ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.01.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 14 zile
cuplu fara copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Tanzania, Kenia si Zanzibar: Sunt foarte diferite, asa ca va povestesc...

TIPĂREȘTE

Incerc sa fiu scurta ca sa va pot capta atentia, dar au fost 14 zile... Parea este bine formata deci sa incep.

Una din escale a fost la DUBAI, nu imi imaginam atata opulenta si lux, auzisem multe pareri pro si contra Dubai, dar... pffff absolut superb. Am stat cateva ore din noapte acolo si nu regret. Minunat, dar suficient. Mai mult nu stiu daca era de vazut. Am mentionat aceasta escala pentru ca a fost o diferenta de la cer la pamant intre DUBAI si AFRICA. Hmmm... cum este lumea asta.

Am avut o escala si in ETIOPIA... sa nu vorbim despre asta.

Ajungem in KENIA dupa multe ore de zbor. Trebuia sa asteptam in aeroport pentru o cursa pana in Tanzania cu un autobuz.

Prima patanie a fost ca ne-au ars cu viza, noi nu trebuia sa platim viza pentru ca eram in tranzit, 40 euro, 2 persoane, evident acesti bani nu au fost contorizati, au intrat in buzunarul unui nenic negru, cu ceafa lata si suparat. Sa nu uit sa va spun: coruptia este in tara ei natala acolo, de fapt in toata AFRICA, nu numai in KENIA si TANZANIA.

Acest aeroport din Kenia de fapt era un cort. Ati vazut unde fac tiganii nuntile? La corturi mari, uriase.

Bun! Cum aveam de stat 6 ore pe acolo pe fix 8 scaune, noi eram 3 am hotarat sa fumam si o tigara dupa atatea ore de zbor. Inainte sa iesim din acest aeroporto-cort il intreb pe un tanar, angajat al cortului: Unde pot fuma o tigara? Si raspunde scurt: Afara! Hmmm... ma gandisem la asta, asteptam, evident, un raspuns mai concret.

Si iesim, vad un semn pe geam de fumatul interzis, asa ca hotaram sa ne mutam departe de acest semn, in soare. Incepem sa transpiram, fireste si fericirea primei tigari dupa multe ore ne este intrerupta de catre un "domn" de 2 metri inaltime, ceafa lata, negruu ca noaptea, imbracat in costum militar, cu o pusca in mana dar cu un zambet larg care se apropie de noi si ne intreaba de ce fumam acolo ca nu avem voie. Eu ii explic ca am intrebat in aeroport, bla bla...

Se mai apropie un "domn", tras la indigo cu celalat si ne ascultau razand. Dupa ce ne-au amenintat ca facem puscarie pentru asta si alte cacaturi in speranta ca ne vor speria suficient de mult, ne spun ca trebuie sa le dam 50 de dolari ca sa isi cumpere prazul. :)))) Muhahahah. Dar cum sa ii refuzam, ne gandim, ne facem ca nu avem bani la noi (mie imi tremurau chilotii, sincer) si intram inapoi in aeroport. Primul personaj, ne urmeaza. Ajungem la baj, iubitul meu scotocea dupa ceva marunt, 5-10 dolari si apare salvarea-doamna de unde cumparasem bilete apare ca o zana buna si ne intreaba ce s-a intamplat. Povestim repede, ea trage matahala intr-un colt, ii spune ceva pe un ton rastit si matahala dispare. Pfff credeam ca visez. Tanti ne explica ca individul nu avea voie sa intre in aeroport si evident in nici un caz nu era ok ce facuse, respectiv ce ne ceruse, in plus ne spune ca o sa vina si soferul sa ne i-a direct de pe acele scaune amarate pe care trebuia sa le mai frecam catve ore, asta asa ca sa se asigure ca nu ne jefuieste matahala imediat ce iesim pe poarta aeroportului. Foarte draguta tanti, sa ii de D-zeu sanatate!

Trecerea granitei, cu masina a fost o experienta. Am coborat din masina ca sa prezentam pasaportul si scamare amprente, retina si alte reguli super stricte, cum au ei. Ne-au vaccinat aproape cu forta (nu vreau sa vb despre asta). Un medic, intr-o dugheana mica si intunecata, cu un frigider mini (din ala de hotel) in care tinea serul pt vaccin (sper ca era apa chioara). Ghiseele la care prezentam pasaportul si alte operatiuni dubioase, nu va pot explica cum aratau... Fereasca! Jaleee, jeg, gunoi, ziduri facute din chirpici.

Trecem peste si ajungem la destinatie: TANZANIA - ARUSA. Acolo ne asteapta directorul agentiei de unde cumparasem biletele pentru Safari. A venit cu un Jeep (WOWWW super luxos) ne duce la birou, caci incasa 350 euro de la fiecare, ne serveste cu apa... vis... si trimite soferul sa ne duca la hotel. P.S. - am platit 350 euro/pers pentru doua zile de safarii (mai mult decat suficiente) super agentie, super oameni (cum rar intalnesti acolo).

Se inoptase si din hotel nu am facut nici macar un pas afara, neinsotita de un colorat. Era nenorocire... Imi era super frica de coloratii astia beti si suparati. Conditile hotelului: HAHA - 4 stele, repet - tv-ul era un sport din ala mic, cum mai aveam noi pe vremuri in bucatarie, care... ATENTIE era tinut intr-o cusca cu grati si lacatel, sa nu fie furat. Papuci in baie, unul rosu si unul albastru-formau o pereche, erau zgariati pe talpa cu numarul camerei, in acea zgarietura se stransese mizerie neagra... baia... lasati! Inchei cu hotelul ca ati inteles. Atasez si poze.

Excursia de safari m-a impresionat profund. MAXIM de misto. Merita! Ghidul nostru in schimb tot insista sa ne duca la masai, la magazine, ciubucar. In fine.

Vreau sa explic si putin ce inseamna MASAI. Am citit mai jos un comentariu foarte lung in care cel care povestea ii numea pe toti negroteii: masai. NU!!! Gresit! Mai ales in Zanzibar, de unde povestea el :)) Acolo nu sunt masai, de fapt.

Sa va explic: masaii fac parte dintr-un trib. Trib condus de un sef care este barbat. Acest sef se culca cu toate femeile din trib, practic toate sunt nevestele lui si urmasii lor. Daca una din ficele lui, sau mai multe isi intreaba mamele daca se pot si ele culca cu tatal lor si acestea accepta, se aproba din toate partie. Sunt multi falsi masai care vor sa faca bani de la turisti si isi pun o patura pe ei, asa cum poarta si masai adevarati. Cum ii recunoasteti: la nastere, femeilor li se taie clitorisul ca sa nu simta placere niciodata, respectiv sa nu isi insele seful (stiu ca nu asa le recunoasteti pe ele :) iar barbatii au o gaura in fiecare obraz si doi dinti de jos din fata scosi. PAM PAM! Am vizitat un trib, la insistentele ghidlui, 10 dolari :) si pe mine m-a uimit altceva, acestia stateau in parcul natural, traiau printre animale salbatice si nu aveau apa.

Beau sange de vita, pentru ca numai vite cresc, mancau cane de vita, fructe si cam atat.

Casele lor semanau la aspect cu un iglu de eschimos. Super mici, fara usa, inauntru erau impartite in doua, ca un fel de camere, cu pamant pe jos si... culmea este ca barbatul dormea in "camera" mai mare iar femeia cu copii in cea mai mica si faceau si focul in aceasta casuta.

Incerc sa fiu mai scurta ca m-am plisctisit scriind.

In drum spre Zanzibar ne-am oprit in capitala Tanzaniei, Dar Es Salaam. Bai baiatule! Nu am vazut asa ceva in viata mea, imi era frica si in masina sa merg. La semafoare, ne inchideam geamurile pt ca se fura pe geam, iti trageau telefonul, portofelul, ce apucau. La un semafor am vazut o scena... Fereasca! Un baiat pe un scuter intr-o curba a fost daramat din mers, practic din alta masina care era in mers, in paralel cu scuterul s-a deschis usa si s-a aruncat un politist in civil peste baiatul de pe scuter. L-a batut putin si hop cu el in masina. Explicatia ne-a dat-o soferul de taxi in care eram. Mda... mai este ceva de zis? Da! Ne-a lasat in fata chiar la intrarea la Feribot. Ne-a spus asa, pe un ton grav: Nu lasati pe nimeni sa va atinga bagajele, nu mai zic sa vi le care, nu vorbiti cu nimeni, fugiti pana la casa de bilete! Eu blondina si cam figuranta de fel, am scapat un pic pe mine, am fost prima la casa de bilete, ca sa intelegeti ce tare m-a speriat. Afara erau 100 de negrii care alergau dupa tine. Nu am vazut nici asta niciodata! Experienta Africa asta!

Iar din momentul cand am pasit in Zanzibar, alt loc, alti oamneni alta poveste. Complet diferita. Acesti oameni care traiesc in Zanzibar sunt obisnuiti cu turistii, albii adica. De acolo traiesc, te respecta, te ajuta, dar sa le dai. Spaga peste tot la orice colt, oricui, SPAGAAAAA...

Peisaje superbe, blah blah... asta ati auzit din 100 de comentarii, nu va voi povesti asta si eu. VIS, pur si simplu VIS.

Ca sa concluzionez, eu cred ca o astef de excursie merita din plin, cu bune si cu rele, este o super experienta si clar altceva, nu se compara deloc cu nici una din destinatile clasice. Va recomand cu drag. Am atasat si cateva poze cum v-am spus si mai sus.

Happy holiday! :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de DianaTudi in 23.01.17 11:58:19
Validat / Publicat: 23.01.17 13:20:11

VIZUALIZĂRI: 4887 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

47 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DianaTudi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66600 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

47 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 47
webmasterX
[23.01.17 13:19:41]
»

wow - un debut zuper interesant, ce lasă să se întrevadă o "tolbă turistică"... dolofană:-), din ne mai împărtăşeşti, din când în când, aşa-i, aşa-i?

@DianaTudi: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Tanzania, #CALATORII DIVERSE" (deja existentă pe sait)

Impresiile de mai sus sunt majoritar despre alte zone decât Zanzibar (unde era încărcat review-ul). Dar Zanzibar-ul merită un review separat, nu-i aşa? ; -)

webmaster
[23.01.17 13:46:25]
»

Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

traian.leuca †
[23.01.17 13:53:33]
»

Un articol interesant şi o descriere captivantă despre o destinaţie în care nu cred că-mi doresc să ajung vreodată!

O să mă mulţumesc cu ce am citit aici şi aştept cu nerăbdare şi alte povestiri din excursiile tale.

krisstinna
[23.01.17 13:53:41]
»

@DianaTudi: Excepțional!

Figurantă și blondă? Esti perfectă!

Superbe poze, grozavă descriere, am râs cu lacrimi, mulțumesc frumos tânără deosebită ce ești!

Sper că ne mai povestești, nu mă lași cu ochii-n... zăpada murdară de pe străzi!

Bravo!

krisstinna
[23.01.17 14:24:53]
»

Un coleg drăguț și disponibil poate pune pe FB grup AFA acest articol?

Avem un user nou cu un articol foarte bun. Mulțumesc!

DianaTudiAUTOR REVIEW
[23.01.17 15:41:09]
»

@krisstinna: multumesc tare mult! Am simtit nevoia sa inpartasesc cu voi, pentru ca inainte sa plec si eu m-am uitat cu interes la parerile altora de pe acest site. zi cu soare!

DianaTudiAUTOR REVIEW
[23.01.17 15:45:41]
»

@traian. leuca: multumesc pentru aprecieri. Voi mai scrie cu drag

Dan&Ema
[23.01.17 16:13:29]
»

@DianaTudi:

Bun venit Diana cu articol pe AFA! Ce debut! Ai umor, ai un stil super, stii sa faci haz de necaz. Cand citesti e intr-un fel, camnd traieste clieple relatate de tine insa...

Pe mine ma intereseaza mult destinatia aceasta, o am in plan pentru 2017, am cules informatii si orice noi detalii sunt binevenite si necesare. Intrucat nu are rost sa ma monopolizam acest fir de discutie, iti scriu un PM.

Astept continuarea povestirilor din Africa Neagra!

Felicitari!

mishu
[23.01.17 17:18:56]
»

@DianaTudi: Foarte dragut articolul tau, amuzant prin povesti dar si prin micile erori care fac deliciul acestui articol si dau aici un mic exemplu

ne spun ca trebuie sa le dam 50 de dolari ca sa isi cumpere prazul

ca ma gandeam ca or fi olteni , dar in final am inteles ce-ai vrut sa spui si am fost putin dezamagita.

Mi-au placut tare mult si papucii de ziceai ca apartin echipei Steaua, sau cum s-o mai numi acum.

Dragute povesti si mai vino pe aici ca Iumor (ca sa parafrazam titlul unei emisiuni la care nu ma uit .

Pozele dragute insa cel mai mult mi-a placut P05.

Felicitari, votat cu mare placere.

ANILU
[23.01.17 17:44:53]
»

@DianaTudi: Bun venit în familia AFA. Un debut exuberant.

Ne-ai povestit despre drum până acum, sper să ne mai povestești și despre destinația finală dar să păstrezi același stil debordant de a scrie.

Altă variantă de drum nu există? Că prea a fost drumul ăsta cu peripeții.

Și apropo de masai Îți recomand să citești cartea Căsătorită cu un masai. Acolo vei înțelege și tu dar și cei ce vor citi articolul tău care și cum este viața într-un trib de masai.

Felicitări și te aștept cu continuarea.

Toate cele bune.

DianaTudiAUTOR REVIEW
[23.01.17 18:36:03]
»

@Dan&Ema: multumesc tare mult pentru aprecieri

DianaTudiAUTOR REVIEW
[23.01.17 18:43:20]
»

@mishu: multumesc mult. Imi cer scuze si pt micile greseli si pentru exprimarea in repezeala. Imi pierdeam concentrarea ????

AZE
[23.01.17 21:06:19]
»

@DianaTudi: Felicitări, este un articol extraordinar, o destinatie foarte interesanta, impresiile merita chiar si mai mult de 1300/vot. Dar pana la urma contează ca ai ajuns acolo, ai supravietuit..., si ai povestit experienta ta pentru noi.

DianaTudiAUTOR REVIEW
[23.01.17 21:36:48]
»

@AZE: multumesc tare mult. Este prima data cand imi scriu experientele pe un forum si ma bucur tare mult ca articolul este citit ???? Happy me

Kyandra
[23.01.17 21:40:47]
»

Frumoasa povestire... Despre aeroportul din Kenya pot sa-ti confirm ca pe cel din Mombasa nu am putut fuma nici inauntru, nici afara; era amenajata o terasa undeva la etaj, plateai accesul 7 dolari si fumai; daca coborai si vroiai sa urci din nou, mai plateai 7 dolari, iar in aeroport erau afise cu o amenda de cca 600 de dolari (ma rog, era afisat in silingi kenieni) pentru fumat (sau 6 luni de inchisoare), asa ca ati scapat ieftin ))

roth
[23.01.17 21:58:12]
»

O destinatie inedita si o poveste pe masura. Hazlie si plina de util de la prima litera la ultima.

Felicitari cu un asa debut e clar ca vei tine stacheta sus.

Astpt povesti.

DianaTudiAUTOR REVIEW
[23.01.17 22:01:45]
»

@roth: hehe, mutumesc

mishu
[23.01.17 22:06:02]
»

@DianaTudi: Nu-ti face probleme, deja esti vedeta ????, te-ai lansat minunat, cu focuri de artificii am putea spune.

DianaTudiAUTOR REVIEW
[23.01.17 22:26:12]
»

@mishu: ma flatezi

Radu Tudoran
[24.01.17 00:27:18]
»

@Dan&Ema: Iti faci curaj Dane?

Radu Tudoran
[24.01.17 00:34:49]
»

Interesanta destinatie. Treaba cu spaga nu-i asa de originala si neobisnuita pentru mine, ca-s crescut in Romania . Dar drumul prin oras, chiar si cu taxiul, aduce a sport extrem.

Poate ca esti blonda, insa ai sange de explorator Imi scot palaria cu respect. Nici nu-mi mai vine sa scriu despre Europa de vest.

Ai in vedere si Somalia? Ca ne-ai tine lipiti de calculator.

DianaTudiAUTOR REVIEW
[24.01.17 00:51:56]
»

@Radu Tudoran: multumesc pentru aprecieri, "frate" Tudoran (este si numele meu)

diana2015
[24.01.17 17:07:09]
»

@DianaTudi: vaaai tizo ce aventură

Eu una, sincer nu m-aș arunca la o așa peripeție și asta nu pentru că sunt comodă, chiar nu sunt (blondă ce-i drept sunt), îmi place aventura dar sincer cu oameni civilizați și nu cu "negrii de doi metri cu ceafa groasă"

Vis a vis de masai am văzut un film:'Șocanta Africă' se numea și m-am îngrozit de ce-am văzut legat de triburile africane, de tradiții... dar să văd live... nțțț, never

Poate ne spui de ce l-a bătut 'milițianul' pe scuterist că sincer n-am înțeles (blondă)

Super tare articolul și... mai aștept și altele... m-am abonat la ele

DianaTudiAUTOR REVIEW
[24.01.17 18:28:18]
»

@diana2015: Esti super draguta! Cu drag, scriu si "capitolul 2". Multumesc mult

adri-nico
[25.01.17 00:29:47]
»

Abia astept capitolul doi. Cam "subtire" asta, primul... si de ce te-ai plictisit scriind cind noua ne place sa citim???

Poza 5 e fantastica! Dar si restul. Am fost si eu intr-o piata din Dominicana si tot asa de "frumos" erau expuse produsele din carne proaspata. Basca, dupa ce am plecat din piata am fost dusi sa mincam chiar hrana pe care noi o vazuseram pe taraba, la soare. Pui proaspat (oare?) taiat!

Esti buna rau si stii sa tii omul in suspans!

Felicitari!

Doamne, daca eram io in aceasta excursie... (sa stii ca imi plac mult de tot peripetiile inedite)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DianaTudiAUTOR REVIEW
[25.01.17 00:49:03]
»

@adri-nico: He he! Multumesc mult. Revin cu Zanzibar detaliat.

camelia
[26.01.17 22:29:58]
»

Buna Diana, mi-a placut tare mult povestea ta, noi plecam in Zanzibar pe 16 februarie si as dori sa mi spui daca este obigatoriu sa mi fac vaccinul pentru febra galbena {stam in nordul tarii si ar trebui sa mergem un drum la Bucuresti pentru vaccin}

stii tu cum e la noi... cu spitalele. de la agentie au spus ca firma de transport Qatar nu cer carnetul galben la inbarcare, dar nu se stie cum este la intrarea in Zanzibar.

iubesc aventurile si mi a placut tot ce i scris, altfel alegeam un loc de vacanta linistit si civilizat, sper din tot sufletul sa fie o vacanta frumoasa.

multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DianaTudiAUTOR REVIEW
[27.01.17 08:47:06]
»

@camelia: buna Camelia. Nu va faceti vaccinul. Noi l-am facut pentru ca era obligatorie cartea galbena cand treceai vama cu masina, la avion nu este obligatoriu. In plus daca va cer ei cartea galbena pt vaccin, puteti doar sa o platiti, este muuult mai ieftin decat in Romania si sa cereti medicului sa nu il faca, sa va dea doar cartea stampilata. Noi nu am stiut ca medicul poate doar sa puna parafa. O sa mai scriu o povestioara mai detaliata pt Zanzibar O sa ai o vacanta de vis! Distractie placuta!

DianaTudiAUTOR REVIEW
[27.01.17 08:51:37]
»

@camelia: In Bucuresti costa 400 lei iar acolo este echivalentul a 10$

camelia
[27.01.17 22:35:17]
»

@DianaTudi: Buna Diana, multumesc pentru sfat, imi place si a doua parte a povestii tale sper sa am o vacanta frumosa, fara peripetii cum ar fi vacacantele? toate au farmecul lor de la pierdutul bagajelor in aeroport pana la

țepele pe care pe primesti din excursii. Sa auzim de bine!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
14 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, alexandras90*, ANILU, AZE, camelia, Crismami, Dan&Ema, diana2015, DianaTudi, glcitizen, Kyandra, mishu, Radu Tudoran, roth
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Tanzania:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.74491405487061 sec
    ecranul dvs: 1 x 1