ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2017
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Buzau
ÎNSCRIS: 22.03.16
STATUS: PREMIUM
LUNA
JUN-2014
colegi
8 AD. + - COPII -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Lovac (Strpce) - un restaurant unde poti manca bine

TIPĂREȘTE URM de aici

Cand am inceput sa va povestesc despre Kosovo, aici, tara-provincie, v-am promis ca va voi scrie cateva randuri si despre locurile frumoase unde te simti ca acasa, in renumitele restaurante sarbesti, pline de buna voie.

Va povesteam cum Kosovo este impartita in 38 municipalitati dintre care doar 10 sunt sarbesti. Ele nu sunt concentrate toate in aceeasi zona ci sunt rezletite pt tot cuprinsul provinciei. Cele mai vizitate sunt cele din sud, in special municipalitatea Strpce si din cauza faptului ca una dintre cele mai mari statiuni de ski din Europa, Brezovica (cu partii de peste 16 km lungime) se afla in aceasta municipalitate dar pentru faptul ca se afla la 20 km de granita cu FYROM (Former Yugoslavian Republic Of Macedonia - fosta Republica Iugoslava a Macedoniei). Iar in nord sunt municipalitatile Leposavic, Zvecan si Zubin Potok. Acestea sunt fiefuri ale organizatiilor pro-sarbesti care se ocupa cu traficul de masini, produse petroliere si carne vie.

Aceste provincii enumerate mai sus sunt preponderant sarbesti unde albanezii se gasesc poate doar in administratia locala, dar niciodata locuind in aceste zone.

Municipalitatea Strpce are ca si “capitala” administrativa localitatea Strpce si este dispusa pe valea muntilor Sar. Sa nu va ganditi ca veti gasi aici o metropola in adevaratul sens al cuvantului. Este un orasel de marime medie, unde poti gasi un spital, o scoala, o statie de pompieri, o statie de politie (dar sa nu va bazati prea mult pe ei), cateva moteluri si restaurante. Viata este una destul de vesela. Chiar daca nu sunt bogati, sunt tot timpul cu zambetul pe buze. Primaria este situata in centrul localitatii, iar peste drum este statia de politie. In spatele primariei se gaseste unul dintre cele mai vizitate locuri din Strpce, motelul LOVAC (in limba sarba - vanator). Proprietarul motelului (pe nume Zoran Pecinocevic- este de profesie avocat) si intreaga sa familie isi desfasoara activitatea in restaurant. Nu vreau sa fiu lipsit de modestie, dar aici am mancat cel mai bun platou gen mix-grill din viata mea si am baut cea mai buna dunia (rachiu de gutui). Sotia patronului este o bucatareasa desavarsita. Resturantul nu este de categoria 4* dar este curat, mobilat cu bun gust, rustic, pe pereti troneaza cateva trofee de cerb... ca deh, de aceea se numeste Lovac/Vanator. De la intrarea in restaurant te intampina cu un suras (nu in plina vara) chipul unui ospatar care va intreba unde doriti sa luati loc. Acum depinde de ospatarul gasit, nu toti stiu bine limba engleza, dar cum limbajul semnelor este universal, sigur veti avea o conversatie placuta cu ei.

Restaurantul este compus din 2 incaperi. Prima incapere, unde se afla si barul, este de dimensiuni mai reduse, folosita in general de cei ce nu vor decat sa deguste lichide. De diferite grade. Cea de-a doua incapere, este mai mare, mai spatioasa, mai aerisita, folosita pentru servitul mesei si unde pot fi organizate si momente festive. Pe perete troneaza un TV led de dimensiuni mari si trofeele de cerb de care am pomenit mai devreme.

Pot spune ca aici am mancat cea mai buna rebarca (muschi de porc afumat). Am mai incercat si in alte zone sarbesti din Kosovo dar nu am mai gasit nicaieri asa gust si savoare. Pe langa rebarca, se mai gaseste pleskavica (sunt ca niste piftele mai mari), pui afumat (mea culpa, am uitat cum se numeste), cartofi taranesti dati la cuptor, asezonati cu paprika u kaimaku (ardei putin usturati umpluti cu crema de branza facuta in casa). Ma iertati dar deja simt cascada Niagara prin papilele mele gustative. Intotdeauna inaintea platourilor vine bolul imens cu Sopska (salata bulgareasca) plin cu rosii, castraveti si branza (asta daca solicitati). Nu va mai spun de patania mea cu salata, ati aflat-o din articolul anterior. In acest restaurant am patit rusinea. Pana vine mancarea, va puteti delecta cu slibovica sau cu dunia. Pentru cei ce nu stiu, va recomand cu caldura aceasta bautura pe care o gasiti doar la sarbi si aceea foarte rar. Este facuta din gutui iar gustul ei nu-l veti uita niciodata. Bauturile sunt de 30-40 ml, si daca nu gresesc costa aproximativ 50 centi. O salata Sopska, un platou mix grill (pentru 2 persoane), 2-3 paharele de slibovica si 1-2 beri Skopsko costa aproximativ 12-15 euro. Cu siguranta veti pleca cu pachetul dupa dumneavoastra. Ce ramane pe platou, puteti lua la pachet.

Accesul in motel se poate face atat din strada cat si din restaurant. Motelul are 2 etaje si o mansarda. La primul etaj locuieste familia proprietarului, la etajul 2 si la mansarda sunt camere de inchiriat. Camerele sunt mari, spatioase, cu lambriuri din lemn si ce este mai important sunt foarte curate. Baile sunt relativ mici, dar dotate. La mansarda sunt camere doar cu 2 paturi, cele cu pat matrimonial sunt la etajul inferior. Privelistea pe care o vedeti de la fereastra camerei este mirifica. Chiar in apropierea motelului trece raul Lepenac, al carui susur te duce in lumea de basm a lui Creanga, cu Ozana lui cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul.

Cazarea la motel este de 20 euro pe noapte.

Recomand cu caldura acest loc atat pentru mancare cat si pentru cazare.

Mi-as dori foarte mult sa revad aceste locuri impreuna cu familia si prietenii. Se merita si nu vati ramane dezamagiti.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Soso42 in 26.03.17 21:37:29
Validat / Publicat: 26.03.17 22:50:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SERBIA.

VIZUALIZĂRI: 1958 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Soso42); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Raul Lepenac.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / SERBIA [26.03.17 23:15:27] »

Pffff... dunia...

Soso42 [26.03.17 23:18:03] »

@Dragos: Cine stie... cunoaste. Exact, dunia. The number one.

webmaster26 [27.03.17 09:09:51] »

@Soso42: Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Kosovo?, #EXCURSII și CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)

===

@Soso42, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

webmaster [27.03.17 09:21:00] »

Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

adri-nico [27.03.17 10:46:31] »

@webmaster26: O sa ii exlic si eu cum sta treaba cu cazarea si mincarea. Mi-a luat un an jumate sa il fac sa scrie si daca il iau la critici... arunca jucariile.

Acum s-a schimbat foaia. Daca inainte ii tzoncaneam eu tastele in creieri, scriind mai mereu, acum el are mai mult timp liber si e asa de concentrat...

Bravo, mamica! Vezi ca te-am cicalit cu folos?

Soso42 [27.03.17 17:06:00] »

@webmaster26: Am inteles web. Doar ca in euforia "momentului de creatie" nu mi-am dat seama. Trebuie sa recunosc ca ai perfecta dreptate... stand acum, la rece, si analizand situatia. Mea culpa!!

Soso42 [27.03.17 17:08:30] »

@webmaster: Multumesc frumos web.

mishu [29.03.17 08:25:58] »

@Soso42: Bine ca nu ai pus mai multe poze cu platourile ca si asa in putine poze dar cu povestile tale parca simteam si eu Niagara pe langa mine.

Felicitari, votat cu placer... si pofta .

Soso42 [29.03.17 16:59:26] »

@mishu: Multumesc frumos... in ceea ce priveste platourile, imi este atat de dor de ele incat mi-as lua jumatatea si as pleca acolo, dar s-a lipit de masina de cusut incat abia la plecarea in Dominicana o mai dezlipesc. Dar gasesc eu o gasca sa evadam acolo... candva. Sper cat mai repede posibil.

Multumesc inca odata Mishu. La buna vedere!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, mishu, Soso42

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045257806777954 sec
    ecranul dvs: 1 x 1