ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 05.01.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
team-building
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Timmendorfer Strand / Niendorf - „Frumoasa Mării Baltice” germane, o stațiune populară de vacantă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Astăzi vă plimb în premieră pe coasta Mării Baltice în Timmendorfer –Strand, o stațiune populară de vacanță în districtul Ostholstein, în statul nordic german Schleswig -Holstein , situată în golful Lubeck (Marea Baltică) la o distanță de 29 km de Lubeck... am ajuns acolo repejor, sunt doar 12 km cu mașina, plecând din Travemunde, unde era pupitrul de comandă al excursiilor opționale, pe cont propriu.

La nordul ei se află o altă stațiune Scharbeutz, la sud și vest e Ratekau, nu mi-aș fi imaginat vreodată că o să merg să –mi sfârâie picioarele în nisipul celei mai frumoase plaje nordice de la Marea Baltică, numită de germani Nisa Nordului .

Am greblat și eu pe acolo prin nisip câteva ceasuri bune, instalându-ma evident și într-un strandkorben, acel scaun vesel, colorat sau alb, specific zonei, despre care vă povesteam în ,,Călătorie la Marea Baltică’’... am croșetat noi stări de spirit și m-am declarat fericită, trăind o nouă zi, într-o stațiune mult mai elegantă, dar mai scumpă decât Travemunde, plină vârf de turiștii nordici... adio solitudine.

Cine ajunge cu avionul în Hamburg are șansa să călătorească cu trenul regional două ore până în Timmendorfer Strand, plaja este situată la 15 minute distanță pietonal de gară.

Această stațiune despre care eu nu am auzit în viața mea, e vizitată anual de peste un milion de turiști nordici, majoritatea din Hamburg, Lubeck dar și Berlin... nu am întălnit nici măcar o roată de mașină olandeză, spre deosebire de Valea Rinului, unde vecinii Germaniei inundă de regulă parcările.

Ce oferă această stațiune? 7 km de plajă cu nisip auriu, dârdâială în coșul de plajă, dacă bate vântul dinspre Marea Baltică, relaxare totală și plimbare pe o promenadă lungă printre copaci bătrâni, sporturi de plajă, golf, servicii spa și tratamente balneare, am întălnit acolo multe persoane în vârstă echipate bine în plină vară, drept dovadă am am o poză cu mamaia înfofolită într-un pardesiu roșu la 28 de grade, la început de august.

Plaja e surpriza orașului, e considerată de germani ca fiind cea mai la modă , eu nu pot să-i contrazic, am văzut-o personal ca o plajă normală pentru familii, i se spune Nisa de la Marea Baltică.

O felie subțire de istorie

Timmendorfer Strand e o localitate cu vechi tradiții germane, rădăcinile ei merg hât departe, suiți-vă pe aripile fanteziei și deschideți ca mine arhiva germană, pentru a descoperi că în 1260 este menționat pentru prima oară satul agricol Klein –Timmendorfer.

Mestecăm repede câteva secole și finalizăm călătoria prin tunelul timpului mai aproape, în 1880 când așezarea noastră devine o stațiune populară la mare, primind inițial doar 700 de oaspeți.

Vremurile și oamenii evoluează firește și un pescărus hulpav, bate din aripi, odihnindu-se cu piciorușele pe un pod, în localitatea recunoscută oficial drept stațiune la Marea Baltică în 1951, într-o vreme când eu nu mă născusem și părinții mei nu se cunoșteau.

Apele saline sunt reputate pentru virtuțile lor terapeutice, mi-ar prinde bine acum o cură acolo pentru durerile de spate cauzate de calculator, stațiunea dispune de centre termale, clinici, saune și un complex de natație, am observat că și copiii au propriul lor club.

Centrul stațiunii -Timmendorfer Platz

Centrul orașului de talie mică este la 10 /15 minute pietonal de locul de parcare public arhiplin, am plantat mașina gratuit în fața unui lanț de supermarketuri germane, evitând pe cele cu plată.

Salonul stațiunii este în Timmendorfer Platz , aici simți pulsul orașului... în prim plan este o fântână arteziană, în jurul căreia se fâțaie mașinutele de lux, pe care le vânezi de la terasa Cafe Engels -Eck ce are ca motto ,,vezi și vei fi văzut ’’.

Eu am preferat să mă uit de la o terasă la lume în cafeneaua numită Fitz , plină de fițe, unde o cafea și o prăjiturică a costat cam 5 euro și serviciul era foarte lent.

Am admirat pe exterior și pe interior vechea clădire a primăriei, transformată în Centrul Turistic de primire a oaspeților, unde se află și centrul administrativ pentru spa.

Aici am găsit doar pliante în germană și spre marele meu noroc, un pliant în engleză care mă trimitea la Eutin , un oraș grădină cu un castel superb, unde marea împărăteasă a Rusiei Caterina, avea să-l întâlnească pe viitorul ei soț... fără această vizită la punctul de informare, aș fi ratat obiectivul, pus pe listă neprevăzut, pentru ziua următoare.

Plajele marine apreciate de germani

Plaja lungă de peste 6 km e acoperită de un nisip auriu, fiind inundată de strandkorben, aceste coșuri de ratan reprezintă tabloul meu favorit și obsesiv, le-am fotografiat ca pe manechine

. Închirierea unui scaun cu 2 locuri costă 10 euro vara pentru o zi, 55 de euro abonamentul pe o săptămână, un parasol e închiriat pentru 3 euro pe zi, am anexat o poză cu un panou ce prezintă toate tarifele verii.

Scaunele super simpatice sunt de mai multe mode, standard sau cu un pat extensibil pentru confortul picioareler, cu două sau trei locuri.

Există 11 puncte de închiriere a acestora, în zona centrală am descoperit unul chiar aproape de pontonul principal, al doilea l-am observat lângă Sea Life Centre.

Accesul spre plajă este extrem de lin, temperatura apei era în jur de 20 de grade, evident am făcut doar o scurtă probă cu piciorul în papuc.

Statiunea dispune de asemenea de două secțiuni de plajă separate... o Plajă pentru câini la nord vest și o sectiune pentru Nudism la nord vest de Timmendorfer –Strand pentru amatori.

Două poduri /pontonuri renumite și spectaculoase peste Marea Baltică

Maritim Seebrucken Timmendorfer este cel mai spectaculos ponton, are o lungime impresionabilă de 275 m, fiind aruncat spectaculos deasupra mării în zona centrală.

El este situat la 1,5 km distanță de fratele lui mai tânăr lung de 100 de metri, înfrumusețat inspirat cu o casă de ceai japoneză.

Podul lung Maritim Seebrucken este impresionant, m-am plimbat agale pe el cam înghesuită de lume, admirând panorama mării, vapoarele de croazieră, pescărușii nebuni ce țipau în aer, plaja animată.

În dreapta lui se desfășoară campionatele naționale de volei pe plajă germane, Timmendorfer Strand fiind locul de naștere al acestui sport pe teritoriul german.

Al doilea pod pe care am mers e mai nou... Seeschlossbrucke are 100 de metri lungime și a fost reconstruit în 2012, în urma prăbușirii celui vechi, confruntat cu o furtună devastatoare.

La capătul podului există o Casă japoneză de ceai , deasupra mării, unde te poți răsfăța cu delicatese culinare.

Kurpromenade si parcurile stațiunii Timmendorfer -Strand

Un parc imens traversează stațiunea... te rupi pur și simplu de peisajul marin și te plimbi pe Kurpromenade, un bulevard lung croit în mijlocul unei păduri de copaci bâtrâni în Alter Kurpark .

E multă umbră, de pe o bancă savurez imaginea de ansamblu cu podul maritim și urmăresc spectatorii... pe promenada e o defilare de copaci de toate felurile, arțari, stejari, sălcii, castani, plopi.

Parcul e o zonă recreativă, așezat de-a lungul coastei, pe la mijlocul lui am admirat niște sculpturi în apă, există și un parc mai nou, numit Neur Kurpark .

Obiectivul cultural este Trinkkurhale din 1989, o galerie rotundă din sticlă, transparentă, unde am vizionat gratuit o expozitie cu opere de artă din sticlă, unicat ale unei artiste germane Anya Eis, păcat că fotografiatul era interzis.

Acest fost pavilion pentru băut apă prezintă desigur și un interes arhitectural, aici au loc și concerte sau alte activităti culturale, fiind frecventat de turiști.

Pe un traseu de 1,5 km pietonal, m-am ciocnit de bicicliști și foarte multe sculpturi în piatră moderne, un adevărat drum al artei în aer liber, admirând deopotrivă și arhitectura vilelor germane cochete, unele extrem de luxoase.

Pe traseul de promenadă ne-am ciocnit cu obiectivul turisic foarte apreciat Sea Life Centre , un acvariu cu apă sărată... panoul publicitar făcea reclamă celor 2500 de animale și varietății lor de specii... nu am intrat în el, era chiar coadă mare la casa de bilete, prețul pentru o persoană era de 16 euro, amatorii pot viziona site-ul-visitsealife.com/timmendorfer-strand/eu.

Am depășit sculptura unei femei ce se șterge după baie grațios, uitându-se spre persoana mea, m-am așezat să-mi odihnesc picioarele pe o bancă și am ascultat vocea mării.

Punctul forte al promenadei este colțul asiatic, ce apare înainte de ivirea podului nou, un Bhudda uriaș a ieșit la plimbare pe iarbă.

Intru în Mikado Garden , foarte curioasă... un clișeu asiatic ce sparge peisajul german... dau cu ochii de un text pe un panou cu un citat înțelept asiatic ,,Atăta timp cât rădem suntem în compania zeilor. ’’

Această casă plantată într-o grădină amenajată este un complex cu o librărie, sală de lectură și un magazin cu produse asiatice... mi-am ținut strâns banii în portofel, piei ispită.

Casa deține cea mai mare colectie de statui Buddha , ea a fost proiectată de un artist celebru, Jurgen Humpe.

Adresa –Mikado Garden –Strandalle137.

Niendorf -cartierul de est din Timmendorfer Strand

La sud de Timmendorfer Strand, la 4,5 km este Niendorf , vechi sat de pescari din secolul 19, devenit o mică stațiune prin care am trecut doar cu mașina lent, căutând fără succes un loc de parcare, de-a lungul coastei, pe drumul îngust local.

Am zărit doar portul renumit din Niendorf, încă activ, plin de bărci ale pescarilor și iahturi private.

Nu prea mi-a plăcut localitatea, e mult în umbra fratelui cel mare, nu avea pe vino încoace arhitectural vorbind, există însă multe posibilităti de cazare în vilele din statiune, preturile fiind mai scăzute.

Insă punctul forte al Niendorfului este natura, fauna, flora și Parcul de păsări Volgenpark , aflat la un kilometru de statiune, mergând pe B 76 dinspre Travemunde... am găsit ușor indicatorul, intrarea este de 9 euro pentru adulți și 4,50 euro pentru copii.

Muream de pofta unui peste, obosisem, am renunțat să -l mai vizităm... cei ce vor să pătrundă în lumea fascinantă a celor 1000 de păsări si 38 de specii de bufnițe, reunite într-o colectie unică în lume, au permisiunea mea.

O nouă zi la Marea Baltică s-a încheiat admirând natura în stare pură pe niste stănci la Brodtener Steilufer , în spatele Niendorfului, pe o coastă cu un perete ce coboară spre mare, la peste 20 de metri... de aici am mers înapoi spre Travemunde, unde mă chemau pescărușii la apel.

Va rog atasati un filmulet video cu Timmendorfer Strand /Niendorf

youtube

Bibliografie -timmendorfer -strand. de.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mireille in 14.01.17 16:18:09
Validat / Publicat: 14.01.17 18:07:56
VIZUALIZĂRI: 2610INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Timmendorfer Platz -centrul sau salonul de primire al statiunii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 79300 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster45 [14.01.17 18:05:12] »

Video-ul solicitat nu a putut fi ataşat, dar articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

webmaster26 [14.01.17 18:53:10] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Travemunde și împrejurimile" (deja existentă pe sait)

mireille [14.01.17 18:54:35] »

@webmaster26: multumesc, e mai bine...

webmaster [14.01.17 18:55:56] »

Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mireille [14.01.17 18:57:22] »

@webmaster: multumesc mult.

Rodel [14.01.17 19:06:47] »

Mi-a plăcut plimbarea, mi-a plăcut review-ul, mi-au plăcut pozele!

mishu [15.01.17 00:32:28] »

@mireille: Tocmai terminasem de citit un articol frumos scris de @glcitizen si voiam sa merg la culcare, insa nu puteam lasa sa mai treaca niste ore fara sa citesc si acest articol sau sa nu vad pozele, asa incat in linistea noptii (in fine, mai latra cainele, dar el deja face parte din peisaj) m-am bucurat de o lectura atat de relaxanta incat aveam senzatia ca sunt la plimbare pe faleza, in urma cu multi, multi ani.

Si recunosc ca mi-a placut, totul se desfasura atat de placut incat aveai senzatia ca timpul s-a oprit in loc.

Felicitari pentru articol si poze, votat cu mare drag.

krisstinna [15.01.17 10:25:08] »

@mireille: Draga mea prietenă, „ai mestecat” bine tehnicul, ai redat o destinație rece pentru mine dar interesantă.

Felicitări pentru articol, bravo pentru munca depusă. Emoțiile tale îmi sunt cunoscute, te voi încuraja mereu să le acoperi cu plăcerea de a scrie, pentru a ne aduce aici lucruri noi.

Te salut cu drag

mireille [15.01.17 12:10:21] »

@mishu... merci draga mea pentru ecou... la ora asta vreau caldura, amintiri solare din cap pana in talpi... mi s-a facut dor de mare, plaja, oriunde ar fi ea. Evident acum biata Mare Baltica nu e prea prietenoasa, sufla vantul in toate directiile si e dusmanoasa... nu ma dau foarte tare in vant dupa germani, dar asa a vrut zeul vacantei, sa ma plantez, intr-un strandkorben... pe baza unei poze, am crosetat acum povestea.

mireille [16.01.17 16:53:30] »

@Rodel: multumesc pentru lectura... e un articol mai rece, dupa precizia ceasului german.

mireille [17.01.17 06:43:28] »

@krisstinna: multumesc Krisstinna... ai intuit corect, mestec mai greu lumea germana, doar atunci cand e vorba de scris.

Michaell [25.01.17 19:04:16] »

@mireille: Un articol extrem de interesant si plin de detalii nestiute de mine. Totusi, substantivele, de ex. Strandkoerbe, in limba germana, se scriu cu litera mare. In rest, totul super!

mireille [26.01.17 08:35:29] »

@Michaell: multumesc pentru ecou... imi plac vacantele cu neamurile olandeze in Germania... sunt confortabile, interesante si mereu descopar locuri noi si invat ceva... mai putin germana, tastez literele cu lingurita... pic, pic... nu prea imi ies, ca nu am mancat limba germana la scoala... pe vremea mea, nu erau profesori... m-au indopat cu alte limbi si chiar regret... am translator langa mine.

Vacante minunate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michaell, mireille, mishu, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.094456911087 sec
ecranul dvs: 1 x 1