dar ideea este aceeaşi. Însă nu am suficient umor pentru a depăşi momentul. Mă enervez prea repede.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    puiuteaAUTOR REVIEW
    [23.04.17 09:32:26]
    »

    @nicole33: Chiar dacă nu am fi foarte pretențioși, tot nu-ți tihnește, făcând slalom printre mobile! Mulțumesc pentru ecou și vot!

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [23.04.17 13:35:23]
    »

    @puiutea: nu te-ai suparat dar te-a durut! Te inteleg si daca te ajută cu ceva... iti sunt alături, dragă colega!

    Ignore, ignore, ignore! Nu dezvolt pentru ca a concentrat f bine colega @Cris si nu vreau să repet, dar ca o compensare, să stii ca serialul Corfu, l-am distribuit pe Grup Afa/fb. si nu fac prea des asta! Doar când apreciez munca cuiva! La fel ca si @Zoazore, am sa ma abonez la articolele colegului "deranjat" oarecum de articol! Sau de Grecia?! ????????????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    puiuteaAUTOR REVIEW
    [23.04.17 14:09:02]
    »

    @maria55: Mulțumesc mult, mă simt onorat, și parcă - scriindu-l în grabă - mi se pare că nu am redat totul (mă refer la felul meu de a aborda un review - cu suflet), parcă am uitat ceva, poate am sărit ceva!

    Mulțumesc pentru încurajare, văzând că acel coleg nu are nimic, dar nimic, ca și activitate, trebuia să mă liniștesc! Am fâcut-o acum, ajutat și de încurajările dvs. ! toate cele bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    krisstinna
    [23.04.17 18:32:05]
    »

    @puiutea: Amuzant articol!

    Puiu și Purcelul, doi useri drăguți, realiști, care știu să se bucure și să se amuze de „relele” din vacanță!

    Am privit pozele, sincer, cred că nu știi ce înseamnă cameră mică Citește și privește aici, am fost foarte, foarte bucuroasă că am găsit o cazare modestă, o cameră cu o bucățică de vedere la mare.

    Am o casă de vacanță, un lux muncit. O cameră are 25 de metri pătrați-am acolo o masă de ping pong, iar în camera de 30 de metri pătrați am o masă de biliard plus mobilier minimalist. Sunt prea mari pentru dormitoare, le-am transformat în camere pentru relaxare. Asta ca fapt divers, vorbind despre mărimea camerelor.

    Îmi place de voi, știți să zâmbiți, sunteți de gașcă.

    Felicitări pentru articole, le-am citit pe toate cu drag.

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [23.04.17 19:41:54]
    »

    @krisstinna: Mulțumesc frumos pentru aprecieri și vot! Trebuie să mă declar învins: dressingul dvs. a bătut clar cămara noastră! Dar e bine că și dvs. știți să faceți haz de necaz! Multă sănătate și sejururi multe și frumoase!

    krisstinna
    [23.04.17 19:58:01]
    »

    @puiutea: DVS?

    Nu am decât 50 de ani

    Sincer: soțul meu suferă de claustrofobie DAR nu are curajul de a se plânge de alegerile mele... hoteliere. Știi ce-i spun? Vrei să dansăm? Vrei gimnastică? Cum să te sufoci când ești alături de mine? Eu nici nu respir, sunt pitică Vrei să ne pupăm? Avem loc destul

    Auzi... eu nu aveam loc în acea baie, eu nu aveam loc să trec pe „culoarul” dintre pat și tv, din ușa de la intrare făceam fix un pas de-al meu și eram în pat Norocul meu că nu aveam bagaje că mă bombănea mai rău.

    Dar eu vedeam marea... ce mai conta că pe balcon nu avea loc niciun scaun?

    Să îmi vezi soțul în lift, intri și tu în panică deoarece SIGUR liftul se va bloca, nu o dată am pățit-o și ne-am prăbușit de râs. A supraviețuit și el, și noi

    Deci... TU!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [23.04.17 21:01:13]
    »

    @krisstinna: tu stii sa faci mereu haz de necaz! Chiar si atunci când camera care se potrivea mai mult pentru mine, ai primit-o tu! cea pentru persoane cu dizabilităti din Kusadasi????????????????!

    puiuteaAUTOR REVIEW
    [23.04.17 21:25:18]
    »

    @krisstinna: Contează enorm să știi să întorci lucrurile neplăcute în unele acceptabile! Este un har, este un dar! Iar TU îl ai din plin! Nu te schimba!

    flaviana77
    [24.04.17 09:34:17]
    »

    ati avut un sejur placut ati vazut multe locuri frumoase si v-ati incarcat bateriile cu energie pozitiva sper pe care Grecia o degaja oriunde ai merge.

    mi-am amintit de Meteora, am stat si eu o noapte in Kalambaka candva, nu mai stiu cum se numea hotelul, era si cam tarziu dar stiu ca se vedeau stancile de pe balcon exact ca in fotografiile dvs.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    puiuteaAUTOR REVIEW
    [24.04.17 09:55:30]
    »

    @flaviana77: Într-adevăr, Grecia este o țară deosebită, cu locuri frumoase, sperăm să ajungem să vizităm cât mai multe!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, elviramvio, flaviana77, maria55, mishu, puiutea, tms, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂFamissi Kosta Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082862854003906 sec
    ecranul dvs: 1 x 1