ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.02.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 3 zile
prieteni
4 AD. + - COPII
PREȚ 400 euro/ 2 persoane ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Roma

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • [fb]
  NOU TIMP CITIRE: 13 MIN

  Roma, un vis devenit realitate sau AmFost (în sfârşit!) Acolo şi eu!

  Ilustrație video-muzicală
  TIPĂREȘTE

  Nici nu trecuse bine revelionul 2017, că mă trezesc în căsuţa de e-mail cu o ofertă valabilă o zi, la citirea căreia nu poţi să rămâi nicidecum indiferent: city-break la Roma 72,49 euro/persoană, în intervalul 16-19 februarie, trei nopţi cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele şi zbor cu Blue Air. Irezitibil! Orarul de zbor excelent: dimineaţă la 06,00 de pe Otopeni şi la întoarcere, 08,55 de pe Fiumicino Roma, durata zborului fiind de două ore. Mă mănâncă degetele să rezerv, dar ca un făcut soţul îmi respinge apelul telefonic, semn că nu poate vorbi, aşa că în lipsa unei consultări „mă bag”, zicându-mi că anulez dacă perechea-mi se împotrivea. Când a auzit de aşa ofertă, m-a apostrofat: „Păi, tu mai stăteai pe gânduri, în loc să rezervi?! ” Ştiam eu că în esenţă e mai plimbăreţ ca mine, dar aveam nevoie de confirmare! Mă gândeam că ar putea fi o ţeapă la un asemenea preţ, dar mereu refuzam să-mi destram visul şi continuam să cred că mai există minuni. Apoi, dă-i înainte şi citeşte ce s-ar putea face în Roma în trei zile, la prima descindere în Cetatea Eternă.

  Pe de altă parte o prietenă foarte bună, care tocmai fusese la Roma în decembrie anul trecut, îmi povestise despre şederea ei de patru zile la Roma imediat după întoarcere, simţitor impresionată, încheind înţelept, aproape apoteotic: fiecare român trebuie să ajungă la Roma cel puţin o dată în viaţă! Îi spuneam atunci că ştiu, că are dreptate, dar încă nu i-a venit rândul şi nici nu ştiu când i-o veni, căci pe anul în curs antamaserăm niscaiva destinaţii printre care nu se regăsea Roma. Pesemne că soarta a vrut să-mi facă o surpriză frumoasă, că hotărâse altceva pentru mine. După câteva zile ni s-a alăturat o pereche de prieteni, vechi companioni de vacanţă, care au reuşit să prindă pachetul, la un preţ ceva mai mare, dar destul de atrăgător.

  Desigur, Roma nu mai este demult o destinaţie greu accesibilă, este destul de obişnuită, aproape comună pentru români, aşa că prea multe noutăţi nu am cum să aduc, de aceea e mai bine să vă povestesc experienţa noastră de trei zile în oraşul nu degeaba supranumit „Caput Mundi”, poate cineva va mai extrage ceva folositor. De la început mi-am dorit o minivacanţă out-door, mai cu seamă că era prima dată când puneam piciorul în oraş. Adică fără muzee, căci se consumă mult timp, însă cu obiective esenţiale de vizitat în exterior şi simţit oraşul cu atmosfera sa cât mai mult la pas, combinat, bineînţeles, cu mijloacele de transport în comun pentru a mai proteja ceva din picioarele atât de solicitate în acele zile. Am folosit mai mult metroul, având în vedere că acesta ne ducea şi aducea de la /la staţia Cornelia, în apropierea căreia am stat, însă mi-a părut rău că nu am folosit mai mult autobuzul, ca să vedem cât mai mult. Prea multe în trei zile la Roma nu poţi face, dar nici prea puţine nu te poţi văita că nu vezi dacă te organizezi cât de cât. Oricum, la reuşita vacanţei a contribuit substanţial vremea care a fost însorită şi caldă, cu 18-19 grade la prânz, când mi-am permis să stau în fiecare zi vreo două ore în tricou, aproape de neconceput pentru februarie.

  Ambele zboruri mi s-au părut mai civilizate decât cele din Cipru, de anul trecut, măcar că am primit trataţie din partea casei câte un sandviş şi câte o băutură nealcoolică şi au fost fără nici un fel de întârziere nici la dus, nici la întors.

  Deşi aveam lecţiile făcute referitor la autocarele Terravision luate din faţa aeroportului care ne-ar fi dus contra 4 €/persoană/sens până la Termini, apoi 10 staţii de metrou până la Cornelia, odată ajunşi la ieşirea de pe Fiumicino, ne apare în faţă un autobuz de la firma Cotral despre care prietenul nostru citise că ne duce foarte aproape de hotelul nostru situat pe Via Aurelia, la nr. 472. La o conversaţie scurtă, şoferul ne „miroase” că suntem prima dată la Roma şi ne spune că ne ia 7 euro/persoană, iar dacă nu ne convine să mergem înapoi în aeroport să cumpărăm bilete care ar costa 3,90 euro/persoană, dar pentru următoarea cursă, căci el pleacă. Dispuşi să intrăm cât mai repede în peisaj, ne învoim şi primim nişte bilete pe care la încercarea de a le valida la aparat, acesta le-a rejectat instantaneu. Când îmi pun ochelarii şi mă uit atent, văd că unul era emis în ianuarie 2017 şi trei în decembrie 2016. Doamne, să nu vină controlul, zic spre ceilalţi! N-a venit! Apoi, într-adevăr, cursa acestui autobuz era făcută pe conturul metropolei, prin orăşelul de vile Fregene, aşa că am picat fix pe Via Aurelia, nerămânându-ne decât să urmărim numerele stradale care începuseră să scadă binişor, aşa încât după 35 minute coborâserăm aproape lângă intrarea în curtea hotelului. Ne descotorisim de băgăjele la hotel, lăsându-le în camera dedicată lor şi ne îndreptăm către cea mai apropiată tutungerie să cumpărăm Roma Pass 72 ore pe care, după cum citisem, la acestea se găsea musai. Am căutat la vreo trei, doar la una am găsit unul pe 48 ore, nu ne-a convenit, am intrat la metrou spre centru, unde am fost sfătuiţi că găsim cu siguranţă. Biletul costă 1,5 euro/persoană pe orice mijloc de transport în comun, iar călătoria trebuie efectuată în 75 de minute, după care acesta îşi pierde valabilitatea. La Termini ne-am oprit, am cumpărat cardul Roma Pass 72 ore, valabil, aşadar, 3 zile din momentul primei validări. Costă 38,5 euro/persoană şi în acest interval asigură transport pe toate mijloacele în comun şi intrări la două obiective, un ghid primit odată cu cardul efectiv şi o hartă detaliată. Se validează prin simpla atingere în locaşul special de la aparatele instalate la obiective sau în mijloacele de transport în comun. Mi se pare o idee excelentă, pentru noi a fost ideal! Ne-am decis asupra Colosseumului (împreună cu Forumul Roman şi Dealul Palatin) şi castelului Sant’Angelo. La Colosseum şi-a dovedit eficienţa din plin, fiind invitaţi să trecem prin faţă, în timp ce coada era uriaşă. E drept, mergea repede, dar a fost foarte bine aşa! Biletul cumpărat ca atare ar fi costat 12 euro/persoană la Colosseum şi 13 euro/persoană la castel, iar abonamentul pe trei zile pe toate mijloacele de transport în comun 16,5 euro/persoană, ceea ce aduce, în final, o economie de 3 euro/persoană.

  Colosseum este impresionant nu doar prin dimensiune şi formă, ci şi prin măreţie simbolistică, de fapt de cum l-am văzut de la ieşirea din staţia de metrou mă uitam şi nu-mi venea să cred că e aievea! O reală emblemă a Romei, Colosseum ia cel puţin o oră-două pentru a-l vizita, chiar şi mai superficial. E imens şi foarte căutat de turişti, pe oriunde treci, te loveşti de foarte mulţi vizitatori. Forma sa de elipsă încă mai fascinează toţi constructorii moderni de stadioane care-l iau drept model. În această structură magnifică edificată de sclavi evrei, pasiunea romană pentru spectacolele sângeroase a atins apogeul excesului. La inaugurarea sa, în anul 80, s-a sărbătorit continuu timp de o sută de zile cu masacrul a 5.000 de animale sălbatice, printre care şi lei.

  Am trecut şi noi prin aria vizitabilă, strecurându-ne printre hoardele de turişti asiatici, atât de mulţi că de multe ori am avut senzaţia că suntem în vreo ţară de la răsăritul lumii. Erau două niveluri pe care le-am identificat ca fiind de parcurs, am încercat să vedem tot ce ne ieşea în cale. Lumina foarte bună de la orele prânzului ne-a fost de mare folos la pozat, iar noi am admirat atât miezul, cât şi lateralele cu arcade, odinioară ornate cu statui de marmură, imaginându-mi cum prin cotloanele de jos, din scenă, gladiatorii şi animalele ajunşi acolo experimentau ultimul spectacol al vieţii lor.

  Lângă Colosseum şi a sa staţie de metrou există un punct automat, ca un choişc, de alimentare cu apă plată şi apă minerală carbogazoasă, numai sticle să aveţi. Pe partea opusă, chioşcul asigura încărcarea telefoanelor pentru doritori. Cum am ajuns în Roma, am cumpărat apă la jumătate de litru că mi-era sete de muream şi, mulţumită unui sfat de pe AFA, am păstrat-o pe parcursul acelor trei zile şi am reumplut-o ori de câte ori se mai încălzea, de oriunde din Roma, fiindcă metropola are cişmele cu apă potabilă foarte bună aproape la orice colţ de stradă.

  După ce am ieşit de la Colosseum, am admirat impozantul Arc al lui Constantin cu cele trei bolte ale sale, apoi ne-am îndreptat spre Forumul Roman situat la baza Dealului Palatin, lansându-ne mai întâi pe Via Sacra printre ruine, la rugămintea unei mari iubitoare de pietroaie antice cum îmi place mie să spun că sunt. Aici nici nu ştiam în ce parte şi la ce rămăşiţe să ne uităm mai întâi. Am trecut pe lângă alt arc triumfal, cel al lui Titus cu o singură boltă, am privit cu atenţie la cea mai grandioasă construcţie din Forumul Roman: Bazilica lui Maxenţiu şi Constantin, formată din trei cupole pe jumătate în picioare. Atrag atenţia templele din areal: primul, cel al lui Antoninus şi Faustina cu şase coloane corintice graţioase de marmură, apoi cel al fraţilor gemeni ai Elenei din Troia, Castor şi Polux, reprezentat de doar trei coloane, cel al lui Saturn din care au rămas în picioare opt coloane ionice, cel al Vestei şi Casa Vestalelor Virgine, o construcţie mică, rotundă. Mi-a mai atras atenţia în mod deosebit Curia (Senatul) , este o senzaţie aparte să vezi jilţurile unde stăteau cei 300 de senatori ai Republicii. Ne apare şi o clădire masivă, înaltă care se pare că reprezenta un „bloc” de locuinţe, numit insulae, ce putea avea chiar şi şase niveluri, unde trăiau romanii, cei înstăriţi ocupând etajele inferioare. Impresionant este şi Arcul lui Septimius Severus, construit tot cu trei bolte, cu inscripţii şi sculpturi superbe.

  Apoi ne-am grăbit să urcăm pe Colina Palatină unde-i văzuserăm pe alţi turişti stând sus la punctele înalte de belvedere şi de unde ne gândeam că trebuie să privim şi noi. Colina Palatină este enormă şi e nevoie de câteva ore s-o baţi de la un obiectiv la altul. M-au impresionat Casa di Livia, Domus Flavia, Domus Augustana- un fost palat extravagant, Grădinile Farnese cu multă vegetaţie, flori şi peste tot acea specie de pini înalţi, cu coroană în vârf ce seamănă cu ciupercile. De fapt, în Roma am remarcat pretutindeni aceşti pini. Mi-a plăcut şi stadionul construit, probabil pentru curse de care, însă cel mai mult m-a uimit priveliştea către Circus Maximus, de sus, de la Domus Augustana peste şosea. Pentru cine e interesat şi are mai mult timp, merită atenţie şi Muzeul Palatin situat aproape de Domus Augustana.

  Fiindcă era deja după-amiază şi noi încă nu ne luaserăm camerele în primire, am făcut o pauză de vreo două ore, timp în care am şi mâncat ceva de prin partea locului, ne-am făcut un program de seară, ceva mai lejer, după aşa istorie concentrată. De data aceasta, numai în doi.

  Am ales Fontana di Trevi pe care o visam şi noaptea cu cât se apropia minivacanţa. Noapte se făcuse şi când am ajuns noi la ea, dar era frumos luminată. E absolut splendidă, după părerea mea, aş fi stat ore în şir să privesc la apa azurie ce curgea năvalnic peste piatra şlefuită. Ce sculpturi, ce apă! Cu greu am reuşit să ne strecurăm prin mulţime pentru a ajunge în buza apei. E un loc romantic şi faimos unde am ţinut să aruncăm monede peste umăr că doar-doar vom mai reveni, conform tradiţiei. Construită ingenios în spatele unui palat, fântâna marchează capătul apeductului Acqua Vergine ridicat de generalul Agrippa, apeduct din care se alimentează şi astăzi. Sculptura întruchipează o virgină descoperind izvorul miraculos. Compoziţia barocă e alipită unui arc de triumf clasic.

  Ne-am desprins cu greu, deşi nu ne venea să mai plecăm, apoi ne-am îndreptat spre metrou să-l luăm chiar şi o staţie, până la Spagna, fiindcă oboseala acumulată şi nesomnul de cu o noapte înainte începuseră să se resimtă.

  Piazza di Spagna şi treptele spaniole sunt alte must-see minunate ale Romei. Ele ne-au vrăjit din prima clipă, chiar dacă noaptea credeam că ni le relevă mai puţin impresionante decât lumina zilei. Se numeşte aşa după ambasada spaniolă din apropiere, are formă de clepsidră centrată pe fântâna Barcaccia. Gândul că în urmă cu peste şaizeci de ani filmul „Vacanţă la Roma” se turnase şi-n aceste locuri romantice şi fermecătoare, făcea ca totul să fie mai povocator. Atmosfera exprima celebra la dolce vita: mulţi turişti, mulţi tineri, chiar dacă era trecut de zece seara, erau înşiraţi pe scări emanând destindere şi voie bună. Ne-am alăturat şi noi pentru o vreme, apoi ne-am îndreptat spre fântâna Barcaccia, minunată creaţie a lui Bernini, în formă de barcă ce se scufundă. Apa nu mai ţâşneşte puternic în sus ca la alte fântâni, ci numai central printr-un jet slab, mai degrabă se scurge prin orificii laterale.

  De la Barcaccia, se surprinde un peisaj perfect: scări elegante – celebrele trepte spaniole, 137 la număr, uşor descentrate, un excelent monument rococo, cu un obelisc si o biserică, o combinaţie ce atrage o mulţime de fotografi şi turişti în această piaţă, unul dintre cele mai populare şi iubite locuri din Roma.

  Apoi am urcat până la Trinita dei Monti, biserica cu turle gemene aflată în capătul scărilor, în italiană Scalinata della Trinita dei Monti. În faţa sa se ridică un obelisc pe care se pot recunoaşte cu uşurinţă hieroglife egiptene despre care se spune că au fost copiate de pe obeliscul din Piazza del Popolo. De sus, priveliştea către străzile adiacente şi incinta pieţei înconjurate de palate ruginii, e şi mai frumoasă.

  După ce am coborât, am luat-o puţin în stânga şi am dat de clădirea ambasadei spaniole de vizavi, apoi am nimerit în piaţa (Piazza Mignanelli) cu o columnă măreaţă: Colonna dell'Immacolata care are la bază patru sculpturi biblice. Aceasta a fost ridicată în anul 1857 pentru a celebra dogma conceperii imaculate. Columna a fost găsită în anul 1777 sub o mănăstire. Astăzi în vârful columnei se găseşte o statuie a Fecioarei Maria.

  Am stat o vreme şi acolo că tot erau destui privitori care făceau acelaşi lucru ca şi noi, apoi, fiindcă ne apropiam de miezul nopţii, am plecat să prindem ultima cursă de metrou obosiţi, dar încântaţi de ceea ce făcuserăm şi ceea ce văzuserăm începând de dimineaţă.

  După prima zi, Roma ne cucerise cu zestrea ei uimitoare, cu aerul şi şarmul său de netăgăduit, un veritabil muzeu în aer liber. Mergeam şi, din când în când, recunoşteam din poze obiectivele pe lângă care treceam. Atunci ceream însoţitorilor mei să mă ciupească, să-mi dau seama că e absolut real tot ceea ce vedeam şi nu mă înşelam: visul devenise realitate!

  Despre ziua a doua şi a treia voi povesti separat, într-un alt articol, căci m-am lungit cam mult şi n-aş vrea să plictisesc prea tare.

  Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

  Citește și CONTINUAREA aici
  selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

  [fb]
  ---
  Trimis de irinad in 25.02.17 18:54:27
  Validat / Publicat: 25.02.17 21:35:50
  VIZUALIZĂRI: 5230INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  47 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P04 Fontana di Trevi înconjurată de mulţi turişti, deşi era seara târziu
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63200 PMA (din 69 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

  47 ecouri scrise, până acum

  se afișează ecourile [1 - 30] din total 47
  webmaster [25.02.17 21:48:40] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  crismis [25.02.17 22:00:21] »

  @irinad: Felicitari pt excursie! Asa da, oferta!

  Mi s-a facut dor de Roma, am fost acolo de 2 ori si tot m-as mai duce! Superb oras, practic toata Roma e un muzeu in aer liber! In orice biserica ai intra, pe orice straduta ai pasi, nu se poate sa nu te intalnesti cu Istoria!

  irinad [25.02.17 22:11:00] »

  @webmaster: Mulţumesc frumos, mă onorează!

  irinad [25.02.17 22:18:00] »

  @crismis: Mulţumesc, crede-mă că deşi mi se trimiseseră biletele de avion, am scris un mesaj hotelului să văd dacă ne poate caza mai devreme faţă de ora de check-in, şi erau confirmate atât zborul cât şi cazarea, tot aveam rezerve, mă mai gândeam că o fi pe undeva vreo ţeapă. Dar, din fericire, n-a fost ţeapă, ci doar un vis frumos!

  Acum, fiindcă am dat cu nasul de Roma, mai vreau şi eu încă o dată, sper să se mai materializeze!

  Cât despre frumuseţea sa, sunt absolut de acord cu tine!

  Seară bună în continuare!

  adri-nico [25.02.17 22:18:25] »

  Ehe, eu am fost de 4 ori si tot m-as mai duce. Si o sa ma duc!!!

  Cum se chema hotelul. Giotto, cumva? Ca imi amintesc de Via Aurelia si Via Cornelia cu statii nesfirsite. Oferta de 72 euro am primit=o si eu insa nu era convenabil ca si date de plecare.

  Asa cum spui, Roma e o destinatie accesibila. Si trebuie facuta macar o data in viata!

  Ioan Raita [25.02.17 22:37:40] »

  Foarte bun articolul și mă încurajază să fac o încercare de city break.

  Ceea ce m-a încântat cel mai mult sunt fotografiile, realizate profesionist.

  Felicitări!

  Mihai18 [25.02.17 22:44:58] »

  În această seară, aproximativ ora 21,30 am intrat pe internet să-mi iau porția pe AFA și așa am întîlnit acest proaspăt review. Este surpriza serii.

  Să pleci la Roma în plină iarnă, chiar cu avionul, când vremea este schimbătoare, este o cutezanță, dar pentru că vorbim de Roma, inclusiv de latini, conchid cu vorba lor „Audaces fortuna juant”

  Ce vreme frumoasă ați avut, cu cer senin care se observă din fotografii. Frumoasă este Roma noaptea dacă ști să alegi ce vei fotografia și voi ați avut fler.

  Închei cu vorba lui Michu. Citit, văzut fotografiile și votat cu plăcere.

  adri-nico [25.02.17 22:54:17] »

  @Mihai18: Daca imi dati voie, nu s-a intimplat nimic, niciodata, de cite ori am fost la Roma, iarna. in decembrie, ianuarie si februarie. Ba si eu, pe 2-3 februarie (anul asta) am avut parte de temperaturi ridicate, intre 15 si 19 grade. E mult mai bine de plimbat iarna decit vara. Am fost si in iunie si e teribil de cald. Mai ales ca ai mult de plimbat si te incalzesti mergind. Parerea mea!

  Aurici [25.02.17 23:28:08] »

  @irinad: Mai Irina, cum ne invartim noi in aceleasi spatii, dar la momente diferite! A cata oara constatam asta? Si eu tot in zona statiei Cornelia am stat la Roma.

  Dan&Ema [26.02.17 07:44:31] »

  @irinad:

  De cand ne tot propunem sa putem spune si noi AmFostAcolo, in sfarsit AmFostAcolo. Dar cand o vom face, vom avea acest ghid cu noi pentru care iti multumim.

  Ramane de stabilit chiar sa mergem candva la Roma.

  irinad [26.02.17 07:47:57] »

  @adri-nico: Ştiu, am aflat din articolele tale pe care le-am citit, mai ales pe cele mai recente, în sensul acesta aflând de întâmplarea voastră nefericită cu furtul actelor şi al banilor. Datorită ţie am căscat ochii mai bine pe-acolo şi mi-am luat şi casetă de valori la hotel.

  Hotelul se numeşte Casa la Salle şi se află pe Via Aurelia. E situat spre periferie, dar într-o zonă liniştită, voi scrie şi despre hotel, că merită câteva cuvinte, mai ales că a fost o cazare mai atipică.

  Cândva, sper să pot spune şi eu ca tine că am fost de patru ori la Roma, e un oraş care merită!

  Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  irinad [26.02.17 07:57:37] »

  @Ioan Raita: Mulţumesc de aprecieri, şi la noi a fost primul city-break căruia i-am dat curs: atât preţul, cât şi destinaţia au fost de nerefuzat. Merită să încercaţi, e mai obositor ca într-o vacanţă propriu-zisă din cauza timpului scurt, dar vă acumulaţi resursele şi porniţi la drum!

  În ceea ce priveşte fotografiile, ele nu mai sunt meritul meu întru totul, sunt apanajul soţului, deşi aparatul este unul mai vechi şi fără caracterisitici performante.

  O zi frumoasă vă doresc şi să ne vedem cu bine la Slănic!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  irinad [26.02.17 08:10:34] »

  @Mihai18: Ce plăcut este să ţi se spună că articolul pe care tocmai l-ai postat este surpriza serii, dar asta se întâmplă când ai colegi drăguţi şi binevoitori!

  Mi-a trecut şi mie prin cap că preţul pentru pachet era mic datorită perioadei de desfăşurare, dar pe de altă parte m-am gândit că poate nu va fi aşa de aglomerat, de aceea am riscat. Proverbul citat de dvs. (în traducere "Norocul îl favorizează pe cel curajos. ") s-a potrivit din plin. Recunosc: vremea frumoasă a însemnat, practic, reuşita vacanţei, aşa cum în alte rânduri am nimerit şi timp nefavorabil, aici ţine de noroc mai mult.

  Mulţumesc de vizită, ecou, aprecieri!

  irinad [26.02.17 08:19:46] »

  @Aurici: Păi, surpriza mea cea mai mare pentru tine este că am stat la acelaşi hotel în care ai stat şi tu, iar articolele tale (de cazare şi de vacanţă) mi-au fost de real ajutor. M-am bazat pe ele şi bine am făcut. Cred că noi avem cumva o comunicare telepatică, altfel nu-mi explic ceea ce spui şi tu, faptul că ne învârtim în aceleaşi spaţii.

  Lăsând gluma la o parte, mi-a plăcut Roma dar şi la Roma, mi-a plăcut cazarea şi dacă mi se mai iveşte altă ocazie, voi mai reveni!

  Mulţumesc de vizită, ştii că-mi face plăcere mereu când vii pe la mine!

  maria55 [26.02.17 08:20:34] »

  @irinad: nu te plange de obiseală măi fata lu'mamaie! Nu am văzut multe metropole in viata asta a mea, dar Roma merită orice sacrificiu! Chiar si acela de a-i străbate străzile pe ploaie.

  Cred ca am fost acolo cu un an inaintea ta, sau doi, nu mai tin minte, tot intr-un februarie, dar diferit de voi, am vizitat toate cele pe ploaie, o ploaie rece si deasă.

  Se spune că este după sufletul omului😀!

  Probabil că atât am meritat, dar nimic din frumusetea Romei nu a fost stirbit!

  Dacă as mai merge vreodată?! De nai multe ori nu o data, pe urmele fiecăreia dintre voi:a ta, a lu'@Adri-Nico; @Crimis... al tuturor.

  Desi am stat 6 zile, am ratat Grădina Borheze, Palatinu' si Tastevere! Motiv de revenire!!

  Astept articolul de cazare!

  Dana2008 [26.02.17 08:22:21] »

  Felicitări pentru articol!

  Fotografiile sunt superbe și am retrăit emoțiile pe care le-am avut anul trecut când am vizitat Roma. Mai vreau și eu să mă plimb din nou prin imensul muzeu în aer liber.

  Fântâna Barcaccia înseamnă fântâna urâtă, așa ne-a spus ghida noastră. A ieșit așa în forma în care este pentru că nu a mai ajuns materialul.

  Călătorii plăcute!

  irinad [26.02.17 08:27:54] »

  @Dan&Ema: Îţi mulţumesc şi eu pentru cuvintele frumoase, îţi doresc din tot sufletul să ajungeţi acolo, acum e simplu şi foarte accesibil, doar un pic de timp să vă rupeţi!

  Ştiu că, mai degrabă îţi stabileşti destinaţiile îndepărtate, le "lucrezi" mai elaborat, la acestea mai apropiate nu te prea gândeşti, doar când pică aşa vreo "pleaşcă", încep rotiţele minţii să se învârtă mai repede!

  Înţelegi ce vreau să spun, când apare ceva de genul acesta, dă-i curs, merită!

  O zi frumoasă şi să ne vedem cu bine la Slănic!

  Dan&Ema [26.02.17 08:46:00] »

  @irinad: Pe ploaie, pe ne-ploaie trebuie sa ajungem si noi. Vorba ta, daca se iveste o ocazie, tusti si noi.

  Pozele sunt minunate si parca nu mai rezistam mult sa vedem Roma doar in poze.

  Si cum ne dorim si Vaticanul pe agenda, trebuie sa ne iasa excursia asta in cale.

  Bravo inca o data!

  irinad [26.02.17 09:28:03] »

  @maria55: Încerc să nu mă mai plâng! Stai liniştită, şi noi eram pregătiţi să vedem Roma oricum, în orice condiţii. Luaserăm cu noi chiar şi pelerinele de ploaie, umbrele am zis că luăm de-acolo dacă va fi nevoie. N-a fost, spre norocul nostru, deşi a plouat puţin în a treia noapte, dimineaţa, aproape că se uscase pe jos, mai rămăseseră câteva bălţi pe ici, pe colo.

  Se spune că este după sufletul omului😀!

  Ştii bine că nu-i deloc aşa, a fost doar o întâmplare pentru tine, sufletul tău merită tot ce-i mai bun pe lumea asta!

  Deja vreau să revin şi eu, trei zile nu fac decât să te incinte, aşa că sunt cu ochii pe oferte!

  Vine şi articolul de cazare, dar voi povesti un pic şi despre cele două zile care au urmat.

  Abia aştept să te revăd la Slănic, ţi-am mai spus, dacă AFA ar avea vreun chip, acela pentru mine ar fi al tău, fiindcă tu ai fost prima persoană pe care am văzut-o la primiri, la Predeal şi aşa mi-a rămas întipărit!

  Mulţumesc pentru vorbele frumoase, ele sunt cu atât mai preţioase pentru mine, cu cât vin de la tine! Sănătate multă şi toate cele bune îţi doresc!

  irinad [26.02.17 09:47:21] »

  @Dana2008: Mă bucur să ştiu că ţi-am amintit de momentele tale plăcute la Roma. Mă gândeam eu că mai vrei, văd că suntem din ce în ce mai mulţi! Asta înseamnă ca farmercul unui oraş să cucerească, iar el să devină irezistibil!

  Ce chestie interesantă cu Barcaccia, pe-asta nu am mai auzit-o. Am citit că Bernini a fost inspirat atunci când a creat-o, de apele ieşite din matcă ale Tibrului după nişte inundaţii care au adus cu ele o barcă ce a rămas depozitată în centrul pieței după ce s-au retras. Probabil că era urâtă. De asemenea, din cauza presiunii apei scăzute din apeducte, Bernini a construit această fântână să fie puțin sub nivelul străzii.

  În fine, interesante detalii!

  Mulţumesc pentru ecou, aprecieri, vizită! Şi eu îţi doresc vacanţe minunate!

  adri-nico [26.02.17 11:18:00] »

  Spui ca ati avut umbrele. E voie cu ele la avion? Cind era sa plecam noi (aveam luni, marti, miercuri, joi vineri), marti, miercuri, si vineri se anunta ploaie. Am zis ca sa luam umbrela dar am renuntat gindindu-ne ca va fi confiscata la aeroport. Insa, in fericire, am prins cel mult 10 picuri pe la Gradina Borgheze si atit... s-au oprit imediat. . eram noi suparati de ale noastre... numai era nevoie de o zi mohorita!

  Eu sint una care adora ploaia si nu m-ar fi deranjat.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  maria55 [26.02.17 11:42:59] »

  @adri-nico: serios?! 😀Măi mamicule, când după 6-8km pe zi parcursi pe jos si prin ploaie, de mă intorceam la hotel "murată" pānă la piele... când ai două schimburi mari si late, te-as vedea eu câtă plăcere si fericire ar fi pe chipul tău drăgălas!

  Umbrele aveau la hotel intr-un rastel, da' tot neplăcut a fost!

  irinad [26.02.17 12:02:00] »

  @adri-nico: Nu, am spus că am avut pelerine de ploaie luate cu noi de-acasă, ele sunt împachetate şi puse în huse, fiecare fiind de mărime cam cât două pachete de ţigări, lipite. Umbrele urma să luăm de-acolo, dacă ar fi fost cazul şi pelerinele nu ar fi fost suficiente şi le-am fi lăsat tot pe-acolo, deja ochisem un magazinaş în apropierea hotelului unde o umbrelă (de calitate îndoielnică, bineînţeles), costa 3 euro.

  Ploaia nu-mi place deloc în concediu, eu, în general, sunt meteodependentă şi am bună dispoziţie cu cât ziua e mai frumoasă.

  Din păcate, am avut parte şi de ploi şi furtuni şi în vacanţe, dar au trecut şi soarele a strălucit din nou!

  Costi.V. [26.02.17 13:57:58] »

  @irinad: Intr-adevăr, este un oras superb. Am prins si noi oferta unui DIY in ianuarie, 24-26.01.2017. Superb! O saptamana dupa ce revenisem in tara, inca "eram pe acolo". Iar acum, citind aceste randuri, am refacut iar toata vacanta, cu ochii minții. In putine locuri am lasat cate putin din mine, in viata asta. Si culmea, fiind si iubitor si cunoscator, cat de cat, de istorie universala, nu m-as fi asteptat sa ma indragostesc de locuri, efectiv, si sa las o particica din mine, in Turcia si in Italia, (respectiv un palat otoman din Side si capitala imperiului lui Traian) de unde stim ca ne-au venit invadatori. Clar voi merge din nou la Roma caci este unul din locurile in care desi am fost acolo si eu, voi reveni cu plăcere oricând.

  irinad [26.02.17 14:19:14] »

  @Costi. V. : Ştiu, ţi-am citit articolele, eram deja în proces de documentare şi savuram tot ceea ce apărea proaspăt pe sait despre Roma. Şi eu, deşi am venit acum o săptămână acasă, parcă mai sunt acolo când închid ochii.

  Sunt în asentimentul tău, şi mie îmi place Turcia, mai ales când e vorba de comorile greceşti şi romane de care dispune. Din păcate, anul trecut nu am mai fost, însă anul acesta sper să recuperez.

  Însă, întorcându-ne la Roma, cu siguranţă voi mai reveni, mai sunt atâtea de văzut şi de simţit, că trebuie măcar "un repetir". Acum pare mai ieftin ca oricând să mergem în astfel de city-break-uri!

  O zi bună şi vacanţe frumoase îţi doresc în continuare!

  adri-nico [26.02.17 14:25:06] »

  @maria55: Fiecare cu "masochismul " lui.

  Ce mai "frumoasa" ploaie a fost aia din ultima excursie in Dominicana, cind simteam pe mine galeti de apa... Alea nu mai erau picaturi ci jeturi... daca pot sa zic asa. Am sa caut filmuletul si sa il pun pe Grup ca sa vad daca se zburleste pielea pe tine numai cind auzi "vocea" ploii. Eu am dansat tot drumul afara, pe punte, desi majotiratea turistilor se inghesuisera in partea acoperita... ah... cit de minunat a fost!

  marius gaudi [26.02.17 16:05:07] »

  Foarte frumos povestit, mi-am adus si eu aminte de plimbarea prin Roma. Cred ca marele avantaj al excursiei facute in aceata perioada, a fost lipsa aglomeratiei. Bine... turisti la Roma au fost si vor fi ever, dar... probabil ca ai aruncat moneda de langa fantana nu de la vreo cativa metri, peste capetele oamenilor.

  Si eu prefer sa ma ploua acasa, in vacante se poate si fara.

  Astept si articolul despre Vatican.

  Michi [26.02.17 16:20:46] »

  Doamne, ce să plictiseşti? Reviewul tău este ca o dantelă spumoasă. Te-am însoţit pe tot parcursul şi m-am bucurat de aducerile aminte. Noi am fost de două ori cu grup organizat dar adevărata Romă am făcut-o în 2010 când ne-am încumetat să mergem de capul nostru. Eram cu un an înainte de operaţiile de genunchi, mergeam numai cu două beţe de tracking şi cu siguranţă n-aş fi făcut faţă ritmului unui grup organizat. Am trecut prin mari emoţii în aeroport din cauză că auzisem de o persoană respinsă la check-in, alta pusă să dea o declaraţie pe proprie răspundere privind sănătatea. Ascunsesem beţele telescopice în bagajul de mână şi am urcat scara avionului ţinându-mă de soţ, de balustradă şi de haina câte unui necunoscut. În Roma mi-a mers binişor cu beţele. Piram Hotel era la 50m de stazzione Termini de unde plecau 46 linii, aşa că am făcut mare economie la deplasarea cu piciorul. În hotel lucrau 22 de românce care de dorul bunicilor de acasă ne-au răsfăţat cu toate cele.

  elviramvio [26.02.17 16:23:41] »

  @irinad:

  Cand cineva acolo sus te iubeste, stii tu, ai nimerit bine din toate punctele de vedere dar vremea zic eu te-a imbratisat. Sper ca ai aruncat banul unde trebuie, da?

  irinad [26.02.17 17:01:56] »

  @marius gaudi: Da, aşa este, faţă de alte perioade din an, acum a fost o idee mai lejer. Cu moneda aruncată peste umăr am crezut că o să fie mai simplu, că e târziu şi n-o să fie lume multă. Aş! Stăteau turiştii, în special tinerii, aninaţi pe marginea fântânii hlizindu-se, cu telefoanele făcându-şi selfie, că până la urmă, am rugat nişte conaţionali să ne lase şi pe noi la buza fântânii, nu de alta, dar să nimeresc apa, nu să dau pe lângă. Am rezolvat cu bine în final!

  Ziua următoare am început-o la Vatican, voi povesti.

  Mulţumesc pentru vizită, mă bucur că prin acest articol am reînviat amintirile fiecăruia despre unul dintre cele mai iubite locuri de vacanţă: Roma.

  O după-amiază plăcută, să ne revedem cu bine la Slănic!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  18 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adri-nico, Aurici, calatorul, crismis, Dan&Ema, elviramvio, flaviana77, Ioan Raita, ioana74, irinad, maria55, marius gaudi, Michi, Mihai18, mishu, ovidiuyepi, stefy2016, tata123 🔱
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.12442612648 sec
  ecranul dvs: 1 x 1