ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.03.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2010
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Locul unde te simti respectat!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

In sfarsit am reusit sa gasesc timpul necesar pentru a scrie cateva impresii despre un loc unde m-am simtit cu adevarat respectat ca turist in tara mea. Pensiunea Mili

Am citit si celelalte trei impresii despre acest loc superb, de departe impresiile postate de Dragos impresii Dragos sunt cele mai complete, cu greu mai pot adauga ceva; insa simt nevoia ca prin randurile ce vreau a le scrie, sa intaresc prestigiul de care se bucura aceasta pensiune in zona si nu numai. Pentru ca merita si va asigur, aceste aprecieri nu au nici cea mai mica conotatie de reclama.

Localizare

Situata in Poiana Marului, la 20 de km. de localitatea Otelul Rosu, Pensiunea Mili este situata la o altitudine de aproximativ 740 metri intr-o superba padure de conifere si foioase intre muntelui Mic, Nedeira si varful Pietrii.

Peisajul care insoteste soseaua din Localitatea Marul catre Poiana, este superb, se poate admira versantul estic al muntelui Nedeia, barajul Marul cu lacul de acumulare, precum si multitudinea formatiunilor calcaroase, cu forme dintre cele mai ciudate, dar in acelasi timp foarte interesante. (Admirand aceste colturi de roca mi-am si luxat glezna, astfel acest loc imi mai aduce aminte si de altceva putin mai dureros)

Dupa cateva serpentine interesante, pe un drum asfaltat se ajunge in localitatea Poiana Marului, unde primul indicator intalnit ne conduce catre pensiunea Mili. Din loc in loc intalnim indicatoare pentru Mili, sincer, doar o alta pensiune am observat ca « detinea » un astfel de indicator, insa cele pentru Mili erau puse strategic din intersectie in intersectie, astfel si cu ochii inchisi ai fi putut ajunge. Ajungem in apropierea Manastirii, apoi imediat facand dreapta ni se dezvaluie in toata splendoarea Pensiunea Mili, o cladire cu o arhitectura care aminteste de cabanele austriece.

Pensiunea

Pensiunea dispune de 10 camere unde se pot caza atat familii cu cate 2 copii, cat si persoane single, in functie de necesitati.

Camere mari, spatioase, foarte luminate cu acces la un balcon generos de unde se pot admira frumusetile naturale care incanta si cel mai pretentios turist. Patul matrimonial destul de mare, foarte confortabil cu o saltea foarte foarte moale. Eu personal nu m-am obisnuit cu salteaua moale, sunt obisnuit sa dorm pe paturi mai tari, nu stiu aveam senzatia ca stau in imponderabilitate. Sotiei i-a placut la nebunie, chiar mi-a sugerat sa cumparam si noi astfel de saltele, moft care m-ar determina cu usurinta sa-mi aduc cuseta tare de la nava. In camera mai gasim o canapea destul de draguta, unde o a treia persoana poate dormi fara probleme.

Din pacate, canapeaua a fost pozitionata in fata patului, astfel incat nu prea puteam admira programele tv stand tolaniti in pat. Spatarul canapelei fiind mai mare “fura” vizibilitatea catre tv. Dar nu a fost un lucru prea grav, caci am stat destul de putin in camera.

Pe langa televizorul din camera dispunem si de un fridgider functional. in camera, ca de altfel in toata pensiunea se gaseste internet wireless gratuit.

Baia spatioasa, cu dus, apa calda instant, prosoape aproape noi si immaculate, talpici din plastic cu ventuze pentru dus, impecabila si o instalatie de ventilatie care functiona ori de cate ori lumina se aprindea in baie.

Curatenie desavarsita in baie si in camera, dimineata cineva intra si reaseza ceea ce fusese deranjat peste zi, cosul de gunoi golit, doua dintre prosoape schimbate.

Restaurantul

De fapt principalul loc de intalnire din Pensiune, intre mese turistii se puteau delecta cu un joc de rummy, table sau de carti.

Este impartit in doua saloane, unul pentru fumatori, celalalt pentru cei nefumatori si pentru copii, despartit printr-o usa glisanta. Cu o capacitate de 40 de locuri aici se pot servi preparate specifice zonei. Ceea ce am remarcat si am ramas placut surprins, zi de zi exista un meniu ad-hoc cu preparate gatite, gen tocanita, fasole cu ciolan afumat, dar si nelipsitele cotlete pentru cei mai pretentiosi.

Recomand ciorba de vacuta taraneasca care m-a dat gata. Oricat ar vrea sotia sa o faca acasa, nu iese ca acolo si mor de ciuda. Poate daca am fi avut apa de acolo, legumele naturale din zona, poate poate... Preturile sunt mai mult decat accesibile, pentru doua ciorbe si felul doi, platind aproape 50 ron, aici mai intrand o bere si un cola.

Paralel cu restaurantul, afara exista si o terasa generoasa, unde pe timpul verii se poate servi masa fara probleme. Noi fiind iarna, n-am avut curajul sa stam afara, desi mie mi-ar fi placut teribil.

Un alt lucru care este imposibil sa nu-l observi, este curatenia din restaurant. Practic in permanenta este cineva atent care matura sau da cu mopul, fetele de masa curate si calcate, paharele impecabil de curate.

Relaxare

Pe langa terasa de care va povesteam, in gradina mai exista un foisor dragut, unde in zilele calduroase se poate sta la aer curat, admirand natura. Pe o alee din piatra cubica, in apropierea foisorului descoperim un gratar care poate fi folosit de orice turist din pensiune, lemnele sunt din partea casei.

Un alt punct forte al pensiunii este terenul de fotbal, amenajat si cu instalatie de nocturna. Iarna este mai putin folosit din cauza zapezii, insa proprietarul pensiunii imi povestea ca vara seara de seara terenul este ocupat, fiind una din principalele distractii in cadrul pensiunii.

In cadrul pensiunii exista si o sala de conferinte cu o capacitate de 30 de locuri, pentru grupuri team-building, cu numeroase facilitati dintre care amintesc flipchart-ul si videoproiectorul. In momentul cand sala de conferinte nu este ocupata pentru vreun seminar, aici se poate monta o masa de tenis, unde turistii se pot delecta la un joc.

In curtea din spatele pensiunii, chiar langa foisor, exista un teren de joaca pentru copii, cu un leagan balansoar, casute pentru pitici, tobogane, balansoare, cam tot ceea ce i-ar putea distra.

In zona se organizeaza numeroase drumetii pe muntele Mic, pe Varful Pietrii, se pot organiza drumetii in jurul lacului Marul, la baraj si in zona muntelui Bloju. Cele mai apreciate excursii sunt cele prin Saua Iepii 1727m, spre Gura Apei, dar si cele spre culmile Tarcu si Cuntu pe valea paraului Scorila. Din pacate n-am putut face nici o excursie, sunt trasee care se fac in sezonul cald, dupe ce se topesc zapezile. Iar eu cu un picior avariat sigur nu faceam fata.

In incinta pensiunii exista o sauna, de care am aflat abia in ziua plecarii, dar care este foarte apreciata de turistii care ajung aici pentru odihna si relaxare.

Parcarea este destul de maricica, incap cu usurinta mai mult de 10 masini, poate chiar mai multe, fiind zapada n-am putut sa apreciez corect, dar sigur este loc destul. Parcarea este sigura, de jur imprejurul pensiunii exista camere de luat vederi, care cu siguranta sunt setate si pentru vedere pe timp de noapte.

Tarife

Pentru o pensiune de 4 margarete, tarifele sunt mai mult decat acceptabile, la receptie tariful este de 140 ron camera cu pat matrimonial, 100 ron camera cu pat matrimonial pentru o persoana single si 70 ron locul pentru o persoana intr-o camera dubla. Copii sub 6 ani beneficiaza de cazare gratuita, cei intre 6 si 9 ani beneficiaza de reducere 50% la cazare, iar cei intre 9 si 12 ani beneficiaza de o reducere de 30% numai pentru cazare.

Dar cum se intampla de cele mai multe ori, cand patronii sunt foarte flexibili si gradul de ocupare al pensiunii nu este de 100%, s-au aplicat reduceri, astfel noi am platit pe noapte, doi adulti fara copii 100 ron. Adica ar fi trebuit sa platim. Surpriza placuta a venit in ultima zi, cand achitand nota de plata am constatat o reducere de 10 la suta din pretul convenit, astfel am platit 90 de ron. Explicatia a fost pe cat de plina de bun simt, pe atat de simpla. Fiind prima data la acea pensiune, venind si din Constanta, patronii s-au gandit sa ne ofere un discount de 10%. Un lucru care nu-l intalnesti la orice pas, ba din contra nu stiu cu ce sa-ti mai umfle nota de plata la plecare. Patronii fiind timisoreni mi s-au parut foarte corecti, incearca sa multumeasca clientii si din cate povesteau au avut multe episoade cand au lasat de la ei, numai clientul sa fie multumit.

Va recomand cu caldura aceasta pensiune, noi ne-am simtit excelent, toti cei din pensiune s-au simtit la fel de bine, este multa liniste iar acest lucru pentru mine este vital cand vreau sa ma relaxez.

Ne-am promis sa revenim macar pentru o saptamana la vara, in vacanta copiilor, sa putem face acele drumetii ratate acum, sa ascult linistea padurii sa inspir mireasma florilor, sa-mi bucur privirile cu acel peisaj de poveste. Si de ce nu, Daisy a mea sa se joace cu seful din curte, Rico, un superb ciobanesc caucazian.


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 29.03.10 15:05:09
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2699 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Mili privita din strada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

23 ecouri scrise, până acum

biancuta
[29.03.10 15:11:36]
»

O descriere foarte frumoasa si cu foarte multe detalii, pentru care meriti un vot.

chelie_d
[29.03.10 15:12:28]
»

bravo pepsi, foarte frumos scris si bine detaliat... si un vot (pentru ca meriti: d)

david
[29.03.10 15:51:33]
»

Felicitari pentru descrierea completa a pensiunii. Daca ai venit tu, tocmai de la Constanta in Poiana Marului trebuie sa ajung si eu neaparat din Timisoara.

Votul meu.

georgiana
[29.03.10 16:06:56]
»

@Pepsi70ro,

Cand mai ajungi la vara,la Poaiana Marului, poate iar esti secretos si ne spui doar dupa ce te intorci!

Asteptam si pozele cu nerabdare!

Sanziana
[29.03.10 16:13:20]
»

@pepsi mi-e greu sa cred ca esti genul care se duce atatia km sa stea sa se uite la televizor. Cred ca ai batut Poiana Marului in lung si-n lat fara clipe de odihna, drept dovada a iesit un review super detaliat si minutios. il citisem pe cel al lui Dragos si mi-era greu sa cred ca se mai poate scrie ceva in plus dar fiecare aduce un pic de savoare si originalitate locatiei. Foarte frumos descris, foarte frumoasa pensiunea, se mai poate face si turism de calitate la noi. pacat ca e atat de departe de noi, totusi pentru o iesire cu prietenii se merita sa strabati jumatate de tara, ceea ce sper sa ni se intample si noua in viitorul apropriat.

Stiu ca nu scrii pentru puncte dar ma vad obligata sa -ti dau cateva pentru modul exemplar in care ai scris acest review, un model pentru noi

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danaches2003
[29.03.10 16:19:38]
»

Pretioase informatiile insa pentru noi este o zona inaccesibila datorita distantei. Se pare ca suntem condamnati sa ramanem turisti pe Valea Prahovei in conditiile in care locurile frumoase sunt la distanta de 8-9 ore de mers. Pacat! Poate vom ajunge cand va mai creste juniorul. Pentru informatiile complete va ofer bucuroasa un vot!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.10 16:23:22]
»

canapeaua de care vorbeste colegul pepsi se poate intinde (deci pot dormi si 2 persoane pe ea, mai ales daca-s copii! ) si astfel nu mai deranjeaza nici privitul la TV! doar mersul prin camera...

pepsi70roAUTOR REVIEW
[29.03.10 16:53:15]
»

Pai vezi Dragos, singur ai raspuns. N-avea rost sa stau cu ea (canapeaua) desfacuta daca junioarele n-au fost cu noi. Lua mult din spatiu, iar eu bine facut cum sunt, am nevoie de mult spatiu. )

Sanzi, mi-am facut prostul obicei ca la ora 6 dimineata pana sa fac ochi cu adevarat, sa dau drumul la tv pentru a vedea primele stiri. Intr-adevar televizorul imi este indispensabil dimineata. In restul zilei gasesc variante.

Dar ceea ce am uitat sa va povestesc a fost inima grea cu care ne-am lasat fetele acasa.

A fost prima data cand am plecat fara ele, in 13 ani tot timpul le-am luat cu noi oriunde am fost. Am fost genul de parinti care am preferat sa le luam cu noi, sa se bucure si ele de bucuria noastra si impreuna sa ne simtim cu adevarat minunat.

Poate daca ar fi fost si ele alaturi de noi, tot acel weekend ar fi fost cu adevarat de basm. Ele au lipsit, si undeva in adancul nostru am simtit lipsa bucuriei lor. Dar isi ia tata la vara revansa. Tot la Mili!

piti
[29.03.10 20:58:41]
»

Judecand dupa zapada din fotografii, ma intreb daca a fost nevoie de lanturi la masina, pentru a urca serpentinele dinaintea barajului.

Acum trei ani, tot in martie ere asa de liniste ziua ca auzeai cum ninge. Nu e putin in ziua de azi.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[29.03.10 21:31:44]
»

N-a prea fost nevoie in prima zi, in a doua zi cateva masini n-au mai putut urca si au ramas la baraj. Eu n-am avut lanturi, practic n-am fost pregatit de zapada, dar am urcat binisor, avand cauciucuri mixte.

Daca ar fi trebuit sa urc a doua zi nu stiu daca as fi reusit fara lanturi.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.10 21:38:57]
»

depinde cum ajungi sa urci: pe zapada proaspata (atunci, daca ai si cauciucuri de iarna), merge chiar si fara lanturi; dar daca ajungi dupa ce au trecut mai multe masini si s-a format pojghita... trebuie sa astepti plugul. care trebuie sa recunosc, desi era week-end cand amfostacolo, si-a facut treaba bine.

Andox
[29.03.10 22:23:51]
»

Vroiam sa scriu si eu intr-o zi despre pensiunea Milli dar pepsi a descris-o asa de frumos si in detaliu ca nu-mi ramane decat sa-l felicit pentru review si sa adaug un mic mic detaliu care i-a scapat: cand am fost eu acolo, in camera era si un bol cu bomboane (din care s-a infruptat fiica-mea)

Dar este scuzabila aceasta omisiune daca nu ai fost cu copiii.

Si pot sa-i spun lui piti ca sunt cam necesare lanturile pt serpentinele dinaintea barajului daca ninge.

O spune un patit: (

pepsi70roAUTOR REVIEW
[29.03.10 22:26:46]
»

Asa este, bravo Andox, ai dreptate. Si noi am descoperit acel bol, dar fara copii l-am lasat in starea in care l-am gasit adica plin cu bomboane. Daca ar fi fost copii, cred ca mergeau si pe la vecini))

geni
[29.03.10 23:25:57]
»

super fotografii... ce pacat ca suntem asa departe! Intai Dragos, apoi tu... vrem si noi acolo. Poate la vara!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.03.10 00:29:39]
»

si ce, ti se pare ca noi suntem mult mai aproape? !

pepsi70roAUTOR REVIEW
[30.03.10 18:52:17]
»

Wbm. se poate:

http://www.trilulilu.ro/thestar52/dc823b86729d31

Multumesc anticipat.

webmasterXY*
[30.03.10 19:22:19]
»

Sigur!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[30.03.10 19:41:00]
»

Ms. wbm6, intotdeauna prompt!

presario
[25.08.10 13:50:00]
»

Foarte buna descrierea - in stilul pepsi. Felicitari !

Probabil ca ai fost chiar in aceeasi perioada cu dragos si andox, nu ?

aliantasudului
[01.01.11 12:24:23]
»

Voi merge si eu la Poiana Marului, insa nu sunt hotarat ce voi alege: Pensiunea Mili sau Pensiunea Cara... Voi ce ziceti? ...

pepsi70roAUTOR REVIEW
[01.01.11 12:30:24]
»

@aliantasudului

Eu unu am fost decat la Mili si am fost mai mult decat incantat, nu-ti pot spune nimic despre pensiunea Cara, dar daca alegi Mili satisfactia va fi maxima, crede-ma pe cuvant.

Poate la intoarcerea din vacanta ne vei povesti si noua cateva lucruri de acolo, fie ca este vorba de Mili sau Cara.

Vacanta placuta.

aliantasudului
[01.01.11 12:33:52]
»

In afara de terenul de fotbal, exista si altceva pentru petrecerea timpului: masa de tenis, biliard, tenis de camp, etc?

pepsi70roAUTOR REVIEW
[01.01.11 12:42:47]
»

Exista in sala de conferinte o masa de tenis, exista un teren de fotbal cu nocturna, nu stiu daca se poate adapta si pentru tenis de camp, insa daca veti merge iarna sigur va fi acoperit de zapada.

Intrati pe site-ul pensiunii, poate din martie anul trecut si pana acum s-au mai produs unele transformari, poate au aparut alte variante de distractie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aliantasudului, biancuta, chelie_d, danaches2003, david, geni, georgiana, piti, presario
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Mili:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072600126266479 sec
    ecranul dvs: 1 x 1